Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Power 283 hp/6400 rpm.Edit data of this car
Maximum speed 250 km/hEdit data of this car
Acceleration 0 - 100 km/h 5.9 sec
Gdje nije brz. Ovo samo retardiranim amerikancima nije brzo. Jos se ja mislim moze sigurno i dici snaga malo, jer je opstepoznato da su japanska auta iz tog doba dolazila sa manje konja radi zakona pa je tako i skyline i supra imali po 280, a bez problema idu 300 350 sa malo cackanja.... AL hajd da ne idemo off, jebali me japanci
klaki wrote:Samo pitanje, da li je postojao iko u to vrijeme da je vozao japance? Da li je bili 200sx nissana?
edit: mislim tj znam da ih je bilo al mozda 99-00 nisam siguran. Neko je vozio bijelog u hrasnici mescini Al ovo sam samo nacuo
Bilo je Hondi Civic, CRX i sl. I naravno, ovaj "zlokobni" 300zx
Bila je kasnije i tamno siva Toyota Celica 2.0 16v turbo. Vozio je, opet, Srdjan - vlasnik sivog kockastog golfa. Ta Toyota je zamijenila Golfa
ado-šampion wrote:
Sjecam se i Save Rapidex R2 koja se reklamirala u Auto Magazinu kao uber guma. Auto Magazin ovaj nas, prvi koji sam uzeo u ruke, sjecam se ko da je jucer bilo, bili testovi bijeli A4 1.9 TDI, zelena Opel Sintra i zelena Opel Tigra, odmah poslije rata, ili je to mozda neka 96. godina, ne sjecam se vise dobro.
Tad zivio na Dobrinji, omladinac bio a i mrsav, mi djeca se igramo a oni gledaju auta, prave nesto, okrecu se, slajdraju i tako uvijek, a navece se islo u prema carsiji na vozanje. Jednom momak me pita da dodjem, meni drago sto me stariji zove, ko sam ko ja. Kaze on meni "Neko mi je secer ubacio u rezvar, ti si mrsav, zavuci ruku i probaj sto vise da izvadis." Naravno izvadim ja koliko sam mogao i on mene za nagradu jedan krug u bmwu kockici, stade na raskrsnicu i okrenu se. Ja u ekstazi i dan danas pamtim svaki detalj. Na kraju je slupao na trci iz grada prema ilidzi, tramvaj ulazio u remizu, on nije mogao da stane i zabije se u tramvaj.
Ako se dobro sjecam, u Dobrinji je bio jedan Nissan 200SX, bordo boja. Na istom parkingu gdje je bila i Ruskova crna Honda Prelude, takodje kultno auto u mahali.
mali_milojica wrote:Ja sam jeo kod one zene kod SCC,tetka smo je zvali,kod trovaca nisam
Može biti da je to ta....znam samo da je žuti kiosk bio i čini mi se da je naziv bio Picollo ili Piniokio ili nešto drugo sa Pi.... Hamburger bio ako se ne varam 1.5 KM
Kod Trovača mi se nisu sviđala peciva...
U stvari trova je bio nama na tramvajskoj stanici kad izadjes iz trmavaja??Posto je bilo staklo od stajalista , morao si ga malo zaobici
Bili hamburgeri 1,5 km a pljeska 2,0 km.
Pljesku oderes s kolom , evo vec mi se zubi pisaju
To je famozni Tale koji danas drzi i ove fabrike U2 izmedju ostalog. Pljeska 2 KM, ko student jedan dan pljesku, drugi na kafu. Unutra oni inspekcijski nalazi za higijenu, papir pozutio. Bio je isto u Dalmatinskoj kod Brazila, ista pljeska. Taj je isti prozvan "trovacem" ali jedini pravi trovac je gore na Bjelavama.
Ja ne znam kako je onaj na Bjelavama ziv. Kad god dodjes,isti frajer unutra i tako godinama. Mada interesantno,nikad se nisam otrovao niti sam cuo da neko jeste
Nije isti, Tale je poseban, trovac je jedan, na Bjelavama. Ima u Nedzaricima kod studentskih domova Tale. Ne znam ima li i dalje ta pljeska, ali neki otrov ima sigurno.
Ja to ne jedem od studentskih dana, sam naziv kaze: otrov.