Octavia A5 iskustva i preporuke
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- commendatore
#51 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
ja sam jaranu preporucio razbijen polovan ford fokus koji je imao frontalni sudar da ga kupi jer je - imao nov motor, nove lafete, nove poluosovine....nov mjenjac, nije zanosio - optika perfektno uradjena - valjda je radjeno u ovlastenom servisu sve od do - on kaze 2-3 godine poslije da je prezadovoljan i potrosnjom i kako ide - auto nije imalo ni z od zvukova u kabini i vani - bio je utegnut maksimalno..... tako da ne mora da znaci da je sve lose kad je reparirano - ali treba bjezat od ovakvih poluuradaka....
-
tempuser
#52 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Tesko ces ti od ovih sto uvoze auta naci dobar auto. Auto sa malo km i 1-2 vlasnika je i vani skup, a to bi preprodavacima direktno uticalo na zaradu. Ovako ili skine s leasinga, rent-a-cara ili uveze kakav mezarcic sa "milion" kilometara, malo te prevari na kilometrazi, malo na servisnoj knjizici, malo ti spusti cijenu, zadovoljan ti - zadovoljan on.
-
rusmir.ba
#53 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Uvoz je otpao u startu, iako imam gore brata koji moze to kupiti no ispade skuplje gore nego u BiH 
Npr ove octavie 2010/11 sto su ovdje 150-1800.000km i kostaju oko 6.500/7000€ su gore iste cijene ali i preko 300.000km. Dok se uveze, plati sve zivo ne znam kako bi se isplatilo. Dakle ili je vracen sat ili je neki drugi faktor.
Zato iskljucivo BIH kupovina. Jest sigurno losije gorivo i putevi ali bolje i to nego macak u vreci koga je vozila baba na posao i nazad.
Npr ove octavie 2010/11 sto su ovdje 150-1800.000km i kostaju oko 6.500/7000€ su gore iste cijene ali i preko 300.000km. Dok se uveze, plati sve zivo ne znam kako bi se isplatilo. Dakle ili je vracen sat ili je neki drugi faktor.
Zato iskljucivo BIH kupovina. Jest sigurno losije gorivo i putevi ali bolje i to nego macak u vreci koga je vozila baba na posao i nazad.
- Bakir1
#54 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Ja preporucujem crvenu 
-
rusmir.ba
#55 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Ako je tako otici cu da je pogledam ako Bog da iza praznika..pa da vidim sta kaze prodavac
A otici cu i da vidim ovu kod Bunje, dal je fakat ovaj nesrazmjer nastao pri nestrucnoj montazi nakon udesa ili je optička varka
A otici cu i da vidim ovu kod Bunje, dal je fakat ovaj nesrazmjer nastao pri nestrucnoj montazi nakon udesa ili je optička varka
-
citroen xm
#56 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Dobar automobil iz uvoza ili iz BiH, sa provjerenim porijeklom i uredno održavan je i bez feninga zarade skuplji od na oko istog takvog u koji je uračunata zarada. To sve govori i samo treba sabrati 2 i 2. To posebno važi za ove popularnije marke. Nema dobro, popularno i povoljno. To kada vidiš odmah znaš da nešto nije u redu ili si ubo bingo premiju i naletio na nekoga u teškim finansijskim problemima.
Ja bih ovu Oktaviju zaobišao jer to uopšte nisu male pare za zajebanciju, a posebno se ježim na ovako mlada i ofucana auta. Ne mogu shvatiti da neko mlado auto tako sklepa.
Ja bih ovu Oktaviju zaobišao jer to uopšte nisu male pare za zajebanciju, a posebno se ježim na ovako mlada i ofucana auta. Ne mogu shvatiti da neko mlado auto tako sklepa.
-
rusmir.ba
#57 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Totalno si u pravu. Jednom sam se opekao na takvoj fabiji, koju je tip vratio na 88.000 a prekucala bar 188.000. Bila fina, uglancana, elegance oprema..ma nema.
Na srecu za par mjeseci se sve to kompenzovalo kada sam uzeo drugu identičnu od banke, za sitne pare (dodje ko bingo) koju i danas vozam i hvala Bogu nikad nista, a ovu prvu prodao poznaniku al sa svim pojasnjenjima. Ne gubi se obraz za sitne pare
Doduse on bio prezadovoljan jer sam je ja za 3mj sredio max.
Bunjinu neću kupovati ni pod razno ali da vidim bas kako to izgleda uzivo i sta ce reci.
Iskreno moj prvi izbor je ova:
http://www.olx.ba/artikal/21188147/skoda-octavia/
ali covjek samo 400KM spusta cijenu, jer zna sta vozi a i prvi je vlasnik.
Na srecu za par mjeseci se sve to kompenzovalo kada sam uzeo drugu identičnu od banke, za sitne pare (dodje ko bingo) koju i danas vozam i hvala Bogu nikad nista, a ovu prvu prodao poznaniku al sa svim pojasnjenjima. Ne gubi se obraz za sitne pare
Bunjinu neću kupovati ni pod razno ali da vidim bas kako to izgleda uzivo i sta ce reci.
Iskreno moj prvi izbor je ova:
http://www.olx.ba/artikal/21188147/skoda-octavia/
ali covjek samo 400KM spusta cijenu, jer zna sta vozi a i prvi je vlasnik.
- golfiista
#58 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Nemoj Octaviu. Takva auta su dobra za kupiti samo nova ili polovna do 100k km, sve drugo je budalaština.
-
rusmir.ba
#59 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
??golfiista wrote:Nemoj Octaviu. Takva auta su dobra za kupiti samo nova ili polovna do 100k km, sve drugo je budalaština.
Moze li prijedlog alternative a da su iste klase.
-
tempuser
#60 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Ne ispadne skuplje osim ako stvarno ne vjerujes u tih 150-180k km!rusmir.ba wrote:Uvoz je otpao u startu, iako imam gore brata koji moze to kupiti no ispade skuplje gore nego u BiH
- Bakir1
#61 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Otišao ja da vidim fabiju 12 komada 2 crne 2012 magic ostale 2011 crvene gologuzan klima i plafon.
Crne Kimtec crvene konzum.
Crne flekave izgrebane gume kalosa ma....
Od crvenih udarim na ovu sa najmanje Km, gume nove sjedišta čista unutra sve ok okolo par tackica probao 12 metara i rekao to je to, ni servisa ni dijagnostike ništa.
Odem sebi na tehnički kada je kupljena već pregledamo prednji diskovi slabi i malo se injektori čuju i to je to.
Ljudi bježe od ex lizing ex renta auta a to je greška
Touareg je isto sa rente kupljen problemi koje sada imam sa njim nisu u svezi istorije istog.
Gledao sam ja tu octaviju fabija je presudila samo zbog mogućnosti finansiranja
Od crvenih udarim na ovu sa najmanje Km, gume nove sjedišta čista unutra sve ok okolo par tackica probao 12 metara i rekao to je to, ni servisa ni dijagnostike ništa.
Odem sebi na tehnički kada je kupljena već pregledamo prednji diskovi slabi i malo se injektori čuju i to je to.
Ljudi bježe od ex lizing ex renta auta a to je greška
Touareg je isto sa rente kupljen problemi koje sada imam sa njim nisu u svezi istorije istog.
-
rusmir.ba
#62 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
hvala ti na sugestiji
ja sam uzeo fabiju iz Procredit Bank. Onako na slijepo (bila izgebana na vratima kada su skidali naljepnice pa svi bjezali od nje) ali za 9000KM prije 7 god je bila bingo. Frisko uradjeni svi servisi, klima zezala ali to rjeseno za 300KM zamjenom nekog prekidaca koji pali ventilator i punjenjem.
Sad treba vece auto pa pomalo gledam ali ako nista ne moram se zalijetati po svaku cijenu, a ovdje se dobije korisnih sugestija i iskustava.
ja sam uzeo fabiju iz Procredit Bank. Onako na slijepo (bila izgebana na vratima kada su skidali naljepnice pa svi bjezali od nje) ali za 9000KM prije 7 god je bila bingo. Frisko uradjeni svi servisi, klima zezala ali to rjeseno za 300KM zamjenom nekog prekidaca koji pali ventilator i punjenjem.
Sad treba vece auto pa pomalo gledam ali ako nista ne moram se zalijetati po svaku cijenu, a ovdje se dobije korisnih sugestija i iskustava.
-
tempuser
#63 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Ja sam skinuo dvije sa ASA-inog rent-a-cara, obje sponzorski vozili kosarkasi KK Bosne, nikakve razlike izmedju tog auta i da ga je neko privatno vozio.Bakir1 wrote:Otišao ja da vidim fabiju 12 komada 2 crne 2012 magic ostale 2011 crvene gologuzan klima i plafon.
Ljudi bježe od ex lizing ex renta auta a to je greška![]()
Istina za volju, od iste kuce smo dobili auta za snimanje nekog filma, nisam siguran da bi ta auta kupio sebi privatno,
-
rusmir.ba
#64 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Sad vidim da je ASA Leasing..ne kontam kako oni nemaju servisnu historiju jer su uvezani sa ostalim servisima Škoda u BiH.
-
tempuser
#65 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Koliko znam ASA je uzimala o otkup i uvozila i rabljena vozila koja nisu bila kod njih na odrzavanju.
- golfiista
#66 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Ja sam kod njih kupio Audija sa servisnom historijom. Uredni pecati, ali servis Coca cole, auto bilo na leasingu Stanić firma. Katastrofa auto, Lafo preneseno ovlaštenje ASA servisa na Kolin servis. Uglavnom muljaža žestoka. Ne bih vise kod njih za dzaba. Fuj fuj fuj.rusmir.ba wrote:Sad vidim da je ASA Leasing..ne kontam kako oni nemaju servisnu historiju jer su uvezani sa ostalim servisima Škoda u BiH.
- golfiista
#67 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Puno je to kilometara za tako los auto, jer je kao nov koštao jedva 30k KM. Ljudi kupe auto koje novo košta tri puta vise, pa bude tu i tamo...rusmir.ba wrote:??golfiista wrote:Nemoj Octaviu. Takva auta su dobra za kupiti samo nova ili polovna do 100k km, sve drugo je budalaština.
Ne znam, možda klasa manje, neki benzinac i to sa sto manje kilometara. Škoda je dobra nova i do 100 k KM, poslije toga jbg, ne možeš nista očekivati vjeruj mi.
-
citroen xm
#68 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
PA mehanika joj je VW nebitno koliko koštala. Dakle ako može Golf izdržati određenu kilometražu, može i Oktavija bar po pitanju mehanike. I limarija je tu negdje. Veće znakove istrošenosti bi trebala imati jedino u unutrašnjosti jer je zbog niže cijene vjerovatno to nešto lošije urađeno. Ne znam, ali nekih 150000 km ne bi trebalo predstavljati nikakav problem za auto. Pa i Zastave su mogle preći toliko bez krupnih problema.
- golfiista
#69 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Zastave su mnogo manje koštale.citroen xm wrote:PA mehanika joj je VW nebitno koliko koštala. Dakle ako može Golf izdržati određenu kilometražu, može i Oktavija bar po pitanju mehanike. I limarija je tu negdje. Veće znakove istrošenosti bi trebala imati jedino u unutrašnjosti jer je zbog niže cijene vjerovatno to nešto lošije urađeno. Ne znam, ali nekih 150000 km ne bi trebalo predstavljati nikakav problem za auto. Pa i Zastave su mogle preći toliko bez krupnih problema.
Ta Octavija ima kompliciranu mehaniku - multilink nazad recimo. Meni je amortizer propiskio na 50k km, jbg. Jarana je polovna Octavija osijedila ( kupio kasnije c5 i kune se u Citroena ), ne znam ja je ne bih kupio ni kao posljednju opciju. Ali to je samo moje mišljenje.
-
citroen xm
#70 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Ne bih ni ja kupio jer me ne zanima i smatram da je precjenjen polovnjak, ali opet sumnjam da je baš smeće. Jaran ima ovu A5 sa nekih 180 000 na satu i kaže da je baš zadovoljan. Ali i platio je momački.
-
tempuser
#71 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Lupas bezveze, ne znam kako objasnjavas ta ocekivanja i tih jedva 30k KM kad je npr. moja Skoda je kostala preko 40k KM, nakon 10 god, 173k km na satu, nikakvih problema, redovno odrzavanje, trapovi, turbina, kvacilo, motor nikad dirani, od vanrednih stvari dozer klapna u kulanci na 70k km i EGR prosle godine na 165k km...golfiista wrote:Puno je to kilometara za tako los auto, jer je kao nov koštao jedva 30k KM. Ljudi kupe auto koje novo košta tri puta vise, pa bude tu i tamo...rusmir.ba wrote:??golfiista wrote:Nemoj Octaviu. Takva auta su dobra za kupiti samo nova ili polovna do 100k km, sve drugo je budalaština.
Ne znam, možda klasa manje, neki benzinac i to sa sto manje kilometara. Škoda je dobra nova i do 100 k KM, poslije toga jbg, ne možeš nista očekivati vjeruj mi.
-
rusmir.ba
#72 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Tema je "Octavia A5 iskustva i preporuke" 
Pa bih molio da ne ide off topic, fini su i Fordovi ali eto, ja ne razmisljam savremeno i drzim se ipak provjerenog, jer skodu vozim 12god, sto sluzbenu sto licnu.
A i taj prvi pise da je imao udes, a npr taj sto je prekucao 250.000 sumnjam da je bolji od skode koja je prekucala isto a par god starija, no nebitno. da se vratimo temi.
Ova crvena iz rent a car ima ulaganja tipa veliki servis, mali servis, registracija, stopke, pranje dubinsko jer je rashandrena opasno. Realno skoro 2.000KM..i jos dodati neki zeder ili hudiny eto ga 2500KM.
Ne znam po kom sistemu radi ovaj ASA ali preko 11.000 mi nesto puno ponuditi, jos i bez servisne pa je kilometraza upitna. A ostalo je vec OK sto nema opreme, cak ni maglenke.
Pa bih molio da ne ide off topic, fini su i Fordovi ali eto, ja ne razmisljam savremeno i drzim se ipak provjerenog, jer skodu vozim 12god, sto sluzbenu sto licnu.
A i taj prvi pise da je imao udes, a npr taj sto je prekucao 250.000 sumnjam da je bolji od skode koja je prekucala isto a par god starija, no nebitno. da se vratimo temi.
Ova crvena iz rent a car ima ulaganja tipa veliki servis, mali servis, registracija, stopke, pranje dubinsko jer je rashandrena opasno. Realno skoro 2.000KM..i jos dodati neki zeder ili hudiny eto ga 2500KM.
Ne znam po kom sistemu radi ovaj ASA ali preko 11.000 mi nesto puno ponuditi, jos i bez servisne pa je kilometraza upitna. A ostalo je vec OK sto nema opreme, cak ni maglenke.
-
autoskolee
#73 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Pa hoce covjek da poslije moze promjenit auto uz minimalan gubitak novca i da doplati malo a ne da vozi jebenkg forda na otpad pa da sa 0 kupuje auto.commendatore wrote:jah u pravu si - izvini - stalno zaboravljam kakav jad od drzave i naroda me okruzuje....rusmir.ba wrote:Tema je "Octavia A5 iskustva i preporuke"
Ne znam po kom sistemu radi ovaj ASA ali preko 11.000 mi nesto puno ponuditi, jos i bez servisne pa je kilometraza upitna. A ostalo je vec OK sto nema opreme, cak ni maglenke.![]()
Sto li je 2012 ford i 2005 skoda isto para pa nije to samo u bosni, ako smo mi bosnje nije ostatak svijeta glup jebote ford
- golfiista
#74 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Eto bolja Škoda od Forda, to moze samo upravo u Bosni.
Ja bih pogledao kakvog Opela za ovaj novac.
Ja bih pogledao kakvog Opela za ovaj novac.
-
rusmir.ba
#75 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Nisam htio biti toliko direktan ali fakat ako kod nas vecina gleda da kupi VW koncern auto (VW, Skoda, Seat) ne znam sto sad otkrivati toplu vodu sa fordom, pegueotom, citroenom i fiatom. Respekt svima koji misle i voze drugacije ali bez ubjedjivanja sta je bolje i sl.autoskolee wrote:Pa hoce covjek da poslije moze promjenit auto uz minimalan gubitak novca i da doplati malo a ne da vozi jebenkg forda na otpad pa da sa 0 kupuje auto.commendatore wrote:jah u pravu si - izvini - stalno zaboravljam kakav jad od drzave i naroda me okruzuje....rusmir.ba wrote:Tema je "Octavia A5 iskustva i preporuke"
Ne znam po kom sistemu radi ovaj ASA ali preko 11.000 mi nesto puno ponuditi, jos i bez servisne pa je kilometraza upitna. A ostalo je vec OK sto nema opreme, cak ni maglenke.![]()
Sto li je 2012 ford i 2005 skoda isto para pa nije to samo u bosni, ako smo mi bosnje nije ostatak svijeta glup jebote ford
ne kupujem auto radi opreme, nego da sto manje visim po servisima ako je moguce. manje opreme manje glavobolje.
Klima je dovoljna