Zasto ste napustili BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

Bodkin wrote:
Ima razlog zasto je bosna tu gdje jeste. Ogroman faktor su ljudi. Vecina nasih vani glasa za socijaliste i liberale, stranke koje daju prava pederima i maksimalne slobode moguce svima. Jebiga guzici se trese da ih neki plavokosi ne nabije nogom kuci.
A u bosni svi odreda za nacionaliste. Opet, jebo logiku..
Narod je sve kriv. I dobro mu je kakav je, to cesto imam obicaj reci.

Elem, svako u zivotu ima racunicu, procjenu, zelju, kako god hoces. Nekome je dobro ovdje i nema potrebe da ide, mnogima je Zapad jedini izlaz. Tako je to. Svakom njegovo.

Samo ne treba tudji izbor nipodastavati i svakoga ko nije odlucio isto kao i ti nazivati budalom.
vjesticanametli

#52 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by vjesticanametli »

vivaldi wrote:
vjesticanametli wrote:Muz ode za koji dan a mi cemo za njim iz gore navedenih razloga
nemoj zajebavat?

prosle sedmice je @dale cooper najavio mahanje...

jel postoji neka nova shema? u zadnjih pola godine sam saznao za bar 20 ljudi koji su otisli u zadnjih godinu dana i to totalno nevezani jedni za druge i pritom svi preko 30 godina, a toliko nisam cuo u zadnjih 4-5 godina ukunpo. ustvari vec godinama poznaici mi idu mahom po osnovu braka.

mislio sam da je zbog ovih izbjeglica i ekonomskih kriza puno teze razgulit regularno i naci posao, ali izgleda da je skroz obrnuto. haman ko u ratu se bjezi.

popirlicno sam smiren po prirodi, ali pocinjem da sumnjam da neki znaju nesto sto ja ne znam...
Zavisi od struke....prijavio se na oglase i eto ..... polako sad jedno po jedno ali i ja znam masu ljudi sto su otisli i spremaju se......
TAFKAP

#53 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by TAFKAP »

Dobre teme, nije odavno bilo slične... :-)
animals

#54 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by animals »

U ljudskim genima je da idu i istrazuju i pokusavaju nesto novo..
reci da su kukavice oni koji su otisli,moze samo neko ko je zavidan..
neko mora i u BiH zivjeti, a da smo svi ostali ,bilo bi nas 20 miliona..
od toga 19 miliona nezaposleni..
vivaldi

#55 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by vivaldi »

vjesticanametli wrote:prijavio se na oglase
znaci standardno, nije neka shema :thumbup:

hm..ti si stalno na skijanju..tebe sam citao pred planinu umjesto prognoze...niste kokuzi ocigledno :D

sretno u svakom slucaju :thumbup:
Brkooo

#56 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Brkooo »

animals wrote:U ljudskim genima je da idu i istrazuju i pokusavaju nesto novo..
reci da su kukavice oni koji su otisli,moze samo neko ko je zavidan..
neko mora i u BiH zivjeti, a da smo svi ostali ,bilo bi nas 20 miliona..
od toga 19 miliona nezaposleni..
:thumbup:
Connaisseur Karlin

#57 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Connaisseur Karlin »

Sirom svijeta osobe napustaju svoju drzavu,ali je izgleda mnogima napustanje BiH nekako specificno i drugacije od ostalih emigracija. :)
animals

#58 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by animals »

Connaisseur Karlin wrote:Sirom svijeta osobe napustaju svoju drzavu,ali je izgleda mnogima napustanje BiH nekako specificno i drugacije od ostalih emigracija. :)
Malo je oni koji napustaju dobrotu,i odlaze u lose..
ljudi odlaze vecinom da bi si priustili bolji zivot..
Danguba

#59 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Danguba »

animals wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Sirom svijeta osobe napustaju svoju drzavu,ali je izgleda mnogima napustanje BiH nekako specificno i drugacije od ostalih emigracija. :)
relativna stvar.
ljudi odlaze za novcem a sve drugo dolazi samo od sebe.

mi imamo sve samo nam treba uredjen sistem a nikakva eu.
animals

#60 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by animals »

Danguba wrote:
animals wrote:
relativna stvar.

Pa da, ko Svica..mislio si reci.. :D
Danguba

#61 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Danguba »

:D
Connaisseur Karlin

#62 Re: Zasto ste napustili BiH?

animals wrote:
To nije tacno,pa znam masu EUropljana u SAD koji rade godinama ,doslovno duze od 10 ili 15 godina. :) Nisu dosli,jer su morali!

Mnogi misle,da se drzava napiusta je jer lose stanje u drzavi i sl.,ali u svijetu,ljudi se sele iz bogatih i sredjenih drzava u druge drzave i to je tako postala nomrlana pojava. :)
Connaisseur Karlin

#63 Re: Zasto ste napustili BiH?

Danguba wrote:
animals wrote:
relativna stvar.

Danguba,to jeste jedno od misjljenja,koje sam cula,cak i u HR,od roditelja mojih prijatelja. Ali to je ,primjetila sam,specificno misjenje za starije generacije.
animals

#64 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by animals »

Connaisseur Karlin wrote:
animals wrote:
To nije tacno,pa znam masu EUropljana u SAD koji rade godinama ,doslovno duze od 10 ili 15 godina. :) Nisu dosli,jer su morali!

Mnogi misle,da se drzava napiusta je jer lose stanje u drzavi i sl.,ali u svijetu,ljudi se sele iz bogatih i sredjenih drzava u druge drzave i to je tako postala nomrlana pojava. :)
To je nesto drugo..
znam da ima ljudi koji jednostavno idu,jer hoce nesto novo..
ali to ne vazi za BIH..
Connaisseur Karlin

#65 Re: Zasto ste napustili BiH?

animals wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

To je nesto drugo..
znam da ima ljudi koji jednostavno idu,jer hoce nesto novo..
ali to ne vazi za BIH..
U BiH je problem ,a to svi znamo, politicka situacija drzave ,korupcija ,kriminal. Ima puno drzava poput BiH sa takvim profilom.
HAVANA

#66 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by HAVANA »

Odnjelo me kljakavog u schwerte nakav, da mi rane vidaju.
Ma dje cu u picku materinu,neka me.Ipak mi je ovde najljepse. :D A i sta treba,da mi mater umre a da ostane zeljna djece i unuka,otac,sestra,ulice,sjecanja...A i nece zena nidje duze od 10 dana. :D Kaze zadnji put kad smo bili u belgiji ,a ja se nesta zaprico kuce,stanovi...i grickam usnu,a inace to radim kad sta racunam,planiram...Ne grickaj nista :twisted: pij tu pivu i haj nam malo sviraj... :lol: Zna ako popijem i zapjevam da bi odma kuci...Neka idu ljudi,lijepo je otici,nauciti,klepit sta para...a najljepse se vratiti.Od svih stvari u zivotu ,jednim od najvecih uspjeha smatram to sto smo ispunili svoju zelju i smogli snage i hrabrosti da se vratimo.I nismo se pokajali.Neko moze,neko ne moze...sto ljudi,sto cudi.Ko sam ja da im sudim.Sretno vam bilo.Ako propadnem,oticu opet. :D
vivaldi

#67 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by vivaldi »

HAVANA wrote:Ako propadnem,oticu opet.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Niemand

#68 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Niemand »

HAVANA wrote:Odnjelo me kljakavog u schwerte nakav, da mi rane vidaju.
Ma dje cu u picku materinu,neka me.Ipak mi je ovde najljepse. :D A i sta treba,da mi mater umre a da ostane zeljna djece i unuka,otac,sestra,ulice,sjecanja...A i nece zena nidje duze od 10 dana. :D Kaze zadnji put kad smo bili u belgiji ,a ja se nesta zaprico kuce,stanovi...i grickam usnu,a inace to radim kad sta racunam,planiram...Ne grickaj nista :twisted: pij tu pivu i haj nam malo sviraj... :lol: Zna ako popijem i zapjevam da bi odma kuci...Neka idu ljudi,lijepo je otici,nauciti,klepit sta para...a najljepse se vratiti.Od svih stvari u zivotu ,jednim od najvecih uspjeha smatram to sto smo ispunili svoju zelju i smogli snage i hrabrosti da se vratimo.I nismo se pokajali.Neko moze,neko ne moze...sto ljudi,sto cudi.Ko sam ja da im sudim.Sretno vam bilo.Ako propadnem,oticu opet. :D
A djeca, sta oni kazu? :-? jesu se navikli ovdje :-?
Connaisseur Karlin

#69 Re: Zasto ste napustili BiH?

Pa dobro ste slozili prioritete,to je najbitnije. :-D

Mnogi se vrate,ali se ne mogu naviknuti na ponovni zivot u BiH.

Svako treba znati sta i gdje najbolje odgovara.
Edin H.

#70 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Edin H. »

OSTAJTE OVDJE...

Ostajte ovdje!...Sunce tuđeg neba,
Neće vas grijat kô što ovo grije;
Grki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije.

Od svoje majke ko će naći bolju?!
A majka vaša zemlja vam je ova;
Bacite pogled po kršu i polju,
Svuda su groblja vaših pradjedova.

Za ovu zemlju oni bjehu divi,
Uzori svijetli, što je branit znaše,
U ovoj zemlji ostanite i vi,
I za nju dajte vrelo krvi vaše.

Kô pusta grana, kad jesenja krila
Trgnu joj lisje i pokose ledom,
Bez vas bi majka domovina bila;
A majka plače za svojijem čedom.

Ne dajte suzi da joj s oka leti,
Vrat'te se njojzi u naručju sveta;
Živite zato da možete mrijeti
Na njenom polju gdje vas slava sreta!

Ovdje vas svako poznaje i voli,
A tamo niko poznati vas neće;
Bolji su svoji i krševi goli
No cvijetna polja kud se tuđin kreće.

Ovdje vam svako bratsku ruku steže -
U tuđem svijetu za vas pelen cvjeta;
Za ove krše sve vas, sve vas veže:
Ime i jezik, bratstvo, i krv sveta,

Ostajte ovdje!... Sunce tuđeg neba
Neće vas grijat kô što ovo grije -
Grki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije...

:oops:
jasko_ba

#71 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jasko_ba »

Moje odjeljenje iz gimnazije, od 32 ucenika, 18 ih otislo van Bosne. Meni je isto sekunda falila, sreca pa uspio naci posao u svojoj struci. :roll:
Niemand

#72 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Niemand »

Citala sam jednom na pdf umjetnost zivljenja nekakvu temu i tu je pisao forumas koji zivi u vijetnamu. Soooo kuulll :D

Slazem se, nije sve u parama. Bar ne svakom.
exliberal-ex

#73 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by exliberal-ex »

Tema je o nama ne o njemcima IT strucnjacima...

Licno ja se nemislim vracat, nemam djece ali ako ih budem imao definitivno cu da gledam gdje ce njima biti bolje ne meni..., realno za djeu zapad nudi bolje uslove za skolovanje, zdravstvenu zastitu i ostale pogodonosti koje su misaona imenica za Bosnu....
Ako docekam penziju...tesko da cu i tad razmisljat o povratku...jebiga vrijeme prolazi covjek se navikava na druge stvari...uskoro cu biti na pola pola......koliko sam zivota proveo u bosni koliko napolju
HAVANA

#74 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by HAVANA »

Niemand wrote:
A djeca, sta oni kazu? :-? jesu se navikli ovdje :-?
Sinoc starijoj matura bila,eno ih piju kafu na carsiji poslije cjelonocnog derneka. :twisted: :mrgreen: :oops: :) Zavrsila trecu gimnaziju,polozila vozacki,mladja 7 razred,odbojka,klavir,raja,cuko...Ma nemaju oni pojma,super je njima,mama i tata se zajebaju sa ovdasnjim budalastinama.Fakultet pa vidjecemo,ako ne budu znali plivat u ovome,neka idu,nek probaju,nauce...Nadam se da nece otici.
Bodkin

#75 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Bodkin »

exliberal-ex wrote:Tema je o nama ne o njemcima IT strucnjacima...

Licno ja se nemislim vracat, nemam djece ali ako ih budem imao definitivno cu da gledam gdje ce njima biti bolje ne meni..., realno za djeu zapad nudi bolje uslove za skolovanje, zdravstvenu zastitu i ostale pogodonosti koje su misaona imenica za Bosnu....
Ako docekam penziju...tesko da cu i tad razmisljat o povratku...jebiga vrijeme prolazi covjek se navikava na druge stvari...uskoro cu biti na pola pola......koliko sam zivota proveo u bosni koliko napolju
Iskreno, zavisi gdje si ali osjecaj da te boli kurko sta se u politici desava ili osjecaj da tr nece kockoglsvi majmun nakaciti u po grada ili da ti nece glavonja sa diplomom iz istocnog sarajeva i kosuljom raskopcanom do pupka jebavati majku zbog kompleksa itd itd
Post Reply