Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post Reply
AkHolic

#51 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by AkHolic »

hAZNADAR wrote: Usput receno na slici ljiljani Republike BiH i petokraka imaju itekako zajednickog a to su antifasizam, multietnicnost,.. i napose borba protiv cetnika i ustasa.
I šehide kao žrtve za jednakopravnost naroda i građana :mrgreen:
vivaldi

#52 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by vivaldi »

arzuhal wrote:
vivaldi wrote:
hAZNADAR wrote:Svako koristi svoje adute koliko moze - morala i pravila nema.
:thumbup: kratko i jasno. tu sva prica i pocinje i zavrsava, uz napomenu da su ove stvari "fasadna" politika namjenjena javnosti i vlastitoj opoziciji, a ne sustinska politika jer se ona vodi iza zatvorenih vrata.
Uvijek je tako bilo. I ova priča oko komunizma, socijalizma, nacionalizma, kapitalizma - sve ista svrha.
da, pa me zato i cudi sto si otvorio temu jer je to "topla voda", doduse i vecina tema na pdf politika su periferne.
arzuhal

#53 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by arzuhal »

vivaldi wrote: da, pa me zato i cudi sto si otvorio temu jer je to "topla voda", doduse i vecina tema na pdf politika su periferne.
Jer se nekako pojačala dreka ovih dana, meščini, pa mi bode oči...Pa sam tako odreagovao, da me mine, da to izbacim...Dobra je Vuku Draškoviću ova zadnja: Znam kako će izgledati budućnost, ali ne znam kako će izgledati prošlost...
vivaldi

#54 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by vivaldi »

arzuhal wrote:
vivaldi wrote: da, pa me zato i cudi sto si otvorio temu jer je to "topla voda", doduse i vecina tema na pdf politika su periferne.
Jer se nekako pojačala dreka ovih dana, meščini, pa mi bode oči...Pa sam tako odreagovao, da me mine, da to izbacim...Dobra je Vuku Draškoviću ova zadnja: Znam kako će izgledati budućnost, ali ne znam kako će izgledati prošlost...
pa sta ja znam..to su mozda sezonski trendovi, na tragu globalnih sranja pa se malo vise forsir "agresivna zelena", ali sve je to jalovo, ko i sve do sada. ako i kada prodje ovaj trend, bice nesto drugo ko i uvijek ko i svugdje.

jedino je definitivno jasno - kod nas su bilo kakve ozbiljne politicke sistemske promjene aposlutno nemoguce, pa cemo i narednih 20 godina (minimum) vrtit iste price ko i prethodnih 20.

varijacija ce mozda biti u retorici i u suptilnosti ili sirovosti oratora, ali u biti ce sustina uvijek biti ista jer su ciljevi toliko razliciti da je nemoguce naci najmanji zajednicki sadrzilac niti postoji bilo kakva mrkva koja bi eventualno mogla malo stvari bar pokusati podmazati.

zbog svega toga, u posljednje vrijeme, a narocito sa dolaskom ljeta kao najveci politicki problem u drzavi smatram redukcije vode jer bez politickog amina se kredit ne moze podici, a posto je to svakodnevni ilitiga svakonocni problem, cije je rjesenje relativno moguce, nadanja su mi se svela na to kao nesto sto je jedino konkretno, puno mi znaci, a mislim da je moguce. ovo stvarno mislim ozbilno.
cyprus

#55 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by cyprus »

LBVIEW wrote:
cyprus wrote:Kakve to veze ima? Genocid mogu počiniti i oni koji nisu četnici. U udruženi zločinački poduhvat se mogu udružiti i oni koji nisu četnici... Ne kontam :?
Svakako,samo pod cetnicima se generalno podrazumijevaju srpski zlocinci.Necemo se sad baviti jos i razvrstavanjem-u spektru srpskih formacija,od onih "zvanicnih" do paravojnih,nema njedne koja nije zlocininacka,sto potvrduju i brojne presude.
Eh, to šta neko 'podrazumijeva' pod četnicima to je drugo... Faktički gledano, četnici su samo jedan dio srpskog nacionalističkog spektra (onaj najrigidniji)... A drugi su onda čitav spektar tako nazvali, iz prostor razloga jer im je tako lakše... Eto to htjedoh ukazat, ali nije tema, pa hajd da više ne pričamo o tome...
asurbanipal

#56 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by asurbanipal »

hAZNADAR wrote:
I to ljiljani upravo i predstavljaju - ne plemice i kmetove, feudalni poredak,... - vec drzavnopravnu tradiciju Bosne.

Koja je od Anžuvinaca došla preko Srbije... :mrgreen:

Image
insomnia78

#57 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by insomnia78 »

Hajd bogt i bijela boja na fr zastavi predstavlja plemstvo pa je opet zadrzase u republici :D
hAZNADAR

#58 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by hAZNADAR »

asurbanipal wrote:
hAZNADAR wrote:
I to ljiljani upravo i predstavljaju - ne plemice i kmetove, feudalni poredak,... - vec drzavnopravnu tradiciju Bosne.

:lol:
Znaci srednjovjekovna Bosna po tebi na granici sa Anzuvincima, u vazalnom odnosu prema Anzuvincima, rodbinski povezana sa Anzuvincima, vjecito u sjeni Anzuvinaca,.... nije mogla direktno kopirati ljiljan kao simbol feudalnog prestiza bas od najblizih Anzuvinaca - vec maksuz okolo naokolo preko Srbije gdje je usput receno dominirao dvoglavi orao a ljiljana skoro nikako. Pa ti nemas pojma ni kako je izgledala dominirajuca srpska heraldika u to vrijeme.

Trebao sam znati da imam posla sa srpskim mitomanom. Pocev od momenta kada si poceo trabunjati o "nespojivim" stvarima. A spojivo ti je trolati srednjovjekovljem u temi o medijskoj propagandi. Hajde nam lijepo objasni tu zastavu koju si postirao, gdje se koristi i koga, sta, predstavlja.
Last edited by hAZNADAR on 07/04/2016 23:26, edited 1 time in total.
asurbanipal

#59 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by asurbanipal »

hAZNADAR wrote:
asurbanipal wrote:
hAZNADAR wrote:

Trebao sam znati da imam posla sa srpskim mitomanom. Pocev od momenta kada si poceo trabunjati o "nespojivim" stvarima. A spojivo ti je trolati srednjovjekovljem u temi o medijskoj propagandi.

Da razumiješ, kao što ne razumiješ feudalni poredak, znao bi da je ova heraldika došla jedino tako što je Jelena Anjou bila majka kralja Dragutina, pa se, preko nje, našla na svom srpskom grbovlju i novcu, a Tvrtko Kotromanić je kao Dragutinov praunuk i legitimni nasljednik prenio u Bosnu, odnosno svoje novoutemeljeno Kraljevstvo Srbljem, Bosni, Primorju i Zapadnim stranama, skupa sa romejskim-nemanjićkim dvoglavim orlom koji se u istoj ravni sa ljiljanima nalazi na njegovom velikom pečatu. Do tada heraldike sa ljiljanima nije ni bilo u Bosni.
asurbanipal

#60 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by asurbanipal »

hAZNADAR wrote:
Trebao sam znati da imam posla sa srpskim mitomanom. Pocev od momenta kada si poceo trabunjati o "nespojivim" stvarima. A spojivo ti je trolati srednjovjekovljem u temi o medijskoj propagandi. Hajde nam lijepo objasni tu zastavu koju si postirao, gdje se koristi i koga, sta, predstavlja.

Zastava predstavlja simbol bratskijeh naroda, Srba, Bošnjaka i Hrvata. Morao bih naći prostor za šahovnicu, da me ne bi optužili za majorizaciu. :mrgreen:

Što se tiče teme o medijskoj propagandi, već sam iznio svoj stav. Mislim da je u rangu sulude politike koja je u nas inače na nivou buvlje pijace, pa tako na priču o reviziji tužbe protiv Srbije za genocid imaš odgovor u vidu ABIH je ISIL-ovska, mudža'edini i slična s*anja. Da kažem da su u pravu zbog prisustva mudžahedina na ovim prostorima u toku rata, tačnije 1993. godine, pogriješio bih, jer je poznato da je srpska propagandna mašinerija priču o mudža'edinima i suludim džihad wariorsima furala sa prvim pucnjem kod nas, kad gore spomenutih ni na mapi nije bilo.
desni

#61 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by desni »

asurbanipal wrote:
hAZNADAR wrote:

Image
Ocili (četiri S/C)potiču iz Vizantije?Dvoglavi orao iz Vizantije došao preko Albanije ili nije?Lijepo bi bilo koju i o tome napisati onako istine radi.
    Vuk Bačanović nacrtao ovu zastavu trebao si ga navesti kao autora mogao bi te tužiti za autorska prava :lol:
    hornet

#62 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by hornet »

Nije ta propaganda uopste bezazlena, niti za ismijavanje. Najgore sto pojedini Bošnjaci daju i povoda toj prici. Ne znam za vas, al posljednjih recimo 5,6 godina je po meni primjetna radikalizacija djela Bošnjaka. Drugo, desničari će doći na vlast u Europi, prije ili kasnije, u to sam siguran i mislim da bi bilo dobro da i mi tu malo lobiramo na način da smo i mi europski narod kao i oni, da smo bili žrtve agresije, da smo branili svoju zemlju, da u Bosni nije bio vjerski rat itd. Treba se znati malo i prodati. Trump nedavno 'izvali' kod Larry-ja King-a da ''treba koristiti iskustva Srba u borbi protiv islamskog terorizma''. Niko od nasih organizacija u Americi da reaguje, nista. Nije dobro.
    _BataZiv_0809
    Nindža revizor
    Vozim: Lancia na servisu

#63 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:
    asurbanipal wrote:
    hAZNADAR wrote:

:lol:
    Znaci srednjovjekovna Bosna po tebi na granici sa Anzuvincima, u vazalnom odnosu prema Anzuvincima, rodbinski povezana sa Anzuvincima, vjecito u sjeni Anzuvinaca,.... nije mogla direktno kopirati ljiljan kao simbol feudalnog prestiza bas od najblizih Anzuvinaca - vec maksuz okolo naokolo preko Srbije gdje je usput receno dominirao dvoglavi orao a ljiljana skoro nikako. Pa ti nemas pojma ni kako je izgledala dominirajuca srpska heraldika u to vrijeme.

Tacno covjek ne zna bil' se smijao ili plakao. Nacionalista koji pojma nema o istoriji svoje drzave i njenom najznacajnijem srednjovjekovnom vladaru :-)
    asurbanipal

#64 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by asurbanipal »

desni wrote:
    asurbanipal wrote:
    hAZNADAR wrote:

Image
    Ocili (četiri S/C)potiču iz Vizantije?Dvoglavi orao iz Vizantije došao preko Albanije ili nije?Lijepo bi bilo koju i o tome napisati onako istine radi.

Dvoglavi orao potiče također iz Bizantije. Imaju ga u svojim grbovima Rusi, Crnogorci i Nijemci također, zatim grad Rijeka kao i nekad Austro-Ugari. Tri boje, crvena, bijela, plava vuku korijene iz Holandije, a danas je uvriježeno mišljenje da su to "slavenske" boje. Četiri ocila su vezani za dinastiju Paleologa, i predstavljaju vezu između Boga i cara.

Riješen problem majorizacije...

Image
    supercali

#65 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by supercali »

AkHolic wrote:Usporedba s ISILOM ne stoji premda ima elemenata- mudzahedini i dr. no projekt "Republika BiH" jest velikodrzavni,velikonacionalni projekt jednako kao i projekt "Velika Srbija".
    republika bih ne moze nikako biti projekt
    posebno ne kao velika srbija koja ima u cilju da osvoji i teritorije druge drzave da bi ostvarile cilj
    dok to u ostvarenju republike bih nema ni u pomisli a kamoli nakani
    supercali

#66 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by supercali »

Kikibombona wrote:
    Alfons Kauders wrote:
    Pa to jeste bio projekt, urbanisticki doduse, da se od Koseva, preko groblja i parka kod Druge Gimnazije, napravi zeleni pojas koji bi dolazio skoro do Miljacke (dobro, ostala bi D. Ozme i par ulicica oko nje)

I fakat ne znam cemu ova tema? Sta vas cudi od ljudi koji u hortikulturi vide islamski fundamentalizam? Ludi bili, ludi ostali, nista se nije promijenilo 25 godina...
    Grijesis Alfonse.

Ovo je itekako ozbiljna tema, kojom bi se politicari trebali malo ozbiljnije baviti.

U pravu je Arzuhal, srpski nacionalisti na sva usta furaju pricu o vezi BiH i dzihadista. Da sam srpski nacionalista i uz to politicar, furao bih jos vise. To im je veoma dobar adut u vremenu globalne islamofobije. Nema sumnje da srpski nacionalisti prizeljkuju da selefija bude jos vise i da budu jos radikalniji. To bi itekako odgovoralo njihovoj politici. Od selefija samo oni imaju korist, niko drugi.

Problem je evidentan. Veliki broj dzihadista iz BiH se pridruzio ISILu. Fakat imaju materijala za propagandu.
    problem jeste evidentan
    samo ih jebe broj tih i pozadina istih sa pripadnicima armije bih u ratu u bih
    ako je armija bih imala 100 hiljada vojnika
    a sada se isilu pridruzilo 1000 tih nekih dzihadista iz bih to je 1%
    drugo sto im ne ide u korist je i ta da su ovi sto se sada pridruzuju uglavnom mladici koji nisu ucestvovali u ratu u bih ni kao kuriri armije bih a kamoli na linijama
    trece okrivit se mogu samo lideri koji su dozvolili muslimanske brigade bataljone i sl i sto su isti bili pod armijom bih jedno vrijeme mada se i to kasnije rjesilo
    cetvrto nakon rata nigdje nije nastavljeno regrutovanje u dzihadiste od strane drzave nego od mudzahedina koji su bili ovdje kaoo dobrovoljci i sl
    zato imamo gornju maocu klinac palac a ne neku kasarnu na tajnoj lokaciji koja je zaduzena za isto
    hAZNADAR

#67 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by hAZNADAR »

asurbanipal wrote:
    Da razumiješ, kao što ne razumiješ feudalni poredak, znao bi da je ova heraldika došla jedino tako što je Jelena Anjou bila majka kralja Dragutina, pa se, preko nje, našla na svom srpskom grbovlju i novcu, a Tvrtko Kotromanić je kao Dragutinov praunuk i legitimni nasljednik prenio u Bosnu, odnosno svoje novoutemeljeno Kraljevstvo Srbljem, Bosni, Primorju i Zapadnim stranama, skupa sa romejskim-nemanjićkim dvoglavim orlom koji se u istoj ravni sa ljiljanima nalazi na njegovom velikom pečatu. Do tada heraldike sa ljiljanima nije ni bilo u Bosni.
    :lol: Koja srpska mitomanska konstrukcija,....
    Heraldika Nemanjica je orao a ne ljiljan. Ljiljan u Srbiji imamo samo na par novcica.
    I ako se Tvrtko spodobi sugubim vijencem,... dakle unija dvije dinastije i dva gospodstva, na identican nacin kao njegov tutor ugarski kralj Ludovik Anzuvinski(vidi njegov pecat), ti tvrdis da je Tvrtko ozvanicio uniju Nemanjica i Nemanjica,. odnosno nemanjickog orla i nemanjickog ljiljana,.. :lol: Koji q je kopirao Ludovika i izmisljao unije.
    Raniji grb bana Stjepana II sa poprecno gredom i praznim poljima je Tvrtko samo modifikovao i ubacio ljiljan sto je kao sto rekoh feudalni prestiz. Pa ako kod Anzuvinaca dominira ljiljan u heraldici, Bosna u sjeni Ugarske, sam Tvrtko se sklanja kod Ludovika i postaje vazal, kopira ludovikov stil pecata, ludovikova zena kraljica Ugarske nasa Bosanka Elizabeta Koromanic - tvrtkova familija,... a Srbija samo susjed kojoj otima pomalo teritorije i gdje ljiljana nema osim na par novica - zdrava logika kaze da je inspiracija za ljiljan prije mogla doci od Anzuvinaca direktno a ne preko dalekih veza pradede. :lol: Samo mitomani mogu trn praviti vecim od balvana.

Ljiljani su kao sto rekoh odavno vec vjekovima simbol feudalnog prestiza svud okolo Bosne, poslije ih rabe i vlastelinske porodice u Bosni(koje usput receno nemaju rodoslov od Dragutina), u Hrvatskoj i gradovi imaju ljiljan u grbu jer se kite pridjevom kraljevski,... itd.

Danas ljiljani predstavljaju drzavnopravnu tradiciju Bosanske drzave i to je sve. Ni sveto trojstvo, ni endemicni ljiljan sa Igmana, ni Bogorodicu, ni Dragutina, ni Jelenu, ni Anzuvince, ni Hrvatinice, ni Koprivnicu,.... - samo drzavnopravnu tradiciju Bosne.

I ovdje pravim gresku. Upecao sam se na diskusiju o srednjovjekovnoj heraldici na temi koja blage veze nema sa time i sa srpskim mitomanom. Sa ovim i zavrsavam - a ako zelis o srednjovjekovnoj heraldici - otvori temu o tome i tu mozemo da nastavimo. Iako vidim da ti je vise motiv provokacija al eto.
    hAZNADAR

#68 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:
    Tacno covjek ne zna bil' se smijao ili plakao. Nacionalista koji pojma nema o istoriji svoje drzave i njenom najznacajnijem srednjovjekovnom vladaru :-)
    Nimalo me ne iznenadjuje tvoja konstatacija. Kladim se da se slazes nacelno sa historijom koju podastire tvoj kolega. Zar ne?
    sarajevoxxxx

#69 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by sarajevoxxxx »

arzuhal wrote: š
    Svakako da postojanje jedinica Armije BiH koje su imale islamska obilježja ili nazive, te samo postojanje jedinice el-Mudžahidin, ide u prilog takvom spinu.
    Ne slažem se sa time. Ono što je problem u svakom društvu je nepravda korupcija i sl. Ta priča o odredu el Mudžahid odgovara bošnjačkim uhljebima i bošnjačkoj eliti koji su rasturili ili rasturaju državu. Krivi im četnici i stranci, smeta im njihov spin a nesmeta ovakva IZ koja je rak rana ovog društva ne zbog vehabija (koje vješto koriste da skrenu pažnju sa pljačke, teške krađe i zaglupljivanja naroda) već svog odnosa prema državi i u ratu i u miru.Svi građani ove zemlje vrijede i vrijedili su i u ratu i u miru onoliko koliko su se pridržavali zakona ove države ili koliko su se borili za ovu državu.

Isil je krađa imovine, Isil je davanje mita, nepotizam, korupcija, a svođenje problema na nekakav spin od strane Srba o el mudžahidu je vjerovatno jadni ili najomiljeniji izgovor svakog pravog uhljeba i budžetaša koji prvo u ratu u suštini nije zemlju ni odbranio a drugo jer je u miru u potpunosti uništio i opljačkao vješto koristeći Islamsku zajednicu i slogane Narod zna ili u Jedinstvu je snaga.
    _BataZiv_0809
    Nindža revizor
    Vozim: Lancia na servisu

#70 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:
    Nimalo me ne iznenadjuje tvoja konstatacija. Kladim se da se slazes nacelno sa historijom koju podastire tvoj kolega. Zar ne?
    Cuj slazem se sa istorijom koju neko podastire :D

Svoju nesposobnost diskusije bez da vrijedjas ljude stalno demonstriras.

Sad je i jedan akademski obrazovan istoricar srpski mitoman :lol:
    zagortenej

#71 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by zagortenej »

sarajevoxxxx wrote:
    arzuhal wrote: š
    Svakako da postojanje jedinica Armije BiH koje su imale islamska obilježja ili nazive, te samo postojanje jedinice el-Mudžahidin, ide u prilog takvom spinu.
    Ne slažem se sa time. Ono što je problem u svakom društvu je nepravda korupcija i sl. Ta priča o odredu el Mudžahid odgovara bošnjačkim uhljebima i bošnjačkoj eliti koji su rasturili ili rasturaju državu. Krivi im četnici i stranci, smeta im njihov spin a nesmeta ovakva IZ koja je rak rana ovog društva ne zbog vehabija (koje vješto koriste da skrenu pažnju sa pljačke, teške krađe i zaglupljivanja naroda) već svog odnosa prema državi i u ratu i u miru.Svi građani ove zemlje vrijede i vrijedili su i u ratu i u miru onoliko koliko su se pridržavali zakona ove države ili koliko su se borili za ovu državu.

Isil je krađa imovine, Isil je davanje mita, nepotizam, korupcija, a svođenje problema na nekakav spin od strane Srba o el mudžahidu je vjerovatno jadni ili najomiljeniji izgovor svakog pravog uhljeba i budžetaša koji prvo u ratu u suštini nije zemlju ni odbranio a drugo jer je u miru u potpunosti uništio i opljačkao vješto koristeći Islamsku zajednicu i slogane Narod zna ili u Jedinstvu je snaga.
    u sridu :thumbup:
    hrasno38
    Vozim: Renault Laguna
    Horoskop: Riba

#72 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by hrasno38 »

Mada se u principu ne osvrcem previse sa govore sa one strane Drine jer to je vec u pitanju teska nezljeciva bolest kojoj sam treba jasno i glasno reci da "odabije" od BiH, prica koja se plasira ima u sebi i fragmente istine za koju nisu krivi ni Srbi ni Hrvati nego SDA na celu sa Alijom Izetbegovicem i danas njegovim nasljednikom.
    BiH je potvrdila svoju nezavisnost na referendumu 1992 godine i tu su nezavisnost izglasali tada Muslimani, Hrvati i patriotski nastrojeni Srbi vjerujuci u konstantnoj prici prije svega vodstva SDA o BH multietnicnosti. Na tim temeljima je prvo nastala TO a zatim i A BiH koje i jesu zaista bile multieticne i prosarane sa ovih 63% ljudi koji su glasali za nezavisnost. Bez hrvatske komponente taj referendum nikada ne bi prosao a sta bi bilo to dragi bog zna jer tada je u BiH zivjelo 43% Muslimana, 31% Srba, 17% Hrvata te 5% Jugoslovena. Dakle nezavisnost BiH je stvorena ne od zelje jednog naroda nego od zelje velike vecine dva naroda i manjeg procenta treceg naroda. Naravno posto su procenti bili ubjedljivo na strani Muslimana ocekivalo se da oni preuzmu na sebe vecinu bremena stvaranja jedne nove i moderne BiH. Medjutim bilo je suprotno i SDA je dozvolila da se A BiH skoro pa totalno islamizuje gdje je nebosnjacki komandni kadar pometen, gdje se raznoraznim marifetlucima stvorila klima u kojoj S i H patriote nisu bile pozeljne. To je i te kako pogodovalo propagandnoj masini sa Pala jer u samom Sarajevu nemali broj puta ispred kamera su setali pravi zabradjeni mudzahedini, po Zenici su provodili teror provodeci neka pravila mladjeg kamenog doba kome inace i pripadaju a SDA je sve to cutke tolerisala pa cak ponegdje i podsticala. Naravno to nikada nije radjeno po receptu krvoloka sa druge strane jer bi to znacilo gubitak BiH u kojoj bi se desilo upravo ono sto je i genocidni Radovan Karadzic i najavio. Uglavnom onaj ko je bio to vrijeme u BiH i A BiH sve ovo zna tako da tvrdim da podosta krivice za ova prozivanja snosi politika SDA.
    I dan danas se iza zavjese primjenjuje ta politika i konkretno u Sarajevu pisa po tim "patriotama" iz 92 godine, u firmama se isto tako zamjenjuju sa podobnim SDA simpatizerima tako da je i danas na snazi politika poprilicno ciste F BiH striktno podjeljene na dva tora u kojima treci se mogu samo jebati. Naravno sve se to radi u kristalno cistim bijelim rukavicama. Recimo u nekoliko vecih sarajevskih firmi napravljen je pravi pomor nebosnjackih kadrova pogottovo u firmama koje preuzimaju nacionalisti iz Tesnja koji su uzgred i te kako hajrovali u ratnom vihoru kao i Visocaci.
    Dakle SDA sama nudi materijale fasistima sa druge strane Drine umjesto da je od F BiH napravila oazu demokratije koja bi mogla da svakom na ovoj planeti gurne prst u oko bez ikakvih posljedica. Doduse onda cisto sumnjam da bi bilo Poljina i da bi Seka Izetbegovic bila direktorica najvece bolnice u BiH.
    agent_zero

#73 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by agent_zero »

hrasno38 wrote:Mada se u principu ne osvrcem previse sa govore sa one strane Drine jer to je vec u pitanju teska nezljeciva bolest kojoj sam treba jasno i glasno reci da "odabije" od BiH, prica koja se plasira ima u sebi i fragmente istine za koju nisu krivi ni Srbi ni Hrvati nego SDA na celu sa Alijom Izetbegovicem i danas njegovim nasljednikom.
    BiH je potvrdila svoju nezavisnost na referendumu 1992 godine i tu su nezavisnost izglasali tada Muslimani, Hrvati i patriotski nastrojeni Srbi vjerujuci u konstantnoj prici prije svega vodstva SDA o BH multietnicnosti. Na tim temeljima je prvo nastala TO a zatim i A BiH koje i jesu zaista bile multieticne i prosarane sa ovih 63% ljudi koji su glasali za nezavisnost. Bez hrvatske komponente taj referendum nikada ne bi prosao a sta bi bilo to dragi bog zna jer tada je u BiH zivjelo 43% Muslimana, 31% Srba, 17% Hrvata te 5% Jugoslovena. Dakle nezavisnost BiH je stvorena ne od zelje jednog naroda nego od zelje velike vecine dva naroda i manjeg procenta treceg naroda. Naravno posto su procenti bili ubjedljivo na strani Muslimana ocekivalo se da oni preuzmu na sebe vecinu bremena stvaranja jedne nove i moderne BiH. Medjutim bilo je suprotno i SDA je dozvolila da se A BiH skoro pa totalno islamizuje gdje je nebosnjacki komandni kadar pometen, gdje se raznoraznim marifetlucima stvorila klima u kojoj S i H patriote nisu bile pozeljne. To je i te kako pogodovalo propagandnoj masini sa Pala jer u samom Sarajevu nemali broj puta ispred kamera su setali pravi zabradjeni mudzahedini, po Zenici su provodili teror provodeci neka pravila mladjeg kamenog doba kome inace i pripadaju a SDA je sve to cutke tolerisala pa cak ponegdje i podsticala. Naravno to nikada nije radjeno po receptu krvoloka sa druge strane jer bi to znacilo gubitak BiH u kojoj bi se desilo upravo ono sto je i genocidni Radovan Karadzic i najavio. Uglavnom onaj ko je bio to vrijeme u BiH i A BiH sve ovo zna tako da tvrdim da podosta krivice za ova prozivanja snosi politika SDA.
    I dan danas se iza zavjese primjenjuje ta politika i konkretno u Sarajevu pisa po tim "patriotama" iz 92 godine, u firmama se isto tako zamjenjuju sa podobnim SDA simpatizerima tako da je i danas na snazi politika poprilicno ciste F BiH striktno podjeljene na dva tora u kojima treci se mogu samo jebati. Naravno sve se to radi u kristalno cistim bijelim rukavicama. Recimo u nekoliko vecih sarajevskih firmi napravljen je pravi pomor nebosnjackih kadrova pogottovo u firmama koje preuzimaju nacionalisti iz Tesnja koji su uzgred i te kako hajrovali u ratnom vihoru kao i Visocaci.
    Dakle SDA sama nudi materijale fasistima sa druge strane Drine umjesto da je od F BiH napravila oazu demokratije koja bi mogla da svakom na ovoj planeti gurne prst u oko bez ikakvih posljedica. Doduse onda cisto sumnjam da bi bilo Poljina i da bi Seka Izetbegovic bila direktorica najvece bolnice u BiH.
    Slažem se.

Samo, velika većina Hrvata je glasala po uputama Tuđmana i HDZ-a, dakle politički, a ne patriotski. To se nikad ne smije smesti s uma.

A to čišćenje nepodobnih da se obavlja u bijelim rukavicama, pa nije ni to baš tačno. Ta retrogradna SDA/HDZ mašinerija se toliko osilila da to rade tako javno i brutalno, nema potrebe ni za kakvim rukavicama i sl.

I btw, kao što neko na samom početku reče - tema kao tema je glupa. :)
    hrasno38
    Vozim: Renault Laguna
    Horoskop: Riba

#74 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by hrasno38 »

agent_zero wrote:
    hrasno38 wrote:Mada se u principu ne osvrcem previse sa govore sa one strane Drine jer to je vec u pitanju teska nezljeciva bolest kojoj sam treba jasno i glasno reci da "odabije" od BiH, prica koja se plasira ima u sebi i fragmente istine za koju nisu krivi ni Srbi ni Hrvati nego SDA na celu sa Alijom Izetbegovicem i danas njegovim nasljednikom.
    Slažem se.
    Samo, velika većina Hrvata je glasala po uputama Tuđmana i HDZ-a, dakle politički, a ne patriotski. To se nikad ne smije smesti s uma.
    A to čišćenje nepodobnih da se obavlja u bijelim rukavicama, pa nije ni to baš tačno. Ta retrogradna SDA/HDZ mašinerija se toliko osilila da to rade tako javno i brutalno, nema potrebe ni za kakvim rukavicama i sl.
    I btw, kao što neko na samom početku reče - tema kao tema je glupa. :)
    Nije bas tako kako ti kazes jer tada recimo konkretno u Sarajevu je bio zanemariv broj Hrvata u HDZ-u, Tuzli itd. Ha i vecina glasaca je glasala po nekim uputama da li HDZ-a da li SDA da li SDP-a...itd a sa druge strane nije glasala po uputama SDS-a.
    sarajevoxxxx

#75 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom

Post by sarajevoxxxx »

Seljačko razmišljanje prosječnog lika sa Balkana koji u životu nigdje ni makao iz Bosne, ili nekog lika punog kompleksa manje vrijednosti. I ti kao i Arzo islamizacija Armije ovo ono. Ko je s i h patriote?

S i h patriote i ne samo oni nego i svi drugi otjerao je bošnjački mentalitet ili naš bosanaki. Ljudi odlaze i odustaju od ciljeva zbog nepoštenja, nepravde, izdaje, vojne nesposobnisti i kukavičluka, a u miru zbog pljačke, korupcije. Stepen patriotizma dokazuješ plaćanjem poreza, izdavanjem računa, a ne prebrojavanjem krvnih zrnaca svojih vojnika ili kadrova u firmi ili ministarstvima.

Napravi ili bar teži zdravoj atmosferi, pokaži da ti je stalo do države tako što ćeš se boriti ili bar biti spreman da se žrtvuješ, a ne čekati da ti neko pregovorima oslobodi tvoju čaršiju u kojoj si odrastao, i onda kmečati kako je za sve kriva islamizacija.
    Post Reply