O Boze, pa gdje ti zivis. Sto su mi vise ovi dijasporci dok..ili... Znas li ti koliko je porodica danas gdje samo jedno radi, cesto zena? Pa ko mislis da popravi krov kad prokisne, prozor kad se razbije, pod kad se izlize nego osoba koja radi u porodici?! Digne se kredit, stedi se, ulete rodjaci iz inostranstva, uzme se dupla smjena. Tako vcina ovdje zivi, ali vidim da ti je bas neobicno, pa da ti kazem, dobro dosla u BiH (ustvari neka te gdje jesi) C c c cudite se isto da je ovo Svicarska, a ne BiH sa preko 50% nezaposlenih. Pretpostavljam da ste vi sto se cudite oboljeli od dijasporizma, mi sto zivimo ovdje se ne iscudjavamo porodici gdje samo jedno radi... I sama sam u takvoj, ne vidim cemu toliko cudjenje?!? Boze sacuvaj. Pa nisam besposlena kao pojedini ovdje ocito, koji bi ikakav smisao imalo o nekome drugom izmisljati pricu i traziti pravne savjete, zasto? Iskreno, kome naumpadne da bi neko drugi fejk savjet trazio, znaci da sam to ili radi, ili mu to nije strano. Meni je to bolesno, ali ocito dok neki cetveroclanu porodicu sami izdrzavaju, neki imaju mamice i tatice da ih guraju ili sefa (obicno partijskog kolegu) da ih gura , pa sjede u kucama/na poslovima i nista pametnije nemaju raditi nego izmisljati..Pa jeste li toliko besposleni,ne mogu da vjerujem. Iskreno , tuzno mi je. Licno ovamo dodjem iskljucivo kad imam pitanje da postavim, u nadi da ce neko strucan odgovoriti. Takvih je malo, a besposlicara puno, pa je mozda bolje ovaj forum i zaobici .UterivacDugoga wrote:emi_eft wrote:da, ona je izdrzavala porodici svo vrijeme, i renovirala i sl, ali ne,a racune od zadnje renovacije, ne znam kad je radila nesro na kuci zadnji put, ali valjda previsedavno da bi racuni postojali i mislim da je prozore mijenjala, ne znam ima li za to racune. Djeci je upravo kupila nove krevete kad je gdin predao za razvod. Ne znam koliko joj to pomaze, ima li razlike u presudi u tom slucaju?bumerangss wrote:A je li ona gdje radila i koliko i je li se za tih 20 god u kuci ista promijenilo, renoviralo...?
Cekaj malo. Ovo boldirano mi privuce paznju. U postu ranije govoris kako su joj primanja mala,ako izadje iz kuce nece moci da prezivi(ja te tako bukvalno shvatio) ,dok sad ispade da je ona sa svojim primanjima i prehranjivala porodicu i ulagala u kucu???![]()
![]()
Znaci nije u stanju(po tvojoj prici) da iznajmi kakvu sobicu i da prezivi sa svojim primanjima,ali JESTE u stanju da izdrzava 4veroclanu porodicu i pritom ulaze finansijska sredstva u renoviranje kuce?
Ja necu 100% tvrditi da je tvoja prica neistinita,ali sta ako zaista jeste?
Sta ako se radi o kakvij rospiji,koju je nekakav jadnik nasao u krevetu sa nekim grmaljem? Pa ne da bi je izbacio iz kuce,nego bih je lansirao na prvu obliznju planetu.
Tvoja prica mi je puna supljina i ne bas logicnih stvari.
Primanje joj je 550 KM, sto je ok za cisto prezivljavanje, i uz kredit popravi ono sto mora. Svekrva takodjer ima penziju koja ide za racune, drva i sl. "Sobica" se ne moze iznajmiti za 3 osobe, djeca su joj vec velika, ko ce sobicu iznajmiti za tri osobe, da dijele sa studentima??? Jesi dobro ti? Tako vi u dijaspori?! Najveca rupa od stana je najmanje 300 KM u Sarajevu, znaci ostane joj 250 KM - za tri osobe. Jedno je na kuci popraviti nesto i uzeti kredit kad mora, ko ce joj svaki mjeseca davati kredit za kiriju, o cemu pricas ? Joj ljudi ovdje, nevjerovatno.
Na kraju balade, ostaje s muzem, pa je svejedno, ali mi se gadi nacin na koji gledate ljude, i besposlicarenje na ovom nivou. Strasno