Kakav strucnjak... ne radujem se tudjoj nesreci, ali ovaj lik je radi licnog interesa unistio reprezentaciju kad je bila na vrhuncu, kad su nam skoro svi igraci bili u prvom timu svojih klubova, neki i nosioci igre. Iskreno, njemu zelim dobro zdravlje, ali da kazem da mu kao treneru zelim srecu, lagao bih. Jos kad se sjetim, da ga nije zasvrbilo sto je unistio reprezentaciju nego sto ostaje bez plate...Paul F. wrote:Ostala još jedna tekma. Jedini način da Evijan ostane u profesionalnom fudbalu je da pobijede Nimes koji je na sredini tabele uprkos gubitku 8 poena na ime neke kazne. Istovremeno je potrebno da Mešin Sochaux izgubi od one ženske. Sve to na petak 13ti.
Tako im i treba kad ne znaju da cijene bosanski nerad.Sajo lijepo reko jedan trening dnevno a oni uveli dva.
Safet Sušić - Pape
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Banja Luka
#51 Re: Safet Sušić - Pape
- House
#52 Re: Safet Sušić - Pape
mujica otvori troll topic i pobjegne 
-
Paul F.
#53 Re: Safet Sušić - Pape
Nema potrebe ponavljati iste gluposti s kojim nas forumski trolovi bombarduju godinama. Da je to tako trolovi ne bi imali potrebe da trolaju. Safetov najbolji lični interes je uspjeh reprezentacije. Volio bih vidjeti nekog ozbiljnog sportskog radnika koji dijeli vaše "mišljenje".Banja Luka wrote: Kakav strucnjak... ne radujem se tudjoj nesreci, ali ovaj lik je radi licnog interesa unistio reprezentaciju kad je bila na vrhuncu, kad su nam skoro svi igraci bili u prvom timu svojih klubova, neki i nosioci igre. Iskreno, njemu zelim dobro zdravlje, ali da kazem da mu kao treneru zelim srecu, lagao bih. Jos kad se sjetim, da ga nije zasvrbilo sto je unistio reprezentaciju nego sto ostaje bez plate...
- Point.
#54 Re: Safet Sušić - Pape
Ozbiljan sportski radnik nikad nece kritikovati svog kolegu, ma kako los on bio.
-
Paul F.
#55 Re: Safet Sušić - Pape
Meš čini da jeste bilo kritika između Ćire i Meše al kako god. Ozbiljan sportski radnik neće hvaliti nekog takvog. Po vama, Safet hem što nema pojma o fudbalu hem što ga boli kita za vlastiti rezultat a Švabo, Ćiro i ini ga hvale samo tako. Nešto tu ne štima.
- Point.
#56 Re: Safet Sušić - Pape
Moze njega pohvaliti i Arsene Wenger, reultati govore sve. Sta je Safet postigo u trenerskoj karijeri, osim sto se plasirao na SP jednom? Pa Bilic je nakon reprezentacije otiso u Lokomotiv Moskva, pa Besiktas eno ga sad u Londonu. Jedan Prosinecki je doguro makar do Konyaspora pa sad Azerbejdzana a Pape nakon najveceg uspjeha karijere u Evian i drugu francusku ligu. Sto ga Bajevic ne dovede u AEK? Vaha je mogo lobirati u Alziru, Osim u Austriji.
-
Paul F.
#57 Re: Safet Sušić - Pape
Bio je nekakav vicešampion u Aziji. Ne znam njihov jezik pa nemam detalje. Nije on u istoj situaciji kao ovi što ih ti spominješ. Stariji je, legendarniji i nije mu cilj da se uvali bilo gdje. Evijan je u prelijepom dijelu svijeta. Pristao je da radi za Evijan ako je cilj prva liga što podrazumijeva ulaganja kojih nije bilo. Danone je i prestao biti sponzor. Bez obzira, znanje jeste pokazao. Dolazi u Evijan pred sami početak sezone. Transferi završeni. Oko 18 novih igrača koje on nije birao. Sezona počinje a on ih uigrava. Većina prvih tekmi sa neriješenim rezultatom. Onda počinje da rastura i jače. Počinju problemi među igračima koji su se ufurali. Pisao sam svojevremeno da Bruni nisu htjeli loptu dodavati. I gle čuda, Sajin nasljednik u zimskom prelaznom roku šalje Brunu na posudbu u Rusiju. Sajo ostavlja klub na sredini tabele sa debelom pozitivnom gol razlikom (+7 ako se dobro sjećam). Sad su na -3. Njegov nasljednik nije imao tih početnih problema. Poznaje ekipu i doveo je par igrača po svom izboru. Pojačo treninge...
Nakon odlaska, Sajo je reko da ima privatnih obaveza i da neće radit prije ljeta.
Nakon odlaska, Sajo je reko da ima privatnih obaveza i da neće radit prije ljeta.
- Point.
#58 Re: Safet Sušić - Pape
Sta je bilo u Evianu nema nikakve veze sa tim da on osim druge francuske lige, bolje ponude nije imao. West Ham, Besiktas, Lokomotiv nije bilo gdje, a sva tri mjesta su raj na zemlji za Evian, ako je vec to bitno.
-
Paul F.
#59 Re: Safet Sušić - Pape
Mi ne znamo kakve su ponude i kakvi interesi u pitanju.
I nije mi jasno šta ti hoćeš da dokažeš. Da sajo nema pojma o fudbalu ili da ga ne zanimaju vlastiti rezultati ?
I nije mi jasno šta ti hoćeš da dokažeš. Da sajo nema pojma o fudbalu ili da ga ne zanimaju vlastiti rezultati ?
-
Paul F.
#60 Re: Safet Sušić - Pape
Po meni, Safet je fudbalski genije. Međutim, on ne nalazi najbolja rješenja kao trener kad se igrači uskurče. On nema takva iskustva niti shvatanje tih stvari jer je on kao igrač uvijek bio skroman i nikad nije pravio probleme.
- Point.
#61 Re: Safet Sušić - Pape
Da je imao bolju ponudu, sigurno bi je prihvatio. Ne zelim nista dokazati, samo reci da je kao trener tanak, sto dokazuje i cinjenica da nije trazena roba.Paul F. wrote:Mi ne znamo kakve su ponude i kakvi interesi u pitanju.
-
Paul F.
#62 Re: Safet Sušić - Pape
Svaka roba se može prodati uz prikladnu cijenu i uslove. Ne misliš valjda da Safet ne može naći posao odmah sutra u nekom bez veze klubu ? Mene zanima kako to da kad najveća fudbalska legenda preuzme kormilo reprezentacije i napravi najbolji rezultat ikada, baš tada počinju najveće pljuvačine.Point. wrote:Da je imao bolju ponudu, sigurno bi je prihvatio. Ne zelim nista dokazati, samo reci da je kao trener tanak, sto dokazuje i cinjenica da nije trazena roba.Paul F. wrote:Mi ne znamo kakve su ponude i kakvi interesi u pitanju.
Ili je možda u pitanju izuzetno pametan i principijelan narod kojeg ne moš zajebat sa postavkama igre i koji ne prihvata uspjeh ako nije sve moralno.
- Point.
#63 Re: Safet Sušić - Pape
Ja mislim da ne moze naci posao jer ga niko ne trazi osim ovih alzirskih znj klubova, ako je vjerovati medijskom natpisima.
Pljuvacine su krenule onog trenutka kad je u avion za Brazil ubacio necaka, bez da je odigro i minute kvalifikacija. U ovoj drzavi punoj korupcije i nepotizma, ovaj potez je shvacen kao da je podlegao ovome drugom i nakon toga je sve krenulo naopako. Sto puta prezvakana prica.
Pljuvacine su krenule onog trenutka kad je u avion za Brazil ubacio necaka, bez da je odigro i minute kvalifikacija. U ovoj drzavi punoj korupcije i nepotizma, ovaj potez je shvacen kao da je podlegao ovome drugom i nakon toga je sve krenulo naopako. Sto puta prezvakana prica.
-
Banja Luka
#64 Re: Safet Sušić - Pape
Radi se o tome da ga je prvo posrala grupa, drugo da su nasi igraci redom igrali u svojim klubovima i tamo bili vazna karika. Cini mi se da su u toku tih kvalifikacija 7 nasih reprezetativaca bili standardni u klubovima u bundesligi. U grupi nije umao ni francusku ni njemacku ni spaniju ni portugal, negi propalu Grcku kao favorita. Nakon toga se nije uspio plasirati na EP iako iz grupe idu 2 ekipe direkt i treca preko baraza.Paul F. wrote:Svaka roba se može prodati uz prikladnu cijenu i uslove. Ne misliš valjda da Safet ne može naći posao odmah sutra u nekom bez veze klubu ? Mene zanima kako to da kad najveća fudbalska legenda preuzme kormilo reprezentacije i napravi najbolji rezultat ikada, baš tada počinju najveće pljuvačine.Point. wrote:Da je imao bolju ponudu, sigurno bi je prihvatio. Ne zelim nista dokazati, samo reci da je kao trener tanak, sto dokazuje i cinjenica da nije trazena roba.Paul F. wrote:Mi ne znamo kakve su ponude i kakvi interesi u pitanju.
Ili je možda u pitanju izuzetno pametan i principijelan narod kojeg ne moš zajebat sa postavkama igre i koji ne prihvata uspjeh ako nije sve moralno.
Gore si pisao da je njegov najveci interes bio uspjeh reprezentacije. Da, to bi bilo normalno, ali njemu je vaznije bilo da Tino igra na SP i tako se proda ili da njegov buraz preko reprezentacije proda nekog igraca .
- insomnia78
#65 Re: Safet Sušić - Pape
Shvatas da reprezentacija mora postici odredjeni uspjeh pa da se neko iz nje proda?
Nismo mi Brazilci pa da te sama cinjenica da si pozvan u reprezentaciju lansira u zvijezde
Nismo mi Brazilci pa da te sama cinjenica da si pozvan u reprezentaciju lansira u zvijezde
- Point.
#66 Re: Safet Sušić - Pape
Ne mora znaciti. Znas li sta znaci kad te pozove selektor na SP a jos ti da da igras?insomnia78 wrote:Shvatas da reprezentacija mora postici odredjeni uspjeh pa da se neko iz nje proda?
A necemo sad kako je Pape javno lagao da Tino moze igrati def veznog, sve da bi opravdao nezasluzeni poziv.
-
Paul F.
#67 Re: Safet Sušić - Pape
Pa kako mu prodaja igrača može biti važnija od vlastitih rezultata ? Nemoguće.Banja Luka wrote: Radi se o tome da ga je prvo posrala grupa, drugo da su nasi igraci redom igrali u svojim klubovima i tamo bili vazna karika. Cini mi se da su u toku tih kvalifikacija 7 nasih reprezetativaca bili standardni u klubovima u bundesligi. U grupi nije umao ni francusku ni njemacku ni spaniju ni portugal, negi propalu Grcku kao favorita. Nakon toga se nije uspio plasirati na EP iako iz grupe idu 2 ekipe direkt i treca preko baraza.
Gore si pisao da je njegov najveci interes bio uspjeh reprezentacije. Da, to bi bilo normalno, ali njemu je vaznije bilo da Tino igra na SP i tako se proda ili da njegov buraz preko reprezentacije proda nekog igraca .
- insomnia78
#68 Re: Safet Sušić - Pape
I je l' se prod'o koji?Point. wrote:Ne mora znaciti. Znas li sta znaci kad te pozove selektor na SP a jos ti da da igras?insomnia78 wrote:Shvatas da reprezentacija mora postici odredjeni uspjeh pa da se neko iz nje proda?
A necemo sad kako je Pape javno lagao da Tino moze igrati def veznog, sve da bi opravdao nezasluzeni poziv.
-
Banja Luka
#69 Re: Safet Sušić - Pape
Ti to ozbiljno ili se zaje*avas?Paul F. wrote:Pa kako mu prodaja igrača može biti važnija od vlastitih rezultata ? Nemoguće.Banja Luka wrote: Radi se o tome da ga je prvo posrala grupa, drugo da su nasi igraci redom igrali u svojim klubovima i tamo bili vazna karika. Cini mi se da su u toku tih kvalifikacija 7 nasih reprezetativaca bili standardni u klubovima u bundesligi. U grupi nije umao ni francusku ni njemacku ni spaniju ni portugal, negi propalu Grcku kao favorita. Nakon toga se nije uspio plasirati na EP iako iz grupe idu 2 ekipe direkt i treca preko baraza.
-
Paul F.
#70 Re: Safet Sušić - Pape
Pa ovo je nevjerovatno. Već je o def veznom bilo rasprave i dokazano je da je Safet rekao da će Tino biti u konkurenciji za to mjesto i ništa drugo. Uostalom, besmisleno je da dobar strateg primjenjuje strategiju koju svaka domaćica razumije. Problem su tih nekoliko tekmi gdje su nosioci igre nosali flaše.Point. wrote:Ne mora znaciti. Znas li sta znaci kad te pozove selektor na SP a jos ti da da igras?insomnia78 wrote:Shvatas da reprezentacija mora postici odredjeni uspjeh pa da se neko iz nje proda?
-
Paul F.
#71 Re: Safet Sušić - Pape
Meš čini da se ti zejebavaš.Banja Luka wrote:Ti to ozbiljno ili se zaje*avas?Paul F. wrote: Pa kako mu prodaja igrača može biti važnija od vlastitih rezultata ? Nemoguće.
-
Paul F.
#72 Re: Safet Sušić - Pape
Helem, čovjek koji je u mladosti bio skroman i pošten, kad sazrije postaje nepošten i neskroman. Al ga najveći glupani prokontaju.
-
Paul F.
#73 Re: Safet Sušić - Pape
Meš čini da jesmo imali imali Francusku za EP i da smo ih rasturili ko niko prije.Banja Luka wrote:U grupi nije umao ni francusku ni njemacku ni spaniju ni portugal, negi propalu Grcku kao favorita. Nakon toga se nije uspio plasirati na EP iako iz grupe idu 2 ekipe direkt i treca preko baraza.
-
Crvena Tifoza
#74 Re: Safet Sušić - Pape
Nakon toga Baždarević se nije uspio plasirati na EP, a ne Safet.Banja Luka wrote:U grupi nije umao ni francusku ni njemacku ni spaniju ni portugal, negi propalu Grcku kao favorita. Nakon toga se nije uspio plasirati na EP iako iz grupe idu 2 ekipe direkt i treca preko baraza.
- cyprus
#75 Re: Safet Sušić - Pape
Neke teme nikad ne umiru