Ipak si ti taj kome nedostaje elementarno znanje o konstitutivnim narodima Bosne i Hercegovine.drunken tiger wrote:Nisam znao da je Bosna i Hercegovina promijenila ime u Bošnjakistan. Nemam ja šta s tobom raspravljati. Elementarne stvari ne znaš. Uživaj veliki Bošnjače po rođenju!Patriotska_Liga wrote:Došo Ali Salon, popularni IlijaAli Kemal wrote: Postavljaš jako glupo pitanjeLjevičari nisu nikada bili, niti će biti klero-nacionalisti što bi ti izgleda volio, dakle prvo pogrešno razumiješ šta je to ljevica, mozak ti je ispran klero-nacionalizmom, zračiš groznim neznanjem i zatucanošću, tako da na tvoje pitanje jednostavno nema odgovora jer je pitanje besmisleno
![]()
E moj Ilija, izjasniti se kao Bošnjak ne predstavlja nikakav kleronacionalizam (bez povlake), to je etnička identifikacijska odrednica, nigdje se tu religija ne spominje moj Ilija. Ali kad neko kaže Bošnjak tebi se pričinjavaju brade. Ne one brade nego one druge, one prve ti se nikad ne pričinjavaju, jel tako Ilija![]()
Zašto ne pročitaš moj prethodni post. Tebi niko ne brani da se izjašnjavaš netačno, ali moje je da se propisno nasmijem na izjašnjavanja tipa 'Bosanac', 'Bosanac i Hercegovac', 'Džedaj', 'Marsovac' i slično.Connaisseur Karlin wrote: Cekaj malo,pa nismo svi iz BiH Bosanjaci Srbi i Hrvati . Ja nisam iz spomenutih grupa!
Ne mozes nekoga natjerati kako da se izjasnjava doticnim grupama. Popis stanovnistva "natjera" ljude da se izjasne Marsovcima,Vanzemaljcimma i slicnim bicima,jer za njih ne postoji bolja opcija.
Bošnjaci su rođenjem, isto kao što je i Kinez rođenjem - Kinez. Svojim izjašnjavanjem ni Bošnjak ni Kinez neće promijeniti faktičko stanje da su to što jesu. A izjašnjavanje im služi da sami sebe ubijede da su ono što nisu. Da li sam ja Italijan ako se izjasnim tako? Nisam, i dalje sam Bošnjak, džaba papiri i čudadrunken tiger wrote: Kako mogu biti Bošnjaci ako se ne izjašnjavaju kao Bošnjaci??? Kakva je to logika? Ako se izjasni kao Bosanac on nije Bošnjak nego Bosanac. Ti ne znaš ni kako ti država funkcioniše a hoćeš da pametuješ nekome.
Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
- Rampage
#51 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
- Prpa.ba
#52 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
De nemojte me zajebavati, SDA je zelena a SDP crvena varijanta radikalne ljevice. Uvukli su stotine hiljada ljudi u redovno placena socijalna prava, nakvasali drzavni aparat i regulisali prava radnika, regrese, godisnje..
Protektoratu nisu potrebne ni ljevica ni desnica vec srednja klasa nastala na plodovima vlastitog rada koja ce postati interesna grupa i svojim postojanjem promijeniti funkcioniranje drzave. Do tada vrijedi cinjenica da pobjednicka glasacka koalicija uvijek ukljucuje natpolovicni procenat drzavnih uhljebljenika, tj. administracija bira samu sebe da zaposljava samu sebe da bira samu sebe.
Protektoratu nisu potrebne ni ljevica ni desnica vec srednja klasa nastala na plodovima vlastitog rada koja ce postati interesna grupa i svojim postojanjem promijeniti funkcioniranje drzave. Do tada vrijedi cinjenica da pobjednicka glasacka koalicija uvijek ukljucuje natpolovicni procenat drzavnih uhljebljenika, tj. administracija bira samu sebe da zaposljava samu sebe da bira samu sebe.
- tandmand
#53 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Valjda je Bošnjak u tome smislu, što su mu ostali članovi porodice Bošnjaci i što recimo nikada ne glasa za SDS, HDZ, SNSD, što ne ide u crkvu, ne navija za Zrinjski, ne sluša Thomsona, ne pravi svinjokolju ... Jer gledajmo to sa druge strane, još nisam sreo čovjeka da radi prije nabrojane stvari a da se izjašnjava kao "Bosanac".drunken tiger wrote:Kako mogu biti Bošnjaci ako se ne izjašnjavaju kao Bošnjaci??? Kakva je to logika? Ako se izjasni kao Bosanac on nije Bošnjak nego Bosanac. Ti ne znaš ni kako ti država funkcioniše a hoćeš da pametuješ nekome.
- Connaisseur Karlin
#54 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Naravno,jer isti narodi su formirani u grupama ,a koje su rezultat formiranih ideologija.Rampage wrote:Pripadnost jednom od konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine nazivaš pripadnošću idelogijiConnaisseur Karlin wrote: Pa slobodno se nasmij,i meni je bilo simpaticno da u BiH imamo na popisu nekoliko Marsovaca.
Bosnjastvo se ne stice rodjenjem,tj. etnicka pripadnost nije "nasljedna" ! Pripadnost nekoj grupi je dio licnog izbora.![]()
Prvi put cujem da se jedna ideologija doslovno bioloski nasljedjuje.?
Naravno,pa nisu ni Srbi doseljenici bili pravolsavci dolaskom na danasnju teritoriju,ali danas jesu.Nekad su u Bosni bili stari Bosnjaci,a dali su ( svi) tad bili muslimani? Nekad su Hrvati bili pagani,danas su katolici? Vidis da moze.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#55 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Eh kad nasu poliku krene bistrit neko ko ne zivi ovdje
Bolan i ne bio, ovdje ne postoji desnica, ne postoji ni ljevica.
Ovdje je politika nacin da se obogatis i da uhljebis rodbinu i prijatelje.
Jedina je razlika sto jedni uhljebljavaju rodbinu i prijatelje iz prvog safa, sve sa Alijom i ljiljanima na zidu kabineta, a drugi rodbinu i jarane iz kafane, sve sa Titom i petokrakom na zidu.
Razlike nema. To sto je meni blizak Tito i sto volim petokraku i sto idem u kafanu, a ne u dzamiju, ne znaci da su mi jedni blizi od drugih. Za mene su i jedni i drugi ista govna.
SDA da sutra baci atomsku bombu na Sarajevo,opet ce imat 150 do 200 k sigurnih glasova (uhljebljeni, familija, oni koji se nadaju uhljebljenju, neuki i nepismen, te mladi glasaci koji uvijek i iznova unose djecije bolesti u demokratski proces).
I oni imaju jaku infrastrukturu i u stanju su da gube izbore, a osvajaju vlast (kada saberes glasove koje su osvojile antiSDA stranke, vidis da narod itekako glasa za promjene).
SDP je imao sansu i pokazao se gorom SDA od same SDA. Oni i DF su sahranili svaku alternativu.
To sto narod nasjeda na njihove price, druga je stvar. U jeku najvecih medijskih sukoba SDA, SDP, svako ko je setao Vilsonovim setalistem, mogao je vidjeti Zlatka i Bakira u Bristolovoj kafani kako se grle i smiju. Cak se nisu ni krili.
Jedina je razlika sto jedni uhljebljavaju rodbinu i prijatelje iz prvog safa, sve sa Alijom i ljiljanima na zidu kabineta, a drugi rodbinu i jarane iz kafane, sve sa Titom i petokrakom na zidu.
Razlike nema. To sto je meni blizak Tito i sto volim petokraku i sto idem u kafanu, a ne u dzamiju, ne znaci da su mi jedni blizi od drugih. Za mene su i jedni i drugi ista govna.
SDA da sutra baci atomsku bombu na Sarajevo,opet ce imat 150 do 200 k sigurnih glasova (uhljebljeni, familija, oni koji se nadaju uhljebljenju, neuki i nepismen, te mladi glasaci koji uvijek i iznova unose djecije bolesti u demokratski proces).
I oni imaju jaku infrastrukturu i u stanju su da gube izbore, a osvajaju vlast (kada saberes glasove koje su osvojile antiSDA stranke, vidis da narod itekako glasa za promjene).
SDP je imao sansu i pokazao se gorom SDA od same SDA. Oni i DF su sahranili svaku alternativu.
To sto narod nasjeda na njihove price, druga je stvar. U jeku najvecih medijskih sukoba SDA, SDP, svako ko je setao Vilsonovim setalistem, mogao je vidjeti Zlatka i Bakira u Bristolovoj kafani kako se grle i smiju. Cak se nisu ni krili.
-
Patriotska_Liga
#56 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Daj nek nas neko uputi koja je to bošnjačka ideologija
Nisam ni znao da smo tako opasni, imamo i ideologiju, imamo voz
-
Patriotska_Liga
#57 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Šta je s vašom strankom, ni oni vam ne valjaju?_BataZiv_0809 wrote:Eh kad nasu poliku krene bistrit neko ko ne zivi ovdje![]()
- Kikibombona
#58 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
_BataZiv_0809 wrote:Eh kad nasu poliku krene bistrit neko ko ne zivi ovdje![]()
Dijaspora bistri o ljevici i desnici u BiH. Tragikomedija!
Haznadar inace zna pogoditi sa analizom, ali je ova posljednja totalni promasaj.
- Rampage
#59 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ti si sada pobrkala sve termine koji se provlače ovom temom, bilo da je riječ o etničkoj pripadanosti, ideologiji ili pak religiji:)Connaisseur Karlin wrote:Naravno,jer isti narodi su formirani u grupama ,a koje su rezultat formiranih ideologija.Rampage wrote:Pripadnost jednom od konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine nazivaš pripadnošću idelogijiConnaisseur Karlin wrote: Pa slobodno se nasmij,i meni je bilo simpaticno da u BiH imamo na popisu nekoliko Marsovaca.
Bosnjastvo se ne stice rodjenjem,tj. etnicka pripadnost nije "nasljedna" ! Pripadnost nekoj grupi je dio licnog izbora.![]()
Prvi put cujem da se jedna ideologija doslovno bioloski nasljedjuje.?
Naravno,pa nisu ni Srbi doseljenici bili pravolsavci dolaskom na danasnju teritoriju,ali danas jesu.Nekad su u Bosni bili stari Bosnjaci,a dali su ( svi) tad bili muslimani? Nekad su Hrvati bili pagani,danas su katolici? Vidis da moze.
Za početak bi bilo lijepo da definišeš šta znači termin ideologija a šta etnička pripadnost
- tandmand
#60 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
A šta ako se bošnjačka ideologija proširi po cijeloj EX-YU.Patriotska_Liga wrote:Daj nek nas neko uputi koja je to bošnjačka ideologija![]()
- Connaisseur Karlin
#61 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Zelis reci da je etnicka pripadnost genetsko nasljedjeRampage wrote:Ti si sada pobrkala sve termine koji se provlače ovom temom, bilo da je riječ o etničkoj pripadanosti, ideologiji ili pak religiji:)Connaisseur Karlin wrote:
Naravno,jer isti narodi su formirani u grupama ,a koje su rezultat formiranih ideologija.
Za početak bi bilo lijepo da definišeš šta znači termin ideologija a šta etnička pripadnost
- Ali Kemal
#62 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Sam ovaj tvoj odgovor pokazuje tvoju glupost, kao i cijela tema, pitanje i sve ostalo. Bata ti je sve fino objasnio, al tebi lakše udje metar u guzicu, nego milimetar u glavudrunken tiger wrote:Patriotska_Liga wrote:Došo Ali Salon, popularni IlijaAli Kemal wrote: Postavljaš jako glupo pitanjeLjevičari nisu nikada bili, niti će biti klero-nacionalisti što bi ti izgleda volio, dakle prvo pogrešno razumiješ šta je to ljevica, mozak ti je ispran klero-nacionalizmom, zračiš groznim neznanjem i zatucanošću, tako da na tvoje pitanje jednostavno nema odgovora jer je pitanje besmisleno
![]()
E moj Ilija, izjasniti se kao Bošnjak ne predstavlja nikakav kleronacionalizam (bez povlake), to je etnička identifikacijska odrednica, nigdje se tu religija ne spominje moj Ilija. Ali kad neko kaže Bošnjak tebi se pričinjavaju brade. Ne one brade nego one druge, one prve ti se nikad ne pričinjavaju, jel tako Ilija![]()
- Rampage
#63 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Reci mi da se šališ)?Connaisseur Karlin wrote:Zelis reci da je etnicka pripadnost genetsko nasljedjeRampage wrote:Ti si sada pobrkala sve termine koji se provlače ovom temom, bilo da je riječ o etničkoj pripadanosti, ideologiji ili pak religiji:)Connaisseur Karlin wrote:
Naravno,jer isti narodi su formirani u grupama ,a koje su rezultat formiranih ideologija.
Možeš li ti dijeliti s Talijanom, Kinezom, Amerom ili pak Škotom neku ideologiju:)? Možeš li s njima dijeliti vjersko uvjerenje?
A da li vam može biti ista etnička pripadnost:)?
- fosna2014
#64 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ne postoji bosnjacka ljevica. Postoji samo bosanskohercegovacka ljevica. Kako ce prevaliti nesto preko jezika kad se sami tako ne izjasnjavaju.Patriotska_Liga wrote:Bošnjačka ljevica ne može da prevali preko jezika riječ Bošnjak, uvijek im je knedla u grlu. Toliko o tome koliko je bošnjačka ljevica zapravo bošnjačka. Mili su im bošnjački glasovi, however.
- Connaisseur Karlin
#65 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ne salim se,ne mogu da vjerujem da eniticku pripadnost dozivljavas bioloskim nasljedjem.Rampage wrote:Reci mi da se šališ)?Connaisseur Karlin wrote:Zelis reci da je etnicka pripadnost genetsko nasljedjeRampage wrote:
Ti si sada pobrkala sve termine koji se provlače ovom temom, bilo da je riječ o etničkoj pripadanosti, ideologiji ili pak religiji:)
Možeš li ti dijeliti s Talijanom, Kinezom, Amerom ili pak Škotom neku ideologiju:)? Možeš li s njima dijeliti vjersko uvjerenje?
A da li vam može biti ista etnička pripadnost:)?
Ideologije se dijele i oduzimaju ,ovisi od drustva.
Ne kuzis,nemam etnicku pripadnost,zato je ne mogu dijeliti sa drugima.Ako ti imas svoju etnicku pripadnost,ti si je izabrao,i zelis je podjeliti sa istomisljenicima.
Kako u BiH tri etnicke grupe ne zele dijeliti nista zajednicko,osim lokacije.
- tandmand
#66 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Vakat je da i bošnjački ljevičari prouče štogod za Tita.
- Connaisseur Karlin
#67 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ko predstaavlja BiH Ljevicu?fosna2014 wrote:Ne postoji bosnjacka ljevica. Postoji samo bosanskohercegovacka ljevica. Kako ce prevaliti nesto preko jezika kad se sami tako ne izjasnjavaju.Patriotska_Liga wrote:Bošnjačka ljevica ne može da prevali preko jezika riječ Bošnjak, uvijek im je knedla u grlu. Toliko o tome koliko je bošnjačka ljevica zapravo bošnjačka. Mili su im bošnjački glasovi, however.
- fosna2014
#68 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Valjda glasaci odlucuju koliko ce ovakva ljevica biti jaka, a ne nekakvi teoreticari sa klix foruma? 300.000+ glasova nije malo glasacko tijelo.Patriotska_Liga wrote:Ne valja rezat granu na kojoj sjediš. Uzimat bošnjačke glasove a pričat samo o pravima svih osim Bošnjaka je licemjerno. Ljevica, desnica, centar i bilo koja druga politička opcija koja crpi skoro isključivo bošnjačke glasove treba da se bavi skoro isključivo bošnjačkim interesima. Kad odmeđe glasačko tijelo onda nek odmeđuju i ideje.Banksy wrote:Možda zato jer su im političke ideje i ciljevi malo širi od onih etnički omeđenih.Patriotska_Liga wrote: Bošnjačka ljevica ne može da prevali preko jezika riječ Bošnjak, uvijek im je knedla u grlu.
edit: ali mirno spavajte, ljevice više nema niti će je biti.
- fosna2014
#69 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Pa kod nas ne postoji klasicna ljevica ni desnica, ali u svakom slucaju ne predstavljaju ono sto u mozgu imaju vrhovi iz SDA, SDS i HDZ. Pomenute tri stranke forsiraju etnicku i klerikalnu politiku, ovi drugi ne. To je osnovna razlika. Velika razlika.Connaisseur Karlin wrote:Ko predstaavlja BiH Ljevicu?fosna2014 wrote:Ne postoji bosnjacka ljevica. Postoji samo bosanskohercegovacka ljevica. Kako ce prevaliti nesto preko jezika kad se sami tako ne izjasnjavaju.Patriotska_Liga wrote:Bošnjačka ljevica ne može da prevali preko jezika riječ Bošnjak, uvijek im je knedla u grlu. Toliko o tome koliko je bošnjačka ljevica zapravo bošnjačka. Mili su im bošnjački glasovi, however.
- fosna2014
#70 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ne mogu vjerovati da 120.000 Bosanaca predstavlja problem Bosnjacima?hAZNADAR wrote:Desnica i ljevica su dio politike svakog drustva. Koliko god kritikovao desnicu i opasnost koju ta politicka opcija nosi - opet ima svoju ulogu u politici barem zbog balansa.
Medjutim - smatram da je svaki uspon desnice u drustvu i opcenito radikalizma rezultat sljepila i jalovosti ljevice. Drustva koja su u krizi lako nadju zastitnike u desnici ne zbog toga sto se desnica bolje postavi i sto je glasnije - vec prosto zato sto se ljevice nazna postaviti. Ili ne zeli.
U bosnjackom slucaju se radi o naciji koja je u fazi sazrijevanja i definisanja svojih nacionalnih ciljeva. Desnica varira izmedju vjerskog radikalizma koji je uvezen i u interesu drugih i korumpirane stranke tkzv demokratske akcije gdje je prije rijec o nepotizmu i primitivizmu negoli desnom nacionalizmu. Ista stranka demokratske akcije je samo konvertovala nekadasnje komunisticke standarde i drugacije upakovala ali isti glupi prevazidjeni sistem je isti. Poput ocjenjivanja podobnosti kroz odnos prema vjeri, nekada je vlast minorizirala vjeru, a danas ateizam.
Ljevica je umjesto da se ugleda na socijaldemokratske tradicije i platforme danasnjice u Evropi - samo naslijedila nekadasnji titoisticki standard koji niti pase vremenu, niti pase okolnostima, niti se uopce moze nositi sa izazovima danasnjice i buducnosti. Bosnjaci su desetkovan, dehumaniziran narod, obespravljen na vise od pola drzave, dejtonskim sistemom zakocen i sputan, .. krace receno izlozen napadu i pritiscima. Bosanski jezik se ne priznaje na vise od pola drzave, nacija negira, na jednoj strani je bosnjacki narod izlozen diskriminaciji a na drugoj nepotizmu sopstvenih politicara, o opcoj bezbjednosti da ne govorimo.
U takvoj situaciji narod lako pada na milozvucnu pricu ekstremista, desnicara, ultranacionalista,.. Ispada da je podsjetnik na zadnji rat, genocid i danasnju diskriminaciju u vlasnistvu desnice i vjerskih ekstremista. Ispada da su patriotizam, domoljublje,.. takodjer u vlasnistvu desnice i radikala. Ne zato sto su oni glasniji - vec mozda jedini.
Bosnjacka ljevica ne zeli priznati da rat i dalje traje - samo na drugi nacin. Ne zeli priznati da je ovo sukob nacija a ne tek politika. Srpski nacionalizam je uspio regrutovati skoro cijeli svoj korpus i nametnuti standard u kojem se generacije radjaju i stasaju. Tako da je to ipak sukob nacija a ne tek protiv ove ili one stranke u Srba. Bosnjacka ljevica umjesto da se otvoreno i svim rasplozivim i legitimnim sredstvima bori protiv toga - i dalje stvari ili zataskava, ili relativizira, a patriotizam tumaci kroz titoisticki sablon kao nesto primitivno, zaostalo,...
Servira se multikulturalizam kao politicka opcija a zaboravlja da je to tek dio nase kulture a ne politika. Servira se relativizacija zlocina sto mu dodje kao na sudjenju u Nirmergu pored nacista staviti i saveznicke generale na optuzenicku klupu. U svakom drugom drustvu Evrope danas - i ljevica i desnica koliko god se sukobljavali - kada je nacija u pitanju su slozni i tu niko nikome ne ustupa barjak vec se namecu kao veci patrioti. U bosnjackom slucaju ljevica velikodusno ustupa desnici barjak jer su kao nesto pametniji, moderniji, i iznad nacije.
Sreca u nesreci je da je bosnjacka alternativa u desnici i radikalizmu isto glupa na drugi nacin. Vehabije su sektasi ispranog mozga, nabrijani na tamo neke Site i Sufije,.. otvoreno protiv bosnjacke kulture i tradicije i sami sebi skacu u stomak. Da su imalo pametniji i malo blazi, promucurniji, tolerantniji,... imali bi itekako vise clanova. Nacionalisti tipa Alispahic na srecu haze budale,.. koje padnu na glupim pricama o koljackoj genetici, negiranju holokausta, postavljanju kamera na pijacama ko kupuje svinjetinu i opcem tumacenju Bosnjaka kao inferiornih ulizica, bezkicmenjaka. Da su imalo pametniji, da nisu lanuli sto su vec lanuli i da nas oslovljavaju na ljepsi nacin - uzeli bi izbore za sljedecih par generacija.
Pitanje je zasto se bosnjacka ljevica ne ugleda na moderne ljevice danasnjice. Siguran sam da bi internacionala pomogla makar savjetima. Zasto se po nekoj inerciji i dalje gura taj prevazidjeni titoisticki model kada su okolnosti sasvim drugacije danas? Desnicari, radikali,.. jesu i dalje glupi i dalje skacu sebi u stomak - ali mozda nece do vijeka. Mozda dodju tobe i pristupe drugacije. Ako ikada ovaj narod bude radikaliziran bilo vjerski ili nacionalisticki, ako ikada to bude standard gdje ne postoji tolerancija,.. to ce biti najvise greska ljevice jer je sav prostor i vrijeme za sazrijevanje nacije i otpor pritiscima - ustupila drugima.
-
Patriotska_Liga
#71 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
120 hiljada
Predstavlja problem, to je 120 hiljada Bošnjaka manje od realnog broja.
- fosna2014
#72 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
To nisu Bosnjaci. Ocito.Patriotska_Liga wrote:120 hiljada![]()
Last edited by fosna2014 on 15/03/2016 22:08, edited 1 time in total.
- tandmand
#73 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Bilo bi pošteno da SDP izbaci Titove slike i riješi se simbola prošle države. Upravo to, nisu nikakvi ljevičari, već stranka kojoj nije bitna etnička pripadnost kada je reketariti. K`o što im reče onaj - nije bitna ni država a kamoli ideologija.fosna2014 wrote:Pa kod nas ne postoji klasicna ljevica ni desnica, ali u svakom slucaju ne predstavljaju ono sto u mozgu imaju vrhovi iz SDA, SDS i HDZ. Pomenute tri stranke forsiraju etnicku i klerikalnu politiku, ovi drugi ne. To je osnovna razlika. Velika razlika.
-
Patriotska_Liga
#74 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Kinezi su.fosna2014 wrote: To nisu Bosnjaci. Ocito.
- fosna2014
#75 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Imaju valjda pravo da vode svoju politiku kao i sve ostale stranke? Cuj posteno. Pa nastali su od komunista.tandmand wrote:Bilo bi pošteno da SDP izbaci Titove slike i riješi se simbola prošle države. Upravo to, nisu nikakvi ljevičari, već stranka kojoj nije bitna etnička pripadnost kada je reketariti. K`o što im reče onaj - nije bitna ni država a kamoli ideologija.fosna2014 wrote:Pa kod nas ne postoji klasicna ljevica ni desnica, ali u svakom slucaju ne predstavljaju ono sto u mozgu imaju vrhovi iz SDA, SDS i HDZ. Pomenute tri stranke forsiraju etnicku i klerikalnu politiku, ovi drugi ne. To je osnovna razlika. Velika razlika.