Ne zeli da me ozeni zbog..

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
artuditu

#51 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by artuditu »

Uzmi i ti kredit za posao :D
Sarita012

#52 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Sarita012 »

Altsa wrote:Inace jesi li u Konzumu ili Bingu. Mozda i to ima veze kod đuvegije. :D
Radim u SCC (ime radnje ne mogu reci).. imam prosjecnu platu u drzavi. Sasvim korektno da budem neovisna. Ali ugovor je na odredjeno i mislim da nikad nece biti za stalno.
maida95

#53 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by maida95 »

Čuj skupio 15 milja, pa kol'ko je to dugo skupljao :-)
artuditu

#54 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by artuditu »

Sarita, ukoliko razumiješ njegovu logiku, onda ti jedino preostaje da nađeš stabilan posao.
Ukoliko ga ne kontaš, razlaz.
A s obzirom da si otvorila ovu temu ovdje, sve mi se čini da je ovo drugo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#55 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Velkoski »

Ma trolla, al' eto, nije da nema ovakvih slučajeva. :D
Zoya

#56 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Zoya »

Gdje ti žena radi? U granapu. Stvarno zvuči loše
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#57 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Velkoski »

Zoya wrote:Gdje ti žena radi? U granapu. Stvarno zvuči loše
Al' zato vidi kako je dobra 8-)
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#58 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by crysis »

artuditu wrote:Sarita, ukoliko razumiješ njegovu logiku, onda ti jedino preostaje da nađeš stabilan posao.

netreba njega ni kontat to je satro ljubav. da ima zeru ljubavi durali bi oni i sa tanjirom corbe dnevno ali se nebi razdvajali. meni je cudno sto ovde daju savjete ljudi koji nikad nisu bili u braku.
sema911s

#59 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by sema911s »

Velkoski wrote:
Al' zato vidi kako je dobra 8-)
jos ako su police visoke,.,pa stalno mora po stepenicama, pa cucne ustane,., dupe se zategne uhhhh,., pa ako jos malo vise hoda none prave ko strijela,., i ima snage u njima kada te omota,., divotaa,.,

jebes ove sto sjede po kancelarijama sve pune celulita nekih pilatesa krema,.,
artuditu

#60 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by artuditu »

Ako je džek onda mu žena i ne treba da radi nego da se sređuje i uvijek dobro izgleda :izet: :D
artuditu

#61 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by artuditu »

crysis wrote:
artuditu wrote:Sarita, ukoliko razumiješ njegovu logiku, onda ti jedino preostaje da nađeš stabilan posao.

netreba njega ni kontat to je satro ljubav. da ima zeru ljubavi durali bi oni i sa tanjirom corbe dnevno ali se nebi razdvajali. meni je cudno sto ovde daju savjete ljudi koji nikad nisu bili u braku.
Ne bismo trebali suditi o drugima na takav način, ni o onima koji drugačije doživljavaju ljubav, a ni o onima koji nikada nisu bili u braku.

P.S. ja jesam u braku već duže vremena 8-)
sema911s

#62 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by sema911s »

sarita,.,

njegova plata 1800KMica
-700 rata kredita
-500 dnevna potrosnja

ostane vam 600KMica za zivot,., jel vam to dovoljno,., sjedes sa njim porazgovaras, papir i olovku preda se,.,(mada vi zene imate moc ubjedjivanja, i mozete nas ucijenit necime samo ako znas)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#63 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Velkoski »

Treba svima suditi. Zato što nikome ne treba suditi i jeste sve u kurcu. :mrgreen:
karanana

#64 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by karanana »

jah, mozda zvuci lose posebno kad je u drustvu tako finansijski neovisnih ili cak jakih prijatelja da kaze da mu zena radi u granapu.

ali ja mislim da je solidnog izgleda dok radi na tako izlozenom mjestu. jebi ga, trade-off. mozda je i upoznao u toj cvjecari, parfumeriji, konzumu....
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#65 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by heat »

da ovo nije onaj Dante ? :shock:

:run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run:
artuditu

#66 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by artuditu »

Velkoski wrote:Treba svima suditi. Zato što nikome ne treba suditi i jeste sve u kurcu. :mrgreen:

:lol:
pepeljara

#67 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by pepeljara »

mozda misli granof :P haha
Sarita012

#68 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Sarita012 »

Lose zvuci kad ne radi nigdje ;)
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#69 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by crysis »

ja sam u braku 25 godina ,ono sta sa kaze mjesoviti brak. vjencali se pred rat i oboje imali posao, poslije rata nijedno a dobili dijete i nije nam napamet palo da se razdvajamo. dijete podigli dali joj skolu u ruke a niko joj nije kupio siljalo sto se kaze, citavo vrijeme zivimo od moje invalidnine koja neprelazi 3 stoje. posao nemozemo dobiti jer smo prefurali godine a nece niko dzuturuma, jos zivimo u gradu gdje ti na jednoj strani nevalja ime a na drugoj ti nevalja prijavnica, pa ti vidi . a vas dvoje se natezete hocete li se zenit ili necete , ma da te on imalo voli zenio bi te pa taman jeli gulas cetri dana u hefti.
Sarita012

#70 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Sarita012 »

Ne radim ni u Bingu ni Konzumu ni cvjecari ni u Granofu vec u radnji u kojoj kupuju oni sa dubljim dzepom. Imam super platu ali prodavac/blagajnik mi je pozicija. I znam da mu ne godi nekome da kaze da mu djevojka radi kao prodavac u SCC u.. ali sto me ne ostavi, sto je sa mnom i dalje.. :-?
maida95

#71 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by maida95 »

Njemu ne odgovara što ti radiš tu gdje radiš, a on kupio pos'o koji drugačije ne bi dobio.. :thumbup:
crysis

#72 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by crysis »

Sarita012 wrote:Ne radim ni u Bingu ni Konzumu ni cvjecari ni u Granofu vec u radnji u kojoj kupuju oni sa dubljim dzepom. Imam super platu ali prodavac/blagajnik mi je pozicija. I znam da mu ne godi nekome da kaze da mu djevojka radi kao prodavac u SCC u.. ali sto me ne ostavi, sto je sa mnom i dalje.. :-?

ako si mu dala ijednom u 3 godine nije cudo sto te neostavi. jer sto bi trazio kad ima kad oce. nebi ni ja.
O'zone
Globalni moderator

#73 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by O'zone »

Ne znam što se gleda na to gdje radi?! Jel možda bolje da sjedi kući ili da hoda po kafićima gdje će je lola kupiti za špricer i hamburger kod trovača?

Jel njena vrijednost kao osobe manja od njenog zagondžije koji je za 15 'iljada kupio posao na budžetu?

Imam prijateljicu koja radi u shopping centru a muž joj radi u Ministrastvu vanjskih poslova.
karanana

#74 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by karanana »

zato sti si vjerovatno finog izgleda, mladja 7 godina.....

ne bi te ni ja ostavljo.
Tigar1

#75 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Tigar1 »

Sarita :!: đuvegiju preda se i rašlanite stvari.

Primjer :

Ja radim sada u državnoj firmi, prije sam radio kod privatnika smjene po 13-15 sati, teški fizički posao premda sam primljen bio kao neko sa VSS, privatnik to ne j.e.be ni za ekser, vreće pa nosaj, istovaraj, tegli... Sada je plata solida nekih 900 KM nije idealno, ganjam ''nešto'' gdje god bude konkurs, teško je bez štele i svih tih zala.

Supruga mi radi u tržnom centru, plata tu i tamo, vazda nešto odbijaju, trebala bi kao da dobije 520 KM ali nikada nije, vazda ili je neki rok, ili greška u sistemu i po radnicima.

Zabavljali smo se 5 godina i odlučili da se uzmemo, po karakteru i gledanju na život smo slični, slično prihvatamo životne probleme i nosimo se s njima, nikada se nisam osjećao u društvu ''manje'' cijenjen zato što mi je supruga SSS, imam širok dijapazon poznanika a prijatelji su mi većinom VSS i družimo se bez ikakvih predrasuda. nije ona kriva što joj je babo invalid, oni povratnici vratili se na zgarište pa nije imao sredstava da je pošalje na fakultet, ima još tri brata i sestru koja evo sad sticajem okolnosti studira.

Majka mi i nije baš bila oduševljena zbog snahe sa SSS, a i ona je sama iste spreme ali ja sam bio kategoričan : Besa i zdrav odnos, moral i odgoj, pa sve ostalo...

Već smo tri i po godine u braku, imamo Elhamdulillah dječicu i ovu sreću ne bih dao ni za šta na svijetu.

Sretno ti i znaj da obrazovanje nema nikakve veze sa ovim stvarima koje sam ti pobrojao, sa mnom rade i magistri i ljudi sa završenim fakultetima koji su dno dna, moral u minusu, odgoj na niskom nivou, ''kriminalci'' i bagra koja gleda šta će od mita hajrovat'.

Edit: A takođe sam radio sa ljudima koji su imali samo osnovnu školu a bili izuzetno pošteni, vrijedni i što naš narod kaže obrazli koji su mi bili desna ruka na poslu i za koje bih i sada dao glavu, dok za neke fakultetlije ne bih ni prstom maknuo, mjesto gdje su međuljudski odnosi bili na izuzetno visokom nivou nasuprot ''državnih jasala'' gdje vlada nepotizam, nekultura, uhođenje, tračarenje, uvlačenje šefovima u zicagu... itd.
Last edited by Tigar1 on 16/02/2016 14:50, edited 1 time in total.
Post Reply