Hasan Čengić

sandromen

#51 Re: Hasan Čengić

Post by sandromen »

.
Last edited by sandromen on 12/03/2016 23:04, edited 1 time in total.
sandromen

#52 Re: Hasan Čengić

Post by sandromen »

JThomas wrote:tim rezonom, ti kad bi vidio kako se redžo bekto oblači zaključio bi da nema za kaputa i cipela...
:lol: :lol: :lol:

:thumbup:
sandromen

#53 Re: Hasan Čengić

Post by sandromen »

sandromen wrote:
salik79 wrote:
JThomas wrote:i to, evo da uzmemo da je tačno, po tebi znači da nema za auto, ne može biti nikakav drugi razlog?
Pa, mogla bi imati i auto i sofera, ali nema. Ne "luksuzira" se ni u kom pogledu...Mene su takodjer kojekakve spekulacije "drzale" na vasim talasnim (dok sam bio mladji), po pitanju svega vezano za Cengica, dok nisam, kao sto rekoh, iz izuzetno provjerenih i pouzdanih, medjusobno nepovezanih (cak i nebosnjackih) izvora, dobio istu informaciju - da je Cengic najposteniji (bivsi) politicar, da je njegov doprinos u odbrani BiH ogroman, a da su sva zvona na njemu...Napominjem da svi ti ljudi od kojih sam to saznao nemaju "dodira" sa SDA.
"Begovi" o "begovima". :lol:
para na paru us na fukaru
Šta bi se ono reklo, prošla su vam begovska vremena mani se te priče. :wink: Salik se kreče uz našu elitu pa čuje dobre priče o jednakim takvim, prosipaš se time po forumu svako malo i misliš kako je netko "impresioniran" tim dogodovštinama i tvojim pouzdanim od tobože velikih ljudi. :lol:
Last edited by sandromen on 12/03/2016 23:04, edited 1 time in total.
salik79

#54 Re: Hasan Čengić

Post by salik79 »

JThomas wrote:tim rezonom, ti kad bi vidio kako se redžo bekto oblači zaključio bi da nema za kaputa i cipela...
Redzo Bekto da, ali, recimo, kcerka ne. A, na zalost, izgleda da je "Bekto preciza" u izuzetno teskoj finansijskoj situaciji. Dao Bog da se izvuku.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#55 Re: Hasan Čengić

Post by _BataZiv_0809 »

Sto je na crnoj listi Hamerike
salik79

#56 Re: Hasan Čengić

Post by salik79 »

Iz potpuno istog razloga kao i, recimo, prof.dr. Rusmir Mahmutcehajic. ;-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#57 Re: Hasan Čengić

Post by _BataZiv_0809 »

Ja se i dalje nadam da se ti salis
Bosanac sa dna kace

#58 Re: Hasan Čengić

Post by Bosanac sa dna kace »

salik79 wrote:Iz potpuno istog razloga kao i, recimo, prof.dr. Rusmir Mahmutcehajic. ;-)
A iz kog je razloga on???
JThomas

#59 Re: Hasan Čengić

Post by JThomas »

jeste u teškoj situaciji, ali to nije poenta. mislim jasno je to tebi, a upravo je i potvrđuješ, da se članovi iste porodice koji troše iz iste sehare mogu prema vani ponašati na vrlo različite načine.

a mogu se i kriti namjerno, mogu biti ekscentrici, mogu biti naprosto škrtice, može biti da ih razbacivanje jednostavno ne loži, pa staljin je cijeli život spavao na vojničkom krevetu. sve je to tebi jasno jer si pametan, ali negdje te ovo dotaklo.
Smail Aga Cengic

#60 Re: Hasan Čengić

Post by Smail Aga Cengic »

salik79 wrote:Iako ga licno ne znam cuo sam sve najbolje o njemu sa vise, potpuno medjusobno nepovezanih, strana, a niti jedna od njih nema veze sa SDA. Za ono sto sam cuo ja ovom covjeku skidam kapu i kao vijernik, musliman prakticar, molim Uzvisenog Allaha da ga nagradi svakim dobrom - i na ovom i na onom svijetu.

A sada izvolite, popljujte i mene koji, mozda i vise nego vi, se osipa na pomen SDA (cast casnim izuzetcima te stranke).
cuo si od onih koji su kao on ili ih je on uhljebio...Skidas mu kapu za ono sto si cuo iz neprovjerenog izvora, a sta bi uradio na ovo sto si cuo iz provjerenog izvora?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#61 Re: Hasan Čengić

Post by _BataZiv_0809 »

Sta je sa bektom
Smail Aga Cengic

#62 Re: Hasan Čengić

salik79 wrote:Da pokusam apelovati na zdrav razum - da li je, po vama, logicno da zena jednog "milijardera" radi kao profesor na fakultetu, da nema vlastito vozilo, i da u obavljanju svakodnevnih obaveza koristi gradski prijevoz i taxi?! Hajmo malo logike...
ne blamiraj se...kako su ih stranci skinuli sa svih gibira i kako su ih sudovi uzeli na razmatranje sad glume nesto...jadan je on skroz, cak su mu i ceeku financiralu i stipendirali...jadna majko, evo suza mi krece...
Smail Aga Cengic

#63 Re: Hasan Čengić

salik79 wrote:
JThomas wrote:i to, evo da uzmemo da je tačno, po tebi znači da nema za auto, ne može biti nikakav drugi razlog?
Pa, mogla bi imati i auto i sofera, ali nema. Ne "luksuzira" se ni u kom pogledu...Mene su takodjer kojekakve spekulacije "drzale" na vasim talasnim (dok sam bio mladji), po pitanju svega vezano za Cengica, dok nisam, kao sto rekoh, iz izuzetno provjerenih i pouzdanih, medjusobno nepovezanih (cak i nebosnjackih) izvora, dobio istu informaciju - da je Cengic najposteniji (bivsi) politicar, da je njegov doprinos u odbrani BiH ogroman, a da su sva zvona na njemu...Napominjem da svi ti ljudi od kojih sam to saznao nemaju "dodira" sa SDA.
da li si ti priseban? halooooooo ukrao cojk sta je mogo ukrasti, skinuse sefera zbog toga sto je jos 1993. godine pokazo na njega, covjek krao pare od kojih smo trebali oruzje kupovati i ti pricas o postenju.

hej znas sta, mozes botovati negdje drugo, ali ja cu ti na svaku nebulozu odgovoriti i pokazati koja je gnjida i ovaj covjek i citava alijina ekipa sa izuzetkom mozda rusmira mahmutcehajica.
Smail Aga Cengic

#64 Re: Hasan Čengić

kolegione wrote:
salik79 wrote:Da pokusam apelovati na zdrav razum - da li je, po vama, logicno da zena jednog "milijardera" radi kao profesor na fakultetu, da nema vlastito vozilo, i da u obavljanju svakodnevnih obaveza koristi gradski prijevoz i taxi?! Hajmo malo logike...
Evo ti Smail aga Cengicu tvog muslimana :)
on se krije iza muslimana ali je u nekoj interesnoj vezi, jer onog svercera i prevaranta i ljudsku nulu niko branio ne bi...
Smail Aga Cengic

#65 Re: Hasan Čengić

_BataZiv_0809 wrote:Sta je sa bektom
Nije s Bekte nista nego alijini KOSovci malo prave paniku i sire neistine jer ih cojk ne hebe ni pod razno...
nacho_

#66 Re: Hasan Čengić

Post by nacho_ »

salik79 wrote:Iako ga licno ne znam cuo sam sve najbolje o njemu sa vise, potpuno medjusobno nepovezanih, strana, a niti jedna od njih nema veze sa SDA. Za ono sto sam cuo ja ovom covjeku skidam kapu i kao vijernik, musliman prakticar, molim Uzvisenog Allaha da ga nagradi svakim dobrom - i na ovom i na onom svijetu.

A sada izvolite, popljujte i mene koji, mozda i vise nego vi, se osipa na pomen SDA (cast casnim izuzetcima te stranke).
Hasane jesi li to ti? :mrgreen:
Smail Aga Cengic

#67 Re: Hasan Čengić

Gojeni H wrote:
Smail Aga Cengic wrote: mene drugi ne interesuju, ja imam dosta svog smeca da pocistim...a ja trazim i dalje jednog vjernika iz Islamske zajednice da se ocita o ovom lopovu...
Kako si postavio ovo pitanje, fakat ne znam sta cekas ... da ti covjek koji je vjernik da misljenje o covjeku ili karijeri covjeka koja je sva zavijena u tajnosti? Pisali su mnogi novinari, i ... ? Ne znam kako si ti nasao nesto konkretno o Cengicevom djelovanju za vrijeme rata?
A i ovo poslije rata ... za jedne je BBI djelo Izetbegovica mladjeg, za tebe Cengicevo ...

Za vrijeme rata, po pitanju odbrane se desilo na stotine pogresnih stvari i na odgovorne funkcije postavljeno takodje na stotine pogresnih ljudi.
Svi znamo, barem iz prica, za funkciju i nacin obavljanja posla, bivseg nam glavnog logisiticara, babe mu u Hasana - Halida Cengica.

Glupo je za ocekivati da covjek koji nabavlja oruzje preko bjelosvjetskih trgovaca i hohstaplera podnosi racune siroj bosanskoj i siroj javnosti o svom djelovanju. Takodje, ne vjerujem da Rusi i Ukrajinci potpisuju neke papire prilikom prodaje AK-47.

S druge strane, da je bilo zrele drzave i rukovodstva, cak i u ratnim uslovima, putevi novca i oruzja bi se znali u marku odnosnu u metak, makar to i bila strogo povjerljiva tajna.
ocekujem da se ljudi ocituju i da se javno ograde od tog lika. svako normalan zna da su svi svestenici potkupljiva masa i njih niko i ne treba da uzima zaozbiljno ali mene interesuju mali ljudi i drago mije kad se neko ogradi od takvog djubreta kao Haso mali..
Smail Aga Cengic

#68 Re: Hasan Čengić

TheMule wrote:
Smail Aga Cengic wrote:E pa ljudi, de da malo i o ovom divnom gospodinu koju progovorimo.

Za mene je ovo najveca posast koja nas je pogodila ali isto tako on je prototip onog pravog basnskog ratnog profitera, koji se krije iza velike stranke koja poromovira odredjenu religiju, Boga i pravicnost, a u stvarnom zivotu su to beskrupulozni pljackasi, otimaci i sverceri.

Takodje, za mene je nepojmljiva cinjenica, znaci, samo po sebi je sizofreno da je ovaj covjek izabran za predsjednika Sabora Islamske Zajednice Bosne i Hercegovine...
Mislim da je heroj za ratne zasluge.
ja mislim da ti nas malo lozis...
mali_balon

#69 Re: Hasan Čengić

Post by mali_balon »

Jos samo da neko dodje i kaze da je Saja fin i posten brat mumin....
Ridjobrki

#70 Re: Hasan Čengić

Post by Ridjobrki »

Ma žena mu nema auto, mora da je pošten čojek onda i da je TWRA bila isključivo humanitarna agencija koja se bavila distribucijom sjemenskog patlidžana i to sve preko fiskalnih kasa i PDV sistema.

Realno, da sam ja mahnuo milijarde i da su mi zetovi opustošili dva kantona bar bih ženi kupio polovan Pežo 206 pa nek idu i pita i tepsija.

Ništa, da se neki humanitarni telefon otvori da skupimo ženi bar za taj taksi...
Smail Aga Cengic

#71 Re: Hasan Čengić

Ridjobrki wrote:Ma žena mu nema auto, mora da je pošten čojek onda i da je TWRA bila isključivo humanitarna agencija koja se bavila distribucijom sjemenskog patlidžana i to sve preko fiskalnih kasa i PDV sistema.

Realno, da sam ja mahnuo milijarde i da su mi zetovi opustošili dva kantona bar bih ženi kupio polovan Pežo 206 pa nek idu i pita i tepsija.

Ništa, da se neki humanitarni telefon otvori da skupimo ženi bar za taj taksi...
da su ta braca mumini zivjeli u drzavama koje im sluze kao uzori u zivotu, davno bi se oni klatili sa nekog od kranova...
mali_balon

#72 Re: Hasan Čengić

Post by mali_balon »

Ridjobrki wrote:Ma žena mu nema auto, mora da je pošten čojek onda i da je TWRA bila isključivo humanitarna agencija koja se bavila distribucijom sjemenskog patlidžana i to sve preko fiskalnih kasa i PDV sistema.

Pa zena mu je postena bosnjacka hanuma tekve ne treba da voze....njihan voza fukara
Novak20

#73 Re: Hasan Čengić

Post by Novak20 »

mali_balon wrote:

Pa zena mu je postena bosnjacka hanuma tekve ne treba da voze....njihan voza fukara
Upravo htjedoh napisati da hanuma iz nekog razloga vjerovatno nema vozačku dozvolu. :D
Smail Aga Cengic

#74 Re: Hasan Čengić

A sta taj postenjacina ulaze u Focu, njegovu rodnu grudu, ili on slijedi SDA doktrinu da je Bosna samo od Ivana do Zenice?
PeppermintSA

#75 Re: Hasan Čengić

Post by PeppermintSA »

Čuh nekih dan u kafani: ''Dabogda ti novčanik ispao pred Hasana Čengića'' :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply