Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

emi_eft

#51 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by emi_eft »

UterivacDugoga wrote:
emi_eft wrote:
bumerangss wrote:A je li ona gdje radila i koliko i je li se za tih 20 god u kuci ista promijenilo, renoviralo...?
da, ona je izdrzavala porodici svo vrijeme, i renovirala i sl, ali ne,a racune od zadnje renovacije, ne znam kad je radila nesro na kuci zadnji put, ali valjda previsedavno da bi racuni postojali i mislim da je prozore mijenjala, ne znam ima li za to racune. Djeci je upravo kupila nove krevete kad je gdin predao za razvod. Ne znam koliko joj to pomaze, ima li razlike u presudi u tom slucaju?

Cekaj malo. Ovo boldirano mi privuce paznju. U postu ranije govoris kako su joj primanja mala,ako izadje iz kuce nece moci da prezivi(ja te tako bukvalno shvatio) ,dok sad ispade da je ona sa svojim primanjima i prehranjivala porodicu i ulagala u kucu??? :shock: :?
Znaci nije u stanju(po tvojoj prici) da iznajmi kakvu sobicu i da prezivi sa svojim primanjima,ali JESTE u stanju da izdrzava 4veroclanu porodicu i pritom ulaze finansijska sredstva u renoviranje kuce?

Ja necu 100% tvrditi da je tvoja prica neistinita,ali sta ako zaista jeste?

Sta ako se radi o kakvij rospiji,koju je nekakav jadnik nasao u krevetu sa nekim grmaljem? Pa ne da bi je izbacio iz kuce,nego bih je lansirao na prvu obliznju planetu.

Tvoja prica mi je puna supljina i ne bas logicnih stvari.
O Boze, pa gdje ti zivis. Sto su mi vise ovi dijasporci dok..ili... Znas li ti koliko je porodica danas gdje samo jedno radi, cesto zena? Pa ko mislis da popravi krov kad prokisne, prozor kad se razbije, pod kad se izlize nego osoba koja radi u porodici?! Digne se kredit, stedi se, ulete rodjaci iz inostranstva, uzme se dupla smjena. Tako vcina ovdje zivi, ali vidim da ti je bas neobicno, pa da ti kazem, dobro dosla u BiH (ustvari neka te gdje jesi) C c c cudite se isto da je ovo Svicarska, a ne BiH sa preko 50% nezaposlenih. Pretpostavljam da ste vi sto se cudite oboljeli od dijasporizma, mi sto zivimo ovdje se ne iscudjavamo porodici gdje samo jedno radi... I sama sam u takvoj, ne vidim cemu toliko cudjenje?!? Boze sacuvaj. Pa nisam besposlena kao pojedini ovdje ocito, koji bi ikakav smisao imalo o nekome drugom izmisljati pricu i traziti pravne savjete, zasto? Iskreno, kome naumpadne da bi neko drugi fejk savjet trazio, znaci da sam to ili radi, ili mu to nije strano. Meni je to bolesno, ali ocito dok neki cetveroclanu porodicu sami izdrzavaju, neki imaju mamice i tatice da ih guraju ili sefa (obicno partijskog kolegu) da ih gura , pa sjede u kucama/na poslovima i nista pametnije nemaju raditi nego izmisljati..Pa jeste li toliko besposleni,ne mogu da vjerujem. Iskreno , tuzno mi je. Licno ovamo dodjem iskljucivo kad imam pitanje da postavim, u nadi da ce neko strucan odgovoriti. Takvih je malo, a besposlicara puno, pa je mozda bolje ovaj forum i zaobici .

Primanje joj je 550 KM, sto je ok za cisto prezivljavanje, i uz kredit popravi ono sto mora. Svekrva takodjer ima penziju koja ide za racune, drva i sl. "Sobica" se ne moze iznajmiti za 3 osobe, djeca su joj vec velika, ko ce sobicu iznajmiti za tri osobe, da dijele sa studentima??? Jesi dobro ti? Tako vi u dijaspori?! Najveca rupa od stana je najmanje 300 KM u Sarajevu, znaci ostane joj 250 KM - za tri osobe. Jedno je na kuci popraviti nesto i uzeti kredit kad mora, ko ce joj svaki mjeseca davati kredit za kiriju, o cemu pricas ? Joj ljudi ovdje, nevjerovatno.

Na kraju balade, ostaje s muzem, pa je svejedno, ali mi se gadi nacin na koji gledate ljude, i besposlicarenje na ovom nivou. Strasno
emi_eft

#52 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by emi_eft »

UterivacDugoga wrote:
emi_eft wrote:
bumerangss wrote:A je li ona gdje radila i koliko i je li se za tih 20 god u kuci ista promijenilo, renoviralo...?
da, ona je izdrzavala porodici svo vrijeme, i renovirala i sl, ali ne,a racune od zadnje renovacije, ne znam kad je radila nesro na kuci zadnji put, ali valjda previsedavno da bi racuni postojali i mislim da je prozore mijenjala, ne znam ima li za to racune. Djeci je upravo kupila nove krevete kad je gdin predao za razvod. Ne znam koliko joj to pomaze, ima li razlike u presudi u tom slucaju?

Cekaj malo. Ovo boldirano mi privuce paznju. U postu ranije govoris kako su joj primanja mala,ako izadje iz kuce nece moci da prezivi(ja te tako bukvalno shvatio) ,dok sad ispade da je ona sa svojim primanjima i prehranjivala porodicu i ulagala u kucu??? :shock: :?
Znaci nije u stanju(po tvojoj prici) da iznajmi kakvu sobicu i da prezivi sa svojim primanjima,ali JESTE u stanju da izdrzava 4veroclanu porodicu i pritom ulaze finansijska sredstva u renoviranje kuce?

Sta ako se radi o kakvij rospiji,koju je nekakav jadnik nasao u krevetu sa nekim grmaljem? Pa ne da bi je izbacio iz kuce,nego bih je lansirao na prvu obliznju planetu.

I cuj rospija, ovo je stvarno bolestan komentar..Zena po 12 sati dnevno radi, i jos rospija, iz besposlene glave forumasa, scenario se evo rodio, a ja se cudim otkud kome uopste ideja da bi neko nesto izmislio. Ocito je da je nekima toliko dosadno da stvarno izmisljaju price. :shock: Nivo je ovdje stvarno zavidan.
emi_eft

#53 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by emi_eft »

AFEni wrote:Zena sam,majka,supruga,ali zaista ne kontam danasnje zene
Ne znam sta da ti kazem, neke ostaju iako su sa debilom, bez razloga, druge bjeze ako se pogresno obuce. Nisu to samo zene, ljudi su generalno malo pukli :-D
UterivacDugoga

#54 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by UterivacDugoga »

emi_eft wrote:
UterivacDugoga wrote:

I cuj rospija, ovo je stvarno bolestan komentar..Zena po 12 sati dnevno radi, i jos rospija, iz besposlene glave forumasa, scenario se evo rodio, a ja se cudim otkud kome uopste ideja da bi neko nesto izmislio. Ocito je da je nekima toliko dosadno da stvarno izmisljaju price. :shock: Nivo je ovdje stvarno zavidan.[/quote]

---------------------------------------------------------

Ne,nije ona rospija,ti si rospija. Jedna obicna halapaca,dugog jezika. Vidim da ti inteligent nije jaca strana,nego ono mahalski uz kafu...Znas fol tebi neko dok..chio. Pa i ti si mozda nekome,pa te taj neko nogom nabio,nasao cestitu zenu,insana,pa zivi sretno,a ti ostala sa svojim kompleksima i jezikom ko taraba.

Prica ne da ti je prepuna rupa i nije logicna,nego je ocajna. Znaci tvoja drugarica,(a ako je kao i ti,dobro je pa je odavno nije izbacio iz kuce)samo radi,doprinosi sa svojih skromnih 550 maraka primanja,placa rezije,hrani,odjeva i sta sve ne,jednu cetveroclanu porodicu. I to joj po tvojoj prici uspjeva.
Medjutim kad ja kazem,ako je zaista sve tako crno kao sto ti navodis,da ona uzme svoja primanja,iznajmi sobicu i zivi sama,e to je onda nemoguca misija? Zasto,to samo ti u svojoj glavurdi znas. Jer si i sama navela da taj toliko omrazeni muz i neradnik,i vucibatina i sta sve ne,on uopste nema nista protiv djece,vec samo protiv tvoje drugarice odnosno svoje supruge.

E sad sta je u pitanju to zna samo Bog i djelimicno ti. Da li si ti mozda jedna prepredena mahalusa,pa pukla na njenog muza,hoces da ga otjeras od zene,pa onda da on tebe tare,ili si mu se nekad ponudila,ali te postenjacina odbio jer si ruzna i nezgrapna,ili je pak nesto trece po srijedi,ja zaista ne znam.
Ali po svemu sudeci,prica ti ne odgovara istini...
GaRGa

#55 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by GaRGa »

ne vjeruj zeni koja laze :run:
hladan.preminger

#56 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by hladan.preminger »

muminovic wrote:
hrle1976 wrote:Vi njih slusajte. On po zakonu ima pravo da trecem licu proda imovinu, naravno uz rizik itd. A da nema pravo izmjeniti bravu na objektu na kojem je 1/1 vlasnik :lol: samo vi njih slusajte zaboli me. Niti mi je u dzep ni iz dzepa... Nisam popio svu pamet svijeta ali u BiH, ocigledno, nije tesko dostici taj nivo.
Znas li sta je posjed i koja je razlika u zakonitom posjedu i vlasnistvu nad nekreninom, prava posjednika prema vlasniku nekretnine ?

A sta ako vlasnik u parnici zbog smetanja posjeda istakne prigovor prava vlasnistva, odnosno pokrene tužbu/protivtužbu actio negatoria?
sve_ovo_ja

#57 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by sve_ovo_ja »

Pozdrav, imam slično pitanje kao kod forumašice što je otvorila temu.
Poznajem slučaj gdje je muž (alkoholičar) istjerao ženu sa 2 djece (1 maloljetno, 1 punoljetno) iz kuće koja je pola na njemu, pola na ženi i nedugo nakon toga promijenio bravu, žena prisiljena ići u podstanare. Sad nekad bi trebali da pokrenu pitanje razvoda koliko znam...
Ima li fajde u ovom našem jadu od države pozivati se na neke zakone, policija/sud, kome se obratiti?

Hvala i LP
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#58 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by Truba »

braca rodjaci kumovi gdje ste
malo ga nalupati i to je to
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#59 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by Truba »

emi_eft wrote:
Ne znam sta da ti kazem, neke ostaju iako su sa debilom, bez razloga, druge bjeze ako se pogresno obuce. Nisu to samo zene, ljudi su generalno malo pukli :-D
usamljene, nesretne i ne zele biti u braku samo zbog braka...ako je momak ok
zaljubljene, vole, ne zele odustati ako je lik kurvar,kockar,alkos i cvrsta ruka :mrgreen:
emi_eft

#60 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by emi_eft »

UterivacDugoga wrote: I cuj rospija, ovo je stvarno bolestan komentar..Zena po 12 sati dnevno radi, i jos rospija, iz besposlene glave forumasa, scenario se evo rodio, a ja se cudim otkud kome uopste ideja da bi neko nesto izmislio. Ocito je da je nekima toliko dosadno da stvarno izmisljaju price. :shock: Nivo je ovdje stvarno zavidan.
---------------------------------------------------------

Ne,nije ona rospija,ti si rospija. Jedna obicna halapaca,dugog jezika. Vidim da ti inteligent nije jaca strana,nego ono mahalski uz kafu...Znas fol tebi neko dok..chio. Pa i ti si mozda nekome,pa te taj neko nogom nabio,nasao cestitu zenu,insana,pa zivi sretno,a ti ostala sa svojim kompleksima i jezikom ko taraba.

Prica ne da ti je prepuna rupa i nije logicna,nego je ocajna. Znaci tvoja drugarica,(a ako je kao i ti,dobro je pa je odavno nije izbacio iz kuce)samo radi,doprinosi sa svojih skromnih 550 maraka primanja,placa rezije,hrani,odjeva i sta sve ne,jednu cetveroclanu porodicu. I to joj po tvojoj prici uspjeva.
Medjutim kad ja kazem,ako je zaista sve tako crno kao sto ti navodis,da ona uzme svoja primanja,iznajmi sobicu i zivi sama,e to je onda nemoguca misija? Zasto,to samo ti u svojoj glavurdi znas. Jer si i sama navela da taj toliko omrazeni muz i neradnik,i vucibatina i sta sve ne,on uopste nema nista protiv djece,vec samo protiv tvoje drugarice odnosno svoje supruge.

E sad sta je u pitanju to zna samo Bog i djelimicno ti. Da li si ti mozda jedna prepredena mahalusa,pa pukla na njenog muza,hoces da ga otjeras od zene,pa onda da on tebe tare,ili si mu se nekad ponudila,ali te postenjacina odbio jer si ruzna i nezgrapna,ili je pak nesto trece po srijedi,ja zaista ne znam.
Ali po svemu sudeci,prica ti ne odgovara istini...[/quote]

Tvoje vrijeđanje pokazuje tvoj nivo vaspitanja i inteligencije, molim forumase, jer kao sto vidite ne visim ovdje niti znam procesure (za razliku od tebe, imam zivot) ali gdje i kome mogu prijaviti ove uvrede? Nisam odrasla na ovakav nacin i ne dopustam da me neko vrijeđa. Nisam JA rekla da je nemoguća mislija, žena NIJE ŽELJELA da ide pod kiriju (valjda stvar mentaliteta) i pitaj nju zašto. Lično bih otišla, ali nismo svi isti, i evo pokazalo se da su se ipak uspjeli pomiriti , što je meni također neshvatljivo, ali svakom svoje. Ne izdržava sama porodicu, i njegova majka doprinosi, to sam navela. Bože koliko jada na jednom mjestu...Iskreno, neko ko ima toliku potrebu da vrijeđa nekog zaista treba pomoć, i predlažem istu jer djeluješ duboko nesretan/nesretna. Moj izgled, karijera i privatni život meni dovoljno govore i nemam se potrebe pravdati nekom na ovom nivou. Muža joj lično ne poznajem,daleko je stariji od mene i sretno sam zaljubljena. Mahluša, za razliku od mog evo "sugovornika" nisam nikad bila, niti sam tako odgojena. Došla sam tu da pitam konkretno jer je žena bila u problemu, kakve to veze ima s mahalanjem? Ja ne znam koliko paranoidan neko mora biti da misli da neko ko nikad nije tu dođe da bi postavljao fiktivna pitanja, mora da to iz iskustva, šta li? Mora da imaš baš interesantan život kad ti se svodi na traženje tobože rupa u pitanjima drugih. Tužno.
emi_eft

#61 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by emi_eft »

sve_ovo_ja wrote:Pozdrav, imam slično pitanje kao kod forumašice što je otvorila temu.
Poznajem slučaj gdje je muž (alkoholičar) istjerao ženu sa 2 djece (1 maloljetno, 1 punoljetno) iz kuće koja je pola na njemu, pola na ženi i nedugo nakon toga promijenio bravu, žena prisiljena ići u podstanare. Sad nekad bi trebali da pokrenu pitanje razvoda koliko znam...
Ima li fajde u ovom našem jadu od države pozivati se na neke zakone, policija/sud, kome se obratiti?

Hvala i LP
Ne pitaj ništa, reći će da si rospija, mahaluša i lažeš :zid: :zid:
emi_eft

#62 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by emi_eft »

Black swan wrote:
emi_eft wrote:
usamljene, nesretne i ne zele biti u braku samo zbog braka...ako je momak ok
zaljubljene, vole, ne zele odustati ako je lik kurvar,kockar,alkos i cvrsta ruka :mrgreen:
Tako ispade... Bem ti Balkan
sve_ovo_ja

#63 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by sve_ovo_ja »

emi_eft wrote:
sve_ovo_ja wrote:Pozdrav, imam slično pitanje kao kod forumašice što je otvorila temu.

Hvala i LP
Muško sam :D
Sad vezano za temu, nisi daleko od istine nažalost. Familija mi je ta žena, i da se mene pita ja bih okupio dio familije i polomio majmuna. Opet onda skontam mogu toj ženi i djeci napraviti još veće probleme, zajebavati se po sudovima i sl., ne znaš kako pijana budala može reagovati...
A pola familije skroz kontra, umjesto da prekriže majmuna i gledaju kako će pomoći toj ženi što je istjerana, oni sažaljevaju njega jer je ostao sam jadnik :( Pomakni se Alija da legnem malo...
MikroBelaj

#64 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by MikroBelaj »

Ako je tu zivila 15-20 godina ona ima stanarsko pravo,samo socijalni radnici i mozda mu i uspije zacerat
loose end

#65 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by loose end »

nisam pravnik, ali šta stanarsko pravo ima s tim, kuća je 1/2, polovina je na ženi... kako je može istjerati iz njene imovine?

što se tiče drugog dijela pitanja, kome da se obrati i koji su sljedeći koraci, nek neko pametniji odgovori
emi_eft

#66 Re: Smije li muz istjerati zenu pri razvodu?

Post by emi_eft »

sve_ovo_ja wrote:
emi_eft wrote:

Hvala i LP
Muško sam :D
Sad vezano za temu, nisi daleko od istine nažalost. Familija mi je ta žena, i da se mene pita ja bih okupio dio familije i polomio majmuna. Opet onda skontam mogu toj ženi i djeci napraviti još veće probleme, zajebavati se po sudovima i sl., ne znaš kako pijana budala može reagovati...
A pola familije skroz kontra, umjesto da prekriže majmuna i gledaju kako će pomoći toj ženi što je istjerana, oni sažaljevaju njega jer je ostao sam jadnik :( Pomakni se Alija da legnem malo...
Pa mozda budeš muška mahaluša i rospija :-D Ma po meni se ne isplati mlatiti, ispast će još veća žrtva - samo pravno nekako izganjati..
Post Reply