Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#51 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by bitanga_sa_otesa »

biJo sam u foći... :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#52 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by mali_milojica »

bitanga_sa_otesa wrote:posto sam seljak,ja samo da pitam,gdje je homolj? gdje azapovici,a gdje boljkovici???jel to blizu otoke??prvi put cujem za ta naselja...
Ja sam morao upaliti Google Maps da vidim :lol:
Kaze da su Homolj,Azapovici i Boljkovici jedno pored drugog,tamo iza Rakovice. Umro bih a ne bih znao gdje su :lol:
Vidim autoput dosta blizu prolazi,tako kaze teta Google :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#53 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by bitanga_sa_otesa »

azapovici je selo tamo kod han ploce na kobiljaci,za ovo drugo nisam cuo,ali ne vidim kakve to veze ima sa alipasinim poljem :)
mali_milojica

#54 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by mali_milojica »

bitanga_sa_otesa wrote:azapovici je selo tamo kod han ploce na kobiljaci,za ovo drugo nisam cuo,ali ne vidim kakve to veze ima sa alipasinim poljem :)
E ostalo ti je sve prepisaj hoda od tih Azapovica.
Ne znam,valjda se tamo za stan na AP moze uzeti kuca sa tri sprata na dvije vode :D
MAN-lion's coach

#55 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by MAN-lion's coach »

Mislim da cijena stana nije prihvatljiva s obzirom na ponudu novogradnje.
Da zanemarimo lokacije i neukusno i van svakog zdravog razuma sklepane zgrade.
Ko kupuje taj stan može mu se isplatiti ukoliko oboje ljudi radi jer su režije visoke (npr. grijanje centralno) i ako je višečlana porodica.
Ukoliko je zgrada stara i potrebno je ulagati npr. u stolariju ili unutra renovirati kupatilo definitivno se ne isplati.
Možda , po mom mišljenju bi bila Dobrinja mnogo bolja lokacija. Još uvijek ima stanova slične kvadrature , kvalitetno projektovani , zgrade nisu nabacane jedna preko druge , prostrano je (još uvijek) , ali se definitivno može smatrati centrom grada jer nije odsječeno , a putna komunikacija je i više nego dobra.
PM72

#56 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by PM72 »

Dobrinja ti je moj jarane žešći korner...u koju god prijeratnu zgradu useliš,bilo to na Č.Vili,Otoci ili Alipašinom moraš se uvaliti dosta para.Kad napišu "stan u potpunosti" renoviran - to je samo ušminkano,puno fušeraja i kiča.I kad to popraviš - postaneš svjestan gdje si sve fulio i šta bi radio kad bi ponovo krenuo.

Bitna stavka ti je i grijanje.Ako imaš vlastito - to je super stvar gdje god da uzmeš gajbu.A ako si na "kolektivnom" onda si najebo.Plaćaćeš u u augustu punu cijenu grijanja.
hrle1976

#57 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by hrle1976 »

bitanga_sa_otesa wrote:azapovici je selo tamo kod han ploce na kobiljaci,za ovo drugo nisam cuo,ali ne vidim kakve to veze ima sa alipasinim poljem :)
Rekao sam da tu kod tih sela ima prikljucak na autostradu / autocestu preko koje si za 8 minuta do Alipasinog polja, pa sam samo dodao da zbog prikljucka na autocestu ce ljudi u tim selima poceti da bibere cijene.
karanana

#58 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by karanana »

ne znam.....po meni je centralno grijanje prednost. doduse govorim u odnosu na naknadno napravljeno individualno centralno i plinske bojlere rasprostranjene na grbavici na primjer.
ova vrsta centralnog u novogradnjama je vjerovatno bolja i jeftinija od toplana.
hrle1976

#59 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by hrle1976 »

PM72 wrote:
hrle1976 wrote:
Ned071 wrote:C faza. Skola. Crkva. 4 parka. Dzamija. Igralista. Tereni za sport. Ambulanta. Frizeri. Radnje razne. Parkinzi. Bingo. Konzum. Trola. Tramvaj. Trg veliki. Djeca na biciklu. Sve to placas u kvadratu. I sve to Tibra ili Miljacka nemaju. Niti ce ikad imati.
Zbog ovog nebi dao ni feninga. Jedno zvoni svako sat ovaj drugi ore u mikrofon svako koji sat. Ne zna se ko je gori. A alergican sam na vjere maksimalno.
Nađi mi mjesto ili naselje u kojem nema tog na šta si alergičan.Da odeš i na Blagovac ili u sred Osjeka u kojem nijedan Bošnjak nikad nije živio - vidjećeš novoizgrađene vjerske objekte IVZ.

Na Brusu nema ni crkve ni džamije,fina hava a dobar pogled.
Znam da je skoro i nemoguce. Pa na Alipasinom polju dvije dzamije fakat gledaju jedna u drugu - sa malo boljommprackom ces dobaciti kamencic od jedne do druge.
Tomahawk11
Globalni moderator

#60 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by Tomahawk11 »

PM72 wrote:
Homolju, Azapovicima i Boljkovicima
Ovo su mi nepoznati geografski pojmovi.
To ti je ono kad se hoce, pa lijevo 8-) :mrgreen:
hrle1976

#61 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by hrle1976 »

bitanga_sa_otesa wrote:biJo sam u foći... :D

Prije 15 godina meni su smijali se kad sam reko da ce racunati Sarajevo gdje je kruzni tok koji vodi kroz tunel prema Rajlovcu, kad izadjes s autoceste. Ja ti kazem za kod tog istog Homolja ce pisati dobrodosli u Sarajevo. Kad je Rakovica bila dio Sarajeva? Nikad do prije desetak godina. Za 20 godina ce Duhri i Brnjaci biti dio Sarajeva, a Kresevo najrazvijenije predgradje Sarajeva :D Jedini spas je ukidanje aerodroma zbog zgrada. I dalje ona zivi, da treba biti u Visokom, mada i to je jos malo dio Sarajeva. Kako je pocelo bice jos malo pa tramvajska linija Vranduk - Skenderija.
HAVANA

#62 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by HAVANA »

hrle1976 wrote:

Prije 15 godina meni su smijali se kad sam reko da ce racunati Sarajevo gdje je kruzni tok koji vodi kroz tunel prema Rajlovcu, kad izadjes s autoceste. Ja ti kazem za kod tog istog Homolja ce pisati dobrodosli u Sarajevo. Kad je Rakovica bila dio Sarajeva? Nikad do prije desetak godina. Za 20 godina ce Duhri i Brnjaci biti dio Sarajeva, a Kresevo najrazvijenije predgradje Sarajeva :D Jedini spas je ukidanje aerodroma zbog zgrada. I dalje ona zivi, da treba biti u Visokom, mada i to je jos malo dio Sarajeva. Kako je pocelo bice jos malo pa tramvajska linija Vranduk - Skenderija.
Pa kad si sve to znao, sto nisi kupovo zemlju? I uzivo u plodovima svog rada i procjene.
selma 83

#63 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by selma 83 »

zgrade na Alipašinu su izgrađene 1980. do 1983. pred Olimpijadu , ne 1972. :wink:
PM72

#64 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by PM72 »

karanana wrote:ne znam.....po meni je centralno grijanje prednost. doduse govorim u odnosu na naknadno napravljeno individualno centralno i plinske bojlere rasprostranjene na grbavici na primjer.
ova vrsta centralnog u novogradnjama je vjerovatno bolja i jeftinija od toplana.

Koristio centralno a sad imam plinski bojler.Jeftinije kudikamo.Za trosoban stan maksimalan račun koji dobijem za plin je oko 160 KM i to kad je najhladnije.Da sam na centralnom za istu kvadraturu bi plaćao 100 KM mjesečno,u u januaru i u julu.Dakle,1200 godišnje a sad plina platim maksimalno 600 - 700 KM.Samo,plinsko grijanje i instalacije koštaju i moraš uložiti skoro 5000 KM i naravno promjeniti stolariju.

P.S.Zgrade na Alipašinom polju su građene od 1977 pa do 1982.
mali_milojica

#65 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by mali_milojica »

Meni je npr odlicno ovo sto su uradili sa Tetovskom,danas Semira Fraste,onaj blok zgrada kod Dzamije Fahd. Kao neki pilot projekat energetske stednje. Nova fasada,moderne boje. Ne znam jel i stolarija ulazi u to,ali kao da je drugo naselje.
Ned071

#66 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by Ned071 »

mali_milojica wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:posto sam seljak,ja samo da pitam,gdje je homolj? gdje azapovici,a gdje boljkovici???jel to blizu otoke??prvi put cujem za ta naselja...
Kaze da su Homolj,Azapovici i Boljkovici jedno pored drugog,tamo iza Rakovice. Umro bih a ne bih znao gdje su :lol:

kako bola ne znate? azapovici nasred zelene meraje, poslije rakovice i kobiljace, pred spšustanje za han plocu. onoliki fakultet tamo na okretaljki autobuskoj, milion maraka auta na parkingu svake subote a vi se segacite :mrgreen:
MAN-lion's coach

#67 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by MAN-lion's coach »

PM72 wrote:Dobrinja ti je moj jarane žešći korner...u koju god prijeratnu zgradu useliš,bilo to na Č.Vili,Otoci ili Alipašinom moraš se uvaliti dosta para.Kad napišu "stan u potpunosti" renoviran - to je samo ušminkano,puno fušeraja i kiča.I kad to popraviš - postaneš svjestan gdje si sve fulio i šta bi radio kad bi ponovo krenuo.

Bitna stavka ti je i grijanje.Ako imaš vlastito - to je super stvar gdje god da uzmeš gajbu.A ako si na "kolektivnom" onda si najebo.Plaćaćeš u u augustu punu cijenu grijanja.
Dobrinja nije građena 60-tih , 70-tih godina kao mnoge zgrade na Čengić Vili i sl. lokacijama , bar ne predratna Dbr.
Ne vidim razloga zašto je Alipašino bolje od Dobrinje. Bar nikakvog konkretnog. Alipašino je meni lično bezvezno bezlično naselje u kojem su nabodene visoke zgrade koje sve živo zaklanjaju , a da imam novaca ne bi živjela u stanu u kojem živim trenutno .već bi sigurno kupila sebi kuću.
Stanovi na Alipašinom me podsjećaju na građevisnku katastrofu Šibice i sl. zgrada. Sivo , neodržavano...još pogotovo ako je neko zaciijenio stan na 15-tom spratu za te novce.
Osim toga stan se ne kupuje na osnovu dojmova po forumima ili fotografijama na oglasima,već posjetama i konkretno stanjem na terenu , uz jednostavnu računicu i neke svoje želje.
Što se tiče grijanja koje trenutno Toplane distribuiraju , to je pola cijene mjesečno , samo što su oni to razgodili da se plaća na godinu dana.
PM72

#68 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by PM72 »

Kao što već napisah,Dobrinja je žešći korner.Kao recimo Velešići.Mimo svih komunikacija.Ne mrzim Dobrinju a nisam vala nešto ni oduševljen.Stanujem u njoj 15 godina.Odrastao na Alipašinom i sve mi je bilo bliže.Od škola pa do granapa i radnji.

Tačno je za toplane da mjesečno plaćaš "pola".To je za 3-soban stan nekih 100 KM.Da nije toga plaćali bi 200 KM šest mjeseci.S tim da vlastito grijanje pališ po potrebi a toplane čekaju odluku kantona...u svakom slučaju,mnogo je jeftinije imati vlastiti plinski bojler i inastalacije.
hrle1976

#69 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by hrle1976 »

HAVANA wrote:
hrle1976 wrote:

Pa kad si sve to znao, sto nisi kupovo zemlju? I uzivo u plodovima svog rada i procjene.
Nemoj mi zamjeriti ali meni licno, kupovina u bih tj. nekretnine, je bacanje para.
hrle1976

#70 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by hrle1976 »

Ned071 wrote:
mali_milojica wrote:

kako bola ne znate? azapovici nasred zelene meraje, poslije rakovice i kobiljace, pred spšustanje za han plocu. onoliki fakultet tamo na okretaljki autobuskoj, milion maraka auta na parkingu svake subote a vi se segacite :mrgreen:
Zar ima tamo fakultet? :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#71 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by Tomahawk11 »

Da ti znas gdje sve ima fakultet....al je nesto konfuzno, ovako ide, opstina Ilidza, Univerzitet u Travniku, ispostava Kiseljak :-) onda pocnes da kontas gdje seti uopste nalazis :lol: :lol:
hrle1976

#72 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by hrle1976 »

Tomahawk11 wrote:Da ti znas gdje sve ima fakultet....al je nesto konfuzno, ovako ide, opstina Ilidza, Univerzitet u Travniku, ispostava Kiseljak :-) onda pocnes da kontas gdje seti uopste nalazis :lol: :lol:

Ala Trump Univerzitet, jos kad cuje za prednosti BiH po tom pitanju mozda i otvori jedan ili dva :D

Ja relacije, Ilidza, Travnik, Kiseljak a zbog jeftine nekretnine sve zavrsilo u Azapovicima :lol: :lol:

Mozda su zato i dobili izlaz na autocesti :D
Ned071

#73 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by Ned071 »

hrle1976 wrote:
Tomahawk11 wrote:Da ti znas gdje sve ima fakultet....al je nesto konfuzno, ovako ide, opstina Ilidza, Univerzitet u Travniku, ispostava Kiseljak :-) onda pocnes da kontas gdje seti uopste nalazis :lol: :lol:

Ala Trump Univerzitet, jos kad cuje za prednosti BiH po tom pitanju mozda i otvori jedan ili dva :D

Ja relacije, Ilidza, Travnik, Kiseljak a zbog jeftine nekretnine sve zavrsilo u Azapovicima :lol: :lol:

azapovici nemaju izlaz na AC. hajd malo proguglaj pa da nastavimo
hrle1976

#74 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by hrle1976 »

Ned071 wrote:
hrle1976 wrote:

azapovici nemaju izlaz na AC. hajd malo proguglaj pa da nastavimo
Izlaz 1,5km udaljen od sela.
HAVANA

#75 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju

Post by HAVANA »

hrle1976 wrote:
HAVANA wrote:
hrle1976 wrote:

Nemoj mi zamjeriti ali meni licno, kupovina u bih tj. nekretnine, je bacanje para.
Zavisi,kako za koga i sta...Mnogo isplatnije i profitabilnije nego stan u minhenu...Ja sam se vratio prije 13 godina i prodao stan u belgiji.Danas je taj stan malo skuplji nego tada.Znas li koliko je vrijedio i kostao tada dulum zemlje sa dobrim regulacionim na stupu recimo a koliko je danas?Kvadrat na grbavici,zemlja u rakovici,rajlovcu,ilijasu...Tako ce opet biti za 10 godina,kud ne kupih...Od tih para sto tad kupih ovde,sad mogu prodati jednu stvar i kupiti taj isti stan u belgiji a neke druge stvari da ostanu...I jos zivio,dobro zivio 13 godina...Lijepo mi,na svom...kaze lud sto se vratio,jok ba,presretan...Zivis tamo gdje ti je lijepo i gdje vidis sebe,nema potrebe omalovazavati tudje izbore.Negdje je bolje ovo,negdje ono,zavisi sta ko preferira.Para ima svugdje ko im zicu nadje,i u zimbabveu.Nije sve ni u parama.Naravno svi ih volimo i mnoge stvari su lakse.Ja prvi kad nisam vise imao izlaza od neimastine i rata,otisao sam...Ove price o kvartovima i nesigurnosti a na osnovu jednog primjera su glupost.Nit su pravilo,nit se svakom desavaju.Isto ko kad bi ja formiro misljenje o parizu nakon provedenog dana pod mostovima.Ne valja pariz qrcu.Il drugim gradovima na osnovu marokanskih,turskih,kineskih kvartova...Nigdje nije bajno.Ima ovde budalastina na pretek ali nije bas sve tako kako se predstavlja.
Post Reply