Kad kupujes, koliko dunuma/ari/hektara i gdje?Država wrote:
Ja sam mislio o ideji kupovanja zemlje oko Zvornika, Bijeljine, Banja Luke, Bos. Šamca, Foče, Višegrada, Han Pijeska... svugdje gdje ima dosta Bošnjaka. :
Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#51 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
- General War
#52 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Država wrote:SaraFina wrote:
Ja koliko sam shvatila poentu teme, a jesam nisu Srbi bitni u cijeloj priči ni sa sjevera ni sa juga Kosova. Niti njihova imanja, cijene i sl.. Normalno je da će ljudi gledati maksimalno izvući iz svoga jer njima opstanka ionako nema.
Država je htio u biti reći da bi Bošnjaci trebali poput Albanaca kupovati zemlju primjera radi u rs i to dijelovima gdje ima naših povratnika. Dio zvorničke općine je u RS-u a gravitira i naslonjen je na TK. Pa recimo Divič je ostvario dobar povratak izbjeglih Bošnjaka i onda ulagati u takve dijelove BiH i kupovati jeftino zemljište. Time i natalitetom zna se valjda što svaki Bošnjak želi postići.
Figurativno rečeno sijemo pelcere na entitetskoj granici i onda iz njih zelene žile za 20-30 godina bujaju do BL
Nadam se da sam slikovito dočaralamoljim unaprijed.
Napokon me neko shvatio kako treba. Ja sam mislio o ideji kupovanja zemlje oko Zvornika, Bijeljine, Banja Luke, Bos. Šamca, Foče, Višegrada, Han Pijeska... svugdje gdje ima dosta Bošnjaka.
SaraFina, hvala ti što si pametna...
Bosnjaci otisli (istjerani...ili pobijeni) iz krajeva iz kojih su vjekovima zivjeli i na zemlji koju su imali vec prevedene u gruntu i katastru, a eto ideja da se kupuje nova zemlja...od cega, vezano za sta?...mislim...
-
The BEN10
#53 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
SaraFina wrote:Mene ova tema neodoljivo podsjeća na vic
Albanac pita komšiju Srbina ;"Jel' pošto košta ovaj tvoj kuća"?Kaže Srbin -200 000 e, da sebi kupim stan u okolici Beograda.Dobro komšijo, evo ti 400 000 e.A zašto toliko ?- začudi se Srbin.Kupi sebi stan u Ljubljana, da te ne "seljam" dvaput.
Btw, kako se zove albanski ministar za izbjeglice!?
Iseljim Vljasi!
- Država
#54 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Zainteresiran sam za neku zemlju kog Trnova (Istočno Sarajevo). U toku su razgovori. Javim ti ako šta bude..._BataZiv_0809 wrote:Kad kupujes, koliko dunuma/ari/hektara i gdje?Država wrote:
Ja sam mislio o ideji kupovanja zemlje oko Zvornika, Bijeljine, Banja Luke, Bos. Šamca, Foče, Višegrada, Han Pijeska... svugdje gdje ima dosta Bošnjaka. :
Pozz...
-
zrakomlat
#55 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
The BEN10 wrote:SaraFina wrote:Mene ova tema neodoljivo podsjeća na vic
Albanac pita komšiju Srbina ;"Jel' pošto košta ovaj tvoj kuća"?Kaže Srbin -200 000 e, da sebi kupim stan u okolici Beograda.Dobro komšijo, evo ti 400 000 e.A zašto toliko ?- začudi se Srbin.Kupi sebi stan u Ljubljana, da te ne "seljam" dvaput.![]()
![]()
Iseljim Vljasi!![]()
-
Org
#56 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Ma pusti nju, vidiš da te fura. Nego, jel imaš ti kakve zemlje za prodati?radostan dan wrote:Otkad? Ti rece da ti je misija, zadatak, duznost i obaveza...SaraFina wrote:Forum je zabava. Bar meni.radostan dan wrote:Ti naravno jesi, i za HDZ, i za Dragana Cavica, i za Hrvate, za Srbe, i sve ono sto nije po tvojoj viziji.
Istorijat tvojih tema i prognoza tako govori...u istom.si , pogorovu prognozi i analizi, gora od jednog lika sa tenisa...
- insomnia78
#57 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
The BEN10 wrote:SaraFina wrote:Mene ova tema neodoljivo podsjeća na vic
Albanac pita komšiju Srbina ;"Jel' pošto košta ovaj tvoj kuća"?Kaže Srbin -200 000 e, da sebi kupim stan u okolici Beograda.Dobro komšijo, evo ti 400 000 e.A zašto toliko ?- začudi se Srbin.Kupi sebi stan u Ljubljana, da te ne "seljam" dvaput.![]()
![]()
Iseljim Vljasi!![]()
-
Org
#58 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Eto vas ko Reis, nije to politički korektnoinsomnia78 wrote:The BEN10 wrote:SaraFina wrote:Mene ova tema neodoljivo podsjeća na vic
![]()
Iseljim Vljasi!![]()
![]()
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#59 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Država wrote:Zainteresiran sam za neku zemlju kog Trnova (Istočno Sarajevo). U toku su razgovori. Javim ti ako šta bude..._BataZiv_0809 wrote:Kad kupujes, koliko dunuma/ari/hektara i gdje?Država wrote:
Pozz...
OOOOOOO Selamimmm komšija
- CSKA
#60 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Ako te zanima zemlja oko NS-a,zaboravi,pokupovali bosanci odavno sve_BataZiv_0809 wrote:Posto Novi Sad?CSKA wrote:Eto umjesto sto dajete pare Bakiru i SDA,mozete fino kupovati zemlju pored Novog Sada![]()
"Znam ja zna Novi Sad s kim si ti sad"
A NS se gradi,vidim i da malo skacu cijene stanova.Kada sam bio prije par godina bile su oko 1000e,sada vec polako idu prema 1200e.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#61 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Zanima me da kupim ceo grad. Posto kosta b'rte?CSKA wrote:
Ako te zanima zemlja oko NS-a,zaboravi,pokupovali bosanci odavno sve![]()
A NS se gradi,vidim i da malo skacu cijene stanova.Kada sam bio prije par godina bile su oko 1000e,sada vec polako idu prema 1200e.
- CSKA
#62 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Sredicemo nesto batice.

-
Zoya
#63 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Pametna i do srži bezobrazna. To suptilno šukanje u zadnjoj rečenici nabij znaš već gdjeSaraFina wrote:Molim lijepo i drugi put. Zadovoljstvo je moje
- SaraFina
#64 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Zoya wrote:Pametna i do srži bezobrazna. To suptilno šukanje u zadnjoj rečenici nabij znaš već gdjeSaraFina wrote:Molim lijepo i drugi put. Zadovoljstvo je moje
Pa sam država uvodničar je rekao da sam dobro interpretirala i razumjela temu. Plus ti pojasnila i ti meni tako
- pici
#65 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Zoya wrote:Pametna i do srži bezobrazna. To suptilno šukanje u zadnjoj rečenici nabij znaš već gdjeSaraFina wrote:Molim lijepo i drugi put. Zadovoljstvo je moje

-
Org
#66 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Stvarno mi se svidja tvoj stil pisanjaZoya wrote:Pametna i do srži bezobrazna. To suptilno šukanje u zadnjoj rečenici nabij znaš već gdjeSaraFina wrote:Molim lijepo i drugi put. Zadovoljstvo je moje
- pici
- SaraFina
#68 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Ja se sa ženama ne " mlatim ni virtualno. "Uzalud vam trud momci. Prije bi verbalno vas deset pokopala nego žensko na forumu. Moj prag tolerancije prema ženskom rodu je visok 
-
Org
#69 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Ali imaš taj samodopadno-provokatorski stil koji nikako ne pristaje dami.SaraFina wrote:Ja se sa ženama ne " mlatim ni virtualno. "Uzalud vam trud momci. Prije bi verbalno vas deset pokopala nego žensko na forumu. Moj prag tolerancije prema ženskom rodu je visok
Last edited by Org on 26/05/2016 23:40, edited 1 time in total.
- Krokodajl
#70 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Iz ove vijesti možemo naučiti 2 stvari.
1. Da posao sa pekarama cvjeta unatoč krizi.
2. da su granice u glavama i da Albancu ne smeta što je Niš u Srbiji jer sve je to nekad bila Ilirija ? Možda mu je đed tu pokopan ?
1. Da posao sa pekarama cvjeta unatoč krizi.
2. da su granice u glavama i da Albancu ne smeta što je Niš u Srbiji jer sve je to nekad bila Ilirija ? Možda mu je đed tu pokopan ?
- SaraFina
#71 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Pristaje dakako. Uz odredjene "kvalitete " kao bonus i poželjno je. No tvoje pravo da misliš suprotno.Org wrote:Ali imaš taj samodopadno-provokatorski stil koji nikako ne pristaje dami.SaraFina wrote:Ja se sa ženama ne " mlatim ni virtualno. "Uzalud vam trud momci. Prije bi verbalno vas deset pokopala nego žensko na forumu. Moj prag tolerancije prema ženskom rodu je visok
Vratimo se temi. Dakle, poželjno bi bilo kupovati zemlju po rs uz entitetske granicu i gdje ostvaren masovan povratak Bošnjaka. Natalitet i strategija su dobitna kombinacija.
- jao_situacije
#72 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
pici imal košpi i mjesta u prvom safu 
- ljevoruki
#73 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
[quote="_BataZiv_0809"
Zanima me da kupim ceo grad. Posto kosta b'rte?[/quote]
Znao sam ja da je Bata ubaceni element.
Zanima me da kupim ceo grad. Posto kosta b'rte?[/quote]
Znao sam ja da je Bata ubaceni element.
- ljevoruki
#74 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Znao sam ja da je Bata ubaceni element._BataZiv_0809 wrote: Zanima me da kupim ceo grad. Posto kosta b'rte?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#75 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Hvala bruzbaCSKA wrote:Sredicemo nesto batice.