Cesta umiranja u 51 godini zivota

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Edin H.

#51 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Edin H. »

pici wrote:
Gojeni H wrote:
pici wrote:umenemi amdzinica umrla prije neku godinu u devedeset sestoj godini, osho cerkama na zalost sve uplakane ridaju iznenadila nas je njena smrt :shock:
:shock:

Jebach, kol'ko je tebi banki?
Pemzija
Da si u Engleskoj to bi znacilo 67 plus.

U BiH ja znam raje peMzija sa 3 banke :D

Kazu da prije rata moglo s Radovanom K. srediti peMzija. :skoljka: bez obzira na nacionalnost i vjersku pripadnsot.

Hard cash :razz:
Toffee karamela

#52 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Toffee karamela »

detroit-mercy wrote:
DZONPI wrote:Nisam nikad o tom razmisljo Ali procitam juce da je jedna osoba poznata umrla 51 godina i onda skontam jebote saban pa samo zadnju godinu Sam izgubio par dobrih prijatelja pa u komsiluku i to sve 51 godina pa nesto kontam jel to ono slucajno ili fakat ima nesto u tom dobu da se tako cesto umire.
Kod mene je dosta muskog komsiluka umrlo u tim godinama :mrgreen: i nije slucajno. Vjerovatno je vezano za cinjenicu da se osobe jos uvijek osjecaju mlade za dobro pomezetit, popit, poguzit, pa i na termin otic, lopte poigrat :mrgreen: ali kolesteroli i slicna sranja koja su se vec godinama talozila u tim godinam jedva ceakju te evente pune adrenalina :mrgreen:. I onda kazu, samo ga puklo a taman zasjeo za po janjeta :mrgreen:. U 60tim covjek se vec smiruje, umoci ponekad, vec je svjestan kolesterola, trosi praskove za pritisak :mrgreen:. Sedamdesete, ko vojnik, dokto kaze skoci a oni "koliko visoko", nema vise ni ponekad, rijetko se sta popije a janjetina u tim godinama ne godi be rakice :mrgreen: . Tako da kad doguras do 70te onda si ko stari Mercedes, mozes jos kilometara gazit :mrgreen: .
Ovo sam citirala samo da prikažem 7 iskeženih ciničnih smajlija na ovoj temi koja nikako nije za smijeha.

Odlazi raja koja je najbolje godine provela u opkoljenim gradovima i u rovovima (već 3-4 godine nakon završetka rata počeli su puniti Vlakovo). Dijaspora ni mukajet osim starijeg svijeta kojima dohaka nostalgija ili bol za nekim poginulim ili ubijenim u familiji.

Što se mene tiče ja bih ih sve mirne duše ubrojala u žrtve opsade. :sad:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#53 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by pici »

Edin H. wrote:
Da si u Engleskoj to bi znacilo 67 plus.

U BiH ja znam raje peMzija sa 3 banke :D

Kazu da prije rata moglo s Radovanom K. srediti peMzija. :skoljka: bez obzira na nacionalnost i vjersku pripadnsot.

Hard cash :razz:
Image
esmasaric

#54 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by esmasaric »

Ljudi, po vama ima li istine u onoj izreci
"Žuti žutuju, rumeni putuju".

Ja imam samo jedan primjer. Moja tetka se već decenijama muči sa štitnom žlijezdom, žena će sve nas nadživjeti kako izgleda. Kako je izgledala kad sam ja bila dijete, sada je potpuno ista. A stalno je bolesljiva.
jethro

#56 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by jethro »

Preminuo bivši bubnjar Megadetha Nik Menza. Bivši bubnjar metal sastava Megadeth Nik Menza preminuo je sinoć u 51. godini, objavio je pjevač Megadetha Dejv Mastejn na svom Tviter profilu. :o
kakavdanakneiskustvu

#57 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by kakavdanakneiskustvu »

TAFKAP wrote:čovijek je onog dana kad se rodi dovoljno star da bi mogao da umre
zanimljivo
ultima_palabra

#58 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by ultima_palabra »

50te su krizne za muškarce, pogotovo na Balkanu. Čini mi se da više muškaraca umre u 50tim, nego u 60tim i 70tim.
hrle1976

#60 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by hrle1976 »

Treba isto uzeti u obzir da medicina bar u razvijenim drzavama vecini produzi zivot za cca. 5 godina. Sad uzmi pod lupu dostup medicini i zdravstvu u BiH i jednoj Francuskoj ili Norveskoj? Onda ishrana i pokraj mogucnosti da se jede zdravo opet ljudi jedu lose. U Italiji maslinovo ulje se koristi od kad je civilizacija nastala u BiH ga niko nece. Onda brate kad je rijec o pusenju ja mislim samo da Rusija i jos koje kakva ZNJ drzava moze paprirati BiH ili bolje receno tom regionu. Opet da poskupe cigrane razvio bi se crni trg buvljak, to je u krvi na tim prostorima. Ali ta neka utjeha kroz pusenje gdje to ima.

U top 25 drzava po pusenju cigara sve i jedna ex-YU drzava!!! :shock:

1 Greece 2,996
2 Serbia 2,924
3 Bulgaria 2,822
4 Russia 2,786
5 Romania 2,520
6 Moldova 2,479
7 Lebanon 2,451
8 Ukraine 2,401
9 Slovenia 2,360
10 Bosnia and Herzegovina 2,278

11 Belarus 2,266
12 Montenegro 2,157
13 Czech Republic 2,125
14 South Korea 1,958
15 Macedonia 1,934
16 Kazakhstan 1,934
17 Azerbaijan 1,877
18 Japan 1,841
19 Kuwait 1,812
20 Spain 1,757
21 Switzerland 1,722
22 China 1,711
23 Austria 1,650
24 Tunisia 1,628
25 Croatia 1,621
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#61 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by pici »

cim u pedesetoj nemre da ti se digne, trk u bakije i rezervisi mjesto...HaJa
DZONPI

#62 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by DZONPI »

Ma sve je to u dure Ali 51 je ono bas nije fazon u pedesetim nego bas 51 jer over sto Sam nabrojo su bas svi u 51 umrli Dakle nista 53 ili 55 ne samo 51 e zato kontam nekako mi cudno vjerovatno ima nesto.
detroit-mercy

#63 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by detroit-mercy »

Toffee karamela wrote:
detroit-mercy wrote:
DZONPI wrote:Nisam nikad o tom razmisljo Ali procitam juce da je jedna osoba poznata umrla 51 godina i onda skontam jebote saban pa samo zadnju godinu Sam izgubio par dobrih prijatelja pa u komsiluku i to sve 51 godina pa nesto kontam jel to ono slucajno ili fakat ima nesto u tom dobu da se tako cesto umire.
Kod mene je dosta muskog komsiluka umrlo u tim godinama :mrgreen: i nije slucajno. Vjerovatno je vezano za cinjenicu da se osobe jos uvijek osjecaju mlade za dobro pomezetit, popit, poguzit, pa i na termin otic, lopte poigrat :mrgreen: ali kolesteroli i slicna sranja koja su se vec godinama talozila u tim godinam jedva ceakju te evente pune adrenalina :mrgreen:. I onda kazu, samo ga puklo a taman zasjeo za po janjeta :mrgreen:. U 60tim covjek se vec smiruje, umoci ponekad, vec je svjestan kolesterola, trosi praskove za pritisak :mrgreen:. Sedamdesete, ko vojnik, dokto kaze skoci a oni "koliko visoko", nema vise ni ponekad, rijetko se sta popije a janjetina u tim godinama ne godi be rakice :mrgreen: . Tako da kad doguras do 70te onda si ko stari Mercedes, mozes jos kilometara gazit :mrgreen: .
Ovo sam citirala samo da prikažem 7 iskeženih ciničnih smajlija na ovoj temi koja nikako nije za smijeha.

Odlazi raja koja je najbolje godine provela u opkoljenim gradovima i u rovovima (već 3-4 godine nakon završetka rata počeli su puniti Vlakovo). Dijaspora ni mukajet osim starijeg svijeta kojima dohaka nostalgija ili bol za nekim poginulim ili ubijenim u familiji.

Što se mene tiče ja bih ih sve mirne duše ubrojala u žrtve opsade. :sad:
Jes al u kurcu, nacin zivota je osnovni uzrok :mrgreen: jos jedan smajli nako za tebe :mrgreen: . Btw, ovaj dijasporac je proveo cetiri godine u armiji, ima dva ranjavanja, naku plaketu za iskazano ovo i ono i ime upisano u uniji veterana ako znas sta je to :mrgreen:. Tako da mozes sa te tacke gledista samo da mases. I prije rata subila cesta umiranja u pedesetim, cesca nego u sezdesetim a uzrok, naveo gore, pored jos nekih stvari cisto medicinske prirode, ali da te ne zamaram, bice ti previse :mrgreen:
detroit-mercy

#64 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by detroit-mercy »

DZONPI wrote:Ma sve je to u dure Ali 51 je ono bas nije fazon u pedesetim nego bas 51 jer over sto Sam nabrojo su bas svi u 51 umrli Dakle nista 53 ili 55 ne samo 51 e zato kontam nekako mi cudno vjerovatno ima nesto.
Ako imas srcani udar u 30tim, sanasa da umres ti je mnogo veca nego u sedamdesetim :mrgreen:. Vremenom nas organizam gradi alternativne krvne sudove oko srca koji mogu da preuzmu funkciju onih koji su sjebani. U 30tim nema te alternative, kao sto rekoh, to uzme vremena. U pedsetim, covjek je jos dosta aktivan ,misli da moze ali posljedice pusenja, alkohola i slicno uzimaju svoj danak. Posebno pusenje, ali de ti reci nekome kod nas, ide ona "to mi je jedini ceif :mrgreen: , nemam nista drugo". Pogledaj samo temu za i protiv pusenja, sve ce ti se kazati. Sta mislis sto to na Zapadu imaju tako jaku kampanju protiv pusenja, eto nekome palo napamet da cigare smrde :mrgreen: . Malo morgen, ljudi nasli uzrocno posljedicnu vezu izmedju pusenja i citavog niza oboljenja i koliki je ekonomski/monetarni efekt toga. Svi prihodi koji se ostvare putem taxi na cigarete su minorni u poredjenju sa cijenom koju dristvo placa kao posljedicu ovih oboljenja.
Iskreno, tek kada odes izvan BiH vidis koliko se u BiH pusi, ono je postalo epidemija.
Na to dodaj jos da je kod nas raja slabije fizicki aktivna, koliko 40+ redovno vjezba?I onda dodjes do te magicne cifre 50+ kada se misli da se jos svsta nesto moze a ne moze :mrgreen:.
Avetinho

#65 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Avetinho »

Nije to bas u Bosni tako strasno. Svi za koje znam umrli su u drugoj polovici zivota.
Danguba

#66 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Danguba »

Avetinho wrote:Nije to bas u Bosni tako strasno. Svi za koje znam umrli su u drugoj polovici zivota.
...mislis, na kraju zivota. :D

prosao i tu @dzonpijevu 51. a jos ni bolnicke kolace nisam kusao...neka ide dokle ide. :nargila:
Last edited by Danguba on 23/05/2016 20:19, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#67 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by _BataZiv_0809 »

hrle1976 wrote:U BiH se jede masno i to previse. U 9 i po navece jede se masan burek pa se jos sta doda, a onda se sve to fino zalije nekim jogurtom koji je gusci od maltera. Pojede kg bureka pred spavanje, jos satere litar kiselog pa jos kisele da ko proradi zeludac. :D
Ti si pravi strucnjak za BiH :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#68 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by _BataZiv_0809 »

Danguba wrote: Da je prirodno da se sa 50 umire, nije ali tako je. Mnogo je i do nas samih.
Dje nije bruzba, pa da nije antibiotika 50-te bi se smatrale dubokom staroscu.
Edin H.

#69 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Edin H. »

_BataZiv_0809 wrote:
hrle1976 wrote:U BiH se jede masno i to previse. U 9 i po navece jede se masan burek pa se jos sta doda, a onda se sve to fino zalije nekim jogurtom koji je gusci od maltera. Pojede kg bureka pred spavanje, jos satere litar kiselog pa jos kisele da ko proradi zeludac. :D
Balavac :D , bjezi s ove teme, nije ovo za tebe, ovo je za one sto su sprcali godina u dupe, a zao im riknuti :run:

Kad se sjetim u ratu ne moze omladina i buducnost BiH :D doci do podruma, kad je granatiranje, stariji se odmah zalete. :D
esmasaric

#70 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by esmasaric »

Da bi se čovjek ovdje potpuno zdravo hranio, treba biti ili bogataš ili seljak sa neke planine.
Jako je teško pronaći nešto domaće, kvalitetno, zdravo. Najzdraviji ljudi što sam srela nisu živjeli u gradu, nego lagano bez stresa, kozje mlijeko, domaći med...i kad neko umre u 50tim smatrao se mladim.
stakasa

#71 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by stakasa »

Edin H. wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Balavac :D , bjezi s ove teme, nije ovo za tebe, ovo je za one sto su sprcali godina u dupe, a zao im riknuti :run:

Kad se sjetim u ratu ne moze omladina i buducnost BiH :D doci do podruma, kad je granatiranje, stariji se odmah zalete. :D
Istina :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#72 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by _BataZiv_0809 »

Edin H. wrote: Balavac :D , bjezi s ove teme, nije ovo za tebe, ovo je za one sto su sprcali godina u dupe, a zao im riknuti :run:

Dobro :oops: Mislio sam da pravimo posao, ali nista :oops: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#73 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by _BataZiv_0809 »

esmasaric wrote:Da bi se čovjek ovdje potpuno zdravo hranio, treba biti ili bogataš ili seljak sa neke planine.
Jako je teško pronaći nešto domaće, kvalitetno, zdravo. Najzdraviji ljudi što sam srela nisu živjeli u gradu, nego lagano bez stresa, kozje mlijeko, domaći med...i kad neko umre u 50tim smatrao se mladim.
I naslagali 5+ djece :D
Danguba

#74 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Danguba »

esmasaric wrote:Da bi se čovjek ovdje potpuno zdravo hranio, treba biti ili bogataš ili seljak sa neke planine.
U pravu si sve do zadnje recenice.
Procitaj ono sto je @Bata meni replicirao. Nekada davno i 30 su bile duboka starost. :wink:
esmasaric

#75 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by esmasaric »

_BataZiv_0809 wrote:
I naslagali 5+ djece :D
Najstarije 20tak godina, najmlađe se te rodilo. :lol:
Post Reply