Kineska Superliga!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Korisničkoime

#51 Re: Kineska Superliga!

Post by Korisničkoime »

cyprus wrote:
Ajatolah_ wrote:
Mustang1 wrote:Objasnjeno valjda zasto kinezi odjednom trose ovoliko :D Samo sam preletio i cini mi se da hoce da popularizuju sport i osvoje svjetsko za 10 godina :D

https://www.rt.com/sport/331178-chinese ... -football/
Aha, to je onda isti fazon kao sa indijskom Super ligom, ljudi prije godinu osnovali zatvorenu ligu (dakle tipa američki MLS, bez ispadanja), s istim ciljem, evo spisak trenera u indijskoj Super ligi:
Image

https://en.wikipedia.org/wiki/Indian_Super_League
Nije baš isti fazon... Indijci su baš napravili sranje... Oni imaju dvije paralelne prve lige... Ova što je i do sada bila (I-League) igraju u prvoj polovini godine... U njoj igraju klubovi koji imaju kakvu takvu tradiciju...

Eh onda, u drugoj polovini godine se igra tek osnovana Super liga sa tek osnovanim klubovima... Njih je osam, igra se dvokružno - dakle 14 kola + plej of (prve četiri ekipe razigravaju za prvaka)... Sve to stane u dva i po mjeseca... Doveli su bruku nekih igrača i trenera iz Evrope za tu ligu koja se igra samo od oktobra do decembra... Da stvari budu interesantnije, većina ovih boljih indijskih igrača (daBogda da su nivo i Prve lige FBiH) igra i u jednoj i u drugoj ligi... Dakle, članovi su dva kluba u isto vrijeme :-)

Mislim da je kod Kineza ipak to na nešto ozbiljnijem nivou...

Inače, još jedna stvar je interesantna u indijskom fudbalu... Iako žuta rasa u toj državi čini jako mali procenat populacije, u fudbalskoj reprezentaciji je prilično veliki broj 'kosookih', iz područja Himalaja i krajnjeg sjeveroistoka... Npr. vjerovatno najbolji indijskih fudbaler svih vremena je bio Baičung Butia - iz Sikima (indijska država u Himalajama - između Kine, Nepala i Butana), a lider sadašnje generacije je Sunil Četri - čiji su roditelji Nepalci...
Care svaka ti cast, covjeku nikad nije mrsko pocastit nas znanjen i saznanjina. Cuj Baicung Butia, svaka ti dala moj Cypruse :-D
cyprus

#52 Re: Kineska Superliga!

Post by cyprus »

Korisničkoime wrote:
cyprus wrote:Nije baš isti fazon... Indijci su baš napravili sranje... Oni imaju dvije paralelne prve lige... Ova što je i do sada bila (I-League) igraju u prvoj polovini godine... U njoj igraju klubovi koji imaju kakvu takvu tradiciju...

Eh onda, u drugoj polovini godine se igra tek osnovana Super liga sa tek osnovanim klubovima... Njih je osam, igra se dvokružno - dakle 14 kola + plej of (prve četiri ekipe razigravaju za prvaka)... Sve to stane u dva i po mjeseca... Doveli su bruku nekih igrača i trenera iz Evrope za tu ligu koja se igra samo od oktobra do decembra... Da stvari budu interesantnije, većina ovih boljih indijskih igrača (daBogda da su nivo i Prve lige FBiH) igra i u jednoj i u drugoj ligi... Dakle, članovi su dva kluba u isto vrijeme :-)

Mislim da je kod Kineza ipak to na nešto ozbiljnijem nivou...

Inače, još jedna stvar je interesantna u indijskom fudbalu... Iako žuta rasa u toj državi čini jako mali procenat populacije, u fudbalskoj reprezentaciji je prilično veliki broj 'kosookih', iz područja Himalaja i krajnjeg sjeveroistoka... Npr. vjerovatno najbolji indijskih fudbaler svih vremena je bio Baičung Butia - iz Sikima (indijska država u Himalajama - između Kine, Nepala i Butana), a lider sadašnje generacije je Sunil Četri - čiji su roditelji Nepalci...
Care svaka ti cast, covjeku nikad nije mrsko pocastit nas znanjen i saznanjina. Cuj Baicung Butia, svaka ti dala moj Cypruse :-D
Pa jebiga, čovjek je tamošnja legenda :mrgreen: Ljudi su doveli Bayern samo kako bi se on dostojno oprostio...
Former Indian football captain Baichung Bhutia was named in the International Federation of Football History and Statistics’ (IFFHS) Phase 1 of “Football Legend Players” alongside the likes of Pele, Diego Maradona and Zinedine Zidane.
Speaking to Sportstar, Baichung said, “I feel extremely honoured to be a part of this list. All the players in this list have done a lot for football in their respective countries and it is a real privilege to be mentioned in the same breath as the rest of them.”
The IFFHS was founded in 1984 and is recognised by FIFA for their statistical work. “Phase 1” of the Legends list includes 48 players from all over the world including Franz Beckenbauer, Johan Cruyff and David Beckham. African legends Roger Milla and Nwankwo Kanu and Chinese superstar Hao Haidong are also on the list.
Image

Image

Image

Image

Image

Mali_Vuk

#53 Re: Kineska Superliga!

Post by Mali_Vuk »

Ali stvarno vidi imena, Lavezzi u Kini, Ramires.. :D
jethro

#54 Re: Kineska Superliga!

Post by jethro »

:bih:

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#55 Re: Kineska Superliga!

Post by Tomahawk11 »

Igraju Liaoning - Shenhua, teren isto livada neka, prilicno los, na sredini neke fleke ko da su nuklearni pokusi izvodjeni....stadion sa olimpijskom trakom, stara zaostavstina. Pare imaju, ali ocito da infrastruktura kaska. Ne kazem, ima vjerovatno i ekipa koje imaju odlicne stadione, jer ne pratio ovo previse, ali ovo mi bas upalo u oko.
supercali

#56 Re: Kineska Superliga!

Post by supercali »

Ja to gledam ovako
Osnovali ligu prije par godina
U ligi igra lupam 16 timova
5-6 timova drze tajkuni jos par njih guraju neke firme sponzori a ostali su tu da popune kvotu
Nesto kao kod nas kad udje obarska i sl sammo ssto je kod nas 10 puta gore
jethro

#57 Re: Kineska Superliga!

Post by jethro »

ODLIČNE IGRE: Dva gola Salihovića u pobjedi Beijing Renhea

U okviru 16. kola Jia Kineske lige ekipa Beijing Renhea savladala je ubjedljivo ekipu Hunan Billowsa rezultatom 3:0.
Tim za koji nastupaju naši internacionalci Zvjezdan Misimović i Sejad Salihović pregazio je ekipu Hunana.

Najzaslužniji za trijumf domaćeg tima bio je upravo naš Sejad Salihović koji je postigao dva gola.
Prvi je postigao već u 8. minuti, a drugi u 77. iz penala.

Beijing Renhe se nakon ove pobjede nalazi na petom mjestu sa 27 bodova, dok je Hunan posljednji sa 9 bodova.
MyTao

#58 Re: Kineska Superliga!

Post by MyTao »

Kinezi nudili Higuainu 800k sedmicno, on odbio. :-) :-)
jethro

#59 Re: Kineska Superliga!

Post by jethro »

Pelle postao šesti najplaćeniji igrač svijeta, sedmično zarađuje 350.000 eura

Nakon nekoliko sedmica spekulacija, talijanski reprezentativac Graziano Pelle je prešao iz Southamptona u Shandong Luneng, čime je postao šesti najplaćeniji nogometaš svijeta. Pellea je privukla odlična finansijska ponuda, gdje tridesetogodišnji napadač sedmično zarađuje 350.000 eura. Od njega veća sedmična primanja imaju samo Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Hulk, Neymar i Zlatan Ibrahimović.
Tito_i_Partija

#60 Re: Kineska Superliga!

Post by Tito_i_Partija »

Nevjerovatno. Jedan prilicno prosjecan igrac dobija daleko vise para nego neke mega-zvijezde ovog sporta, k'o sto su npr. Hazard, Rooney, Muller, Pogba, itd. :-)
MOSALJOZE

#61 Re: Kineska Superliga!

Post by MOSALJOZE »

Hulk po minuti 30£ :mrgreen:
groove

#62 Re: Kineska Superliga!

Post by groove »

kinezi su najodgovorniji sto se brazil bruka sa reprezentacijom :D
Papastadopulos

#63 Re: Kineska Superliga!

Post by Papastadopulos »

shandong luneng 4-0 shijiazhuang, perfekta utakmica od strane domacina i bjeze i opasne zone, a iskazali su se omaleni walter montillo i mladi diego tardelli(31) sa po dva gola :shock: :run:
Ajatolah_

#64 Re: Kineska Superliga!

Post by Ajatolah_ »

Al' čuj da jedan Graziano Pelle bude 6. najplaćeniji igrač svijeta. :lol: Pa taj igrač je obični prosjek, mogu zamisliti kakve ponude su dobijali ili će dobijati igrači koji su zaista klasa.

Ibra je lud ako poslije Manchestera ne ode na godinu u Kinu da u kasnim tridesetim bude najplaćeniji igrač u historiji fudbala.
Tomahawk11
Globalni moderator

#65 Re: Kineska Superliga!

Post by Tomahawk11 »

Sto je lud? Recimo, zaradio 100 miliona....da zaradi jos 50? 100? 200? Milijardu?
Koja je svrha? Pa nece zivjeti milijardu godina :-)
Ibra je vec sad lud sto jos uvijek igra. A vjerovatno ce i tu godinu u Kinu na kraju. Kina ili Amerika. Da se jos koji milioncic uzme.
Megalomani....
Tito_i_Partija

#66 Re: Kineska Superliga!

Post by Tito_i_Partija »

Kad naviknes da zivis na visokoj nozi, para nikad dosta. A i sto da ne? Dobijas ogromnu sumu para za nesto sto volis da radis, i jos si odlican u tome. Ne vidim razloga zasto bi odust'o.
Tomahawk11
Globalni moderator

#67 Re: Kineska Superliga!

Post by Tomahawk11 »

Valjda zato sto nije isto igrati u velikim evropskim klubovima i nekom Shandongu iz Kine.
Ako vec pricamo o uzivanju u igri.
Tito_i_Partija

#68 Re: Kineska Superliga!

Post by Tito_i_Partija »

Pa nije isto, al' jednom evropskom igracu je igranje u Kini zajebancija koja se jako dobro placa. Puno manje stresa i konkurencije nego u evropskim klubovima, gdje ti valja orat' k'o vo da budes na nivou.

Ibra jos moze igrat' u evropi, u jako je dobroj formi. Trenutno nema potrebe da ide u Kinu. Al' za prosjecne igrace k'o sto su Pelle i Lavezzi, Kina je obecana zemlja gdje se njihov mediokritet skupo placa.
decko_sa_kovaca

#69 Re: Kineska Superliga!

Post by decko_sa_kovaca »

Ja ne znam kako je moguce potrosit 30£ po minuti. Jes da ne znam ni kako je moguce sto kerma dnevno potrosit al haj
supercali

#70 Re: Kineska Superliga!

Post by supercali »

decko_sa_kovaca wrote:Ja ne znam kako je moguce potrosit 30£ po minuti. Jes da ne znam ni kako je moguce sto kerma dnevno potrosit al haj
Jbg ne zivimo taj zivot zato ne znamo
Imam poznanika koji je bas bas bogat I kaze ja dnevno trosim oko 200 maraka prosjecno
Reko kako pa kaze tu je parking tu je gorivo onda jelo sitnice koje kupis nabere se 200 maraka a nisi nista konkretno kupio al zato kroz posao dnevno zaradi recimo 1000
I njemu je to sitnica
Kao sto je tebi dnevnica 50 recimo I trosis 10 maraka na hranu I sitnice
5korpus

#71 Re: Kineska Superliga!

Post by 5korpus »

Liga takoreci pisaj po sirotinji :izet:
studeni76

#72 Re: Kineska Superliga!

Post by studeni76 »

Uh koja uzasna povreda za Demba Be. Ode potkoljenica na pola
jeza u ledja

#73 Re: Kineska Superliga!

Post by jeza u ledja »

studeni76 wrote:Uh koja uzasna povreda za Demba Be. Ode potkoljenica na pola
Imam osjecaj da se dosta tih lomova noge u fudbalu desi na slican nacin. Neko odozada mlatne igraca na stajnu nogu i kvrc. Ocekivao bih vise lomova sprijeda gdje je kost na povrsini. Al kostobrani valjda cine svoje. Mogli bi se uvesti kaki kostobrani i za pozadi. :?
omar little

#74 Re: Kineska Superliga!

Post by omar little »

pellegrini ode u kinu
Logovan

#75 Re: Kineska Superliga!

Post by Logovan »

omar little wrote:pellegrini ode u kinu
A evo sada će dovesti Pepea kod sebe. :D

Izgleda i Di Maria ode u Kinu.
Post Reply