ElDzidziIbnDzo wrote:radostan dan wrote:Zna li netko kakav je G5 sa fsi motorom,navodno ima lanac i dosta jednostavniji motor..?
nikakav...bez ironije.
u stvari, pretjerujem. svaki auto je manje vise dobar, ukoliko nadjes dobar primjerak.
znaci, nije osnovno pitanje valja li ova firma, onaj model, nego - valja li konkretan primjerak?
za taj fsi se zale da losije podnosi prljav benzin, i da mu se lanac rasteze, sto zna dovesti do havarije. I ako si mislio plin ugradjivati, to u fsi malo teze ide, to jes skuplje je.
Joj odgovora-nikakav. Jesi tu pamet pokupio sa foruma ili iz vlastitog iskustva?
Sta ako ja sad kazem da je extra.I to bas veliko EXTRA? I to iz vlastitog iskustva.
U 4 godine koliko sam imao takav motor u vozilu,jedino sam mjenjao ulje i filtere.Prodat je sa nekih 120 hiljada kilometara. Kada ljudima pricas da mi je maksimalno po gradu trosio 8.5 litara na 100 kilometara,ili te u laz utjeruju ili gledaju sa nevjericom.A apsolutno nemam razloga da lazem,ja ga imao,prodao,ja sipao...Nikad i ama bas nikad nikakvu gresku tipa ecu lampica da se upali ili nesto slicno,koje se dovode u vezu sa losim gorivom.Tih rad motora,fino isao,malo trosio,nikakvih izdataka nisam imao,sto mogu zakljuciti iz vlastitog iskustva u 4 godine eksploatisanja da je super motor.
2.0 FSI,150 KS.
sa foruma, naravno...
citao sam dosta strane casopise, prvenstveno njemacke, testove i slicno...
Sve sto sam napisao samo sam prepricao, tacno i u zarez kako navedeni kazu, u skracenoj verziji. I sve u namjeri da pomognem covjeku.
No, tebe zgodih bas u srce, jbg...oprosti, nije bilo namjerno.
Osim burnog reagovanja, procitaj jos jednom sta sam napisao - nije bitno koji je proizvodjac ili model, nego -
kakav je konkretan primjerak...ako je primjerak dobar, sve bi trebalo biti ok.
Ali cinjenicu da je ugradnja plina za fsi skuplja od ugradnje za obicni motor ne mozes pobiti.
Kao i cinjenicu da je masa vozila vracena ili servisirana o trosku fabrike zbog rastezanja lanca.