Učlanjenje u političku stranku - u koju i gdje?

dezurni_ucenik

#51 Re: Učlanjenje u političku stranku - u koju i gdje?

Post by dezurni_ucenik »

Vjerovatno je rijec o mladjoj forumasici.

A ako te zanima koja stranka, onda - SDA. Budi dupelizac u pocetku, klimaj na sve sto ti glavesine budu govorile, a posto si zensko uputi im koji osmijeh. U roku od godina dana, doguraces daleko.

Zelim ti svako dobro u karijeri poltronstva :thumbup:
Klitemnestraaa

#52 Re: Učlanjenje u političku stranku - u koju i gdje?

Post by Klitemnestraaa »

Alfons Kauders wrote:
Klitemnestraaa wrote:Koja je svrha pljuvanja po meni? Napišite bar blog, umjesto komentara na klixu, ako već želite biti korisni, pa osvjestite ostale kako mladi žele da gmižu u bh močvari. Ali molim da uvrstite u njega kako sam dvjesto puta ponovila da mi politika ne može pomoći u onome čime se ja bavim i da nemam u tom kontekstu ličnog interesa.

Onima koji su dalu konstruktivnu kritiku i korisnu sugestiju oko mojih dilema se zahvaljujem.

Onima koji namjeravaju i dalje da pljuju po meni i prave psihoanalize iako sam dvjesto puta ponovila neke stvari, savjetujem da štede negativnu energiju i rješavaju frustraciju negdje drugo pljujući po nekom drugom, pitanje iz posta je veoma jasno, ili odgovorite na njega ili ako ne znate/ne želite odgovoriti ne javljajte se uopće.
Pa, vecina ljudi koji se kriju iza ovih nickova je korisna, i vec doprinosi drustvu na razne nacine. Mozda zvuci cudno kraj svog krkanluka, i ono po prici cesto ispada da su mnogi forumasi (cak i dio najgorih trollova) zapravo obrazovani, uspjesni i pricaju nekoliko jezika. Ono, dosta raje konta da se radi o anonimnom kurcenju, ali moje iskustvo nakon upoznavanja nekolicine ljudi sa foruma je upravo takvo - obrazovani, sposobni, uspjesni.

Sto se tice konstruktivne sugestije, mislim da sam je vec dao - SDA ili HDZ (ako ti vec ideologija nije bitna).

Zavisi od tvojih ciljeva i zelja. Primjera radi, ja nemam dodira sa NVO sektorom, osim posredno, kroz poslove na kojim sam najcesce imao problema s njima (tj cetverocifrenih dugova). Na bazi mog licnog iskustva, kao i iskustva kolega i prijatelja, moje misljenje o NVO sektoru, bez uvrede, je izuzetno negativno. NVO sektor svrstavam negdje iznad novinara, ali opet ispod dilera, prostitutki ili drugih casnih profesija. U biti, nijedna firma u kojoj sam radio u proteklih 20 godina nije zaposljavala ljude sa radnim iskusvom u javnom ili NVO sektoru, jer su na jako losem glasu (barem u mojoj profesiji).

Kao takav, NVO sektor je po meni odlicna odskocna daska za clanstvo u velikim strankama poput SDA i HDZ, te za poslove u javnom sektoru. Za privredu bas i nije, jer kada bi npr. sutra konkurisala kod mog poslodavca, sa NVO iskustvom i clanstvom u jednoj od navedenih politickih stranaka, taj intervju bi trajao koliko i prosjecna cigareta.
Gle, sve ovisi koja. Ima ih koji su uhljebljeni u istim, muzu pare i ništa ne rade. Bila sam u par takvih i vidjela svojim očima. U ovoj u kojoj sam sad mi je odlično i ima prilike za napredak i internacionalna je. Sad to ovisi od profesije do profesije, ne mislim se baviti privredom u svakom slučaju tako da razumijem šta želiš reći. Inače, studiram i želim pored faksa da se bavim nečim, tako da između samo diplome u CV-u i bez ikakvih vještina, te diplome i višegodišnjeg iskustva u bilo kojem udruženju koje mi je pomoglo da razvijem neke svoje vještine, uvijek bih izabrala ovo drugo.
muha_sa

#53 Re: Učlanjenje u političku stranku - u koju i gdje?

Post by muha_sa »

Kinesko prkno wrote:Drz' se ti cero Njemacke ,bolje ti je ucit jezik,malo teretana da budes ko sa Instagrama pa u Njemackoj do kancelarke da nam doguras. :thumbup:
šta fali i ovdje ostat :?
sjecatel se teme i poziva da damo svoj glas, valjda je dogurala do ministarske fotelje

Image
Banksy

#54 Re: Učlanjenje u političku stranku - u koju i gdje?

Post by Banksy »

Onaj ko:
volim pratiti svjetsku politiku i imam odlične komunikacijske i pregovaračke vještine. Godinama sam u NVO, trenutno kao PR i studiram,
uz to, odrasta u porodici određene tradicije i svjetonazora, dosad bi morao imati sopstveni jasno isprofiliran politički stav, ili, ako ništa drugo, bar naznake afiniteta i simpatija prema određenoj političkoj opciji. To bi ti, naravno, jasno odredilo put i usmjerilo prema stranci koja bi ti, bar u početku, u ideološkom smislu, odgovarala. Čudi me da to još nisi razvila ili osvjestila.
muha_sa

#55 Re: Učlanjenje u političku stranku - u koju i gdje?

Post by muha_sa »

bavljenje politikom u naske najunosniji biznis--udješ kokuz i go ko lipa izadješ pun ko brod--sve po zakonu :D
Kinesko prkno

#56 Re: Učlanjenje u političku stranku - u koju i gdje?

Post by Kinesko prkno »

muha_sa wrote:
Kinesko prkno wrote:Drz' se ti cero Njemacke ,bolje ti je ucit jezik,malo teretana da budes ko sa Instagrama pa u Njemackoj do kancelarke da nam doguras. :thumbup:
šta fali i ovdje ostat :?
sjecatel se teme i poziva da damo svoj glas, valjda je dogurala do ministarske fotelje

Image
Joj,Dzenana , ne bi me cudilo da je u iducoj turi za Mars.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#57 Re: Učlanjenje u političku stranku - u koju i gdje?

Post by JoseMujica »

Klitemnestraaa wrote:Zdravo. Voljela bih čuti mišljenje nekih koji su već u stranci, možete me i PP kontaktirati. :)

Zanima me najprije, kada bih odlučila da se učlanim u stranku, koja bi za mene bila najbolja? Da li da biram stranku svoje nacionalnosti ili suprotnu? U oba grada u kojem sam rodjena i u kojem studiram pripadam manjinskom narodu, ako to išta znači.
Isto tako, da li je bolje da se učlanim u rodnom gradu ili u Sarajevu? U Sa trenutno živim, odem kući jednom u mjesec dana, ali opet kontam lakše je napredovati u manjem gradu gdje svak svakog zna, a u drugu ruku u Sa sam svaki dan pa bih mogla aktivno učestvovati i pratiti rad.

Inače, nemam rodbine niti prijatelja u strankama, svi su operisani od toga i hejtaju iste, ja evo kontam da se učlanim i da vidim imam li ikakvog afiniteta prema politici, ko ne proba i ne zna. Dakle, čisto iz radoznalosti da vidim da li se mogu vidjeti u radu iste, nisam nikad bila član nijedne stranke kao niko od mojih i htjela bih da isprobam da vidim svojim očima šta se tu radi. Inače, volim pratiti svjetsku politiku i imam odlične komunikacijske i pregovaračke vještine. Godinama sam u NVO, trenutno kao PR i studiram, ali to i nije baš bitno.

Hvala svima koji odluče sa mnom podijeliti neke informacije koje posjeduju. :) :) :) :) :)
jedini ispravan odgovor je u vladajuču :D
muha_sa

#58 Re: Učlanjenje u političku stranku - u koju i gdje?

Post by muha_sa »

tema gore
fosna2014

#59 Re: Učlanjenje u političku stranku - u koju i gdje?

Post by fosna2014 »

fosna2014 wrote:
Klitemnestraaa wrote:Zdravo. Voljela bih čuti mišljenje nekih koji su već u stranci, možete me i PP kontaktirati. :)

Zanima me najprije, kada bih odlučila da se učlanim u stranku, koja bi za mene bila najbolja? Da li da biram stranku svoje nacionalnosti ili suprotnu? U oba grada u kojem sam rodjena i u kojem studiram pripadam manjinskom narodu, ako to išta znači.
Isto tako, da li je bolje da se učlanim u rodnom gradu ili u Sarajevu? U Sa trenutno živim, odem kući jednom u mjesec dana, ali opet kontam lakše je napredovati u manjem gradu gdje svak svakog zna, a u drugu ruku u Sa sam svaki dan pa bih mogla aktivno učestvovati i pratiti rad.

Inače, nemam rodbine niti prijatelja u strankama, svi su operisani od toga i hejtaju iste, ja evo kontam da se učlanim i da vidim imam li ikakvog afiniteta prema politici, ko ne proba i ne zna. Dakle, čisto iz radoznalosti da vidim da li se mogu vidjeti u radu iste, nisam nikad bila član nijedne stranke kao niko od mojih i htjela bih da isprobam da vidim svojim očima šta se tu radi. Inače, volim pratiti svjetsku politiku i imam odlične komunikacijske i pregovaračke vještine. Godinama sam u NVO, trenutno kao PR i studiram, ali to i nije baš bitno.

Hvala svima koji odluče sa mnom podijeliti neke informacije koje posjeduju. :) :) :) :) :)
Lijepo.

Prvo moras sa sobom rijesiti pitanje broj 1:

Kome pripadam ideoloski?

Pa drugo:

Sta mi je primarni motiv da se politicki akiviram?

:thumbup:
Da ponovim.
palermo

#60 Re: Učlanjenje u političku stranku - u koju i gdje?

Post by palermo »

Meni se baš s viđa tvoje razmišljanje :thumbup:

A što se tiče stranke, ako ti je zaista motiv da vidiš nešto novo i naučiš, onda biraš velike stranke......nije bitno koju
kakonako

#61 Re: Učlanjenje u političku stranku - u koju i gdje?

Post by kakonako »

Sceri,saleti babu ili tatu,ako vec nisi kakvog iz NVO,da ti otvori kakav kiosk,moze i kospice...lova je tu,lagan poso,a parali.Cuj,ona bi htjela odmah da je neko,a tek pocela studirati.
Post Reply