Fair Life! Zar je moguce! Ti Brutus! Ja misl'la ti k'o Mahatma Ghandi, ne znas metka ispal'ti? Ma jel'moguce da bi nam Fair puc'o u Cetnike?Fair Life wrote:Njih je trebalo davno ranije poceti klepati... sve do jednoga, jer su davno prije toga prestali biti ono za sto su se predstavljali.
15.maj (da se ne zaboravi)
-
zlata
- Alfons Kauders
Oficir - Sta bi se desilo da nije bilo bitke na Brcanskoj ? Zar ozbiljno mislis da bi se ti vojnici povukli u Srbiju ?
www - Zao mi je sto je tvoj porodica nastradala... Film o kome pricas je propagandni materijal, ne odgovara istini, ali i neke tvoje zamjerke ne stoje...
www - Zao mi je sto je tvoj porodica nastradala... Film o kome pricas je propagandni materijal, ne odgovara istini, ali i neke tvoje zamjerke ne stoje...
-
Nenadv24
fukara je čak i spomenuo da su Srbi koji su otišli iz Tuzle četnici a oni koji su ostali s većinom su pozitivci. Ne znam kako je bilo u Tuzli i vjerujem da nije bilo gore od situacije u tada već ustaškom Mostaru i oni koji su otišli iz MO TZ, i ako su uspjeli izaći iz SA imali su svoje razloge.( Prije da su bili sigurnosni i normalno da će biti sigurniji u BL ili NS i BG nego u TZ.) I ako sam četnik što sam otišao i spasio glavu neka sam i pri tome mi je upravo pomogla ta ista JNA. Da njih nije bilo dretelj mi ne bi ginuo.
Last edited by Nenadv24 on 15/05/2005 17:24, edited 1 time in total.
-
Oficir s puzom
Da mislim da bise povukli u Srbiju...Alfons Kauders wrote:Oficir - Sta bi se desilo da nije bilo bitke na Brcanskoj ? Zar ozbiljno mislis da bi se ti vojnici povukli u Srbiju ?![]()
i vjerujem da nebi doslo do rata u BIH!
Da su Srbi spremali napad na Tuzlu toga dana moj rodjeni brat nebi isao na posao ...i izasao je samo malo prije napada na kolonu, i to sasvim slucajno!
-
fukara_tz
Da za mene su cetnici sta ti nije jasno Nenade? i to gori nego oni koji su pucali na Tuzlu 4 godine u cemu je problem?
Sta ces ti meni pricat ili ovaj oficir ja sam bio tu i znam sta se dogadjalo
Sad ti kazem gledas te ljude kako 15.maja bjeze iz Tuzle. Jer su znali sta ce dogoditi jer su sve planirali kao i sirom Bosne. A u njihovim stanovima oruzja i oruzja. I to su im se stanovi cuvali tokom agresije, u svakom stanu zapcecana soba sa stvarima. I ono opet doslo prodalo stan, stvari i sve. I jos ce mi pricat i lagat , to moze proci u Bijeljini i kod ljudi poput oficira i sl koji veze sa zivotom nemaju.
To nisu ljudi moj Nenade sjedi s tobom i nakon sat vremena ode ko da ti nikad nije bio prijatelj. Za mene vise nepostoje
Sta ces ti meni pricat ili ovaj oficir ja sam bio tu i znam sta se dogadjalo
Sad ti kazem gledas te ljude kako 15.maja bjeze iz Tuzle. Jer su znali sta ce dogoditi jer su sve planirali kao i sirom Bosne. A u njihovim stanovima oruzja i oruzja. I to su im se stanovi cuvali tokom agresije, u svakom stanu zapcecana soba sa stvarima. I ono opet doslo prodalo stan, stvari i sve. I jos ce mi pricat i lagat , to moze proci u Bijeljini i kod ljudi poput oficira i sl koji veze sa zivotom nemaju.
To nisu ljudi moj Nenade sjedi s tobom i nakon sat vremena ode ko da ti nikad nije bio prijatelj. Za mene vise nepostoje
- Alfons Kauders
Mislio sam da si pametniji... Bez zajebancije, skontaj da se radi o 15. maju, rat je vec bjesnio u ostatku drzave mjesec i kusur dana...Oficir s puzom wrote:Da mislim da bise povukli u Srbiju...Alfons Kauders wrote:Oficir - Sta bi se desilo da nije bilo bitke na Brcanskoj ? Zar ozbiljno mislis da bi se ti vojnici povukli u Srbiju ?![]()
i vjerujem da nebi doslo do rata u BIH!
Da su Srbi spremali napad na Tuzlu toga dana moj rodjeni brat nebi isao na posao ...i izasao je samo malo prije napada na kolonu, i to sasvim slucajno!
Nije uopste bitno jesu li planirali napad ili ne, nije bitno ni ko je prvi pucao, bio je jebeni rat... Znaci ne treba u Tuzli pucati na istu vojsku koja u isto vrijeme rusi Sarajevo, Mostar, trebalo je sacekati da i Tuzla najebe, pa tek onda ratovat... Jebiga, glupo je to...
-
Nenadv24
@fukara iz tuzle
Znači oni Srbi ili bilo ko drugi ko je napustio grad zbog sopstvene
sigurnosti on je četnik, ustaša ili balija zavisno od mjesta stanovanja. Meni je drago da sam uspio izaći iz mo na vrijeme kao i većina Srba. Kasnije kada su počeli sukobi između ARBiH i HVO-a Hrvati iz Bugojna i drugih mjesta srednje Bosne su napuštali taj kraj i selili se na sigurno u Hercegovinu. Prema tvojoj tezi oni su ustvari ustaše zato što su otišli. Znači evo da sam ostao u mo bilo bi bolje pa makar strepio svaki dan hoće li ti neko pokucati na vrata da ti odvede oca.
Svakakvih hajvana ima u božijoj bašti.
Znači oni Srbi ili bilo ko drugi ko je napustio grad zbog sopstvene
sigurnosti on je četnik, ustaša ili balija zavisno od mjesta stanovanja. Meni je drago da sam uspio izaći iz mo na vrijeme kao i većina Srba. Kasnije kada su počeli sukobi između ARBiH i HVO-a Hrvati iz Bugojna i drugih mjesta srednje Bosne su napuštali taj kraj i selili se na sigurno u Hercegovinu. Prema tvojoj tezi oni su ustvari ustaše zato što su otišli. Znači evo da sam ostao u mo bilo bi bolje pa makar strepio svaki dan hoće li ti neko pokucati na vrata da ti odvede oca.
Svakakvih hajvana ima u božijoj bašti.
-
fukara_tz
Jel ja to tebi trebam crtat i ponavaljat 10x Onaj ko je otisao 15.maja za mene je CETNIK jer je znao sta ceka ostale gradjane Tuzle. Bilo je Srba koji su i nakon par godina Tuzlu napustili, njima nista ne zamjeram njihov izbor.
Govorim o cetnicima koji su 15.maja znaci taj dan bjezali i bili dobro informisani od SDS-a sta ce se dogoditi.
Govorim o cetnicima koji su 15.maja znaci taj dan bjezali i bili dobro informisani od SDS-a sta ce se dogoditi.
-
Oficir s puzom
Kako je moguce da su GRADJANI bili Informisani a vojska da nije..?fukara_tz wrote:Jel ja to tebi trebam crtat i ponavaljat 10x Onaj ko je otisao 15.maja za mene je CETNIK jer je znao sta ceka ostale gradjane Tuzle. Bilo je Srba koji su i nakon par godina Tuzlu napustili, njima nista ne zamjeram njihov izbor.
ili su vojnici svjesno isli u SMRT!?!
-
fukara_tz
Te planove SDS-a ti bolje znas od mene. Jebiga ti si iz Pozarnice gdje se dosta toga pripremalo, pa bas me zanima da mi ispricas maloOficir s puzom wrote:Kako je moguce da su GRADJANI bili Informisani a vojska da nije..?fukara_tz wrote:Jel ja to tebi trebam crtat i ponavaljat 10x Onaj ko je otisao 15.maja za mene je CETNIK jer je znao sta ceka ostale gradjane Tuzle. Bilo je Srba koji su i nakon par godina Tuzlu napustili, njima nista ne zamjeram njihov izbor.
ili su vojnici svjesno isli u SMRT!?!
-
Nenadv24
Vidiš ja nisam imao pojma šta se događa u gradu a otišao sam u aprilu '92. Koliko se sjećam obavještena su bila jedino vojna lica i njihove porodice koji su čak početkom marta napustili grad. što se tiče tvog nakaradnog mišljenja živo mi se yebe.fukara_tz wrote:Jel ja to tebi trebam crtat i ponavaljat 10x Onaj ko je otisao 15.maja za mene je CETNIK jer je znao sta ceka ostale gradjane Tuzle. Bilo je Srba koji su i nakon par godina Tuzlu napustili, njima nista ne zamjeram njihov izbor.
-
sunday_morning
stopedest tema o 15. maju...ali neka..ako treba svaki dan boricemo se protiv srne, propagande i ideologije zbog koje smo u govnima zadnjih 15 god. danasnji dan zasluzuje da se obiljezi kao DAN OSLOBODJENJA.
jos jednom za sve one koji su rat gledali sa tv i slusali SRNU...a ne zdrav razum:
15. maja Tuzlu napusta kolona srba...kako je moguce da je nekoliko stotina srba (a kasnije ukupno oko 5000) 15. maja napustilo TZ kada mi ''obicni gradjani'' nismo znali sta se desava?! na svim sacuvanim snimkama sa FS-3 jasno se vide auti natrpani robom, tehnikom i sl. sta vam to govori??? idu negdje za vikend odjednom svi? slucajno
...gledali smo taj dan nase komsije, prijatelje na tv, prepoznavali auta u kojima smo se vozili na izlete...ljudi su odlazili a nama nista nije bilo jasno....nije nam bilo jasno iako je 4.aprila u Janji i dr. mjestima koji dan kasnije, bio pokolj...iako se uveliko ginulo u SA....
zna se da su Srbi na referendmu za svoje glasove dobijali koverte sa novcem uz obecanje da napuste tuzlu za vikend ''dok posao ne bude obavljen'' tj. okupacija grada! za to postoje dokazi...kao sto postoje i dokumenti tj. planovi za STRELJANJE I UKLANJANJE UGLEDNIH TZ BOSNJACKIH I NESRPSKIH PORODICA...ljekara, stomatologa, inzinjera, prosvjetnih radnika, bivskih gradonacelnika itd. LOKACIJA - RUDNIK SOLI- (aha, znaci - potpljavanje u slanicu?!)
...vidimo sada da se u raznim krajevima BIH pronalaze grobnice u i oko rudnika...primjer skorasnja privatizacija i skandalozna otkrica u RS.
mamina najbolja prijateljica dan prije joj je rekla tiho...''sutra ne dolazim na posao...uzmi djecu i bjezi isti dan iz tz''...njen muz je bio vojno lice..slucajno?!
pokupila je tepihe-perzijanere, dvije bunde, zlato, novac i nikada se vise nije vratila...2000. je vratila stan koji je tokom rata bio zapecacen (tacnije '93. zbog navale hiljada izbjeglica i njen je stan privremeno dodijeljen tada borackoj porodici. u zapecacenoj sobi cuvao se klavir i ostale stvari..to je hvala sto je glava te porodice na Gredi poginula)???...prodala ga i vratila se u majcicu srbiju..ljudi koji su stanovali u tom stanu su odavno vec sehidska porodica,...njihova kuca u podrinju je zgariste...donacije ne mogu dobiti jer nemaju stele i sad stanuju u nekoj supici i zive od 190 KM penzije...a gdja M. je za te pare kupila i sebi i sinu stan u BG...
takvih prica je more...zapravo su sve vise-manje identicne...i vi nam sad pricate da je kolona prosla ne bi bilo rata u TZ..pa tz nije autonomija..zna se da je rat vec trajao...klanja po podrinju, pljackanje, silovanje...sve je to bilo prije 15. maja ali pokusavalo se zataskati...na kraju krajeva, rat je u TZ poceo jer je kolona - znaci ''nasa'' vojska pocela pucati prva..otvorila je vatru uprkos upozorenjima...dogovor nije ispostovan! postoje audio snimci ''beslagic-dubajic'' i ostali...sinoc sam opet gledala: cuje se komentator Marko Divkovic i Zlatko Dukic ''iz kolone pucaju na zgrade''
ti isti stanovnici na koji su pucali ''regruti'' tj. rezervisti iz Srbije su previjani u sklonistima (moja rodica je previjala jednog koji je dosao u skloniste one zgrade sa snimka)..toliko o istinama o lijecenju ranjenih..toliko zauzvrat ukazanoj humanosti!
15. maj je DAN OSLOBODJENJA a od tog dana do danas, dakle 13 godina...JNA je agresorska vojska zahvalujuci kojoj ni Mostar, ni Sarajevo, ni Foca, Banja Luka i ostali gradovi u BIH..Vukovar u HR i dr. nikada vise nece biti isti...kao sto ni mi vise nismo isti!!!
jos jednom za sve one koji su rat gledali sa tv i slusali SRNU...a ne zdrav razum:
15. maja Tuzlu napusta kolona srba...kako je moguce da je nekoliko stotina srba (a kasnije ukupno oko 5000) 15. maja napustilo TZ kada mi ''obicni gradjani'' nismo znali sta se desava?! na svim sacuvanim snimkama sa FS-3 jasno se vide auti natrpani robom, tehnikom i sl. sta vam to govori??? idu negdje za vikend odjednom svi? slucajno
zna se da su Srbi na referendmu za svoje glasove dobijali koverte sa novcem uz obecanje da napuste tuzlu za vikend ''dok posao ne bude obavljen'' tj. okupacija grada! za to postoje dokazi...kao sto postoje i dokumenti tj. planovi za STRELJANJE I UKLANJANJE UGLEDNIH TZ BOSNJACKIH I NESRPSKIH PORODICA...ljekara, stomatologa, inzinjera, prosvjetnih radnika, bivskih gradonacelnika itd. LOKACIJA - RUDNIK SOLI- (aha, znaci - potpljavanje u slanicu?!)
mamina najbolja prijateljica dan prije joj je rekla tiho...''sutra ne dolazim na posao...uzmi djecu i bjezi isti dan iz tz''...njen muz je bio vojno lice..slucajno?!
takvih prica je more...zapravo su sve vise-manje identicne...i vi nam sad pricate da je kolona prosla ne bi bilo rata u TZ..pa tz nije autonomija..zna se da je rat vec trajao...klanja po podrinju, pljackanje, silovanje...sve je to bilo prije 15. maja ali pokusavalo se zataskati...na kraju krajeva, rat je u TZ poceo jer je kolona - znaci ''nasa'' vojska pocela pucati prva..otvorila je vatru uprkos upozorenjima...dogovor nije ispostovan! postoje audio snimci ''beslagic-dubajic'' i ostali...sinoc sam opet gledala: cuje se komentator Marko Divkovic i Zlatko Dukic ''iz kolone pucaju na zgrade''
15. maj je DAN OSLOBODJENJA a od tog dana do danas, dakle 13 godina...JNA je agresorska vojska zahvalujuci kojoj ni Mostar, ni Sarajevo, ni Foca, Banja Luka i ostali gradovi u BIH..Vukovar u HR i dr. nikada vise nece biti isti...kao sto ni mi vise nismo isti!!!
Last edited by sunday_morning on 15/05/2005 18:17, edited 1 time in total.
-
fukara_tz
Pa onda Nenade odj... ja ti se nisam ni obratio 
Nego da se vratim temi u jutarnjim casovima prva kolona koja je izasla nesmetano jer nikoga nisu dirali

Druga kolona koja je pokusala da izadje oko 14:30 sa oruzjem teritorijalne odbrane pa su zaustavljeni i vraceni jer ne moze to tek tako
Usput na slici mozete da vidite ko provocira od tolike rasrkrsnice kako se unistava drvece i okolni automobili

Nego da se vratim temi u jutarnjim casovima prva kolona koja je izasla nesmetano jer nikoga nisu dirali

Druga kolona koja je pokusala da izadje oko 14:30 sa oruzjem teritorijalne odbrane pa su zaustavljeni i vraceni jer ne moze to tek tako
Usput na slici mozete da vidite ko provocira od tolike rasrkrsnice kako se unistava drvece i okolni automobili

- Alfons Kauders
Zadala se Sunday nema sta... 
-
sunday_morning
zadala se alfonse...jer su me ispizdili...na ovaj dan ne zelim niko da mi sere..
od ovoga daan prije 13 godina vise nisam ista. izgubila sam drage ljude. i hvala bogu da su ovakvi poput ''nasih'' forumasa daleko od tuzle. inace..ne znam..
- Alfons Kauders
Nemoj da te znnerviraju, ja se odavno ne dam iznervirat... Stoka je to, pa mi nista sto oni kazu ne smeta, ali se makar trudim da ispadnem djubre i iznerviram njih...sunday_morning wrote:zadala se alfonse...jer su me ispizdili...na ovaj dan ne zelim niko da mi sere..od ovoga daan prije 13 godina vise nisam ista. izgubila sam drage ljude. i hvala bogu da su ovakvi poput ''nasih'' forumasa daleko od tuzle. inace..ne znam..
Mujice, procitaj ovo...
Preventivno...
Last edited by Alfons Kauders on 15/05/2005 18:33, edited 1 time in total.
-
Nenadv24
Jebiga kada sam vidio neke postove zanimalo je kakva je tema. S obzirom da je o Tuzli taj dio države me ipak ne zanima.fukara_tz wrote:Pa onda Nenade odj... ja ti se nisam ni obratio
- Alfons Kauders
Da je opet druga Tite, da napravi jos koji Bleiburg i Goli...mujosaistoka wrote:Наравно да лажеш........Alfons Kauders wrote:Oficir - Sta bi se desilo da nije bilo bitke na Brcanskoj ? Zar ozbiljno mislis da bi se ti vojnici povukli u Srbiju ?![]()
Болесници , као ти, немају овај осјећај.....
Болесник који би Србе убијао превентивно - само може осјећати задовољство на такав један стравичан догађај!
Болестан си, али јако.....
Јако....
-
sunday_morning
nenade, iskreno se nadam da te ne samo ovaj dio Bosne, vec cijela drzava nece dugo zanimati...po mogucnosti do kraja zivota da zaobilazis ove krajeve!
-
Nenadv24
trenutno me još uvijek zanima dio oko Mostara i naravno područje koje se danas zove Republika Srpska. Ostatak zemlje zanimao bi me ukoliko imam nekakve koristi npr. u Sarajevo odem jedino kada ako trebam posuditi neku knjigu iz biblioteke British Council-a.sunday_morning wrote:nenade, iskreno se nadam da te ne samo ovaj dio Bosne, vec cijela drzava nece dugo zanimati...po mogucnosti do kraja zivota da zaobilazis ove krajeve!
-
sunday_morning
RS..mislis vjestacka tvorevina, krvlju najstravicnijeg genocida ogradjena?
zao mi je sto ti ovo kazem...ali njoj je pocelo da odbrojava..vidi sta rade sa policijom
...preporucujem ti - preventivno - jedan nitroglicerin pod jezik... rapidno djeluje!
zao mi je sto ti ovo kazem...ali njoj je pocelo da odbrojava..vidi sta rade sa policijom