Ipak uvoz :(

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#51 Re: Ipak uvoz :(

Post by 530i »

Nema auta bez ulaganja...ali ne moraš je dovoditi u stanje novog.
Ako imaš nešto keša + solidan posao možda da uzmeš nešto novo na kredit ili neko finansiranje? Daš recimo 10 milja odmah, ostalo na 5 godina...
rusmir.ba

#52 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

Ovu kad vidis sve bude jasno ..uloziti 500-1000 na auto od 10-12.000 je OK al ovdje lakiranje total..turbina ko stari ciro..kvacilo isto..pali uz duze verglanje...unutra neopisivo. Kud ces dalje prekidac za svjetla postao bijel od silnih paljenja. Garant pucala kratke relacije i samo bilo pali-gasi.

Sto se mene tice moze lock teme. Prema svemu sto ste naveli definitivno uvoz u licnom aranzmanu nije vrijedan tih para,vremena i potrosenih nerava.
Optimist

#53 Re: Ipak uvoz :(

Post by Optimist »

citroen xm wrote:Meni ova siva djeluje nekako previše ofucana. Ne znam čemu je trebala biti izložena da joj spadne sav hrom sa maske i slova pozadi?

Meni se cini da nije nikad oprana, tako da je sav hrom uhvatio patinu zbog zime i soli. Ako je tako i odrzavana kako je i prana redovno....
ado_sar

#54 Re: Ipak uvoz :(

Post by ado_sar »

HAVANA wrote:Onda je les.Jednostavno ne postoji razlog da dobar auto te klase i godista bude toliko para.Koliko im je onda fabia?Eto ako je to tako ja cu ih 50 kupiti odmah.Al nema,nikad nema a vazda price da ima...To ti je ko i sa stanom...Ima stanova,jeftini pravo,i onda kad trazis nema ni na mapi.Ono sto ima jeftino les,6 sprat bez lifta,napadaju te jesi ti lud,2 milje na grbavici,ima to jeftinije i bolje...Onda kazes hajd evo ti 2 milje odvedi me na adresu...e onda nema...
BRAVO!
rusmir.ba

#55 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

ado_sar wrote:
HAVANA wrote:Onda je les.Jednostavno ne postoji razlog da dobar auto te klase i godista bude toliko para.Koliko im je onda fabia?Eto ako je to tako ja cu ih 50 kupiti odmah.Al nema,nikad nema a vazda price da ima...To ti je ko i sa stanom...Ima stanova,jeftini pravo,i onda kad trazis nema ni na mapi.Ono sto ima jeftino les,6 sprat bez lifta,napadaju te jesi ti lud,2 milje na grbavici,ima to jeftinije i bolje...Onda kazes hajd evo ti 2 milje odvedi me na adresu...e onda nema...
BRAVO!
Izgleda ovdje je teško povjerovati da ne mora uvijek biti neki unaprijed planirani zajeb kupca, nego da se neko zeli riješiti auta koje vrijedi i više nego drugi procjene.

http://www.olx.ba/artikal/21745765/skoda-fabia/

Pa kome se dangubi upitajte momka sta bi sa onom crnom Octaviom 2.0 CR - 2011.god od neki dan, sto je pobrisa iz oglasa za par sati..
"Auto je od firme, firma je vlasnik. Kupljena je nova. Zamijenjen je hladnjak izduvnih gasova i redovni servisi. Ostalo nije ništa ranjeno. Ima servisnu. Nema zaštitu, kasko je a registracija je do 12 mjeseca"
Danguba

#56 Re: Ipak uvoz :(

Post by Danguba »

U svemu tome treba imati srece, vremena, zivaca i pare spremne.
Nikada ne kupovati bilo koje auto do zadnje pare ''pa poslije za odrzavanje cemo vidjeti''. To je zivi stres.
Last edited by Danguba on 17/05/2016 23:19, edited 1 time in total.
rusmir.ba

#57 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

Danguba wrote:U svemu tome treba imati srece, vremena, zivaca i pare spremne.
Nikada ne kupovati bilo koje auto do zadnje pare ''pa poslije za odrzavanje cemo vidjeti''. To je zivi stres.

Nama(meni i sinu) je prije par dana izletilo dobro auto ''Pasat'' u krugu od 200 km. Kada smo otisli da ga pogledamo bilo je onako kako je i pisalo ali nam menadzer ponudi skroz drugo auto koje nije nikako na oglasima. Auto staro godinu dana sa svim opcijama koje je staro godinu dana i islo od salona do salona. Takva auta su uvijek pozeljna.
Ma limit je cca 6500€ u totalu, pa sad ili losije za 5500-6000 pa nesto srediti ili bas u full ako nema nista..al vazda ima neki klinac raditi, nije ga niko drzao u garazi 7-8god i cekao da izgubi 60% cijene da bi ga meni prodao. A za tu kupovinu -to se zove nafakali :)

Recimo ova dva bi bila tu negdje cifra, ovaj drugi bez 17"

http://www.olx.ba/artikal/21265223/skoda-octavia/
http://www.olx.ba/artikal/21597369/skod ... 07-godina/

I tesko bi se bilo odluciti, od drugog znam i vlasnika, u istom salonu servisiramo auta.
Danguba

#58 Re: Ipak uvoz :(

Post by Danguba »

rusmir.ba wrote:
Danguba wrote:U svemu tome treba imati srece, vremena, zivaca i pare spremne.

Nama(meni i sinu) je prije par dana izletilo dobro auto ''Pasat'' u krugu od 200 km. Kada smo otisli da ga pogledamo bilo je onako kako je i pisalo ali nam menadzer ponudi skroz drugo auto koje nije nikako na oglasima. Auto staro godinu dana sa svim opcijama koje je staro godinu dana i islo od salona do salona. Takva auta su uvijek pozeljna.
Ma limit je cca 6500€ u totalu, pa sad ili losije za 5500-6000 pa nesto srediti ili bas u full ako nema nista..al vazda ima neki klinac raditi, nije ga niko drzao u garazi 7-8god i cekao da izgubi 60% cijene da bi ga meni prodao. A za tu kupovinu -to se zove nafakali :)
Razumijem te. Nesto se skuckalo i sada oprezno. Nemoj zuriti.

Skoro sam prodao Pasat6(pisao sam o tome) jednom poznaniku za 12.000. Dobro auto od koze do velike navigacije...odrzavano u dobrim servisima. Dok je preuzeo auto otisao je do majstora da pregleda. Meni javlja trebam ovo, ono promijeniti, zamijeniti, slab aku, kvacilo... :-) i sta sada da ja radim? Ja nisam imao nikakvih problema i sasvim normalno vozio auto. Dok nesto osjetim odem do servisa i na vrijeme promijenim...a on otisao majstoru da ga pita sta ce sve trebati u narednom periodu raditi. :-) Nisam htio praviti probleme samo sam mu rekao ''reci koliko to sve kosta da ti vratim pare''. I tako je i bilo. Svasta ima.
Danguba

#59 Re: Ipak uvoz :(

Post by Danguba »

rusmir.ba wrote: Ma limit je cca 6500€ u totalu, pa sad ili losije za 5500-6000 pa nesto srediti ili bas u full ako nema nista..al vazda ima neki klinac raditi, nije ga niko drzao u garazi 7-8god i cekao da izgubi 60% cijene da bi ga meni prodao. A za tu kupovinu -to se zove nafakali :)

Recimo ova dva bi bila tu negdje cifra, ovaj drugi bez 17"

http://www.olx.ba/artikal/21265223/skoda-octavia/
http://www.olx.ba/artikal/21597369/skod ... 07-godina/

I tesko bi se bilo odluciti, od drugog znam i vlasnika, u istom salonu servisiramo auta.
Opusteno. Odi pogledaj. Prednost daj onome ko nije udaran pa godiste, kilometraza, pare.
Nemoj se ustrucavati da odes do nekog servisa i plati pregled da ti detaljno pregledaju auto. Nije to neki trosak a ima jako mnogo skrivenih nedostataka.
semirsar

#60 Re: Ipak uvoz :(

Post by semirsar »

mali_milojica wrote:
Mozda ce neko pomisliti da sam poludio :D ali meni se ova serija Octavije najvise svidja od svih.
Pitaj Gorana jel njegova na prodaju :oops:

P.S. 2.0 tdi sa 103 kw je taman za taj auto :thumbup:
Cetiri mjeseca sam trazio A5 octaviu 1.9 sa 77kw motorom, trazio, rovio, kumio molio ... jok, nemres hi naci ko da su hi sve posakrivali od mene. Pocela me fobija nekak'a fatat, jednostavno bez aVta ti ja ne znam, nemogu i nemerem :twisted:
Kad, nazva me cojk u neka doba,a mene spucala neka malodusnost... tajna sehara s lovom za aVto se pocela opasno tanjit... i pita me jesam li sta nas'o, sjetio se mene jer sam bio zagriz'o za njegovu oktaviu i svidilo mu se sto sam ga maksimalno ispostovao i nisam ga previse gnjavio zbog cijene, a bila mi je preskupa i sto je "jos gore" 2.0 motor od 103kw, pa ako sam jos zainteresovan... i njemu nesto povoljno ispalo pa mu se zuri... Jbg, kad mi rece cijenu za koju mi je daje... 12milja za model s kraja 2007 s predjenih 180k. Uzeh je, dje necu :mrgreen:
Nisam se pokajao ni sekunde, pogotovu sto se u ovlastenom pokazala tacnom sva servisna istorija vozila, vozilo kupljeno i servisirano u Sa. Ne znam otkud tolika averzija prema 2.0 motoru u skodilaku, mislim da je to sasvim neosnovano, i ovaj motor je bas prava mjera za to aVto :thumbup:
rusmir.ba

#61 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

semirsar wrote:
mali_milojica wrote:
Mozda ce neko pomisliti da sam poludio :D ali meni se ova serija Octavije najvise svidja od svih.
Pitaj Gorana jel njegova na prodaju :oops:

P.S. 2.0 tdi sa 103 kw je taman za taj auto :thumbup:
Cetiri mjeseca sam trazio A5 octaviu 1.9 sa 77kw motorom, trazio, rovio, kumio molio ... jok, nemres hi naci ko da su hi sve posakrivali od mene. Pocela me fobija nekak'a fatat, jednostavno bez aVta ti ja ne znam, nemogu i nemerem :twisted:
Kad, nazva me cojk u neka doba,a mene spucala neka malodusnost... tajna sehara s lovom za aVto se pocela opasno tanjit... i pita me jesam li sta nas'o, sjetio se mene jer sam bio zagriz'o za njegovu oktaviu i svidilo mu se sto sam ga maksimalno ispostovao i nisam ga previse gnjavio zbog cijene, a bila mi je preskupa i sto je "jos gore" 2.0 motor od 103kw, pa ako sam jos zainteresovan... i njemu nesto povoljno ispalo pa mu se zuri... Jbg, kad mi rece cijenu za koju mi je daje... 12milja za model s kraja 2007 s predjenih 180k. Uzeh je, dje necu :mrgreen:
Nisam se pokajao ni sekunde, pogotovu sto se u ovlastenom pokazala tacnom sva servisna istorija vozila, vozilo kupljeno i servisirano u Sa. Ne znam otkud tolika averzija prema 2.0 motoru u skodilaku, mislim da je to sasvim neosnovano, i ovaj motor je bas prava mjera za to aVto :thumbup:
Averzija mi je samo zbog te izvikane nepouzdanosti motora,koga god pitam od servisera kaze sve super, jaka, fina al mahana te neke dizne.
Dok je ovoj drugoj turbina, al valjda kad dizna ode treba slep sluzba a turbina moze do servisa i reparature.
Nema sta nego sacekati, sto kazes kad ti trazis neki model slabo, cim kupis odmah ih bar 5 osvane u ponudi koje bi radije uzeo.
tempuser

#62 Re: Ipak uvoz :(

Post by tempuser »

Kao i sve ostalo, nepouzdanost su izvikali oni koji taj auto s tim motorm nikad nisu imali, oni sve znaju jer su citali po forumima, a te problematicne Siemens dizne nikad nisu isle u Skode, u motorima Skode su Bosch dizne!
rusmir.ba

#63 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

tempuser wrote:Kao i sve ostalo, nepouzdanost su izvikali oni koji taj auto s tim motorm nikad nisu imali, oni sve znaju jer su citali po forumima, a te problematicne Siemens dizne nikad nisu isle u Skode, u motorima Skode su Bosch dizne!
Ja ne znam to pa pitam i trazim misljenja, a kud sem po forumima. A tu korisnici 2.0 naravno imaju samo rijeci hvale, vecina ostalih skeptici.
Kad sam pitao u servisu momka kojem vjerujem kaze tu su bosch dizne, nisu neke siemens piezo, medjutim ako ti odu 800KM su (ili komad ili sve, nemam pojma) a kod 1.9TDI su ispod 200KM. Nije problem ni popraviti ali bi bio problem radi njih ostati negdje van BiH sa familijom. To je jedini razlog. Potrosnja me vala nije briga na moju kilometrazu koju predjem, kvacilo je svima mahana pa nije faktor odlucivanja, a i sasija je ista. Onda cu u opciju vratiti i taj motor pa sta prije izleti. Naravno ne preko 200.000 prekucanih km.
tempuser

#64 Re: Ipak uvoz :(

Post by tempuser »

rusmir.ba wrote:
tempuser wrote:Kao i sve ostalo, nepouzdanost su izvikali oni koji taj auto s tim motorm nikad nisu imali, oni sve znaju jer su citali po forumima, a te problematicne Siemens dizne nikad nisu isle u Skode, u motorima Skode su Bosch dizne!
Ja ne znam to pa pitam i trazim misljenja, a kud sem po forumima. A tu korisnici 2.0 naravno imaju samo rijeci hvale, vecina ostalih skeptici.
Kad sam pitao u servisu momka kojem vjerujem kaze tu su bosch dizne, nisu neke siemens piezo, medjutim ako ti odu 800KM su (ili komad ili sve, nemam pojma) a kod 1.9TDI su ispod 200KM. Nije problem ni popraviti ali bi bio problem radi njih ostati negdje van BiH sa familijom. To je jedini razlog. Potrosnja me vala nije briga na moju kilometrazu koju predjem, kvacilo je svima mahana pa nije faktor odlucivanja, a i sasija je ista. Onda cu u opciju vratiti i taj motor pa sta prije izleti. Naravno ne preko 200.000 prekucanih km.
Pa eto zakljuci sam kome vjerovati, onima koji je imaju i hvale ili onima koji je nemaju i kude.
530i

#65 Re: Ipak uvoz :(

Post by 530i »

Inače je poznato da vlasnici vozila govore istinu i samo istinu, tako im čistoće TDI ispuha :lol: :oops:
rusmir.ba

#66 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

Ma realno, ko će kuditi svoje auto, mozda ima i subjektivnih mišljenja ali koliko vidim motori sa BMM oznakom i 8 ventila i nisu nešto kvarljivi. Ni ja nedam na škodu kad se god razveze diskusija 8)
A evo gledam jedna od jutros skuplja za 1600KM u odnosu na prije par dana. To ipak moze samo Škoda zato batalite priče da bilo sta drugo treba gledati i kupovati :D

A za uvoz preko neke firme po sistemu"kljuc u ruke" da se sve plati i doveze
Pr katalogu octavia 1.9 2008god carina i porez 1100eur
Prevoz 400eur
Ostsli troskovi 300eur
1800eur do reg.
Auto min 4500-5000eur

Dakle 6300-6800ur do reg tj uvoz vozdra :)
klaki

#67 Re: Ipak uvoz :(

Post by klaki »

2.0 motor predobar, samo nek su bosch dizne, i ako je starija tipa motora treba se staviti nova verzije uljne pumpe, jer stara proklize (los dizajn mislim da je nesto ko imbus oblika tu proklize i jebaji ga ne pumpa onda)

rodjak uzeo 170k pravih kilomtara 2.0 12 mjesec 2005 a4. iz uvoza auto, samo promjenio tu uljnu pumpu motor ko doksa radi, bio je takve srece da je ispod sve nedavno mijenjano tj mislim na trap. jebiga takvom autu ne bi trebale da crknu dizne, ne crkava to tako cesto. jedino ako si peh da te utrefi jebiga.
almir90

#68 Re: Ipak uvoz :(

Post by almir90 »

http://www.olx.ba/artikal/21790793/skod ... a-1-9-tdi/

Ovu Škodu prodaje ovlašteni Škoda distributer i serviser kod nas u Gradačcu. Auto je kupljeno novo kod njih i održavano, vlasnik ju je promijenio kod istih za novu Škodu.

Nisam neki ljubitelj Škodi, ali koliko vidim imaju jake cijene polovnjaci, pa se može reći da ova vrijedi te pare. Nedavno je jedan moj poznanik prodao ovakvu, samo crna za 9500 KM keša, a imala je debelo preko 200 000 km i još je dva puta lupana i popravljana.

Ako ti je puno para, onda se okreni i traži nešto drugo. Onako jednostavno rečeno, ne možeš se jebati a da ti ne uđe, pokušavali su mnogi ali nikome do sada to nije pošlo od ruke, pa neće ni tebi. Ovo nije uvreda, već narodski rečeno, uzdravlje. :-D
citroen xm

#69 Re: Ipak uvoz :(

Post by citroen xm »

Ova je dobra, tako nešto ni neće naći povoljnije ako uopšte i nađe. Jbg, cijene su takve kakve su, za moj ukus malo nakaradne.
lorente

#70 Re: Ipak uvoz :(

Post by lorente »

citroen xm wrote:Neću dužiti samo da dodam da to 50% nema šanse. Pošto je auto proizvedeno u EU, nema carine. Plaćaš PDV 17%, homologaciju nekih 200 KM. Registracija normalno. To je to.

Gore kupiš auto, pribaviš sve potrebne papire, izvadiš col tablice i polako kreneš ka BIH. Na carinskom terminalu predaš sve za carinjenje i nakon par dana kada dobiješ papire i platiš carinu sa svim ideš da predaš za registraciju. To je ugrubo, neko ko je skoro uvozio reći će ti detalje.
nece biti 50 ali ce biti minimalno 30-35%..u mene je kolega skoro isao dovuci sebi astru iz njemacke
citroen xm

#71 Re: Ipak uvoz :(

Post by citroen xm »

Ja znam da je prije mjesec uvezena lično petica i da ništa sem poreza i homologacije nije plaćeno. :thumbup:
Danguba

#72 Re: Ipak uvoz :(

Post by Danguba »

citroen xm wrote:Ja znam da je prije mjesec uvezena lično petica i da ništa sem poreza i homologacije nije plaćeno. :thumbup:
neko besplatno dovezao auto, neko mu besplatno sredio gore papire, neko mu besplatno odradio spediterske papire.? :D
almir90

#73 Re: Ipak uvoz :(

Post by almir90 »

citroen xm wrote:Ova je dobra, tako nešto ni neće naći povoljnije ako uopšte i nađe. Jbg, cijene su takve kakve su, za moj ukus malo nakaradne.
Ja ne bih nikada dao ove pare za Škodu, ali neću reći da ne vrijedi, jer ne bi bile jake cijene da ne vrijedi. Ukusi su različiti, i ja bih za ove pare gledao nešto drugo. Ali, ko hoće dobro i očuvano auto, onda to mora i dobro platiti. Kad je Octavia koja je lupana dva puta i prešla ko zna koliko mogla otići za 9500 KM, može i ova sigurno za 14 000 KM.
rusmir.ba

#74 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

almir90 wrote:http://www.olx.ba/artikal/21790793/skod ... a-1-9-tdi/

Ovu Škodu prodaje ovlašteni Škoda distributer i serviser kod nas u Gradačcu. Auto je kupljeno novo kod njih i održavano, vlasnik ju je promijenio kod istih za novu Škodu.

Nisam neki ljubitelj Škodi, ali koliko vidim imaju jake cijene polovnjaci, pa se može reći da ova vrijedi te pare. Nedavno je jedan moj poznanik prodao ovakvu, samo crna za 9500 KM keša, a imala je debelo preko 200 000 km i još je dva puta lupana i popravljana.

Ako ti je puno para, onda se okreni i traži nešto drugo. Onako jednostavno rečeno, ne možeš se jebati a da ti ne uđe, pokušavali su mnogi ali nikome do sada to nije pošlo od ruke, pa neće ni tebi. Ovo nije uvreda, već narodski rečeno, uzdravlje. :-D
Zvao sam i njih, 14.000KM, auto tip top. no kako sam rekao do 12.500 je limit max, ako vec idem tom logikom da kesiram 14.000 za auto staro 8god radije dodati jos 1500 pa kupiti 2010-2011 FL Octaviu jer ih ima podosta. Na kraju ce biti kupi novo.

NIsam trazio sugestije valja ovo, uzmi ono, mjenjaj auto.. a svi o tome pisu i svako zivi svoj zivot i neka ga zivi.

Tema je bila vezana za eventualni uvoz, koji je otpao i to je to. Zahvalujem se svima na konstruktivnim savjetima ;)

Kad opet sta bude aktuelno ide novi thread, jer se uvijek nesto saznao novo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#75 Re: Ipak uvoz :(

Post by Tomahawk11 »

Ova gore Octavia....vanjski izgled dobar, al unutra mi se nimalo ne svidja....kao i sve Skode (ove novije se malo popravljaju).....enterijer ko da je Jugo 45 :mrgreen:
Post Reply