Jebi se!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

broj dva

#51 Re: Jebi se!

Post by broj dva »

Dobar video, jak i navodi na razmisljanje. Nadam se da momak nece imati problema u gradu.
radiša

#52 Re: Jebi se!

Post by radiša »

celava_dlaka wrote:
jebi se ti jarane
¤ jelena ¤

#53 Re: Jebi se!

Post by ¤ jelena ¤ »

Cenzura, a?

Znači....na hiljade ljudi, u svoja četiri zida i među svojima može i mislit i govorit ovo što je u videu rečeno,

a jedna osoba, javno, ne može... :?
sha_ba

#54 Re: Jebi se!

Post by sha_ba »

ja maloprije pogledah, eno na portalu radi i :thumbup: od mene
Eggsy

#55 Re: Jebi se!

Post by Eggsy »

nadam se da urade i neki nastavak..ovako su dotakli samo foku na vrhu ledenog brijega
¤ jelena ¤

#56 Re: Jebi se!

Post by ¤ jelena ¤ »

Kakav crni nastavak, puj daleko bilo, to nam djeca gledaju...
hrle1976

#57 Re: Jebi se!

Post by hrle1976 »

Ovaj kratki film ako nije ZVIZ napisao, ja sam Papa... :pisnuo: oplakah - realitet tih prostora
artime

#58 Re: Jebi se!

Post by artime »

Ne znam da li neko istakao da se radi o mladoj osobi. Svako ko ima dijete bjezi naravno da gleda upravo ovakav odraz svog djeteta, koje ovo drustvo, izmedju ostalog, odgaja. A znam koliko hocete mladih koji imaju ovakave frustracije. po meni jako porazavajuce.
Stariji su se nagledali drugacijeg sistema, a sta cemo sa ovim kojima je "J... se" moto svog tek zapocetog zivot i osnovni odnos prema njemu.
Takav pojedinac se poceo na ovim prostorima njegovati.
¤ jelena ¤

#59 Re: Jebi se!

Post by ¤ jelena ¤ »

hrle1976 wrote:Ovaj kratki film ako nije ZVIZ napisao, ja sam Papa... :pisnuo: oplakah - realitet tih prostora
Kojih to tih prostora? Đe ti je to?
hrle1976

#60 Re: Jebi se!

Post by hrle1976 »

artime wrote:Ne znam da li neko istakao da se radi o mladoj osobi. Svako ko ima dijete bjezi naravno da gleda upravo ovakav odraz svog djeteta, koje ovo drustvo, izmedju ostalog, odgaja. A znam koliko hocete mladih koji imaju ovakave frustracije. po meni jako porazavajuce.
Stariji su se nagledali drugacijeg sistema, a sta cemo sa ovim kojima je "J... se" moto svog tek zapocetog zivot i osnovni odnos prema njemu.
Takav pojedinac se poceo na ovim prostorima njegovati.
A gdje to ljudi bjeze? Od cega bjeze i sta ih ceka tamo gdje odu? Vecinu ceka gori ghetto nego BiH sto ikad moze biti. Vecina nasih jedva izvuce minimalac a rintaci po 12h dnevno da bi tek od tih para mogla nekako (fino za necije oci) ziviti. Ali pitali se iko gdje ili bolje receno u kojem dijelu grada tamo gdje izbjegnu? U ghettu zive! Gdje im djeca poprime gore osobine nego da se svaki dan sa Sarajevo klosarima igraju cize blize, trule kobile, abertude te zandara i lopova. Bosancu je vazno da kupi nesto, a to sto je kupio cumez nije bitno. Tako isto i sa bjegom iz sranja u sranje. Dodje u isto ili groe sranje ali bitno je da moze reci da nije isto pakovanje.
kakavdanakneiskustvu

#61 Re: Jebi se!

Post by kakavdanakneiskustvu »

dobar klip, :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#62 Re: Jebi se!

Post by kakavdanakneiskustvu »

lajkujMe wrote:Al ce nastradati lik kad klosari, siptari i sandzaklije ga vide oni ne razumiju ovo :D
:thumbup:
artime

#63 Re: Jebi se!

Post by artime »

hrle1976 wrote: A gdje to ljudi bjeze? Od cega bjeze i sta ih ceka tamo gdje odu? Vecinu ceka gori ghetto nego BiH sto ikad moze biti. Vecina nasih jedva izvuce minimalac a rintaci po 12h dnevno a od tih para moze nekako ziviti ali gdje ili bolje receno u kojem dijelu grada tamo gdje je izbjego. U ghettu zive, gdje im djeca poprime gore osobine nego da se svaki dan sa Sarajevo klosarima igraju cize blize, trule kobile, abertude te zandara i lopova. Bosancu je vazno da kupi nesto, a to sto je kupio cumez nije bitno. Tako isto i sa bjegom iz sranja u sranje. Dodje u isto ili groe sranje ali bitno je da moze reci da nije isto pakovanje.
To sto si napisao je upravo o cemu pisem.
Navodi primjere do sutra, ne otkrivas toplu vodu. Ali samim time sto navodis primjere ne rjesavas problem, niti otkrivas njegov uzrok vec samo produbljujes vlastitu frustraciju. (citaj ovo kao opcenito)
Komplkesnija je situacija, ali ovaj video je odlican primjer (opet kroz umjetnost :)) da se sa jednom psovkom svede nas kompletan odnos prema trenutnom stanju. OPet kazem, mladi su tu kljucni jer drugaciju stvarnost nisu dozivjeli.
cyprus

#64 Re: Jebi se!

Post by cyprus »

Ja ovaj video vidim prvenstveno kao pljuvanje po samom sebi... I to je ono što mi se sviđa... Ne možeš se ispišat po drugima, a da se pritom ne pogledaš u ogledalo...
hAZNADAR

#65 Re: Jebi se!

Post by hAZNADAR »

Odlican video, dobra gluma, dobri statisti,.. sve u svemu kvaliteta dovoljno dobra da se kandiduje za neko takmicenje.
Ovo bi prije trebalo da stoji na podforumu koji se bavi umjetnoscu i da diskutujemo o perfomansu, reziji,... negoli o kritici drustva. Mladic ili scenarista nisu nikoga postedili, sto je vrlo pametno uradjeno i bilo kakav fokus na nekoj od prozvanih grupacija nema smisla.

A ako vec hocete o porukama sa videa i ko sve da se hebe,.. - radije razmislite o rjesenjima, odgovorima,.. Postalo je zamorna samokritika tipa jebo ti nas, takvi smo sta ces, nema od nas nista,.... ako nema bar zamisli kako da se to popravi.

I opet ponavljam - ovo je vise za diskusije o umjetnickoj kvaliteti negoli o drustvu.
karanana

#66 Re: Jebi se!

Post by karanana »

nema ovdje nikakve umjetnicke kvalitete niti takmicarskog potencijala kada je podzonjeno.
insomnia78

#67 Re: Jebi se!

Post by insomnia78 »

Kak'o bolan takmicenje kad nije autorsko?
pirmin

#68 Re: Jebi se!

Post by pirmin »

hrle1976 wrote:Ovaj kratki film ako nije ZVIZ napisao, ja sam Papa... :pisnuo: oplakah - realitet tih prostora
Ova predstava najvise i proziva papcine poput zviza.
Boateng

#69 Re: Jebi se!

Post by Boateng »

hAZNADAR wrote:Odlican video, dobra gluma, dobri statisti,.. sve u svemu kvaliteta dovoljno dobra da se kandiduje za neko takmicenje.
Ovo bi prije trebalo da stoji na podforumu koji se bavi umjetnoscu i da diskutujemo o perfomansu, reziji,... negoli o kritici drustva. Mladic ili scenarista nisu nikoga postedili, sto je vrlo pametno uradjeno i bilo kakav fokus na nekoj od prozvanih grupacija nema smisla.
Image
BHCluster

#70 Re: Jebi se!

Post by BHCluster »

Pogledao sam ovaj video snimak i licno mislim da da je poenta u tome da smo svi odgovorni za svoje probleme i za svoju buducnost koju onako lagano predajemo u ruke drugih i onda nastaje ovo kljivljenje svega i svakoga osim onoga ko je stvarno odgovoran, tj sebe.

Za komplet ekipu koja je ovo radila :thumbup: .
medvjed23

#71 Re: Jebi se!

Post by medvjed23 »

nije mi zanimljivo preslikavanje američkih furki na naše podneblje, pa nisam oduševljen naslovnim videom..
al treba biti pošten i suzdržati se od pogrešnih tumačenja.. ako se dobro sjećam odgovarajućeg filma, poenta u videu obrađene scene je u samokritici.. na to upućuje njen završetak, kao i kontekst čitavog filma.. a ni ogledalo nije tu bez razloga..
hrle1976

#72 Re: Jebi se!

Post by hrle1976 »

artime wrote:
hrle1976 wrote: A gdje to ljudi bjeze? Od cega bjeze i sta ih ceka tamo gdje odu? Vecinu ceka gori ghetto nego BiH sto ikad moze biti. Vecina nasih jedva izvuce minimalac a rintaci po 12h dnevno a od tih para moze nekako ziviti ali gdje ili bolje receno u kojem dijelu grada tamo gdje je izbjego. U ghettu zive, gdje im djeca poprime gore osobine nego da se svaki dan sa Sarajevo klosarima igraju cize blize, trule kobile, abertude te zandara i lopova. Bosancu je vazno da kupi nesto, a to sto je kupio cumez nije bitno. Tako isto i sa bjegom iz sranja u sranje. Dodje u isto ili groe sranje ali bitno je da moze reci da nije isto pakovanje.
To sto si napisao je upravo o cemu pisem.
Navodi primjere do sutra, ne otkrivas toplu vodu. Ali samim time sto navodis primjere ne rjesavas problem, niti otkrivas njegov uzrok vec samo produbljujes vlastitu frustraciju. (citaj ovo kao opcenito)
Komplkesnija je situacija, ali ovaj video je odlican primjer (opet kroz umjetnost :)) da se sa jednom psovkom svede nas kompletan odnos prema trenutnom stanju. OPet kazem, mladi su tu kljucni jer drugaciju stvarnost nisu dozivjeli.
Ja zivim van tih prostora jos malo pa punih 40 godina.
Thorgerson

#73 Re: Jebi se!

Post by Thorgerson »

Joj vas...ovo je obicna vjezba...to stoji u tekstu. Nit se furaju na nesto, nit pokusavaju da nekoga kopiraju, niti bilo sta...
Ispitna vjezba adaptacije scene iz filma "25th Hour" (2002), Spike Lee

Ovo je studentska vježba te kao takva koristi muziku i arhivski materijal čija prava pripadaju njihovim vlasnicima. Vježba je nekomercijalna, snimljena u edukativne svrhe kao semestralni ispit. Citirana scena je prikaz unutarnjeg sukoba aktera. Kroz bijesom ispunjen monolog, akter traži krivca za svoje probleme samo da bi došao do spoznaje i pomirenja da je sam kriv za svoju sudbinu, a ne niko drugi. Ova vježba i njeni autori ne glorifikuju niti podržavaju nijedan vid fašizma, nacionalizma, rasizma i ksenofobije.
Samo je ispalo dobro, pa mu je mozda i profa rekao i kolege da okaci na youtube. I nisu pogrijesili.
Thorgerson

#74 Re: Jebi se!

Post by Thorgerson »

Boateng wrote:
hAZNADAR wrote:Odlican video, dobra gluma, dobri statisti,.. sve u svemu kvaliteta dovoljno dobra da se kandiduje za neko takmicenje.
Image
Spike je crnac...tako da mislim da imamo vise sansi na takmicenjima.

:D
KB9

#75 Re: Jebi se!

Post by KB9 »

objasnis ljudima sve i opet namjerno ne zele da skontaju :lol:
Post Reply