DZONPI wrote:Ma sve je to u dure Ali 51 je ono bas nije fazon u pedesetim nego bas 51 jer over sto Sam nabrojo su bas svi u 51 umrli Dakle nista 53 ili 55 ne samo 51 e zato kontam nekako mi cudno vjerovatno ima nesto.
Ako imas srcani udar u 30tim, sanasa da umres ti je mnogo veca nego u sedamdesetim

. Vremenom nas organizam gradi alternativne krvne sudove oko srca koji mogu da preuzmu funkciju onih koji su sjebani. U 30tim nema te alternative, kao sto rekoh, to uzme vremena. U pedsetim, covjek je jos dosta aktivan ,misli da moze ali posljedice pusenja, alkohola i slicno uzimaju svoj danak. Posebno pusenje, ali de ti reci nekome kod nas, ide ona "to mi je jedini ceif

, nemam nista drugo". Pogledaj samo temu za i protiv pusenja, sve ce ti se kazati. Sta mislis sto to na Zapadu imaju tako jaku kampanju protiv pusenja, eto nekome palo napamet da cigare smrde

. Malo morgen, ljudi nasli uzrocno posljedicnu vezu izmedju pusenja i citavog niza oboljenja i koliki je ekonomski/monetarni efekt toga. Svi prihodi koji se ostvare putem taxi na cigarete su minorni u poredjenju sa cijenom koju dristvo placa kao posljedicu ovih oboljenja.
Iskreno, tek kada odes izvan BiH vidis koliko se u BiH pusi, ono je postalo epidemija.
Na to dodaj jos da je kod nas raja slabije fizicki aktivna, koliko 40+ redovno vjezba?I onda dodjes do te magicne cifre 50+ kada se misli da se jos svsta nesto moze a ne moze

.