Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

muha_sa

#51 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by muha_sa »

Danguba wrote:
muha_sa wrote:mogul ja okujsat :?

da se vratimo tradiciji i ukinemo ove zvucnike sa mLogo decibela :D

nemojte me samo pitat hocul imat kuveta popet se na munaru :lol:
Tebe cemo u Veliki savjet djuturuma IR. :lol:
:lol:

ako ce i pici u savjet--mi smo nerazdvojni

Image
Danguba

#52 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by Danguba »

Hakiz wrote:Meni na pamet pade Palestina. Tako bi po tu islamsku tvorevinu završio taj eksperiment.
Tebe i @GeeTnT odmah u opoziciju pa tamo tersajte. :D
Danguba

#53 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by Danguba »

muha_sa wrote: :lol:

ako ce i pici u savjet--mi smo nerazdvojni

Image
Image

evo vam i sveCkih koka pa cetujte... :lol:
muha_sa

#54 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Danguba

#55 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by Danguba »

ja bih vam uzivo muziku pušćo

Image

:serbo:
Connaisseur Karlin

#56 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by Connaisseur Karlin »

arzuhal wrote:Ljubinka, ti odmah na ono najnevažnije u svemu: zamišljaš stvarno postojanje te tri republike zajedno...Najvažnija stvar je, barem koja mene zanima, šta misliš o pokretanju takve ideje, o osnivanju nekakve islamsitičke partije koja bi to provela (a da bi našla podršku kod srpskih i hrvatskih partija, to ne sumnjamo, jel), koja bi radila baš na onome što, barem deklarativno, USA i EU nikako ne žele na tlu Evrope :mrgreen:

Jer međunarodna zajednica (pot tim mislimo na Zapad), koja je skrojila luđačku košulju Dejtona i ostavila nas da se patimo u limbu zacementiranih i zatrovanih etno-nacionalnih odnosa bez snage da išta uradimo na normalizaciji i države i društva, neće ništa posebno uraditi (a može, ima mehanizme, ima moć, ima snagu, sve ima da učini mnogo više za dobro svih nas, tamam nas ništa ne pitali).

Možda bi ih trebalo podstaknuti malo, malo ih aktivirati, okuražiti, a? Možda im treba dati malo više povoda za neki snažniji i odlučniji angažman, malo ubrzati usporene procese?
Arzonja,EU,SAD i MZ ce skinuti ludjacku kosulju Dayotna sa BiH,kad im bude trebala da se zadovolje intetesi inostrane politike. :) Vanjska politika ce definitivno promjeniti BiH,ali kad za to bude doslo vrijeme!
Connaisseur Karlin

#57 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

BHCluster wrote:Treba promijenit naslov u "Tri republike: Pravoslavna Republika Srpska, Katolicka Republika HB & Islamska republika Bosna".
ooo dobra ideja :D
arzuhal

#58 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by arzuhal »

Connaisseur Karlin wrote:
arzuhal wrote:Ljubinka, ti odmah na ono najnevažnije u svemu: zamišljaš stvarno postojanje te tri republike zajedno...Najvažnija stvar je, barem koja mene zanima, šta misliš o pokretanju takve ideje, o osnivanju nekakve islamsitičke partije koja bi to provela (a da bi našla podršku kod srpskih i hrvatskih partija, to ne sumnjamo, jel), koja bi radila baš na onome što, barem deklarativno, USA i EU nikako ne žele na tlu Evrope :mrgreen:

Jer međunarodna zajednica (pot tim mislimo na Zapad), koja je skrojila luđačku košulju Dejtona i ostavila nas da se patimo u limbu zacementiranih i zatrovanih etno-nacionalnih odnosa bez snage da išta uradimo na normalizaciji i države i društva, neće ništa posebno uraditi (a može, ima mehanizme, ima moć, ima snagu, sve ima da učini mnogo više za dobro svih nas, tamam nas ništa ne pitali).

Možda bi ih trebalo podstaknuti malo, malo ih aktivirati, okuražiti, a? Možda im treba dati malo više povoda za neki snažniji i odlučniji angažman, malo ubrzati usporene procese?
Arzonja,EU,SAD i MZ ce skinuti ludjacku kosulju Dayotna sa BiH,kad im bude trebala da se zadovolje intetesi inostrane politike. :) Vanjska politika ce definitivno promjeniti BiH,ali kad za to bude doslo vrijeme!
Mon Dieu...Pa o tome ti i pričam vascjeli vakat, zasad nemaju vlastitih interesa pa im je svejedno što je ovako kako je, a pošto Serwer govori šta to USA i EU ne bi nikako voljele da se desi u BiH upravo iz vlastitih interesa , predlažem da im napravimo taj interes pa da nam skinu košulju. Nije im interes nastanak male muslimanske enklave onkraj Evropske imperije, pune ljutih Bošnjaka i druid-efendijom koji im pravi čarobni napitak od kojeg postaju presnažni pa mljave sve redom, predvođeni Fatmirixom & Vehabixom? E hajmo im najavit da ćemo započet s tim :mrgreen: :lol:

- Ej, ljudi, a kako bi se mi ponašali da smo stranci u našem gradu?
- Ajmo probat!
Connaisseur Karlin

#59 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

arzuhal wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

Mon Dieu...Pa o tome ti i pričam vascjeli vakat, zasad nemaju vlastitih interesa pa im je svejedno što je ovako kako je, a pošto Serwer govori šta to USA i EU ne bi nikako voljele da se desi u BiH upravo iz vlastitih interesa , predlažem da im napravimo taj interes pa da nam skinu košulju. Nije im interes nastanak male muslimanske enklave onkraj Evropske imperije, pune ljutih Bošnjaka i druid-efendijom koji im pravi čarobni napitak od kojeg postaju presnažni pa mljave sve redom, predvođeni Fatmirixom & Vehabixom? E hajmo im najavit da ćemo započet s tim :mrgreen: :lol:

- Ej, ljudi, a kako bi se mi ponašali da smo stranci u našem gradu?
- Ajmo probat!
Aaaa sad si me svojim komentarom "Mon Dieu" podjestio na detektiva Herkulesa :-D

Male muslimanske enklave u lijepoj Europi mogu biti potencijalna opasnost,jer mogu postati pozlljena meta muslimanima sa ne bas tako dalekog istoka.

Druid efendija :thumbup: :lol: Pitaj Klunijevu suprugu da li je muslimanka :D
Hadzi Lojo

#60 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by Hadzi Lojo »

Imam osjecaj da ta opcija nece biti potrebna, ako Englezi izglasaju izdvajanje iz EU, ima da se sva evropa pretumba naglavacke!
arzuhal

#61 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by arzuhal »

Ma nema ništa od Bregzita, nisu englezići ni ulazili u EU da bi sada napuštali zaoprave, treba trojanac još da bude tu...U dva navrata je njih pametni De Gaulle mršnuo, pa ipak uđoše, štakori... :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#62 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

arzuhal wrote:Ma nema ništa od Bregzita, nisu englezići ni ulazili u EU da bi sada napuštali zaoprave, treba trojanac još da bude tu...U dva navrata je njih pametni De Gaulle mršnuo, pa ipak uđoše, štakori... :mrgreen:
Na politici se vazda mrtvi spominju,pa da dodam:

Cahrles De Gaule bi se samovoljno vratio u grob,kad bi ugledao tunel i zeljeznicu na relaciji Pariz-London :D
vivaldi

#63 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by vivaldi »

arzuhal wrote:
Jer držim da bi tek tada vidjeli angažman Amerike i Evrope na jačanju BiH i njenom putu ka EU, NATO i ostalim vražijim materama...

Šta vi mislite?
ne bi se moglo aposlutno nista desiti jer je nas problem nefunkcionalnost u svim segmentima 24/7/356.

ne moze bog otac ni bilo ko osim nas samih napraviti funkcionalan sistem, svake godine usvajati stotine zakona, non stop nadgledati njihovo provodjenje na svim niovima i jos milion stvari.

i na kraju, vrlo bitno. ni u tom slucaju ti niko nece donirat ni platu ni penziju ako je sam ne zaradis.
155_mm

#64 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by 155_mm »

pokretacu teme bih porucio samo dvije stvari

1. ne mozes 'vatat svet dvared na istu foru.

2.ukro si ideju onom amerikancu danijelu serveru sto vec danima trubi o takvom scenariju. i on kao i ti smatrada je za to sve kriv dejton. no zadnji prijedlog mu je zemaljska vlada u saraj`vu. ako te on tuzi nekom americkom sudu da si mu ukr'o ideju orat ce te nekoliko stotina miliona dolara.

ovo ti govorim da poslije ne kukas da nisi znao.

hvala na paznji drugovi i drugarice!
muzicar_iz_parka

#65 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by muzicar_iz_parka »

pici wrote:saljte u sveCku za harema a ja cu lancH pakete
Ne može to, nije po Šerijatu.
pemanapemani

#66 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by pemanapemani »

Znam da je tema zajebancija, samo, slazem se sa kolegom @madnerom- islamofobija u BiH stvarnosti je precjenjena.

Kako se Republika Kosovo osamostalila sa apsolutnom vecinom muslimana?
Kada se prica o potencijalu za teroristicku uzletno sletnu rampu, Republika Kosovo je za BiH tri dimenzije iznad.
Nemam nista protiv Albanaca i bio sam prilicno sretan kada se Kosovo osamostalilo i na neki nacin im se divim za privrzenost drzavi, ali realno govoreci niko od Srba nije imao hrabrosti ostati na podrucjima gdje su Albanci vecina.
Znaci, drasticna razlika od podrucja BiH gdje su Bosnjaci vecina.

Zamislimo kosovskog Dodika kako seta Pristinom, Dobrovoljacku u Pristini, Istocnu Pristinu... Meni nezamislivo.

Poenta, potencijal za teroristicku odskocnu dasku puno veci nego u BiH, a opet imaju normalnu drzavu.

Mozda je vrijeme da prestanemo izmisljati toplu vodu i pocnemo provoditi gradjansku drzavotvornu bosanskohercegovacku politiku tamo gdje su vecina oni kojima je BiH domovina.

Za pocetak - oni koji demokratski vladaju prestanu krasti, a gradjani bi mogli poceti odlagati otpad na mjesta koja su za to predvidjena.
Eto, odmah jaca BiH za 10%.
putokaz1

#67 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by putokaz1 »

sjeverna Mitrovica je Istočna Priština
pemanapemani

#68 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by pemanapemani »

putokaz1 wrote:sjeverna Mitrovica je Istočna Priština
Sjeverna Mitrovica u odnosu na Pristinu kao Pelagicevo u odnosu na Sarajevo.

Taman u tom omjeru S. Mitrovica odlucuje o sudbini Republike Kosovo.
arzuhal

#69 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by arzuhal »

Imam ideju za prostor za osnivačku skupštinu IRK-a :thumbup:

Američka javna televizija: Džamija kralja Fahda veća prijetnja nego Bočinja

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dz ... nja/369938
animals

#70 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by animals »

Realnost je da je mali dio Bosnjaka se stvarno radikalizovao, i
baca ljagu na sve Bosnjake..
ko to ne zeli da vidi, ne zivi u realnom svijetu..
a da to finansira Saudijska Arabija, koja suradjuje sa Amerima,je stvarno apsurd..
Skijaš

#71 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by Skijaš »

arzuhal wrote:Na tragu ovoga što neki dan reče Daniel Serwer kako USA nikada neće dozvoliti stvaranje trećeg, hrvatskog entiteta u BiH kako ne bi i da ne došlo (naime, to je ključni razlog, inače bi bilesi dopustili i ne bi imali ništa protiv :mrgreen: ) do stvaranja jednog entiteta kojim dominiraju bh. muslimani, a što bi vodilo radikalizaciji tih muslimana, itd.

Dakle najveći je politički i sigurnosni strah Zapada, USA i EU, da ne dođe do stvaranja nekakve Republike Islamske u BiH ili od BiH, od njenih ostataka.
Da ponovim :
The Muslims will be embittered by Western lack of support for the government's defense effort, indifference to the collapse of the peace process, or a diplomatic process that leads to the partition of Bosnia. They would view UN reluctance to roll back Serb territorial gains as a betrayal by the West, which recognized the Bosnian state and admitted it to the UN a year ago. Terrorist attacks would probably occur inside and outside the former Yugoslavia.
http://www.foia.cia.gov/collection/bosn ... presidency

"Two principal US policy goals in Bosnia relate directly to the concept of equip and train.

-Achieve a stable military balance in the region
-Eliminate radical fundamentalist influence in Bosnia"

Uplitanje Zapada nije rezultat masovnosti zločina nego odgovor na radikalizaciju u geto ograničenih Bošnjaka. Odnosno, naoružavanje Sarajeva i raketiranje položaja VRS-a je uslovljeno prekidom vojnih i obavještajnih veza sa Iranom te razbijanjem jedinice El Mudžahid. I strane agencije koje obrađuju BiH će lutati, danas će podržati multietnički koncept a sutra podjelu ili isključivo bošnjačku BiH ako to bude izgledalo lakše izvesti. Oni nemaju dugoročni plan za ovo područje i podržaće ono što se učini praktičnim. Ono što čudi u svemu ovom je nespretnost velikosrpskih agitatora koji pričom o vjerskoj radikalizaciji Bošnjaka suštinski potkopavaju vlastitu viziju raspada zemlje.

Tako da kada Dodik svoju politiku ekonomskog obogaljivanja manjeg entiteta poprati poređenjem Sarajeva sa Teheranom, on tako (svjesno ili nesvjesno) razoružava one koji bi pokušali argumentovano braniti trajnu podjelu kao stabilizirajuće rješenje. Paradoksalno, ali ako im je stvarni cilj ono što promovišu, upravo bi RTRS i Glas Srpske trebali ignorisati teroristu Jašarevića umjesto što šire tezu da je BiH puna Mevlida. Sretna okolnost po nas koji volimo ovu zemlju nije to što su političari koji se navodno zalažu za BiH sposobni (jer nisu), nego to što su velikosrpski ideolozi i operativci uglavnom spadala koja tumaraju u mraku.
Uz prigodan statut stranke i programske ciljeve koji bi mogli okupiti solidan broj članova i glasača, te uz snažnu podršku najjačih i najbrojnijih hrvatskih i srpskih stranaka u BiH, takva jedna islamistička stranka bi mogla uraditi više na jačanju BiH kao države nego sve ove tzv. probosanske i patriotske stranke koje maslaju u muzu narod decenijama.

Jer držim da bi tek tada vidjeli angažman Amerike i Evrope na jačanju BiH i njenom putu ka EU, NATO i ostalim vražijim materama...

Šta vi mislite?
Ne mogu Amerikanci pritisnuti Dodika ako Dodik valja Sarajevu. Kada ušljivi Lagumdžija i ostatak sarajevske ekipe bude dosljedno forsirao multietničko društvo, Amerikanci će se opet uključiti i podržati neku novu Alijansu, Platformu ili šta već. Trenutno se nema šta ni koga podržati.
KB9

#72 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by KB9 »

animals wrote:Realnost je da je mali dio Bosnjaka se stvarno radikalizovao, i
baca ljagu na sve Bosnjake..
ko to ne zeli da vidi, ne zivi u realnom svijetu..
a da to finansira Saudijska Arabija, koja suradjuje sa Amerima,je stvarno apsurd..
to neko van drzave finansira sigurno, sad ko pitanje je veliko

prvi dio posta se slazem i potpisujem :thumbup:
arzuhal

#73 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by arzuhal »

Skijaš wrote:... Oni nemaju dugoročni plan za ovo područje i podržaće ono što se učini praktičnim. Ono što čudi u svemu ovom je nespretnost velikosrpskih agitatora koji pričom o vjerskoj radikalizaciji Bošnjaka suštinski potkopavaju vlastitu viziju raspada zemlje.

Tako da kada Dodik svoju politiku ekonomskog obogaljivanja manjeg entiteta poprati poređenjem Sarajeva sa Teheranom, on tako (svjesno ili nesvjesno) razoružava one koji bi pokušali argumentovano braniti trajnu podjelu kao stabilizirajuće rješenje. Paradoksalno, ali ako im je stvarni cilj ono što promovišu, upravo bi RTRS i Glas Srpske trebali ignorisati teroristu Jašarevića umjesto što šire tezu da je BiH puna Mevlida. Sretna okolnost po nas koji volimo ovu zemlju nije to što su političari koji se navodno zalažu za BiH sposobni (jer nisu), nego to što su velikosrpski ideolozi i operativci uglavnom spadala koja tumaraju u mraku.
Indeed...

Ali takvo političko strateško sljepilo srpskog političkog vođstva (s obje strane Drine, a po pitanju BiH) je uvijek izazvano hroničnom potrebom da se opstane na vlasti po svaku cijenu i filozofiji "poslije mene potop", tako da se trebamo zahvaliti urođenoj ljudskoj pohlepi što BiH nije, po pitanju svoje državnosti, u goroj poziciji nego što jest.
daddy-kool

#74 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by daddy-kool »

Ne bih ja okarakterisao ni ratno ni poratno srpsko rukovodstvo (ili planere) kao glupe i nesposobne. Potenciranje islamskog fundamentalizma kod Bošnjaka, pa i poistovjećivanje sa Turcima, prije svega je imalo funkciju da udalji i odvoji Srbe od Bošnjaka, stvori strah, prezir i mržnju. Druga stvar je što je u Evropi takva priča pala na plodno tlo, posebno u Francuskoj i Engleskoj, pa su to koristili kao polujavni razlog zašto ništa ne čine da pritisnu Srbe da se rat završi. Sam Karadžić je tokom rata pokušao neke percepcije u svijetu o islamskim fundamentalistima u BiH okrenuti kada je vidio da im to ne idu na ruku, ali više mu niko nije vjerovao niti je htio sa njim pričati.

Mislim da bi ona priča što je Bakir malo načeo, a Dodik i Fahrudin malo više pričali - o 500.000 Arapa i Turaka iz najnižih slojeva, najkonkretnija pregovaračka i ucjenjivačka karta koju mi možemo potegnuti.
arzuhal

#75 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by arzuhal »

daddy-kool wrote:... o 500.000 Arapa i Turaka iz najnižih slojeva, najkonkretnija pregovaračka i ucjenjivačka karta koju mi možemo potegnuti.
...al' da ostane na nivou blackmaila, ne d'o Bog da se ovo ostvari :lol:
Post Reply