Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

fortaleza

#51 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by fortaleza »

Marx25 wrote:Hvala na savjetu obavezno cu ovih dana,a sto se tice snage i izdrzljivosti primijetio sam da je vecim dijelom nemam zbog svog povisenog tlaka koji je cesto 150/95 otprilike pa mi pravi dosta problema sto disanje i srce ne mogu da prate ritam podizanja bar imam takav osjecaj.U svakom slucaju hvala
Sve je to povezano. :)
In recent years, researchers have noticed general links between low testosterone and other medical conditions. One showed that in 2,100 men over age 45, the odds of having low testosterone were:

- 2.4 times higher for obese men
- 2.1 times higher for men with diabetes
- 1.8 times higher for men with high blood pressure
http://www.webmd.com/men/what-low-testo ... our-health
aleckovic

#52 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by aleckovic »

sto se tice tlaka, najbolje je otici doktoru malo da to provjeri, moze biti jako jako opasno
duminjo

#53 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by duminjo »

Da se prijavim.
28 god. Visok 185. 72 kg.

Prethodnih mjeseci Sam IMO nekih zajebanih problema pa je bilo malo SNA, malo hrane a vise cigara I kafa. Inace Sam uvijek bio izmedju 80 I 85 kg I sad Sam se nesto ko opasno nalozio da treniram. Prvo Sam mislio neku kucnu varijantu (sklekovi, trbusnjaci, vratilo) + trcanje + plivanje. To bi islo uglavnom jedan Dan trcanje pa navecer vjezbe kuci. Drugi Dan plivanje (otoka) pa navecer vjezbe kuci. Treci Dan odmor...
Medjutim, kolega mi sad rece da na otoci IMA I teretana I Jo's nekih zajebancija. I da je mjesecno 80 KM da sve koristis sto imaju. Posto je kraj mjeseca, sacekacu slijedeci I platu I kontam odmah uplatiti ovo pa probati vratiti kile (85 bi mi bilo taman) I utegnuti se samo (utegnut Sam fala bogu al eto ono Jo's malo :mrgreen: )..bez nekih misica tricepsa, bicepsa I vragova.
Uz ovo sve, drugacija ishrana se podrazumijeva. Samo se bojim cigara :-) . A kad krenem I ako krenem ovo, javljam se opet.

Bio jednom u zivotu u teretani. Gledo. :roll:
Kemal Malovčić

#54 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by Kemal Malovčić »

golman wrote:Navučeš dvije tri trenerke i na traku 45 minuta trčanja ali laganog...poslije 3 mjeseca ćeš biti kao gazela...
Najbesmisleniji mit na svijetu.

Često na treningu vidim delegate koji doslovno dođu u kabanicama, zakopčani do vrata (a japanke na nogama su kriminal za sebe), misleći da će znojenjem salo nestati, a na licu im se vidi patnja. To nije rješenje. Zdrav život treba biti svakodnevnica, a ne mučnina.

Nakon treninga moraš nadoknaditi svu izgubljenu vodu, inače ćeš se loše osjećati.

Ja sam za pet mjeseci, kombinacijom trčanja i ishrane, izgubio 25 kg. Ishranu, koju sam za to vrijeme usvojio, zadržao sam za sve vrijeme. Trojstvo - trening, ishrana, odmor - mora biti kompaktno, bilo da se radi na gubljenju sala ili na dobijanju mišićne mase.

Također, skepsa u vezi "preparata" ili "tableta" je bezrazložna. Pržači masti, uz trening i ishranu, su jako korisna stvar. L-karnitin, garsinija, kofein, bez kofeina, itd, to su supementi koji su efikasni.
Fauja Singh

#55 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by Fauja Singh »

@duminjo
Sto se tice teretane na Otoci, moj ti je savjet da ne dajes odmah 80KM nego otidji jedan-dva termina pa izvidi da ne bi bacio pare, tako sam se ja zaletio i kad sam vidio kako je mala teretana i koliko je ljudi, vjeruj da sam odustao. Dodjem na trening a teretana krcata, kontam hajde nema veze, odoh plivati, odem dole kad pola bazena rezervisano za vaterpoliste, druga polovica je za nas rekreativce, ali i tu stanje da samo sto ne plivamo jedno po drugom.
Jedino ujutro kad bi dosao bilo je ok, ovo poslije posla tipa 16:00; 17:00 krcato.
ZAto kazem da izvidis.
klixo

#56 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by klixo »

duminjo wrote:Da se prijavim.

Prethodnih mjeseci Sam IMO nekih zajebanih problema pa je bilo malo SNA, malo hrane a vise cigara I kafa. Inace Sam uvijek bio izmedju 80 I 85 kg I sad Sam se nesto ko opasno nalozio da treniram. Prvo Sam mislio neku kucnu varijantu (sklekovi, trbusnjaci, vratilo) + trcanje + plivanje. To bi islo uglavnom jedan Dan trcanje pa navecer vjezbe kuci. Drugi Dan plivanje (otoka) pa navecer vjezbe kuci. Treci Dan odmor...
Medjutim, kolega mi sad rece da na otoci IMA I teretana I Jo's nekih zajebancija. I da je mjesecno 80 KM da sve koristis sto imaju. Posto je kraj mjeseca, sacekacu slijedeci I platu I kontam odmah uplatiti ovo pa probati vratiti kile (85 bi mi bilo taman) I utegnuti se samo (utegnut Sam fala bogu al eto ono Jo's malo :mrgreen: )..bez nekih misica tricepsa, bicepsa I vragova.
Uz ovo sve, drugacija ishrana se podrazumijeva. Samo se bojim cigara :-) . A kad krenem I ako krenem ovo, javljam se opet.

2x dnevno trening - moze ako imas finansija(i zivaca da peces) da jedes 1kg piletine/teletine dnevno, u suprotnom ima da se osušiš k'o da si iz logora izasao.
Ako je odgovor potvrdan onda prvo ideš anaerobni trening(anaerobni znaci staticki trening sa utezima/tegovima ili sa vlastitom tezinom tj. sklekovi,vratilo i sl.) ,a navecer ideš sa aerobnim treningom(trcanje,biciklo) i to laksa varijanta ako mislis nabaciti koju kilu u suprotnom
biti ces u kalorijskom deficitu ,a tijelo kad nestane kalorija jede masti i proteine(citaj misice).
Pauza izmedju ta dva treninga mora biti minimalno 8 sati.
Moje misljenje da se kaniš ovoga jer vecina ljudi nema ni vremena ni volje za nesto ovakvo.
Ovo vazi samo za pocetnike jer su oni jedini blagoslovljeni da mogu u isto vrijeme gubiti masno tkivo i dobijati misice

Da mi predjemo na konkretnu stvar.
Dok ti ne legne plata baziraj se na kucne vjezbe , taman ce ti doci da pripremis tijelo protiv upalnih procesa u misicima koji te cekaju u teretani.
Dnevno imas 3 glavna obroka i dvije uzine.
Glavni obrok mora sacinjavati proteine(kuhana jaja,pileca prsa, nemasno telece meso i to sve na maslinovom ulju) + ugljikohidrate(riza,kuhani krompir,tjestenina) skraceno UH(posto ces na netu cesto naici na ovu skracenicu).
Pod uzinu obicno idu orašasti plodovi(orasi,indijski orah,badem,ljesnaci).

Jednom sedmicno ubaci sebi cheat day(jedes sta ti je volja, bez prejedanja i masakriranja hamburgerima,donerima i sl.)
Iz iskustva govorim da ce ti se pileca prsa(ostali proteinski obroci sem jaja su preskupi,a manje efikasni) kad tad smuciti.
Tad su batak i karabatak spas.
Uzivat ces u obrocima ,a steta ce biti mala pogotovo na onom ko zeli nabiti mase.
Bataci i karabatci ce i dalje upgradeovati tvoje misice s tim da su masniji od pilecih prsa.
Uglavnom bolje to nego hamburger koji ima sijaset masnoca ,a veoma malo proteina.

To je osnovno i nesto sto govorim iz iskustva.
Imas sijaset clanaka na netu o ishrani i treningu pa malo iscitaj stivo jer ti niko ne planira pisati hiljade recenica i opet ti ne bi imao ni 10% znanja o ishrani i treninzima.

Preporucujem realx3mforum kao mjesto gdje mozes dobiti korisno stivo za iscitavanje.

btw. Ako ti finansije dozvoljavaju kupi sebi whey protein , nemoj da padas na pricu neobrazovanih ljudi(barem sto se nutricinizma tice) kako je to hemija ,otpast ce ti cuna :mrgreen: i sl... Hemija su steroidi i nemoj da ti pada na pamet da to koristis, svake godine u BiH premine par korisnika ;-)
Da se vratimo na whey proteina , dakle to su proteini u prahu izvuceni iz sirutke koje moras 2 litra popiti da bi zadovoljio misice.
Ovako su ljudi skoncentrisali sirutku u prah i zdravo.
Zasto se pije whey ?
Zato sto proteini sirutke najbrze ulaze u misice(cca. 30 min) i zato se whey pije iskljuciv poslije treninga kada si vjezbama ostetio svoje misicno tkivo i sto brze proteini dodju u misicne celije to ce bolje zacijeliti.
Ukoliko neces da pijes whey onda pojedi bilo sta proteinsko poslije treninga ,a da nije mlijecnog porijekla.
Obroci mlijecnog porijekla jedu/piju se pred spavanje zato sto se tokom 7 sati apsorbiraju u tijelo , tako ce tvoji misici tokom cijele noci imati podršku.
Mlijecni protein se zove kazein i proguglaj malo koji su najbolji izvori kazeina.
golman

#57 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by golman »

Kemal Malovčić wrote:
golman wrote:Navučeš dvije tri trenerke i na traku 45 minuta trčanja ali laganog...poslije 3 mjeseca ćeš biti kao gazela...

Često na treningu vidim delegate koji doslovno dođu u kabanicama, zakopčani do vrata (a japanke na nogama su kriminal za sebe), misleći da će znojenjem salo nestati, a na licu im se vidi patnja. To nije rješenje. Zdrav život treba biti svakodnevnica, a ne mučnina.

Nakon treninga moraš nadoknaditi svu izgubljenu vodu, inače ćeš se loše osjećati.

Ja sam za pet mjeseci, kombinacijom trčanja i ishrane, izgubio 25 kg. Ishranu, koju sam za to vrijeme usvojio, zadržao sam za sve vrijeme. Trojstvo - trening, ishrana, odmor - mora biti kompaktno, bilo da se radi na gubljenju sala ili na dobijanju mišićne mase.

Također, skepsa u vezi "preparata" ili "tableta" je bezrazložna. Pržači masti, uz trening i ishranu, su jako korisna stvar. L-karnitin, garsinija, kofein, bez kofeina, itd, to su supementi koji su efikasni.
Buraz,ja sam taj "mit" isprobao lično na sebi...smršao sam tačno 10 kila za 3 mjeseca 8) nije poenta u trenerkama,nego u fizičkoj aktivnosti,moraš jednostavno da trčiš i trčiš pa opet trčiš i nema prenemaganja,odustajanja,preskakanja,foliranja i ostalih izgovora,a što se tiče ishrane sve isto,samo smanjim hljeb i ne jedem kasno uveče.
Što se tiče nadoknade tečnosti poslije trčanja,to se podrazumijeva i to ne treba ni pominjati........i još nešto za kraj,ko ima želju da smrša ili da skine stomak,smršaće a ko nema želju taj i neće.
Kemal Malovčić

#58 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by Kemal Malovčić »

golman wrote:
Kemal Malovčić wrote:

Buraz,ja sam taj "mit" isprobao lično na sebi...smršao sam tačno 10 kila za 3 mjeseca 8) nije poenta u trenerkama,nego u fizičkoj aktivnosti,moraš jednostavno da trčiš i trčiš pa opet trčiš i nema prenemaganja,odustajanja,preskakanja,foliranja i ostalih izgovora,a što se tiče ishrane sve isto,samo smanjim hljeb i ne jedem kasno uveče.
Što se tiče nadoknade tečnosti poslije trčanja,to se podrazumijeva i to ne treba ni pominjati........i još nešto za kraj,ko ima želju da smrša ili da skine stomak,smršaće a ko nema želju taj i neće.
Bojim se da me nisi shvatio.

Mit je da trenerka, odnosno šuškavac, odnosno sve što izaziva znojenje, imaju direktan uticaj na mršanje. Na to sam ciljao. Tijelo treba da diše. Zato se trči u sintetici, u rupičastoj odjeći.

Međutim, izbacivanje obroka kasno uveče je također mit. Ako unosiš pravu hranu, i pravi omjer proteina, ugljikohidrata i masti, sa kalorijskim deficitom, možeš jesti i odmah leći da spavaš. Tijelu trebaju nutritijenti i energija i kad spava/odmara se. Da ne govorim da se eliminisanjem večere može dovesti do efekta suprotnog od željenog - izgladnjivanja, a to zagorčava život.

To na duže staze ne funkcionira.
klixo

#59 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by klixo »

E cuj tri trenerke nabaci na sebe :lol:
Zar te budalastine nisu izumrle ?
10 kila za 3 mjeseca ne zvuci impresivno ako si imao 20 kg viska , barem trecina od tih 10kg je izbacena voda iz tijela.
duminjo

#60 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by duminjo »

klixo wrote:
duminjo wrote:Da se prijavim.

2x dnevno trening - moze ako imas finansija(i zivaca da peces) da jedes 1kg piletine/teletine dnevno, u suprotnom ima da se osušiš k'o da si iz logora izasao.
Ako je odgovor potvrdan onda prvo ideš anaerobni trening(anaerobni znaci staticki trening sa utezima/tegovima ili sa vlastitom tezinom tj. sklekovi,vratilo i sl.) ,a navecer ideš sa aerobnim treningom(trcanje,biciklo) i to laksa varijanta ako mislis nabaciti koju kilu u suprotnom
biti ces u kalorijskom deficitu ,a tijelo kad nestane kalorija jede masti i proteine(citaj misice).
Pauza izmedju ta dva treninga mora biti minimalno 8 sati.
Moje misljenje da se kaniš ovoga jer vecina ljudi nema ni vremena ni volje za nesto ovakvo.
Ovo vazi samo za pocetnike jer su oni jedini blagoslovljeni da mogu u isto vrijeme gubiti masno tkivo i dobijati misice

Da mi predjemo na konkretnu stvar.
Dok ti ne legne plata baziraj se na kucne vjezbe , taman ce ti doci da pripremis tijelo protiv upalnih procesa u misicima koji te cekaju u teretani.
Dnevno imas 3 glavna obroka i dvije uzine.
Glavni obrok mora sacinjavati proteine(kuhana jaja,pileca prsa, nemasno telece meso i to sve na maslinovom ulju) + ugljikohidrate(riza,kuhani krompir,tjestenina) skraceno UH(posto ces na netu cesto naici na ovu skracenicu).
Pod uzinu obicno idu orašasti plodovi(orasi,indijski orah,badem,ljesnaci).

Jednom sedmicno ubaci sebi cheat day(jedes sta ti je volja, bez prejedanja i masakriranja hamburgerima,donerima i sl.)
Iz iskustva govorim da ce ti se pileca prsa(ostali proteinski obroci sem jaja su preskupi,a manje efikasni) kad tad smuciti.
Tad su batak i karabatak spas.
Uzivat ces u obrocima ,a steta ce biti mala pogotovo na onom ko zeli nabiti mase.
Bataci i karabatci ce i dalje upgradeovati tvoje misice s tim da su masniji od pilecih prsa.
Uglavnom bolje to nego hamburger koji ima sijaset masnoca ,a veoma malo proteina.

To je osnovno i nesto sto govorim iz iskustva.
Imas sijaset clanaka na netu o ishrani i treningu pa malo iscitaj stivo jer ti niko ne planira pisati hiljade recenica i opet ti ne bi imao ni 10% znanja o ishrani i treninzima.

Preporucujem realx3mforum kao mjesto gdje mozes dobiti korisno stivo za iscitavanje.

btw. Ako ti finansije dozvoljavaju kupi sebi whey protein , nemoj da padas na pricu neobrazovanih ljudi(barem sto se nutricinizma tice) kako je to hemija ,otpast ce ti cuna :mrgreen: i sl... Hemija su steroidi i nemoj da ti pada na pamet da to koristis, svake godine u BiH premine par korisnika ;-)
Da se vratimo na whey proteina , dakle to su proteini u prahu izvuceni iz sirutke koje moras 2 litra popiti da bi zadovoljio misice.
Ovako su ljudi skoncentrisali sirutku u prah i zdravo.
Zasto se pije whey ?
Zato sto proteini sirutke najbrze ulaze u misice(cca. 30 min) i zato se whey pije iskljuciv poslije treninga kada si vjezbama ostetio svoje misicno tkivo i sto brze proteini dodju u misicne celije to ce bolje zacijeliti.
Ukoliko neces da pijes whey onda pojedi bilo sta proteinsko poslije treninga ,a da nije mlijecnog porijekla.
Obroci mlijecnog porijekla jedu/piju se pred spavanje zato sto se tokom 7 sati apsorbiraju u tijelo , tako ce tvoji misici tokom cijele noci imati podršku.
Mlijecni protein se zove kazein i proguglaj malo koji su najbolji izvori kazeina.
Uh sto se ti napisa :lol: nisam mislio toliko ozbiljno I perfektno UCI u ovo. Prethodnih 4-5 mjeseci Sam zivio bas ciganski I to mi se poprilicno odrazilo na tijelo. Hocu samo malo da zivnem, da se trznem i vratim 10-ak kg. Fala bogu zdrav i nikad nisam IMO problema sa tijelom. Mozda zbog toga sto sam do 20 I neke godine bio BA's aktivan. A I sada poso zahtjeva dosta kretanja.
Za pocetak Mislim da cu uzeti ovo:
1 Dan ujutro trcanje, navecer vjezbe u kuci
2 dab ujutro plivanje, navecer vjezbe u kuci
3 Dan slobodan
Za ovaj protein se slazem jer Svaki drugi kolega sa.posla ide u teretanu I nesto pije a upoznat Sam sa ovime sto si naveo, probao Sam ga I imam covjeka koji radi s Tim. Tako da je to zavrseno.
Mislim da bi mi samo trcanje I plivanje pomoglo. Jer imam bas kondicije. Trcim skoro cijeli zivot :mrgreen: a I sa plivanjem nisam los.
Jednostavno je bio taj period gdje Sam grohn'o I moram da se vratim... Nista misici I to :bih:
klixo

#61 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by klixo »

Samo se ti ishrane barem 70% pridrzaji i bit ce rezultata.
Kikibombona

#62 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by Kikibombona »

Sto se meni kile lijepe, cudo jedno. Za 20 dana mogu dobiti 10kg bez ikakvih problema. :D Sreca u nesreci je sto mi se ravnomjerno rasporedi, pa ne izgleda toliko lose, niko ne moze vjerovati kada kazem koliko imam kg. :D

Jos sretnija okolnost je sto volim sport (sve moguce sportove... :D ). Preko zime se ulijenim i svake godine nakupim 10kg viska. I onda na proljece krenem sa manijakalnim treninzima. Dva sata na Kamberu gore-dole, bezbroj sklekova, cesto po najgoroj mogucoj vrucini. Dodjem kuci, propusteni pozivi i poruke, snimili me drugari iz kafane i u porukama govore kako sam bolestan, trcim kada niko hodati od vrucine ne smije. Jedne prilike mi pozlilo, krenuo se spustati u rijeku da skvasim glavu. U tom trenu, sva sreca, naleti biciklista i dadne mi vodu. Od tada pazim, nije se sa hercikom zajebavati. Ne treba trcati po ekstremnim vrucinama.

Proslo ljeto sam kile skinuo teze nego ikada. Valjda se stari u vrazju mater. Bukvalno sam se ubio od trcanja i sklekova. Kada sam vidio da ne ide lako, poceo sam iscitavati nutricionisticke stranice. Zadrzao sam se na 'pravilnom kombinovanju/kombiniranju hrane'. Ljudi, kada sam usvojio takav nacin ishrane, jeo sam vise nego ikada i mrsavio brze nego ikada. Na poslu popijem jogurt u 7h cim dodjem na posao. U 10 pojedem tri crne kifle sa salatom (dosta salate). U 12h riba/sir u kombinaciji sa GOMILETINOM povrca. Kolicinski pojedem vise nego dvojica kolega zajedno. Posao je statican, nema fizicke potrosnje i opet su kile munjevito spadale sa misica. :D A da ne govorim o tome kako sam imao osjecaj ugode u stomaku nakon svakog obroka. Nije bilo nadutosti, napuhanosti stomaka sto me ranije zezalo. Glavna fora je da se ne kombinuju razlicite vrste mese, da se ne kombinuje meso sa sirom, da se ne kombinuje krompir sa mesom i sirom, da se ne kombinuje meso, sir i krompir sa hljebom... sve to kombinovati sa salatom i nema problema. Dakle, u obrok niposto ne unositi dvije vrste bjelancevina. I mozete jesti sve, u neogranicenim kolicinama. Nista sebi nisam uskratio, bas nista. I sve pet.
Šveđanin

#63 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by Šveđanin »

Dedo, otac i ja identicna prica.

U mladosti mrsavi, negdje pocetkom 20ih dolazak na normalnu kilazu i tako do kraja zivota, kod dede i oca se bas vidi a i kod mene ce vjerovatno. Jedu koliko hoce i nista... kilaza ista.

Ali zato je prije 20ih bila muka ziva udebljati se... jedes koliko hoces i dzabe, nista.
golman

#64 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by golman »

klixo wrote:E cuj tri trenerke nabaci na sebe :lol:
10 kila za 3 mjeseca ne zvuci impresivno ako si imao 20 kg viska , barem trecina od tih 10kg je izbacena voda iz tijela.
Ma ko kaže da sam imao 20 kila viška?

Visok 187,a imao sam 95 kila..a trčao sam zbog skidanja sala ,odnosno kako kažu "šlaufa"

...i došao sam na 85,što mi je na moju visinu i konstituciju bilo "taman"i što je najbitnije,osjetno sam skinuo stomak,salo oko struka i postao izdržljiviji i u boljoj kondiciji(što je čini mi se i tema iz naslova)

voda se izbacuje,ali se i nadoknađuje unosom tečnosti..poslije trčanja 45 minuta do sat vremena,organizam dehidrira i traži unos tečnosti..jednostavno ožedniš tako da nije potrebno naglašavati da se mora unositi tečnost,kao što mi je neko prije replicirao.
dust in the wind

#65 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by dust in the wind »

kakve budaleštine oko 3 šuškavca na sebi, kao da tim umotavanjem se gubi salo.... a žene rade još gore. umotaju se u celofan i tako vježbaju. umotaju noge, ruke, stomak...I još umišljaju da postoji ciljano mršanje, kao neće da im smršaju ruke, već samo stomak.bla,bla
Kemal Malovčić

#66 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by Kemal Malovčić »

dust in the wind wrote:kakve budaleštine oko 3 šuškavca na sebi, kao da tim umotavanjem se gubi salo.... a žene rade još gore. umotaju se u celofan i tako vježbaju. umotaju noge, ruke, stomak...I još umišljaju da postoji ciljano mršanje, kao neće da im smršaju ruke, već samo stomak.bla,bla
Nisu, sve gluposti koje su oduvijek kolale danas imaju statut istine. Stoput ponavljana laž postaje istina. :mrgreen:
Kemal Malovčić

#67 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by Kemal Malovčić »

golman wrote:
klixo wrote:E cuj tri trenerke nabaci na sebe :lol:
Ma ko kaže da sam imao 20 kila viška?

Visok 187,a imao sam 95 kila..a trčao sam zbog skidanja sala ,odnosno kako kažu "šlaufa"

...i došao sam na 85,što mi je na moju visinu i konstituciju bilo "taman"i što je najbitnije,osjetno sam skinuo stomak,salo oko struka i postao izdržljiviji i u boljoj kondiciji(što je čini mi se i tema iz naslova)

voda se izbacuje,ali se i nadoknađuje unosom tečnosti..poslije trčanja 45 minuta do sat vremena,organizam dehidrira i traži unos tečnosti..jednostavno ožedniš tako da nije potrebno naglašavati da se mora unositi tečnost,kao što mi je neko prije replicirao.
Jeste, ali...

Isprva, kada šokiraš tijelo sa manjim unosom ugljikohidrata (na primjer hljeba), ti gubiš vodu a ne salo, jer se voda veže za ugljikohidrate, to jest za glikogen.

Zato su rezultati mršavljenja najbolje vidljivi na početku.

:)
Kikibombona

#68 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by Kikibombona »

dust in the wind wrote:kakve budaleštine oko 3 šuškavca na sebi, kao da tim umotavanjem se gubi salo.... a žene rade još gore. umotaju se u celofan i tako vježbaju. umotaju noge, ruke, stomak...I još umišljaju da postoji ciljano mršanje, kao neće da im smršaju ruke, već samo stomak.bla,bla
:lol: :lol:

Nemoj zezati da to rade? :D

Ovo mi je na nivou forsiranja smokija da grudi narastu! :D

Moze se zenama svaka fora prodati, nema sta za ljepotu nece pokusati! :D :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#69 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by pici »

ma pojedi vola ako mozes al to kasnije moras istopit u misicna tkiva i prosrat... za slauf oko struka samo dobri trbusnjaci i to je to al ne smije se zapostaviti ni ostatak tijela, noge, ruke, ledja itd... kondicija se nabacuje trcanjem i plivanjem kao i vitkost a misicna masa jelom i treningom sa tegovima... to je to... koje crne dijete samo te oslabe i izgubis i misice i salo i snagu, ljenost je najveci protivnik debelih ljudi, samo zderite do izmoglosti al kasnije trk trening i setnja, plivanje...
dust in the wind

#70 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

pici wrote:ma pojedi vola ako mozes al to kasnije moras istopit u misicna tkiva i prosrat... za slauf oko struka samo dobri trbusnjaci i to je to al ne smije se zapostaviti ni ostatak tijela, noge, ruke, ledja itd... kondicija se nabacuje trcanjem i plivanjem kao i vitkost a misicna masa jelom i treningom sa tegovima... to je to... koje crne dijete samo te oslabe i izgubis i misice i salo i snagu, ljenost je najveci protivnik debelih ljudi, samo zderite do izmoglosti al kasnije trk trening i setnja, plivanje...
dust in the wind

#71 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

dust in the wind wrote:
pici wrote:ma pojedi vola ako mozes al to kasnije moras istopit u misicna tkiva i prosrat... za slauf oko struka samo dobri trbusnjaci i to je to al ne smije se zapostaviti ni ostatak tijela, noge, ruke, ledja itd... kondicija se nabacuje trcanjem i plivanjem kao i vitkost a misicna masa jelom i treningom sa tegovima... to je to... koje crne dijete samo te oslabe i izgubis i misice i salo i snagu, ljenost je najveci protivnik debelih ljudi, samo zderite do izmoglosti al kasnije trk trening i setnja, plivanje...
ne slažem se... trbušnjaci se prave u kuhinji... a kasnije se kardiom skine višak manih naslaga. a poslije trbušnjaci i to ne samo klasični, već sve vježbe jezgred tijela, plank, ležeće biciklo, dizanje nogu, ruski tvist...itd. ali prvo ishrana da se reguliše. jer ako imaš sala, džebe radiš 500 trbušnjaka. samo ćes leđa zajebat.
dust in the wind

#72 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

http://www.menshealth.rs/fitness/7771/6 ... trbusnjake

na primjer.. jedan od savjeta koje vježbe snage raditi za trbušnjake... ali ponavljam ishrana, dobar kardio za skidanje sala i onda vježbe snage...ko ima girje, bučice neka i sa tim radi. posebno girie- extra stvar i kardio i trening snage u jednom
pici

#73 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by pici »

dust in the wind wrote:
dust in the wind wrote:
ne slažem se... trbušnjaci se prave u kuhinji... a kasnije se kardiom skine višak manih naslaga. a poslije trbušnjaci i to ne samo klasični, već sve vježbe jezgred tijela, plank, ležeće biciklo, dizanje nogu, ruski tvist...itd. ali prvo ishrana da se reguliše. jer ako imaš sala, džebe radiš 500 trbušnjaka. samo ćes leđa zajebat.

ja sam skinuo sa 115 kg na 95kg i imao plocice na trbuhu... a radio samo trbusnjake i sklekove... jeo normalno kosto uvjek jedem, pio alkohol, cigare, guzio sasvi normalno... samo u glavi napravio mentalni sklop da mi visak kila smeta i aktivirao se... koje crne dijete i regulisanje ishrane, to su bajke za djecu i da prodaju knjige ovi doturi i filozofi...
golman

#74 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by golman »

...moreš guzit i sa 115,ali malo teže :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
pici

#75 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti

Post by pici »

golman wrote:...moreš guzit i sa 115,ali malo teže :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
moresH jarane al Hercika pocMe lupat ko bubanj... :mrgreen:
Post Reply