Jer jebiga tom logikom se ni hirurg ne mora trudit, pa crkni pod skalpelom... A ni teta na salteru banke nije dobro placena i motivisana, pa bi valjda trebala svako malo klepiti koju novcanicu...Hakiz wrote:Ipak mislim da su sudije uzrok. Poštene sudije će presuditi i nepoštenom političaru i novinaru i ljekaru i gazdi. Nepoštene sudije će dozvoliti nepoštenje drugih.Banksy wrote:Zato što su ljekari i sudije posljedica i tek jedan segment društvenog ozračja koje temeljito, decenijama već, kreiraju novinari i mediji.JThomas wrote:
nije izgovor, ali ne znam zašto bi bili i negativno izdvojeni. što je novinar koji ucjenjuje tekstom gori od ljekara koji traži mito, korumpiranog sudije, gazde koji zakida radnike na plati?
Da, jesu, gori su od najgorih.
Ako me izvještavanje medija ne pokrene da promijenim mišljenje o nečemu ili nekome, da djelujem protiv neke nepravde itd, kako onda to izvještavanje kreira društvenu klimu?
Hajte mi recite, kada loše plaćen novinar vidi da njegovo pisanje, osim što mu ne donosi zaradu (jer na kritiku medija uvijek spremni konzumenti informacija nisu raspoloženi da kupuju novine, plaćaju pretplate itd) takođe ne utiče na druge ljude (pa kada nema novca da novinaru barem satisfakcija bude to da radi nešto što svijet čini boljim), gdje mu je motiv da se trudi?
Nisu novinari ni bolji ni gori od političara. Svi smo mi isti.
Jesu li novinari u suštini gori od političara?
- Alfons Kauders
#51 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
-
Hakiz
#52 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Da li je takvo ponašanje novinara opravdano, nije. Ali da li je razumljivo, jeste. Ne možeš očekivati od jedne grupe da se ponaša drugačije od ostalih. I novinari su, nećeš vjerovati, ljudi, sa svim manama koje imaju i drugi.Alfons Kauders wrote:Jer jebiga tom logikom se ni hirurg ne mora trudit, pa crkni pod skalpelom... A ni teta na salteru banke nije dobro placena i motivisana, pa bi valjda trebala svako malo klepiti koju novcanicu...Hakiz wrote:
Ipak mislim da su sudije uzrok. Poštene sudije će presuditi i nepoštenom političaru i novinaru i ljekaru i gazdi. Nepoštene sudije će dozvoliti nepoštenje drugih.
Ako me izvještavanje medija ne pokrene da promijenim mišljenje o nečemu ili nekome, da djelujem protiv neke nepravde itd, kako onda to izvještavanje kreira društvenu klimu?
Hajte mi recite, kada loše plaćen novinar vidi da njegovo pisanje, osim što mu ne donosi zaradu (jer na kritiku medija uvijek spremni konzumenti informacija nisu raspoloženi da kupuju novine, plaćaju pretplate itd) takođe ne utiče na druge ljude (pa kada nema novca da novinaru barem satisfakcija bude to da radi nešto što svijet čini boljim), gdje mu je motiv da se trudi?
Novinari, osim navedenog, imaju i slijedeći problem: Vlasnici medija su, često, ljudi koji imaju i druge biznise ili političke interese. Pa novinar, i kada hoće, ne može objaviti nešto što bi ugrozilo druge poslove ili političke interese vlasnika. A ne postoji vlasnik medija, barem u BiH, koji je vlasnik jedino tog medija i koji, uz to, nema nikakve političke interese.
Tako da, čak i kada si novinar sa integritetom koji ne mari za novac i ostalo, ako nemaš gdje objaviti to šta želiš, džaba ti sve.
Samo ne spominji blogove, to je kao bacanje sjemena po betonu u nadi da će neka sjemenka proklijati i dati plod.
Hirurg, dobar hirurg, ako i nije dobro plaćen, ima barem satisfakciju u tome da čini dobro djelo. Kao i društveni ugled. Ima ponos da utiče na pobjedu zdravlja i života nad bolesti i smrti. Kao što sam rekao u prvom postu, dobar novinar osim što je loše plaćen, nema ni tu satisfakciju da njegovo pisanje može na nešto uticati. Koliko god da je dobar, javnost ne reaguje na njegovo pisanje. Kao ni institucije.
Teta na šalteru, u tvom slučaju, krade, novinar ako se ne angažuje i piše samo o banalnostima i to loše, ne krade. Ne možeš porediti otaljavanje posla sa krivičnim djelom. Da tete na šalterima često loše rade svoj posao i neljubazne su, u to smo se svi uvjerili. A i teta ima i dobrih i loših.
Ne pravdam novinare. Razumijem ih. Uostalom, i ja ih kritikujem. I njih ima i dobrih i licemjera i profesionalaca i prodanih duša, kao i svih drugih.
Ali reći da su gori od političara, a naročito da su glavni krivci za loše stvari, da su veći krivci od onih koji imaju sredstva sile i zakonska ovlaštenja da ih koriste, kojima mogu dovesti stvari u red, a ne dovode stvari u red, je daleko od istine.
A šta misliš o ovome: Ako je novinar već odabrao da to bude, onda mora biti osoba sa integritetom i pisati istinu, obavještavati javnost, pa makar bio loše plaćen ili imao druge probleme. Ako to ne može, neka ne bude novinar.
Ako je to tako, zašto ne kritikujemo hiljade službenika u institucijama države, entiteta, opština itd, koji svaki dan svjedoče korupciji i drugim nedjelima, a koji to ne prijavljuju. A znati da se čini krivično djelo, a ne prijaviti ga, je takođe krivično djelo. Dakle hiljade ljudi koji čine krivično djelo samo time što šute, a često, kroz svoj posao, i učestvuju u činjenju tog djela. Nenamjerno, ali na primjer protokolišući neki dokumet o javnoj nabavci u kojem je pobjednik na natječaju korupcijom dobio posao.
Zašto bi to novinar bio više kriv od tog službenika? Na kraju, novinar tek treba da dozna o toj korupciji, neko ga mora upozoriti, taj službenik ima direktno saznanje o krivičnom djelu.
Zašto bi novinar trebao biti nadčovjek i ne plašiti se za egzistenciju, eventualnu likvidaciju itd, a službenik ima pravo na strah?
Kao što rekoh, i novinari su ljudi. I oni dolaze iz naroda. Kada narod bude bolji, biće i novinari.
- Alfons Kauders
#53 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Imajuci u vidu napisano, ispada da novinari zapravo nisu novinari, vec slabo placeni propagandisti u dzepu tajkuna i politicara. Stoga ne vidim razlog da ih se uopste naziva novinarima, jer sve sto si opisao nema veze sa novinarstvom.Hakiz wrote:Da li je takvo ponašanje novinara opravdano, nije. Ali da li je razumljivo, jeste. Ne možeš očekivati od jedne grupe da se ponaša drugačije od ostalih. I novinari su, nećeš vjerovati, ljudi, sa svim manama koje imaju i drugi.Alfons Kauders wrote:Jer jebiga tom logikom se ni hirurg ne mora trudit, pa crkni pod skalpelom... A ni teta na salteru banke nije dobro placena i motivisana, pa bi valjda trebala svako malo klepiti koju novcanicu...Hakiz wrote:
Ipak mislim da su sudije uzrok. Poštene sudije će presuditi i nepoštenom političaru i novinaru i ljekaru i gazdi. Nepoštene sudije će dozvoliti nepoštenje drugih.
Novinari, osim navedenog, imaju i slijedeći problem: Vlasnici medija su, često, ljudi koji imaju i druge biznise ili političke interese. Pa novinar, i kada hoće, ne može objaviti nešto što bi ugrozilo druge poslove ili političke interese vlasnika. A ne postoji vlasnik medija, barem u BiH, koji je vlasnik jedino tog medija i koji, uz to, nema nikakve političke interese.
Tako da, čak i kada si novinar sa integritetom koji ne mari za novac i ostalo, ako nemaš gdje objaviti to šta želiš, džaba ti sve.
Samo ne spominji blogove, to je kao bacanje sjemena po betonu u nadi da će neka sjemenka proklijati i dati plod.
Hirurg, dobar hirurg, ako i nije dobro plaćen, ima barem satisfakciju u tome da čini dobro djelo. Kao i društveni ugled. Ima ponos da utiče na pobjedu zdravlja i života nad bolesti i smrti. Kao što sam rekao u prvom postu, dobar novinar osim što je loše plaćen, nema ni tu satisfakciju da njegovo pisanje može na nešto uticati. Koliko god da je dobar, javnost ne reaguje na njegovo pisanje. Kao ni institucije.
Teta na šalteru, u tvom slučaju, krade, novinar ako se ne angažuje i piše samo o banalnostima i to loše, ne krade. Ne možeš porediti otaljavanje posla sa krivičnim djelom. Da tete na šalterima često loše rade svoj posao i neljubazne su, u to smo se svi uvjerili. A i teta ima i dobrih i loših.
Ne pravdam novinare. Razumijem ih. Uostalom, i ja ih kritikujem. I njih ima i dobrih i licemjera i profesionalaca i prodanih duša, kao i svih drugih.
Ali reći da su gori od političara, a naročito da su glavni krivci za loše stvari, da su veći krivci od onih koji imaju sredstva sile i zakonska ovlaštenja da ih koriste, kojima mogu dovesti stvari u red, a ne dovode stvari u red, je daleko od istine.
A šta misliš o ovome: Ako je novinar već odabrao da to bude, onda mora biti osoba sa integritetom i pisati istinu, obavještavati javnost, pa makar bio loše plaćen ili imao druge probleme. Ako to ne može, neka ne bude novinar.
Ako je to tako, zašto ne kritikujemo hiljade službenika u institucijama države, entiteta, opština itd, koji svaki dan svjedoče korupciji i drugim nedjelima, a koji to ne prijavljuju. A znati da se čini krivično djelo, a ne prijaviti ga, je takođe krivično djelo. Dakle hiljade ljudi koji čine krivično djelo samo time što šute, a često, kroz svoj posao, i učestvuju u činjenju tog djela. Nenamjerno, ali na primjer protokolišući neki dokumet o javnoj nabavci u kojem je pobjednik na natječaju korupcijom dobio posao.
Zašto bi to novinar bio više kriv od tog službenika? Na kraju, novinar tek treba da dozna o toj korupciji, neko ga mora upozoriti, taj službenik ima direktno saznanje o krivičnom djelu.
Zašto bi novinar trebao biti nadčovjek i ne plašiti se za egzistenciju, eventualnu likvidaciju itd, a službenik ima pravo na strah?
Kao što rekoh, i novinari su ljudi. I oni dolaze iz naroda. Kada narod bude bolji, biće i novinari.
I cijela bit price je u tome da "slabo placeni" nije izgovor. I doktori su slabo placeni, ali i dalje moraju raditi u skladu sa zakletvom, moraju biti profesionalci. I policajci su slabo placeni, i uciteljice, i rudari, i 99% ljudi u drzavi. To jednostavno nije izgovor. Ako su tu iskljucivo radi novca, onda brate trebaju promijeniti struku i cao.
- Banksy
#54 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Pa upravo tako, ne pokrećete te da razmišljaš i djeluješ.Hakiz wrote:Ipak mislim da su sudije uzrok. Poštene sudije će presuditi i nepoštenom političaru i novinaru i ljekaru i gazdi. Nepoštene sudije će dozvoliti nepoštenje drugih.Banksy wrote:Zato što su ljekari i sudije posljedica i tek jedan segment društvenog ozračja koje temeljito, decenijama već, kreiraju novinari i mediji.JThomas wrote:
nije izgovor, ali ne znam zašto bi bili i negativno izdvojeni. što je novinar koji ucjenjuje tekstom gori od ljekara koji traži mito, korumpiranog sudije, gazde koji zakida radnike na plati?
Ostalo, Alfons ti odgovara ...
-
oridjidji
#55 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Novinari su rinaka danas, nista manja od politicara. Ulizice.
- dust in the wind
#56 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
oridjidji wrote:Novinari su rinaka danas, nista manja od politicara. Ulizice.
- JThomas
#57 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
ne može niko biti odgovorniji i krivlji od onoga ko drži u svojim rukama legalni monopol sile. jer legalni monopol sile jedini može legalno kazniti nepoštenog čovjeka bilo koje struke, za to njegovo nepoštenje. politika se tako i zove i definiše jer kreira sve ostalo...
- insomnia78
#58 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Klix je najgori
Gledaj ti kakve oni komentare pustaju na clanak o silovanjima

Mene jucer banuju, to je vec drugi put, bukvalno dzaba i jos mi obrisu sve komentare a doticni lik ima preko 200 ovakvih komentara, svaki je vrijedjanje i jos uvijek je tu

PS: prijavljiv'o sam klix vec tri puta RAK-u i vijecu za stampu i nista se nije promjenilo

Mene jucer banuju, to je vec drugi put, bukvalno dzaba i jos mi obrisu sve komentare a doticni lik ima preko 200 ovakvih komentara, svaki je vrijedjanje i jos uvijek je tu

PS: prijavljiv'o sam klix vec tri puta RAK-u i vijecu za stampu i nista se nije promjenilo
-
kakavdanakneiskustvu
#59 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
ma kakav RAK,ne zanima njih to
-
Hakiz
#60 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
.
Last edited by Hakiz on 08/05/2016 23:13, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#61 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Upravo tako.JThomas wrote:ne može niko biti odgovorniji i krivlji od onoga ko drži u svojim rukama legalni monopol sile. jer legalni monopol sile jedini može legalno kazniti nepoštenog čovjeka bilo koje struke, za to njegovo nepoštenje. politika se tako i zove i definiše jer kreira sve ostalo...
-
Hakiz
#62 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Pametnica.Banksy wrote:Pa upravo tako, ne pokrećete te da razmišljaš i djeluješ.Hakiz wrote:Ipak mislim da su sudije uzrok. Poštene sudije će presuditi i nepoštenom političaru i novinaru i ljekaru i gazdi. Nepoštene sudije će dozvoliti nepoštenje drugih.Banksy wrote:
Zato što su ljekari i sudije posljedica i tek jedan segment društvenog ozračja koje temeljito, decenijama već, kreiraju novinari i mediji.
Ostalo, Alfons ti odgovara ...
Last edited by Hakiz on 08/05/2016 23:14, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#63 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Izgleda da pored dvije tradicionalne profesije o kojima svi znaju više od onih kojima to jeste posao, dakle političar i fudbalski selektor, javlja se i treća. Svi su stručnjaci za medije. I to si veći stručnjak što si od medija dalje.
- Banksy
#64 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Možda su ovi pametnjakovići s kojima razgovaraš baš u medijima, nikad ne znaš.Hakiz wrote:Izgleda da pored dvije tradicionalne profesije o kojima svi znaju više od onih kojima to jeste posao, dakle političar i fudbalski selektor, javlja se i treća. Svi su stručnjaci za medije. I to si veći stručnjak što si od medija dalje.
A i da nisu, zar o nekom proizvodu najobjektivinije ne govori konzument?
Bilo kako bilo, naši mediji su septička jama, kanalizacija trulog društva, najgore od svih najgorih.
-
Hakiz
#65 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Da su mediji loši to ne sporim. Ali pitanje je bilo da li su novinari isti kao političari, ne kakvi su mediji.Banksy wrote:Možda su ovi pametnjakovići s kojima razgovaraš baš u medijima, nikad ne znaš.Hakiz wrote:Izgleda da pored dvije tradicionalne profesije o kojima svi znaju više od onih kojima to jeste posao, dakle političar i fudbalski selektor, javlja se i treća. Svi su stručnjaci za medije. I to si veći stručnjak što si od medija dalje.
A i da nisu, zar o nekom proizvodu najobjektivinije ne govori konzument?
Bilo kako bilo, naši mediji su septička jama, kanalizacija trulog društva, najgore od svih najgorih.
Naime, u medijima sam već 20-ak godina. Nasreću ne kao novinar, ali znam kakva je situacija, a znam i zašto je takva. Svjedok sam promjene od ideala do pragmatičnosti.
Mediji su onakvi kakvi su konzumenti.
Uostalom, i jedan od posljednjih bastiona kakvog-takvog istraživačkog novinarsta, Slobodna Bosna, propala je zato što ih ljudi nisu kupovali. Sam novinarski integritet ne spašava medij od ekonomske propasti. Ako nema medija, onda novinar nema platformu na kojoj će objaviti ono šta želi.
Novinare možeš apsolutno kriviti jer su nepismeni, lošeg opšteg obrazovanja, često čak i što malo poznaju oblast kojom se bave. Ali ne i za "politiku" medija i odluke šta se hoće, a šta neće objaviti. Novinari su tu puno manje krivi nego što izgleda. Odgovornost treba tražiti negdje iznad novinara.
- Banksy
#66 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Netačno. To je okretanje stvari koje su lansirali upravo oni koji bi da sa sebe skinu odgovornost za sramna djela, i ova današnja i još više ona u zadnjih dvadesetak godina. Konzumenti, mi, društvo u cjelini, je upravo onakvo kakvim su ga kreirali mediji. Upravo o tome i govorimo i zato ih i prozivamo. Nisu konzumenti tražili krompir, već su ga prisljeni kupovati jer im ga, jedinog, serviraju na tezgama. Ono smo što nam se plasira i kako nas se kreira, oni kreiraju nas, ne mi njih. Od Mirjane Baletić i naručenih ratnohuškačkih tekstova i priloga koji su krčili put tenkovima prije 25 godina, do današnjih Hayata i Avaza i turbofolkerizacije cijelog društva, oni su kreatori, mi konzumenti i izvršitelji.Hakiz wrote:
Mediji su onakvi kakvi su konzumenti.
Uostalom, i jedan od posljednjih bastiona kakvog-takvog istraživačkog novinarsta, Slobodna Bosna, propala je zato što ih ljudi nisu kupovali.
Slobodna Bosna je davno propala, i to onog momenta kad je postala puki bilten SDP-a, kad je za Lagumdžijin interes Bogić Bogićević, mogući protivkandidat na unutarstranačkim izborima, postao ratni ''profiter koji ima vilu na kojoj bi mu pozavidjele i holivudske zvijezde'' (citat), Srđan Dizdarević je godinama bio profiter, lopov, kriminalac i šta sve ne, samo zato jer je uputio opravdanu kritiku zbog kršenja ljudskih prava Alžirske grupe (vrhunac bijede je njihov nedavno objavljeni nekrolog u kojem ga proglašavaju vrhunskim humanistom), itd, ko će se sjetiti svih njihovih bisera u naručenim odstrjelima kad su rušili ljude, razarali im zdravlje i porodice.
Slobodna Bosna je propala jer se njihov novinarski angažman sveo na njuškanje tuđeg veša, na olajavanje porodica, švalerki i tetaka, jer se pretvorila u najnižu žutu štampu, jer su, takvi, izgubili publiku koja im ništa više nije ni vjerovala. Ko bi ih takve kupovao i zašto? Dolazak Safe Oručevića pretvorio ih je i def u kanalizaciju, ali to je svakako već bio kraj. Dan njihovog gašenja, svjetli je trenutak bh novinarstva.
Itd, mogli bismo ovako o svakom mediju, nadugo i naširoko, ali mislim da nema svrhe da nastavljamo, stavovi su nam jasni, ne slažemo se, ništa strašno,
Samo još da dodam komentar na tvoju opasku, Svjedok sam promjene od ideala do pragmatičnosti,
Kad čujem pragmatičnost, uhvatim se za pištolj
Baš sam odužila, to je to, pozdrav.
-
julisiz es grant
#67 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Oj, ovoga se sjećam. Nevjerovatno je bilo njihovo idolopoklonstvo prema Lagumdžiji, njihov entuzijazam u napadanju svakoga ko istog kritikuje (i ja se sjećam da su po pitanju Alžirske grupe bili naročito angažovani)...nekako se u to vrijeme poklopilo i preseljenje Senada Avdića iz Švrakinog, gdje je živio cijeli život do tada sa širom familijom, u strogi centar grada, ne znam da li slučajno.Banksy wrote: Slobodna Bosna je davno propala, i to onog momenta kad je postala puki bilten SDP-a, kad je za Lagumdžijin interes Bogić Bogićević, mogući protivkandidat na unutarstranačkim izborima, postao ratni ''profiter koji ima vilu na kojoj bi mu pozavidjele i holivudske zvijezde'' (citat), Srđan Dizdarević je godinama bio profiter, lopov, kriminalac i šta sve ne, samo zato jer je uputio opravdanu kritiku zbog kršenja ljudskih prava Alžirske grupe (vrhunac bijede je njihov nedavno objavljeni nekrolog u kojem ga proglašavaju vrhunskim humanistom), itd, ko će se sjetiti svih njihovih bisera u naručenim odstrjelima kad su rušili ljude, razarali im zdravlje i porodice.
A onda i sasvim neshvatljivo podržavanje američke agresije na Irak, na koje su barem kritički gledali svi zdravomisleći ljudi u svijetu, ako već nisu otvoreno osuđivali. Nikako mi nije bilo jasno šta imaju od toga, ko da ih lično Džordž Buš plaća. Tada sam ih nekad i prestao čitati, zauvijek.
- Banksy
#68 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
U to vrijeme puhali su u SDP tikvu, a kako je Lagumdžija u to vrijeme bio bespogovorni poslušnik SAD-a, jasno je. Iz tog doba je i onaj Lagumdžijin biser kako bi u Bosni buknuo novi rat (ili bi nas Amerika napala, ne sjećam se tačnojulisiz es grant wrote:Oj, ovoga se sjećam. Nevjerovatno je bilo njihovo idolopoklonstvo prema Lagumdžiji, njihov entuzijazam u napadanju svakoga ko istog kritikuje (i ja se sjećam da su po pitanju Alžirske grupe bili naročito angažovani)...nekako se u to vrijeme poklopilo i preseljenje Senada Avdića iz Švrakinog, gdje je živio cijeli život do tada sa širom familijom, u strogi centar grada, ne znam da li slučajno.Banksy wrote: Slobodna Bosna je davno propala, i to onog momenta kad je postala puki bilten SDP-a, kad je za Lagumdžijin interes Bogić Bogićević, mogući protivkandidat na unutarstranačkim izborima, postao ratni ''profiter koji ima vilu na kojoj bi mu pozavidjele i holivudske zvijezde'' (citat), Srđan Dizdarević je godinama bio profiter, lopov, kriminalac i šta sve ne, samo zato jer je uputio opravdanu kritiku zbog kršenja ljudskih prava Alžirske grupe (vrhunac bijede je njihov nedavno objavljeni nekrolog u kojem ga proglašavaju vrhunskim humanistom), itd, ko će se sjetiti svih njihovih bisera u naručenim odstrjelima kad su rušili ljude, razarali im zdravlje i porodice.
A onda i sasvim neshvatljivo podržavanje američke agresije na Irak, na koje su barem kritički gledali svi zdravomisleći ljudi u svijetu, ako već nisu otvoreno osuđivali. Nikako mi nije bilo jasno šta imaju od toga, ko da ih lično Džordž Buš plaća. Tada sam ih nekad i prestao čitati, zauvijek.
edit: evo ga: "da nisam izrucio alzirce srbi bi izveli svoje tenkove na granicu entiteta, i mezete zamisliti sta bi se onda desilo", a Bakir Hadžiomerović ce na to," uh ma ne mogu ni zamisliti"!!
- Henry Chinaski
#69 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Bilo bi fakat korisno da neko ovdje postavi par savjeta kako se boriti i kome prijavljivati ove maloumne botove. Ako ova sranja iz komentara ne spadaju pod širenje mržnje, onda ne znam šta spada. Znam, isto tako da je većina budala iz inostranstva ali dajte prijedloge i za takve slučajeve.insomnia78 wrote:Klix je najgori
-
hAZNADAR
#70 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Pitanje za sve one koji misle da novinari rade samo po narudzbi.
Ovolika popularnost i uzlazna putanja kandidata na izborima Donalda Trampa.
Jasno je da je najvise glasova pobrao islamofobicnim izjavama i najavama konacnih akcija.
Kao sto je jasno da su mediji u USA formirali javno mijenje i ujedno i islamofobiju.
A ne moze se bas reci da je vlast bar zadnju deceniju narucivala islamofobicne izvjestaje i potpirivala mrznju.
Kao sto se stranka iz koje Trump dolazi ogradjuje od njega.
Ko je dakle finansirao islamofobiju u medijima? Nije valjda da je svaki novinar primio lovu ispod stola i narucen tekst?
Ovolika popularnost i uzlazna putanja kandidata na izborima Donalda Trampa.
Jasno je da je najvise glasova pobrao islamofobicnim izjavama i najavama konacnih akcija.
Kao sto je jasno da su mediji u USA formirali javno mijenje i ujedno i islamofobiju.
A ne moze se bas reci da je vlast bar zadnju deceniju narucivala islamofobicne izvjestaje i potpirivala mrznju.
Kao sto se stranka iz koje Trump dolazi ogradjuje od njega.
Ko je dakle finansirao islamofobiju u medijima? Nije valjda da je svaki novinar primio lovu ispod stola i narucen tekst?
-
Hakiz