Trazim raCun ?! Wtf
Moderator: anex
- Država
#51 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Cijena koju meni prodavac kaže sadrži troškove nabavke robe, njegovu maržu, porez... Eh sad, pošto uvijek tražim račun, par puta sam rekao prodavačici da mi smanji cijenu proizvoda za iznos poreza ako mi ne da račun. Nakon toga, bez problema mi uvijek otkucaju račun...

- simonese
- O'zone
- Globalni moderator
#53 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Meni iskreno smeta što svi upiru oči u građane i očekuju od njih da reaguju dok sa druge strane imaš službe MASNO plaćene od poreza koje ti isti građani plaćaju svakodnevno a koje trljaju debelim guzovima po stolicama pa imamo:
Općinske/opštinske inspekcije
Kantonalne inspekcije
Entitetske inspekcije
Određene državne inspekcije
Svaka od ovih institucija ima 50,100,200 zaposlenih.
Pa ja Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove pošaljem mail sa svim podacima, slikama, računom i inim glupostima i nako pet dana niko mi se ne javlja pa onda ja njih nazovem a oni nemaju pojma o čemu im pričam kaže nisu dobili ništa poštom
Pa im onda objasnim da sam poslao elektronskom poštom nešto što se zove mail e onda tek hanuma otvara outlook i kaže "jeste poslali ste i šta sad želite"
Gledaj da ti daju računa
Gledaj u kakav taxi sjedaš
Gledaj jesu prijavljeni radnici
Gledaj jel platio porez
Gledaj ovo
Gledaj ono
Pa nek mi daju naloge i zapisnik sam ću ja njima i kazne pisati nije to nikakav problem....
Kantonalne inspekcije
Entitetske inspekcije
Pa ja Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove pošaljem mail sa svim podacima, slikama, računom i inim glupostima i nako pet dana niko mi se ne javlja pa onda ja njih nazovem a oni nemaju pojma o čemu im pričam kaže nisu dobili ništa poštom
Gledaj da ti daju računa
Gledaj jel platio porez
Gledaj ovo
Gledaj ono
Pa nek mi daju naloge i zapisnik sam ću ja njima i kazne pisati nije to nikakav problem....
- zavezata-vreca
#54 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Prije sam trazio sada vise ne ... Inspekcije i ono malo sto odrade je da kazne piljare kafice i male firmice a javno se mogu vidjeti ko su najveci duznici indirektnih poreza ... Firma iz laktasa regularno duguje 9 miliona pdva a inspektor kazni granap sa 10000 kazne jer nije izdao fiskalni za zvake.
Sto se mene tice nikad necu traziti fiskalni.
Sto se mene tice nikad necu traziti fiskalni.
- mayab
#55 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Dobro si napisao, izgleda da ja treba da radim poslove nadležnih inspekcija, dok oni uzimaju lopatom plate, pljačkaju državu i ne rade ono što bi trebali....O'zone wrote:Meni iskreno smeta što svi upiru oči u građane i očekuju od njih da reaguju dok sa druge strane imaš službe MASNO plaćene od poreza koje ti isti građani plaćaju svakodnevno a koje trljaju debelim guzovima po stolicama pa imamo:
Kantonalne inspekcije
Entitetske inspekcije
Pa ja Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove pošaljem mail sa svim podacima, slikama, računom i inim glupostima i nako pet dana niko mi se ne javlja pa onda ja njih nazovem a oni nemaju pojma o čemu im pričam kaže nisu dobili ništa poštomPa im onda objasnim da sam poslao elektronskom poštom nešto što se zove mail e onda tek hanuma otvara outlook i kaže "jeste poslali ste i šta sad želite"
![]()
Gledaj da ti daju računa
Gledaj jel platio porez
Gledaj ovo
Gledaj ono
-
bosniamaj
#56 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Je*o državu gdje čovjek mora zahtijevati račun, kao da je nešto vanzemaljsko. Ili gdje od nekog (ranije spomenutog Stojnića) ne smije ni tražiti.

- pepeljara
#57 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Recimo da ne trebamo trqziti racun sta je sa de da sve prijavimo.ko ne postuje pa kad bude 10000prijava mislim da ce se neko zapitati kad tad.
- pepeljara
#58 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Znaci bio za vikend u Neumu, restoran Laguna, uredno Narudzba.
reko racun.....
smrknut ode po racun
reko racun.....
smrknut ode po racun
- zavezata-vreca
#59 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Lijepo stoji svugdje. Ako vam ne izdaju racun robu ili uslugu niste duzni platiti. Ja kad to pomenem trce po racun
-
sumirprimus
#60 Re: Trazim raCun ?! Wtf
stvar je u stvari.
sve sto u zivotu radis kreces/polazis od sebe, i sve je borba.
citav zivot je borba.
il se boris il se ne boris.
dakle imas ljude koji su ljudi i imas pizde.
podjela i jednih i drugih ide u beskonacnost.
sve sto u zivotu radis kreces/polazis od sebe, i sve je borba.
citav zivot je borba.
il se boris il se ne boris.
dakle imas ljude koji su ljudi i imas pizde.
podjela i jednih i drugih ide u beskonacnost.
-
Satori
#61 Re: Trazim raCun ?! Wtf
A konobar onda izvuče bezbolnu palicu ispod šanka.zavezata-vreca wrote:Lijepo stoji svugdje. Ako vam ne izdaju racun robu ili uslugu niste duzni platiti. Ja kad to pomenem trce po racun
Tražim račun kad mi ga ne izdaju. I pregledam ga na licu mjesta po potrebi, jer mi se dešavalo par puta da kupim nešto što je na polici imalo cijenu X a na računu se pojavi Y. U principu, koristim Shop Calc aplikaciju, pa već kad dođem do kase, znam koliko trebam platiti, tako da ako dođe do odstupanja u cijeni, odmah reagujem.
- pepeljara
#62 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Dobio sam racun u medjugorju
hahahahahah
- supercali
#63 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Malo preuvelicavate tog stojnica
Ja sam trazio racun u cheersu i dobio ga
Nit je konobar zvao stojnica nit je vadio palicu
Doduse ja to gledam ovako mrne vjerovatno "trpe" jer hiljadu drugih racuna nece izdati i ja im dodjem samo kao pokrice za placanie minimalnih tih dadzbina koje moraju platiti
Doduse ja to gledam ovako mrne vjerovatno "trpe" jer hiljadu drugih racuna nece izdati i ja im dodjem samo kao pokrice za placanie minimalnih tih dadzbina koje moraju platiti
-
Nepass
#64 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Popili mi 7-8 tura svaki put kad je donosio donio je racun. Nije bio cheers vec onaj u muvekiti njegov lokal.supercali wrote:Malo preuvelicavate tog stojnica
-
almir90
#65 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Vidi uhljeba što su zapjenili.
Moj skromni doprinos oduzimanja iz usta parazitima koji u toku radnog vremena igraju igrica i vise po Klixu, je taj da ne želim nigdje računa da uzmem. Bolje da imaju oni što rade, nego vi što ne radite.
U državi u kojoj su osobe poput Radeljaša magistri, a ima vas i po forumu istih, dat ću sve od sebe da im/vam naškodim. Solidarišem se sa svojim kolegama radnicima, svaki put kad inspekcije gaze po običnim ljudima, cijene toga plaćamo mi koji ionako radimo za smiješne plate kad se uporede s nekim koji nemaju nikavu funkciju i ne doprinose ništa društvu. Svako opterećenje na gazdu plate moja leđa, radim i znam. A, vi što minute niste u privredi proveli radeći nemate šta pametovati.
Ne zna se ko je gori od dvije grupe ljudi, parazitaši kojima je krivo što neko ima, jer smatraju da samo oni trebaju imati. Ili oni nehljebi zavidni što im smeta sve što neko drugi ima, otvori brate mili i ti kafić/prodavnicu/butik pa se i ti obogati, kad se to već vozaju novi Mercedesi za pola godine rada.
Moj skromni doprinos oduzimanja iz usta parazitima koji u toku radnog vremena igraju igrica i vise po Klixu, je taj da ne želim nigdje računa da uzmem. Bolje da imaju oni što rade, nego vi što ne radite.
U državi u kojoj su osobe poput Radeljaša magistri, a ima vas i po forumu istih, dat ću sve od sebe da im/vam naškodim. Solidarišem se sa svojim kolegama radnicima, svaki put kad inspekcije gaze po običnim ljudima, cijene toga plaćamo mi koji ionako radimo za smiješne plate kad se uporede s nekim koji nemaju nikavu funkciju i ne doprinose ništa društvu. Svako opterećenje na gazdu plate moja leđa, radim i znam. A, vi što minute niste u privredi proveli radeći nemate šta pametovati.
Ne zna se ko je gori od dvije grupe ljudi, parazitaši kojima je krivo što neko ima, jer smatraju da samo oni trebaju imati. Ili oni nehljebi zavidni što im smeta sve što neko drugi ima, otvori brate mili i ti kafić/prodavnicu/butik pa se i ti obogati, kad se to već vozaju novi Mercedesi za pola godine rada.
-
sumirprimus
#66 Re: Trazim raCun ?! Wtf
ova je najaca.kako zasto?zbog cega?perke vaj?almir90 wrote:Vidi uhljeba što su zapjenili.![]()
![]()
![]()
Moj skromni doprinos oduzimanja iz usta parazitima koji u toku radnog vremena igraju igrica i vise po Klixu, je taj da ne želim nigdje računa da uzmem. Bolje da imaju oni što rade, nego vi što ne radite.![]()
- ultima_palabra
#67 Re: Trazim raCun ?! Wtf
almir90 wrote:Vidi uhljeba što su zapjenili.![]()
![]()
![]()
Moj skromni doprinos oduzimanja iz usta parazitima koji u toku radnog vremena igraju igrica i vise po Klixu, je taj da ne želim nigdje računa da uzmem. Bolje da imaju oni što rade, nego vi što ne radite.![]()
-
sumirprimus
#68 Re: Trazim raCun ?! Wtf
niej tacno.evo ja iscćem zato sto uvijek provjeravam jel me zajebo 
a i mislim na ovu ubogu drzavu bar simbolicno,tolko mogu i jos na izbore izac.
a i mislim na ovu ubogu drzavu bar simbolicno,tolko mogu i jos na izbore izac.
Last edited by sumirprimus on 06/06/2016 11:16, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#69 Re: Trazim raCun ?! Wtf
dadoše mi u pekari račun za somun 80 pf
doduše to je druga država u odnosu na ovaj forum
ilidža
doduše to je druga država u odnosu na ovaj forum
ilidža
-
almir90
#70 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Zar treba objašnjavati, treba samo oko sebe pogledati kakvo je stanje i kakve osobe obnašaju funkcije, od onih manje bitnih do onih bitnih. Ja ne želim učestvovati u financiranju takvih ojebina.sumirprimus wrote: ova je najaca.kako zasto?zbog cega?perke vaj?
-
almir90
#71 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Ponesi i račun, izaš'o je novi X6, valja to platit od tuđih para.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#72 Re: Trazim raCun ?! Wtf
almir90 wrote:Vidi uhljeba što su zapjenili.![]()
![]()
![]()
-
sumirprimus
#73 Re: Trazim raCun ?! Wtf
da treba.almir90 wrote:Zar treba objašnjavati, treba samo oko sebe pogledati kakvo je stanje i kakve osobe obnašaju funkcije, od onih manje bitnih do onih bitnih. Ja ne želim učestvovati u financiranju takvih ojebina.sumirprimus wrote: ova je najaca.kako zasto?zbog cega?perke vaj?
jer mi zvuci isuvise jednostavno za jedno kvalitetno kmecanje.
-
almir90
#74 Re: Trazim raCun ?! Wtf
Šta ti imam bolan objašnjavati, dovoljno mi je da vidim "ministra" koji je u ratu krao oružje i prodavao ga četnicima, to mu je valjda nagrada za izdaju. Vlada Federacije sama sebi ne plaća poreze kroz javna preduzeća, a ovdje se raspravlja o drugima.

-
sumirprimus
#75 Re: Trazim raCun ?! Wtf
ma nist anako ja nego mi smijesno,tuzno i zalono da ce s dat sve od sebe da nekom naskodis,a onda kazes gazda ti prek ledja razliku prebije.