Rampage wrote:Ti dolaziš na ovu temu da ovdje izgradiš imidž tolerantne, moderne i cool osobe, zaboli tebe za homoseksualce i ostale "ugrožene skupine" i onda u skladu sa svojim stvarnim razlogom dolaska na ovu temu izabiraš mene, etiketiraš me kao muškog šovinistu čije mišljenje o ženama imaš pod malim noktom, samo na osnovu mog upisa o homoseksualcima.¤ jelena ¤ wrote:...
Treba ti žrtva čijim omalovažavanjem ćeš pokazati svoju veličinu, svoju toleranciju i prosvjetljenost. Na tvoju žalost, godine iskustva po raznoraznim forumima su me naučile da na kilometre prepoznam takve...
Sestro draga, žena, općenito, u mom univerzumu ima posebno, sveto, mjesto, bez obzira da li imala ulogu majke, sestre, supruge ili pak ljubavnice, tako da mi ni u snu ne možeš kačiti to što si mi pokušala prišiti.
E, vala, nek si joj reko! Ona će tebi da u tvom univerzumu sveto mjesto zauzimaju tamo nake ljubavnice ili pak supruge žena i tome slične devijacije! Svašta.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nego, vratimo se temi... tolerancija za sve ugrožene.
Hm...u zemlji u kojoj najviše cmizdre o Sebi kao žrtvi i najglasnije urlaju o svojoj ugroženosti oni najbahatiji, kojima su sva prava Ustavom sasvim jasno definisana i zagarantovana - nema mjesta toleranciji i soliradnosti.
Oni zaista ugroženi živi se ne čuju, a da bi se čuli morali bi se udružiti i zajedno izboriti za svoja prava. Zato je ova ideja uvodnog posta odlična. Pritom ne mislim na pozivanje vjerskih nam poglavara da se uprazno izjašnjavaju o obavezama društva da poštuje prava homoseksualaca, nego mislim na zajednička mirna okupljanja ugroženih običnih građana, koliko god to djelovalo kao utopija i nemoguća misija onima koji će sve to ispratiti iz fotelja i za kompjuterom.
Nezaposleni, pokrivene žene, homoseksualci, roditelji djece s posebnim potrebama - svi zajedno, jer ove grupe pojedinačno ne mogu uraditi ništa, a ako se okupe i izađu na ulice sigurno će ostaviti nekakav trag u svijesti pasivnih posmatrača (većine) i bar primorati javnost da ih vidi, čuje i o njima misli - ako ništa drugo.
Za one koji to ne znaju, ili neće da znaju, ovo je ujedno i svrha prajda, a svi smo svjedoci da homoseksualci na taj način, postepeno i veoma uspješno, ostvaruju svoja prava na normalan život, uprkos svim onim normaalnima, koji ih ne podržavaju i vrlo rado bi ih izignorisali smatrajući ih nebitnim ili namjerno iskonstruisanim problemom - kao što negdje drugo, neki, isto tako sebi samima normalni, u svojim glavama tretiraju neke pokrivene žene i njihova vjerska obilježja kojima je, je li, mjesto među tamo nečija, nevidljiva četiri zida, a ne pred njihovim očima i nikako ne pred očima njihove djece.