Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

¤ jelena ¤

#51 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by ¤ jelena ¤ »

Rampage wrote:
¤ jelena ¤ wrote:...
Ti dolaziš na ovu temu da ovdje izgradiš imidž tolerantne, moderne i cool osobe, zaboli tebe za homoseksualce i ostale "ugrožene skupine" i onda u skladu sa svojim stvarnim razlogom dolaska na ovu temu izabiraš mene, etiketiraš me kao muškog šovinistu čije mišljenje o ženama imaš pod malim noktom, samo na osnovu mog upisa o homoseksualcima.

Treba ti žrtva čijim omalovažavanjem ćeš pokazati svoju veličinu, svoju toleranciju i prosvjetljenost. Na tvoju žalost, godine iskustva po raznoraznim forumima su me naučile da na kilometre prepoznam takve...

Sestro draga, žena, općenito, u mom univerzumu ima posebno, sveto, mjesto, bez obzira da li imala ulogu majke, sestre, supruge ili pak ljubavnice, tako da mi ni u snu ne možeš kačiti to što si mi pokušala prišiti.
:D

E, vala, nek si joj reko! Ona će tebi da u tvom univerzumu sveto mjesto zauzimaju tamo nake ljubavnice ili pak supruge žena i tome slične devijacije! Svašta. :? :lol:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Nego, vratimo se temi... tolerancija za sve ugrožene.

Hm...u zemlji u kojoj najviše cmizdre o Sebi kao žrtvi i najglasnije urlaju o svojoj ugroženosti oni najbahatiji, kojima su sva prava Ustavom sasvim jasno definisana i zagarantovana - nema mjesta toleranciji i soliradnosti.

Oni zaista ugroženi živi se ne čuju, a da bi se čuli morali bi se udružiti i zajedno izboriti za svoja prava. Zato je ova ideja uvodnog posta odlična. Pritom ne mislim na pozivanje vjerskih nam poglavara da se uprazno izjašnjavaju o obavezama društva da poštuje prava homoseksualaca, nego mislim na zajednička mirna okupljanja ugroženih običnih građana, koliko god to djelovalo kao utopija i nemoguća misija onima koji će sve to ispratiti iz fotelja i za kompjuterom.

Nezaposleni, pokrivene žene, homoseksualci, roditelji djece s posebnim potrebama - svi zajedno, jer ove grupe pojedinačno ne mogu uraditi ništa, a ako se okupe i izađu na ulice sigurno će ostaviti nekakav trag u svijesti pasivnih posmatrača (većine) i bar primorati javnost da ih vidi, čuje i o njima misli - ako ništa drugo.

Za one koji to ne znaju, ili neće da znaju, ovo je ujedno i svrha prajda, a svi smo svjedoci da homoseksualci na taj način, postepeno i veoma uspješno, ostvaruju svoja prava na normalan život, uprkos svim onim normaalnima, koji ih ne podržavaju i vrlo rado bi ih izignorisali smatrajući ih nebitnim ili namjerno iskonstruisanim problemom - kao što negdje drugo, neki, isto tako sebi samima normalni, u svojim glavama tretiraju neke pokrivene žene i njihova vjerska obilježja kojima je, je li, mjesto među tamo nečija, nevidljiva četiri zida, a ne pred njihovim očima i nikako ne pred očima njihove djece.
Krokodajl

#52 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Krokodajl »

Otvorim temu i vidim Kiki postavio, kontam bori se za prava Kurda :D

Svako će stat uz onog za koga suosjeća, slabe fajde bilo gdje da će neko dići za prava drugih osim za svoja, to su odlike razvijenog civilnog društva, a takvih je na svijetu malo.
harač

#53 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by harač »

PeppermintSA wrote:
and wrote:i ja sam za ravnopravnost.
pošto niko ne paradira,ne trebaju ni oni
Image
upravo. mogu se ne slagati sa pokušajem utjerivanja vjere u institucije sekularne države, te čak smatrati da je vjera privatna stvar koja se treba držati među četiri zida, i opet imati dužnost da tolerišem ovo paradiranje bula po ulicama k'o da smo teheran. to je prokletstvo demokratije :oops:
Kikibombona

#54 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Kikibombona »

¤ jelena ¤ wrote:Hm...u zemlji u kojoj najviše cmizdre o Sebi kao žrtvi i najglasnije urlaju o svojoj ugroženosti oni najbahatiji, kojima su sva prava Ustavom sasvim jasno definisana i zagarantovana - nema mjesta toleranciji i soliradnosti.

Oni zaista ugroženi živi se ne čuju, a da bi se čuli morali bi se udružiti i zajedno izboriti za svoja prava. Zato je ova ideja uvodnog posta odlična. Pritom ne mislim na pozivanje vjerskih nam poglavara da se uprazno izjašnjavaju o obavezama društva da poštuje prava homoseksualaca, nego mislim na zajednička mirna okupljanja ugroženih običnih građana, koliko god to djelovalo kao utopija i nemoguća misija onima koji će sve to ispratiti iz fotelja i za kompjuterom.
:thumbup:

Najugrozeniji su Srbi (pravoslavci), Bosnjaci (muslimani) i Hrvati (katolici)!
Ne zna se koji vise kukaju!

Ne kazem da nisu ugrozeni, jesu, kao svi u ovoj drzavi, ali ima gorih slucajeva...

Romi, homoseksualci, neke druge vjerske zajednice... su istinski ugrozene!

Da zajedno izadju na proteste, mozes misliti kako bi reagovala tri naroda/tri vjere. Mozes zamisliti tu eksploziju mrznje, ismijavanja, cinizma...

I onda takvi pricaju o moralu i pravdi, o ljudski pravima!
Fuuujjjjj!
SkyLimit

#55 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by SkyLimit »

Kad se Bosnjaci pobune jer su ugrozena prava Srba povratnika u Federaciju...Kad se Srbi pobune jer su ugrozena prava Bosnjaka povratnika u Republiku Srpsku...Kad zene koje ne nose maramu izadju na proteste jer se vrsi diskriminacija nad zenama koje nose maramu na glavi...Kad Selefije dignu glas da ateisti moraju biti ravnpravni clanovi drustva...Kad se ateisti suprostave predrasudama koje vladaju o Selefijama...Kad cijelo drustvo podrzi jednaka prava za homoseksualce...Kad homeksualci, hmmm, pruze podrsku borbi hrvatskog naroda za ravnopravnost recimo :D
almir90

#56 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by almir90 »

Što se homoseksualaca tiče, neću sad širiti neku miroljubivost, meni niti odgovaraju, niti mi smetaju (samo nek' su dalje od mene :D ). Svako ima pravo na seksualnu orjentaciju, pa tako i oni. Ali, ono što meni smeta to stalno propagiranje da se organizuje parada. Protiv parade uvijek bio, i bit ću. Jer, ne razumijem zbog čega je uopšte potrebna parada? Šta se dokazuje, odnosno pokazuje sa tom paradom? Da su oni drugačiji od nas? Pa mi to već znamo!
Kikibombona

#57 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Kikibombona »

almir90 wrote:Što se homoseksualaca tiče, neću sad širiti neku miroljubivost, meni niti odgovaraju, niti mi smetaju (samo nek' su dalje od mene :D ). Svako ima pravo na seksualnu orjentaciju, pa tako i oni. Ali, ono što meni smeta to stalno propagiranje da se organizuje parada. Protiv parade uvijek bio, i bit ću. Jer, ne razumijem zbog čega je uopšte potrebna parada? Šta se dokazuje, odnosno pokazuje sa tom paradom? Da su oni drugačiji od nas? Pa mi to već znamo!
A haj se zapitaj, zasto bi tebi ili meni polagali racune?

Parada je 100% u skladu sa zakonima ove drzave.

To bi bilo kao da kazes...

Ne razumijem zasto maratonci trce ulicom umjesto na atletskoj stazi. Samo smetaju prolaznike.
Ne razumijem zasto ljudi prave prikaze od sebe na Noc vjestica i tako plase malu djecu.
Ne razumijem zasto ljudi organizuju vjerska hodocasca kada i mole se bogu koji ne postoji.
Ne razumijem...

I sta god ne razumijem treba zabraniti.
almir90

#58 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by almir90 »

Kikibombona wrote: A haj se zapitaj, zasto bi tebi ili meni polagali racune?

Parada je 100% u skladu sa zakonima ove drzave.

To bi bilo kao da kazes...

Ne razumijem zasto maratonci trce ulicom umjesto na atletskoj stazi. Samo smetaju prolaznike.
Ne razumijem zasto ljudi prave prikaze od sebe na Noc vjestica i tako plase malu djecu.
Ne razumijem zasto ljudi organizuju vjerska hodocasca kada i mole se bogu koji ne postoji.
Ne razumijem...

I sta god ne razumijem treba zabraniti.
Da je po zakonu, bila bi. A, budući da do sada nije bila, neko ovdje voli malo da laže, a to nisam ja.

I ovo što si naveo kao protuprimjere, možeš li navesti gdje se to kod nas stalno organizuje?

Niti sam kada vidio te maratonce na ulicama, ni ove vještice, a hodočašće bilo samo kad nam je Papa dolazio. I od svega toga koliko nam ono puta Papa dođe? :lol:
Kikibombona

#59 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Kikibombona »

almir90 wrote:
Da je po zakonu, bila bi. A, budući da do sada nije bila, neko ovdje voli malo da laže, a to nisam ja.

I ovo što si naveo kao protuprimjere, možeš li navesti gdje se to kod nas stalno organizuje?

Niti sam kada vidio te maratonce na ulicama, ni ove vještice, a hodočašće bilo samo kad nam je Papa dolazio. I od svega toga koliko nam ono puta Papa dođe? :lol:
Nije bilo radi cobana koji dva grama mozga nemaju, pa je sve sto znaju uzeti palicu i na drugima lijeciti frustracije i zivotne neuspjehe.

Gej parada ne krsi nijedan zakon.

A ako nisi vidio navedeno, onda brate zivis negdje na planini gdje su prve komsije jedan od drugog udaljeni 10 kilometara. :D
almir90

#60 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by almir90 »

Ovdje pričamo o dešavanjima u BiH, ništa region.

I nema meni potrebe niko polagati račune kao što si gore naveo, mene to interesuje, možda ima neko na forumu te orjentacije da mi odgovori. Zbog čega je bitna ta parada? Seksualna orjentacija im nije zabranjena, jer da jest, mi ne bismo vodili ovakve rasprave, jer ne bi takvi ni postojali.
Kikibombona

#61 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Kikibombona »

almir90 wrote:Ovdje pričamo o dešavanjima u BiH, ništa region.

I nema meni potrebe niko polagati račune kao što si gore naveo, mene to interesuje, možda ima neko na forumu te orjentacije da mi odgovori. Zbog čega je bitna ta parada? Seksualna orjentacija im nije zabranjena, jer da jest, mi ne bismo vodili ovakve rasprave, jer ne bi takvi ni postojali.
Upravo vodimo diskusiju zato sto takvi postoje a kao da ne postoje. Moraju se dobro sakrivati, dok heteroseksualci mecu po parkovima i klupama, vode se za ruke, ljube u javnosti, plesu u kaficima itd.

Ovi jadnici se moraju dobro kriti da bi izbjegli uvrede i mozda batine.

E zato parade i zato ova tema...
almir90

#62 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by almir90 »

Kikibombona wrote:
Upravo vodimo diskusiju zato sto takvi postoje a kao da ne postoje. Moraju se dobro sakrivati, dok heteroseksualci mecu po parkovima i klupama, vode se za ruke, ljube u javnosti, plesu u kaficima itd.

Ovi jadnici se moraju dobro kriti da bi izbjegli uvrede i mozda batine.

E zato parade i zato ova tema...
Dakle, trebaju zaštitu i slobodu da javno iskazuju svoju seksualnu orjentaciju? Ako je tako, kako će im to parada omogućiti? Doći će policija jedan dan, taj dan parade, i možda neće biti batina. Ali šta je ostalim danima? Sutra dan mogu, kao što kažeš, šetati ulicom zagrljeni i dobiti batine. Što znači da parada od dan prije nije ništa korisno donijela.
Kikibombona

#63 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Kikibombona »

almir90 wrote:
Dakle, trebaju zaštitu i slobodu da javno iskazuju svoju seksualnu orjentaciju? Ako je tako, kako će im to parada omogućiti? Doći će policija jedan dan, taj dan parade, i možda neće biti batina. Ali šta je ostalim danima? Sutra dan mogu, kao što kažeš, šetati ulicom zagrljeni i dobiti batine. Što znači da parada od dan prije nije ništa korisno donijela.
Kako bi ti rijesio problem fasistickog odnosa prema homoseksualcima?
almir90

#64 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by almir90 »

Kikibombona wrote:
Dao bi im entitet, i njima i Hrvatima, pa kad se već dijelimo, nek' svako ima svoj dio Države. :D

Šala na stranu, nemam neko konkretno rješenje, ali isto tako znam da parada neće ništa riješiti, može im samo pogoršati situaciju.
Kikibombona

#65 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Kikibombona »

almir90 wrote:
Kikibombona wrote:
Dao bi im entitet, i njima i Hrvatima, pa kad se već dijelimo, nek' svako ima svoj dio Države. :D

Šala na stranu, nemam neko konkretno rješenje, ali isto tako znam da parada neće ništa riješiti, može im samo pogoršati situaciju.
Nije tako!

Ljudi imaju predrasude i odbojnost prema nepoznatom. Svaka nagla promjena izaziva reakciju, a odnekle se mora poceti da bi se stvari mijenjale... samo od sebe nece nista...

Tako su Evropljani rijesili problem sa Isusom. Nekada je letila glava na svaku losu o Isusu. Sada je normalno nacrtati karikaturu Isusa. Vec sam jednom o tome pisao. Kada nacrtas prvi put - ode glava. Drugi put - dugogodisnja robija. Treci put - zgazi te rulja. Cetvrti put - verbalni napadi. Peti put - okrenu glavu od tebe. Ljudi se naviknu i prestanu reagovati.

Tako je isto sa homicima. Jesi li ikada vidio na nasim ulicama tipove kako se zvalje? Vjerujem da nisi nikad (ja jesam jednom). Sokirao bi se da vidis (ja jesam kada sam vidio). Dobre su sanse da bi ih neko zgazio ako bi se ljubili na lokaciji gdje defilira puno ljudi. I tako, ljudi bi ih tukli dok se ne bi navikli. Kada se naviknes prestanes reagovati. Ako su ti odvratni okrenes glavu i to je to.

E zato parada, da se naviknemo!

Kao sto su karikature lijek za vjernike, tako je gej parada lijek za fasiste!
almir90

#66 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by almir90 »

Ma vidio sam gejove po ulici, okrenem glavu na drugu stranu, samo se sjetim kakvih sve ja imam briga u životu, samo mi oni još trebaju da se brinem. :lol:

Ja sam svoje mišljenje iznio, smatram da parada neće pomoći, i protiv toga sam. Što se tiče nečije seksualne orjentacije, to me ono najmanje brine, demokratija je, ljubi i guzi šta ti je mila volja, samo nemoj mene da diraš. :D
Rampage

#67 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Rampage »

Kikibombona wrote:
almir90 wrote:
Kikibombona wrote:

Nije tako!

Ljudi imaju predrasude i odbojnost prema nepoznatom. Svaka nagla promjena izaziva reakciju, a odnekle se mora poceti da bi se stvari mijenjale... samo od sebe nece nista...

Tako su Evropljani rijesili problem sa Isusom. Nekada je letila glava na svaku losu o Isusu. Sada je normalno nacrtati karikaturu Isusa. Vec sam jednom o tome pisao. Kada nacrtas prvi put - ode glava. Drugi put - dugogodisnja robija. Treci put - zgazi te rulja. Cetvrti put - verbalni napadi. Peti put - okrenu glavu od tebe. Ljudi se naviknu i prestanu reagovati.

Tako je isto sa homicima. Jesi li ikada vidio na nasim ulicama tipove kako se zvalje? Vjerujem da nisi nikad (ja jesam jednom). Sokirao bi se da vidis (ja jesam kada sam vidio). Dobre su sanse da bi ih neko zgazio ako bi se ljubili na lokaciji gdje defilira puno ljudi. I tako, ljudi bi ih tukli dok se ne bi navikli. Kada se naviknes prestanes reagovati. Ako su ti odvratni okrenes glavu i to je to.

E zato parada, da se naviknemo!

Kao sto su karikature lijek za vjernike, tako je gej parada lijek za fasiste!
Pa evo ti imaš rješenje - nađi tog prvog, drugog i trećeg koji trebaju pasti za slobodu gay populacije i riješen problem, zar ne :lol:
Kikibombona

#68 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Kikibombona »

Rampage wrote: Pa evo ti imaš rješenje - nađi tog prvog, drugog i trećeg koji trebaju pasti za slobodu gay populacije i riješen problem, zar ne :lol:
Tebi to smijesno a ne vidis da se vjernici isto tako suocavaju sa diskriminacijom.

Umjesto da pozoves vjernike, homoseksualce, Rome i druge ugrozene skupine da se udruze i zajedno izadju na ulice, ti se time ismijavas.
Rampage

#69 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Rampage »

Da onda pustim neku suzu:) Pa ti ponudio rješenje ja ga podržao, ti sam kažeš da je to bio lijek za vjernike i da bi trebao biti lijek i za homoseksualce:)

Ti kao da si s Marsa pao s ovom svojom pričom u ugroženosti gay populacije, kao da ne znaš gdje živimo. Što se mene lično tiče već sam otipkao - ne smetaju mi ali ne podržavam njihovo javno eksponiranje.

S druge strane, "Sejdić - Finci" imaju moju bezrezervnu podšku.
Kikibombona

#70 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Kikibombona »

Rampage wrote:Da onda pustim neku suzu:) Pa ti ponudio rješenje ja ga podržao, ti sam kažeš da je to bio lijek za vjernike i da bi trebao biti lijek i za homoseksualce:)

Ti kao da si s Marsa pao s ovom svojom pričom u ugroženosti gay populacije, kao da ne znaš gdje živimo. Što se mene lično tiče već sam otipkao - ne smetaju mi ali ne podržavam njihovo javno eksponiranje.

S druge strane, "Sejdić - Finci" imaju moju bezrezervnu podšku.
Evropa je bila gora 100 puta nego smo mi sada. Kastrirali su homoseksualce, nema sta nisu radili. A vidi ih sada.

Nase razmisljanje izgleda ovako: 'cobani smo, fasisti smo, sa time se trebamo pomirti'. I inace je tako, ne volimo se mijenjati. Zato i jesmo supak Evrope.

Ti kada tako volis diskriminirati druge, nemoj onda brate kmecati kada se diskriminira nekoga tebi bliskog.

Zasto su vjernici vrijedniji od homoseksualaca?
Zasto su neke etnicke grupe za kojim lijes krokodilske suze vrijednije od homoseksualaca?

Mislim, postujem ja to tvoje. Ne moze, mr's, odjebaus! Ok. Al' nemoj onda da te vidim kako kukas i pozivas na moral i pravdu na nekoj drugoj temi. Ne ide, licemjerno je! :D
Rampage

#71 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Rampage »

Naravno da se ne trebamo, ne možemo i nećemo pomiriti s tim da budemo fašisti, to si ti rekao.

Međutim, promjene o kojima ti u ovom topiku pričaš ne mogu doći tek tako, preko noći, mi jednostavno još uvijek nismo kao društvo zreli da otvorimo to "poglavlje u pregovorima s Evropom", odnosno u pregovorima sami sa sobom.

Kao što sam već otipkao, mislim da je našem društvu prioritet da se nađe neki modus za omogućavanje ravnopravnosti Romima i ostalim manjinama, kao i rješenje problema s određenim "silama" među Bošnjacima koje bi da nas vrate u Srednji vijek, bukvalno. Tek onda bi se moglo raspravljati o nekom javnom paradiranju homoseksualaca....

Pod ovim da ja lijem "krokodilske suze" vjerovatno misliš na moje tipkanje o Palestincima?

To ti je bez veze i glupa priča, a prešlo ti je u naviku da pri svakom našem tipkanju to spomeneš.

Bezobrazno je s tvoje strane da u istu ravan stavljaš moje nepodržavanje javnog okupljanja homosekualaca i moje mišljenje o ubijanju Palestinaca. Može li se to dvoje porediti?
Kikibombona

#72 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Kikibombona »

Rampage wrote:Naravno da se ne trebamo, ne možemo i nećemo pomiriti s tim da budemo fašisti, to si ti rekao.

Međutim, promjene o kojima ti u ovom topiku pričaš ne mogu doći tek tako, preko noći, mi jednostavno još uvijek nismo kao društvo zreli da otvorimo to "poglavlje u pregovorima s Evropom", odnosno u pregovorima sami sa sobom.

Kao što sam već otipkao, mislim da je našem društvu prioritet da se nađe neki modus za omogućavanje ravnopravnosti Romima i ostalim manjinama, kao i rješenje problema s određenim "silama" među Bošnjacima koje bi da nas vrate u Srednji vijek, bukvalno. Tek onda bi se moglo raspravljati o nekom javnom paradiranju homoseksualaca....

Pod ovim da ja lijem "krokodilske suze" vjerovatno misliš na moje tipkanje o Palestincima?

To ti je bez veze i glupa priča, a prešlo ti je u naviku da pri svakom našem tipkanju to spomeneš.

Bezobrazno je s tvoje strane da u istu ravan stavljaš moje nepodržavanje javnog okupljanja homosekualaca i moje mišljenje o ubijanju Palestinaca. Može li se to dvoje porediti?
Ma ne zelim vagati sranje, da prostis!

Zlo je ono sto se radi homosekusalcima u BiH, zlo je ono sto se radi Palestincima! Ako si negdje za zlo a negdje protiv zla, ako si negdje za slobodu a negdje protiv slobode - tu onda nesto stari moj ne stima. Principi su ti rastelovani, osjecaj za moral i pravdu izvitopereni!
almir90

#73 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by almir90 »

Aj' bolan nemoj više tušiti. Šta im se radi? Kad je negdje zadnji put bio incident da su gejevi dobili batine? U mene otac ljetos bio u Sarajevu poslovno, kaže dvojica na Barščaršiji plaze jedan po drugom u kafiću, niko ni mukajet. Da im ne šta radi, ne bi ni postojali.

Kad si toliki borac za nečija prava, što ne organizuješ proteste, peticiju, anketu s građanima šta misle. Lahko je ovako naprđivati po forumu šta treba, ali neka to neko drugi.
Rampage

#74 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Rampage »

Kikibombona wrote:
Rampage wrote:Naravno da se ne trebamo, ne možemo i nećemo pomiriti s tim da budemo fašisti, to si ti rekao.

Ma ne zelim vagati sranje, da prostis!

Zlo je ono sto se radi homosekusalcima u BiH, zlo je ono sto se radi Palestincima! Ako si negdje za zlo a negdje protiv zla, ako si negdje za slobodu a negdje protiv slobode - tu onda nesto stari moj ne stima. Principi su ti rastelovani, osjecaj za moral i pravdu izvitopereni!
A imamo li osjećaj za racionalnost?

Misliš li da li postoji određena, objektivna, opasnost koju bi mogli izazvati takvi skupovi u našim gradovima? Da li postoji mogućnost da takvi skupovi nanesu više štete nego koristi upravo homoseksualcima?
Kikibombona

#75 Re: Tolerancija za sve ugrozene skupine u BiH

Post by Kikibombona »

Rampage wrote:
A imamo li osjećaj za racionalnost?

Misliš li da li postoji određena, objektivna, opasnost koju bi mogli izazvati takvi skupovi u našim gradovima? Da li postoji mogućnost da takvi skupovi nanesu više štete nego koristi upravo homoseksualcima?
A da li bi pozivao na racionalnost kada su u pitanju Bosnjaci u RS?

Da sute, da ne talasaju i to?

Jebes mu mater, pun kurac cetnika, ne znas kada ces nekog isprovocirati da napravi belaj. I ti cetnici su puno opasniji sa mrznjom prema Bosancima nego je bilo ko u ovoj drzavi opasan sa mrznjom prema homoseksualcima.

Ista ti je prica stari moj bila sa dzamijama. Na pocetku sok i haos. Covjek je u Banjaluci glavom platio za dobrobit buducih generacija. Vec od tada su reakcije na gradnju dzamije blaze. Nakon nekog vremena ce postati najnormalnija stvar. Ljudi ce se naviknuti. Pa i ako ga smeta, sutit ce i okrenuti glavu. Tako je uvijek kada krenes sa borbom za prava.

Isto bi bilo sa homoseksualcima. Prva parada kamenice i bejzbol palice. Druga verbalni napadi. Treca ignorancija. Cetvrta ljudi se navikavaju, peta, sesta... I tako se olaksava zivot populaciji.

Stavi se u poziciju drugoga da bi ga razumio, ako razumjeti uopste zelis. Cini mi se da imas pofino godina, al' si mi nekako konzerviran brate, jednodimenzionalan. :sad:
Post Reply