oni su pobijedili Hitlera - Latinica

aris_angelis

Post by aris_angelis »

jebotenickname wrote:Vidim neki se teško mire sa činjenicom da su Hrvati bili najbrojniji i najistinskiji antifašisti od svih južnoslavenskih naroda u II Sv. Ratu.

Ali nije to samo II Sv. Rat. I u zadnjem ratu Hrvati su se opet borili protiv fašizma. Protiv srpskog fašizma, ali i protiv islamskog fundamentalizma.

P.S. Mnogi zaboravljaju da je i pokojni dr. Franjo Tuđman bio istaknuti antifašist u II Sv. Ratu, za razliku npr. od Alije koji je bio u Handžar diviziji.
E jebiga :D ispade gori Alija nego Hitler,ne znam samo ko je rehabilitirao ustaski pokret i ndh ko je bio ponosan te mu je zena Hrvatica :D mislim na Ankicu :lol:
mostarac

Post by mostarac »

jebotenickname wrote: P.S. Mnogi zaboravljaju da je i pokojni dr. Franjo Tuđman bio istaknuti antifašist u II Sv. Ratu,
Zato je u ovom ratu nadoknadio propusteno i namirio svoju kvotu za oba rata
jebotenickname

Post by jebotenickname »

Ma ja samo hoću reć da je Franjo Tuđman bio pripadnik antifašističkog i demokratskog NOP-a, dok se Alija Izetbegović borio u nacističkoj Handžar diviziji.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

jebotenickname wrote:Vidim neki se teško mire sa činjenicom da su Hrvati bili najbrojniji i najistinskiji antifašisti od svih južnoslavenskih naroda u II Sv. Ratu.

Ali nije to samo II Sv. Rat. I u zadnjem ratu Hrvati su se opet borili protiv fašizma. Protiv srpskog fašizma, ali i protiv islamskog fundamentalizma.

P.S. Mnogi zaboravljaju da je i pokojni dr. Franjo Tuđman bio istaknuti antifašist u II Sv. Ratu, za razliku npr. od Alije koji je bio u Handžar diviziji.
Vidim neki se teško mire sa činjenicom da su Hrvati bili najbrojniji i najistinskiji antifašisti od svih južnoslavenskih naroda u II Sv. Ratu.

Kada su njemačke postrojbe ulazile u Zagreb dočekivali su ih s cvijećem.

Ako je "50%" Hrvata bilo u antifašistima nije valjda samo 50% bilo ustaša i domobrana zajedno. Nemoguće opet neko laže. Pod tih 30% antifašista se možda ubrajaju državljani cijele Hrvatske. E to je onda drugo.
jebotenickname

Post by jebotenickname »

A osim Josipa Broza TITA i Franje Tuđmana, tu je bilo još dosta istaknutih hrvatskih domoljuba, pripadnika antifašističke borbe. Npr:
Janko Bobetko,
Andrija Hebrang,
Ivan Meštrović,
Vladimir Nazor,
Ivan Goran Kovačić,
itd...
mostarac

Post by mostarac »

Da zavrsimo sa ovim jednom:

70% Srbi
20% Hrvati
10% ostali

Izvor: leksikografski zavod SR Hrvatske: Leksikon NOB-a, izdanje 1978. godine

ALI JOS JEDNOM PONAVLJAM NJIMA TO NIJE BILO VAZNO, JER ONI SU BILI PARTIZANI
jebotenickname

Post by jebotenickname »

Nitko nije mogao bolje od TITA i Kardelja znat koliko je bilo koga u antifašistima, a oni su svoje rekli, a to vidim mnogima ne odgovara.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

jebotenickname wrote:A osim Josipa Broza TITA i Franje Tuđmana, tu je bilo još dosta istaknutih hrvatskih domoljuba, pripadnika antifašističke borbe. Npr:
Janko Bobetko,-istakao se i u "domovinskom" ratu krivo mi je što je Carla toliko razvlačila radi te njegove bolesti umjesto da je završio tamo gdje je i trebao u Scheveningenu naravno. Kamo sreće da je i krivousti tuđman završio tamo nije trebao prije vremena otegnuti papke.
Andrija Hebrang, i on bio neki faktor u gore spomenutom ratu
Ivan Meštrović, ne znam ko je tako da ne mogu ocijeniti
Vladimir Nazor, pozitivac naravno ali eto zasmetao je lokalim fašistima pa čak smjeniše i naziv ulice koja je nosila njegovo ime.
Ivan Goran Kovačić, pozitivna ličnost kojeg likvidiraše četnici
itd...
jebotenickname

Post by jebotenickname »

Janko Bobetko je posebno istaknuta ličnost zato što se borio protiv fašizma i u II Sv. Ratu, a bio je istaknut i u zadnjem ratu u borbi protiv fašizma.
mostarac

Post by mostarac »

jebotenickname wrote:Janko Bobetko je posebno istaknuta ličnost zato što se borio protiv fašizma i u II Sv. Ratu, a bio je istaknut i u zadnjem ratu u borbi protiv fašizma.
ti navodis 1944. godinu za koju mislim da ni tito nije imao pojma ni u 100.000 koliko ima partizana a da ne govorim o njihovoj nacionalnoj strukturi i mislim da si dvojni nick koji ovde lozi raju.

A Janko Bobetko svakako je istaknuti antifasista. Bas ga Carla del Ponet trazila zbog njegovog izuzetnog doprinosa antifasizmu u nedavnom ratu :D
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

jebotenickname wrote:Janko Bobetko je posebno istaknuta ličnost zato što se borio protiv fašizma i u II Sv. Ratu, a bio je istaknut i u zadnjem ratu u borbi protiv fašizma.
a bio je istaknut i u zadnjem ratu u borbi protiv fašizma.

Borio se protiv ustaškog režima za vrijeme vladavine krivoustog. Kako kad su bili su na istoj strani. Krepao je previše rano.
jebotenickname

Post by jebotenickname »

Carla Del Ponte je iz Nizozemske koja je pod Nijemce pala bez borbe i koja nije imala svoj antifašistički pokret. To ju je ljutilo pa je zato optužila antifašističkog borca Bobetka koji je kod nas igrao istaknutu ulogu za vrijeme cijelog II Sv. Rata.
Bobetko je bio pripadnik sisačkog partizanskog odreda koji bio prvi osnovan partizanski odred u porobljenoj Europi (lipanj 1941.).
mostarac

Post by mostarac »

ja mislim da ti nas sve zajebajes pa prekidam svaku dalju raspravu. :D kako ti se da zajebavat narod u ove kasne sate
jebotenickname

Post by jebotenickname »

Činjenica je i da je na čelu antifašističke borbe u Jugoslaviji bio Hrvat. To mnogi zaboravljaju i to mnoge smeta. Zašto je na čelu te borbe bio Hrvat? Zato što Srbi i Bošnjaci nikad nisu imali čovjeka poput TITA. Samo je slavni hrvatski narod mogao dati takvog jednog čovjeka kao što je bio TITO.
jebotenickname

Post by jebotenickname »

Eto, razmislite malo. Laku noć. :zzzz: :zzzz: :zzzz:

Za dom spremni druže Tito samo reci letićemo kao meci. :D
Toozla

Post by Toozla »

jebotenickname wrote:Činjenica je i da je na čelu antifašističke borbe u Jugoslaviji bio Hrvat. To mnogi zaboravljaju i to mnoge smeta. Zašto je na čelu te borbe bio Hrvat? Zato što Srbi i Bošnjaci nikad nisu imali čovjeka poput TITA. Samo je slavni hrvatski narod mogao dati takvog jednog čovjeka kao što je bio TITO.
....nemoj valjat gluposti....

...poenta "latinice", kao i nedavne antifasisticke deklaracije HR sabora je u nakani da ljudima poput tebe pokaze i objasni razliku izmedju fasizma i antifasizma....ne moze nikako do podne fasista, a poslije podne antifasista...
....NDH je bila zlocinacko-pljackasko-banditska tvorevina, a F Tudjman i banda oko njega su se trudili da joj, blago receno, dodijele pozitivne istoriske vrijednosti....u HR trenutno zapocinje proces vracanja NDH i njenih cinbenik na istorisko smetljiste gdje joj/im je i mjesto....
....F Tudjman i njegova banda ce doci na red za par godina....
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

pa jadan ne bio za dom spremni je ustaški pozrdav :roll:
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

jebotenickname wrote:Carla Del Ponte je iz Nizozemske koja je pod Nijemce pala bez borbe i koja nije imala svoj antifašistički pokret. To ju je ljutilo pa je zato optužila antifašističkog borca Bobetka koji je kod nas igrao istaknutu ulogu za vrijeme cijelog II Sv. Rata.
Bobetko je bio pripadnik sisačkog partizanskog odreda koji bio prvi osnovan partizanski odred u porobljenoj Europi (lipanj 1941.).
Dobar si. :D :D :D :D :D :D :D

Vic dana. :D :D :D :D :D :D :D
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

jebotenickname wrote:Činjenica je i da je na čelu antifašističke borbe u Jugoslaviji bio Hrvat. To mnogi zaboravljaju i to mnoge smeta. Zašto je na čelu te borbe bio Hrvat? Zato što Srbi i Bošnjaci nikad nisu imali čovjeka poput TITA. Samo je slavni hrvatski narod mogao dati takvog jednog čovjeka kao što je bio TITO.
I ja mislim da se on zajebaje. Tako je očigledno.
Himera

Post by Himera »

Neki kidišu na Carlu a neki na Titu :D :D :D :D :D :D
Lajla hillalah tobe jarabi tobestakfirullah :-) :-) :D :D :D :-) :-)
gavrilo

Post by gavrilo »

carla je iz svajcarske... :D
claybrain

Post by claybrain »

suplja.

u hrvatskoj i z. hercegovini svako mjesto ima bar jednu ulicu mile budaka, jure francetica, ante starcevica... koliko je samo partizanskih spomenika sruseno, ukljucujuci onaj u kumrovcu, koliko je samo blajburg bitan u mitologiji h. nacionalizma...

koliko je samo thompson polularan u "crvenom" splitu.

ko u to sumnja, neka proba ovaj test - prosetaj se rivom jedan dan u majici sa likom a. pavelica, pa se prosetaj sljedeci dan u majici sa likom j.b. tita.

i obrati paznju na reakcije obicnih ljudi.

oni su samo vjesti poltroni, danke dojcland :)
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Ne znam za Split ali u Zadru sa Titovom majicom bi debelo nayebao.
Post Reply