Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

šatirana_ljubičica

#51 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by šatirana_ljubičica »

int21 wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Ma što neko reče dok ne odemo negdje vani u civilizaciju i ne znamo da nam fali ta ista civilizacija :D

Mene i guši i smrdi mi i ide mi na živce, 3 u 1, ali nema nikakve fajde jeeeeeeeeeeeeeeeer živimo u primitivnom okruženju.
Evo vidim prozivaju se sad za gorivo, auspuhe, bijeli luk, bla bla... :lol: to je TA inteligencija koja koči i državu i sve nas da se pomaknemo za pedalj unaprijed!
TA inteligencija ti je nabrojala zagadjivace koje ocito tebe ne diraju direktno ili cak to i radis, ali ti ne smeta. Ti bi za zabranis samo stvari koje tebi smetaju, a ako ti nesto radis to je ok, nema veze sto drugima smeta.

Meni recimo smeta (utice na moje zdravlje) kad ljudi seru i supljiraju ....

pa što sam se*eš i šupljiraš kad ti škodi?ahaaa pa zato što si pušač, to ti po navici ;)
int21

#52 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by int21 »

Nisam pushach. I u mojo kuci postoji pepeljara za goste.

Ali isto tako nisam sebicni shoshon koji bi da zabranjuje samo zato sto meni nesto smeta.
šatirana_ljubičica

#53 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

int21 wrote:Nisam pushach. I u mojo kuci postoji pepeljara za goste.

Ali isto tako nisam sebicni shoshon koji bi da zabranjuje samo zato sto meni nesto smeta.
ma vidi ti njega shto je tolerantan
ma boli me briga u kućama visite na plafonu kad gosti dođu ako tako gosti vole...
instalirajte sebi kakve aparate pa da vi ne morate ni uvlačiti cigarete nego da ispuštaju aparati dim umjesto vas po cijeli dan
al u KUĆAMA
i ne pravite budale od sebe kad upoređujete OSTALE toksine koji se ispuštaju diljem naše drage planete
jer to su toksini kojima se postiže neko veće dobro, a vi svojom odvratnom navikom postižete samo sopstveno ''dobro''
voz ba neinteligentni kadru
realna do boli

#54 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by realna do boli »

...... ne pravite budale od sebe kad upoređujete OSTALE toksine koji se ispuštaju diljem naše drage planete
jer to su toksini kojima se postiže neko veće dobro, a vi svojom odvratnom navikom postižete samo sopstveno ''dobro''
voz ba neinteligentni kadru...

Pitanje...jesi li bila zimi..pa i ljeti u Zenici....kada magla padne podno Sarajeva mjesec dana...zracis li svoju kucu..i zasto niko nije stao u odbranu ugrozavanja zdravlja djece u tim sredinama, zasto niko nije prisilio drzavu da se brine za zdravlje cjelokupnog stanovnistva...zasto ti nesmetaju, ti kako rece zdravi toksini....zasto gradzani ne izadzu na ulice trazaci prava na cist zrak...znas u nekim tamo zemljama..ti, kako ih ti nazva, zdravi zagadzivaci se zatvaraju...jer ljudi od njih oboljevaju..ne vrijedzaj moju inteligenciju..ja samo vidim siru sliku onoga sto steti mom zdravlju..od pusaca se mozes odmaknuti..od zraka ne mozes....
šatirana_ljubičica

#55 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

realna do boli wrote:...... ne pravite budale od sebe kad upoređujete OSTALE toksine koji se ispuštaju diljem naše drage planete
voz ba neinteligentni kadru...

Pitanje...jesi li bila zimi..pa i ljeti u Zenici....kada magla padne podno Sarajeva mjesec dana...zracis li svoju kucu..i zasto niko nije stao u odbranu ugrozavanja zdravlja djece u tim sredinama, zasto niko nije prisilio drzavu da se brine za zdravlje cjelokupnog stanovnistva...zasto ti nesmetaju, ti kako rece zdravi toksini....zasto gradzani ne izadzu na ulice trazaci prava na cist zrak...znas u nekim tamo zemljama..ti, kako ih ti nazva, zdravi zagadzivaci se zatvaraju...jer ljudi od njih oboljevaju..ne vrijedzaj moju inteligenciju..ja samo vidim siru sliku onoga sto steti mom zdravlju..od pusaca se mozes odmaknuti..od zraka ne mozes....
ne laprdaj živa bila
realna do boli

#56 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by realna do boli »

O inteligenciji dalje necu...zabrani pusanje, nije problem, meni, ..ali budi dosljedna i nemoj smog zvati napredkom u svijetu.
__Phoenix__

#57 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by __Phoenix__ »

Ja prno u parku danas :skoljka:
Klitemnestraaa

#58 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by Klitemnestraaa »

int21 wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Ma što neko reče dok ne odemo negdje vani u civilizaciju i ne znamo da nam fali ta ista civilizacija :D

Mene i guši i smrdi mi i ide mi na živce, 3 u 1, ali nema nikakve fajde jeeeeeeeeeeeeeeeer živimo u primitivnom okruženju.
Evo vidim prozivaju se sad za gorivo, auspuhe, bijeli luk, bla bla... :lol: to je TA inteligencija koja koči i državu i sve nas da se pomaknemo za pedalj unaprijed!
TA inteligencija ti je nabrojala zagadjivace koje ocito tebe ne diraju direktno ili cak to i radis, ali ti ne smeta. Ti bi za zabranis samo stvari koje tebi smetaju, a ako ti nesto radis to je ok, nema veze sto drugima smeta.

Evo ja ne radim nista od nabrojanog sta drugima smeta ili ugrozava zdravlje drugih, a pusaci ugrozavaju moje zdravlje dimom cigarete.
Ne bacam smece na pod, prelazim semafor propisno, odrzavam higijenu, ne jedem bijeli luk, ne vozim auto...

Zasto smo glupi kao narod? U tom stereotipu ima jako puno istine. Pa zato sto citav zivot gledamo druge, a ne sebe!
Iako svi zivimo u istom sr.nju od drzave, mislim da svi mozemo biti nesebicni i ne unistavati drugima zivot radeci stvari koje im smetaju. Dim je samo jedan primjer. A dokle god idemo 'ima i gorih stvari na svijetu' nikad napretka ovdje nema.
Roccohljup

#59 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by Roccohljup »

nepušač sam i ne volim dim, ali brate ne dizem halabuku oko toga. Ako mi je previse zadimljeno ili mi se ako na klupi neko nakači, ustanem i odem.....isto ko da mi je sjeo neko ko smrdi iz nekog drugog razloga, pijanac, itd.
realna do boli

#60 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by realna do boli »

Podforum..zdravlje..zasto toliko averzije prema onome sto je realniji izazivac raka pluca od toga da se bude u blizini pusaca na klupi u parku.
šatirana_ljubičica

#61 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

realna do boli wrote:O inteligenciji dalje necu...zabrani pusanje, nije problem, meni, ..ali budi dosljedna i nemoj smog zvati napredkom u svijetu.
ne laprdaj živa bila
:lol:
šatirana_ljubičica

#62 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Klitemnestraaa wrote:
int21 wrote:

Evo ja ne radim nista od nabrojanog sta drugima smeta ili ugrozava zdravlje drugih, a pusaci ugrozavaju moje zdravlje dimom cigarete.
Ne bacam smece na pod, prelazim semafor propisno, odrzavam higijenu, ne jedem bijeli luk, ne vozim auto...

Zasto smo glupi kao narod? U tom stereotipu ima jako puno istine. Pa zato sto citav zivot gledamo druge, a ne sebe!
Iako svi zivimo u istom sr.nju od drzave, mislim da svi mozemo biti nesebicni i ne unistavati drugima zivot radeci stvari koje im smetaju. Dim je samo jedan primjer. A dokle god idemo 'ima i gorih stvari na svijetu' nikad napretka ovdje nema.

Ma ne kontaju oni to.. dokazano je da nikotin i ostala s*anja u cigareti utiču na rad mozga :D
realna do boli

#63 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by realna do boli »

šatirana_ljubičica wrote:
realna do boli wrote:O inteligenciji dalje necu...zabrani pusanje, nije problem, meni, ..ali budi dosljedna i nemoj smog zvati napredkom u svijetu.
ne laprdaj živa bila
:lol:
Molim te ponovi jos jednom...
jako si nekulturna, netolerantna, ne znas kome se obracas...bori se za svoja prava na pravom mjestu, a ne pljuvanjem po nepoznatim ljudima skrivajuci se iza tastature...
kada pokrenes konkretnu inicijativu..podrzacu te, ali vrijedzati nekoga koga nepoznajes jer ne das svoju komociju...e to je vec znak "inteligencije"..duboke...
šatirana_ljubičica

#64 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

ne vrijeDŽam te, samo ti kažem da prestaneš da laprdaš
kad prestaneš....prestaću i ja da govorim
a ako iko ugrožava tuđu komociju to su pušači, i to upravo vi ne kontate :)
a kako da pokrenem inicijativu sa vama takvima? :run:
realna do boli

#65 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by realna do boli »

A po cemu ti zakljuci sa sam pusac....
šatirana_ljubičica

#66 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

znam da nisi ali braniš njihova samovoljno uzeta prava da puše gdje hoće, koliko hoće...da ne poštuju nikoga i nigdje zbog svog ĆEJFA.
pazi jednu stvar: ne kažem ja da ti nisi u pravu kad kažeš za zagađenje zraka itd., naravno da to stoji,bez daljnjeg, i ja bih se prva potpisala i uradila sve šta treba da živimo u zdravijem okolišu.... ali ovaj način na koji naš narod upražnjava svoje ogavne navike prelazi sve granice i kao takav se ne može porediti sa onim sa čim si ti poredila.
to je to ;)
amidzazeher

#67 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by amidzazeher »

Roccohljup wrote:nepušač sam i ne volim dim, ali brate ne dizem halabuku oko toga. Ako mi je previse zadimljeno ili mi se ako na klupi neko nakači, ustanem i odem.....isto ko da mi je sjeo neko ko smrdi iz nekog drugog razloga, pijanac, itd.
U tome i jeste fazon. Zasto bi ti ustajao sa klupe? Uvijek se okrene prica kako oni kojima smeta dim "terorisu" pushache a nikako obrnuto.
Ja kad cujem pricu "jos mi je samo to ostalo od zivota (misleci na pushenje) sve mi je jasno o kakvom tipu covjeka se radi!
int21

#68 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by int21 »

šatirana_ljubičica wrote:ne vrijeDŽam te, samo ti kažem da prestaneš da laprdaš
Ne vrijedjas samo ocjenjujes inteligenciju. Sa kojim pravom? Ti si neki strucnjak za inteligenciju?

Inteligenciju mjeriti sa tim da li neko pusi ili ne je isto kao reci crnci su manje inteligentni.....

Ne, nije vrijedjanje...nikako....

A i kultura ti je na nivou.....
šatirana_ljubičica

#69 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

int21 wrote:
šatirana_ljubičica wrote:ne vrijeDŽam te, samo ti kažem da prestaneš da laprdaš
Ne vrijedjas samo ocjenjujes inteligenciju. Sa kojim pravom? Ti si neki strucnjak za inteligenciju?

Inteligenciju mjeriti sa tim da li neko pusi ili ne je isto kao reci crnci su manje inteligentni.....

Ne, nije vrijedjanje...nikako....

A i kultura ti je na nivou.....
:kafa1:
realna do boli

#70 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by realna do boli »

šatirana_ljubičica wrote:znam da nisi ali braniš njihova samovoljno uzeta prava da puše gdje hoće, koliko hoće...da ne poštuju nikoga i nigdje zbog svog ĆEJFA.
pazi jednu stvar: ne kažem ja da ti nisi u pravu kad kažeš za zagađenje zraka itd., naravno da to stoji,bez daljnjeg, i ja bih se prva potpisala i uradila sve šta treba da živimo u zdravijem okolišu.... ali ovaj način na koji naš narod upražnjava svoje ogavne navike prelazi sve granice i kao takav se ne može porediti sa onim sa čim si ti poredila.
to je to ;)
Jesam...i branicu prava svakog covjeka na njegovu slobodu.....i postovanje svakog donesenog zakona..ako ima znak zabranjeno pusenje...onda je zabranjeno pusenje.....
Ali ja pusim u svojoj kuci, ne na ulici , ne u blizini nepusaca, ne u kancelariji....mene su ogranicili..i postujem..samo hocu da kada izadzem u grad imam cist zrak, da eto..prozracim ta moja pusacka pluca.
Tacka.
šatirana_ljubičica

#71 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

realna do boli wrote:
šatirana_ljubičica wrote:znam da nisi ali braniš njihova samovoljno uzeta prava da puše gdje hoće, koliko hoće...da ne poštuju nikoga i nigdje zbog svog ĆEJFA.
to je to ;)
Jesam...i branicu prava svakog covjeka na njegovu slobodu.....i postovanje svakog donesenog zakona..ako ima znak zabranjeno pusenje...onda je zabranjeno pusenje.....
Ali ja pusim u svojoj kuci, ne na ulici , ne u blizini nepusaca, ne u kancelariji....mene su ogranicili..i postujem..samo hocu da kada izadzem u grad imam cist zrak, da eto..prozracim ta moja pusacka pluca.
Tacka.
sloboda pušača..znak....zakon... pušim, ne pušim, pušačka pluća....
hajde saberi se, pa lijepo poredaj sve ovo riječi što si nabacala
:pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula:
realna do boli

#72 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by realna do boli »

Koji si ti lik..znas, ja sam crnoputa jevrejka...a mozda pusim,a mozda i ne....
int21

#73 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

Post by int21 »

realna do boli wrote:Koji si ti lik..znas, ja sam crnoputa jevrejka...a mozda pusim,a mozda i ne....
Odmah ti je inteligencija ispod 70......po ovim forumskim strucnjacima....
šatirana_ljubičica

#74 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

realna do boli wrote:Koji si ti lik..znas, ja sam crnoputa jevrejka...a mozda pusim,a mozda i ne....
:lol: :lol: :lol: oplakah

sad sam rasista jer želim pravo na čist vazduh?!

:lol: :lol: :lol: :lol:
šatirana_ljubičica

#75 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?

int21 wrote:
Odmah ti je inteligencija ispod 70......po ovim forumskim strucnjacima....
onaj ko se lahko uvrijedi po pitanju svoje inteligencije, sam otkriva nešto o istoj :chmoljava:
Post Reply