Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

dezurni_ucenik

#51 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 01:01, edited 1 time in total.
Tabhana

#52 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by Tabhana »

Vjeruješ li da sam to ranije nekad pisao, nešto slično, počela se raja smijati, i onda sam počeo trolati na forumu. Vidio sam da nema ni 10% ozbiljnih forumaša s kojima možeš voditi normalan dijalog.

Sve je do interesa, historija je pokazala ko i šta ima interes u BiH. I dan danas je tako, nove generacije, stara priča i tako se radi kroz kružni sistem.

Da, i ja se nadam uveliko NATO-u, to bi nam uveliko pomoglo. Rusija već napeta ko puška, orkužiše je ljudi, šteta pa Kinezi vide u Rusiji mnogo.
dezurni_ucenik

#53 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by dezurni_ucenik »

.
Tabhana

#54 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by Tabhana »

dezurni_ucenik wrote:
Tabhana wrote:Vjeruješ li da sam to ranije nekad pisao, nešto slično, počela se raja smijati, i onda sam počeo trolati na forumu. Vidio sam da nema ni 10% ozbiljnih forumaša s kojima možeš voditi normalan dijalog.

Sve je do interesa, historija je pokazala ko i šta ima interes u BiH. I dan danas je tako, nove generacije, stara priča i tako se radi kroz kružni sistem.

Da, i ja se nadam uveliko NATO-u, to bi nam uveliko pomoglo. Rusija već napeta ko puška, orkužiše je ljudi, šteta pa Kinezi vide u Rusiji mnogo.

Smiju se ovdje pojedinci na svakoj temi, ima tu od trolera do salonaca.

Samo da dodam, vezano za srebrenicku rezoluciju, nisu oni to pisali sto nas vole ili da peru savjest, vec cisto nam kost bacili "e mi smo vasi gospodari, ako budete bili fini i poslusni, bice jos kostiju", pri tom aludirajuci na to da se odredis na ciju stranu ces da stanes. A mi posto smo mala nemocna drzava, moramo uzeti tu kost, reci "hvala i tu smo za vas". Draze mi je imati Amerikance i Engleze na svojoj strani nego Ruse i Kineze.
Upravo tako, odlično :thumbup:

I meni, od dva zla, birate ono manje. Ipak ima nešto i demokratije u njima, da nas zaista vole ništa se ne bi dogodilo 92-95, ali eto, moralo se desiti.

Image

Mapa koja mnogo govori.
Idriz

#55 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by Idriz »

Tabhana wrote:Vjeruješ li da sam to ranije nekad pisao, nešto slično, počela se raja smijati, i onda sam počeo trolati na forumu. Vidio sam da nema ni 10% ozbiljnih forumaša s kojima možeš voditi normalan dijalog.

Ne mora Bosna uci u EU da bi se sprijecio uticaj Rusije u BiH. Gdje je tu logika? Bugarska i Rumunija su primljene samo da bi se napravila ta barijera izmedju Rusije i ostatka evrope i kakve veze Bosna ima s tim? Nikakve. Srbiju Nijemci vec kontrolisu i ona se ionako nizasta ne pita.

Sada je na sceni sukob civilizacija i podizanje ograda. Velika Britanija napusta EU, sentiment protiv migranata raste i rasce sve vise i vise. Cak i Merkelova okrece politiku za 180 stepeni i govori migrantima da nema vise ulaska. Amerika isto tako podize ograde. Trump koji je hladno izjavio da muslimanima treba zabraniti ulazak u ameriku nakon te izjave uduplao je popularnost. Turskoj vise ne vjeruju. Dzaba joj sto je clanica NATO-a, nista je nisu podrzali sa onim preletanjem Ruskih aviona. Erdogan je napravio neprocjenjivu stetu i pridonjeo percepciji da se odvija sukob civilizacija. Islamska drzava izludjuje evropljane i amerikance i ne znaju sta da rade s tim u vezi. Svaki dan u zapadnim medijima je vijest o nekoj prijetnji terorizma. Ekonomska situacija u svijetu je sve gora.

Uzimajuci u obzir sve ove trendove nema vise prosirenja EU, posebno nema prijema neke zemlje sa znacajmim muslimanskim stanovnistvom. Tako nesta nijedna vlada ne se ne bi usudila podrzati jer je sentiment stanovnistva u EU protiv toga. Nastavice samo da podizu ograde i da grade barijere.
Tabhana

#56 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by Tabhana »

Ne pita se Srbija za ništa, ali Srbija je država bez glave i oni imaju i dalje ogromne aspiracije prema BiH. Otvaraju se škole po imenima Srbija u BiH, gdje je tu logika, nema je. Ustav kaže Bošnjak, Hrvat, Srbin, okej, ali odakle Srbije sada tu. Što nije u Federaciji otvorena škola Srbija, što baš u RS, ako je donacije bilo. Mene ne vrijeđa niti jedan naziv ako je dobronamjerno napravljeno nešto, a ne samo kao obično pranje mozga.

Rusija ima ogroman uticaj prema Srbiji, još više pravoslavna crkva i tako će biti sve dok se možda Srbija ostavi mitova i okrene u potpunosti EU, ali čisto sumnjam. Vulčić se možda promijenio, želi dobro narodu, ali čim dođe na vlast, on dobije knjige svoje od Načertanija do najnovijih gdje je bolesna ideologija i nikla.

To je tako i ja ne vidim niti sekunde promijene Srbije prema BiH, jedino pričom, djelima NE.

Donald je potpuno nebitna ličnost i on neće nikada dobiti izbore u SAD.

ISIS izluđuje mnoge, najviše muslimane jer se predstavljali kao muslimani. Bi li Rusija ili bilo koja druga država srušila avion koji ide njihovim prostorom? Ne branim Turke, ali svako ko imali šteti suverenitetu neke države treba biti odstranjen.

Muslimani su najmanje bitni, ovdje ih ima mnogo na papiru, ali samo na papiru, najliberalniji narod što ćeš ikad vidjeti. Napali ih, genocid izvršili, a on opet s njima kao sa braćom, to je Bošnjak, zar to nije "kul"?
fortaleza

#57 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by fortaleza »

dezurni_ucenik wrote:
megaman4 wrote:
dezurni_ucenik wrote:Ma jasta ba, najbolje ne uci u EU i pustiti Rusima i Srbiji da nas guze do sudnjeg dana.
Šta je onda rješenje? BiH mora imati neku strategiju?

Rjesenje je uci u EU i NATO. A i draze bi mi bilo da Rotchildi kradu nego Izetbegovici, Dodici i Radeljasi.
Kradu te i Rotchildi i Izetbegovići, Dodici. Ulaskom u EU bi se sve to samo dodatno ozakonilo.
AzerVisoko wrote:
Tesla10 wrote:Ne želim u EU.
nije ni eu nesto sto je bila kamarah birokratije pogledajte kakve su drzave postale Slovenija i Hrvatska pa ce vam biti jasnoh da evropskoj uniji treba reci hvala ali ne hvala
:thumbup:

Nažalost, zbog loše socijalno-ekonomske te političke situacije većina građana će težiti da pristanu na bilo bilo što i bilo koju opciju pa tako i nametnuti ulazak u tu tvorevinu baš kao što se dogodilo nedavno Sloveniji i Hrvatskoj sad.

Ako nas prethodna iskustva iz regije ne opamete onda smo zreli za šišanje.
Last edited by fortaleza on 01/02/2016 02:45, edited 1 time in total.
muzicar_iz_parka

#58 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by muzicar_iz_parka »

Nemaju oni nekog interesa, da imaju ušli bi već do sad ili bili duboko u procesu ulaska.
Tipičan primjer ulaska iz interesa je većina istočnoevropskih država 2004 te Bugarska i Rumunija 2007. Posebno smješno kod Bugarske i Rumunije je da su prilikom ulaska imali lošiji standard od BiH, korpupcija sličnih razmjera, jedino politički malo stabilnije. Ne može niko reći nisu znali pa sad izmišljaju nova pravila.

Smatram da će ove države koje su ostale van EU teško ući, jer jednostavno za samu uniju primanje pomenutih ne predstavlja nikakvu značajnu prednost. Mogu prodavati šta hoće bez ikakvih ograničenja, isto tako imaju mogućnost jeftine proizvodnje za svoje kompanije, u ekonomskom smislu im ništa više ne treba.
Prostor oko ostalih država van EU na Balkanu je okružen samom EU i NATO savezom, i da hoće ne može niko svoje interese ovdje ostvarivati pretjerano na štetu EU ili zapada. Za tu namjenu je dosta lakše finansirati EU-skeptične stranke i koristiti greške EU u propagadne svrhe te plasirati kroz zapadne medije, nego koristiti BiH, Srbiju, itd za to.
Ono šta je relativno sigurno je ulazak BiH i Srbije u NATO, intergracijom u isti vojni savez ostaje veoma malo prostora za neke sukobe u budućnosti, neće da imaju na svojim granicama bure baruta. Ne bi više rat bio 500 km od EU nego na samoj granici.

Naravno nema u politici poštenja pa da otvoreno kažu "nećemo vas", to se radi kroz postavljanje novih EU uslova, a toga ima dovoljno da komotno mogu 50 godina odugovlačiti.
muzicar_iz_parka

#59 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Teoretski ne bi ni EU napravila bolju državu od BiH ako samo društvo i pojedinci to ne žele.
Poznavajući naš narod, samo bi se gledalo kako više na koji način uzeti novac nekom vrstom prevare.
Koliko je recimo bolje u Hrvatskoj sada nego prije ulaska u EU?
I dalje ih muče isti problemi kao prije ulaska, na vlasti isti ljudi, tajkuni netaknuti, jedina prednost što građani mogu ići raditi bez ikakvih dozvola širom EU. Opet to je loše za razvoj HR, ako idu mladi i obrazovani, ko će onda razvijati ekonomiju i biti oslonac razvoja?
Tabhana

#60 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by Tabhana »

Pa ne bi ni morali, otišao bi sav narod iz BiH :lol:
calculator

#61 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by calculator »

Sabaton wrote:http://www.avaz.ba/clanak/217170/bih-tr ... lazak-u-eu

Preoptimisticno ili ne? Ja mislim da jest. :roll: Ako cemo podnijeti zahtjev za clanstvo u februaru 2016, a Hrvatskoj je od podnosenja aplikacije trebalo 9 godina da svoje zakonodavstvo prilagodi EU, znaci da bi realno bilo ocekivati da BIH udje u EU oko 2023/2024 :izet:
Prije nego i podnese aplikaciju za članstvo BiH u EU, aktuelna vlast morala bi referendumom zatražiti mišljenje svih stanovnika BiH o ovako važnoj političkoj, ekonomskoj i slično odluci, a svakako da referendum treba otvoriti neposredno prije zaključivanja ugovora o pridruživanju.
Idriz

#62 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by Idriz »

Tabhana wrote:Ne pita se Srbija za ništa, ali Srbija je država bez glave i oni imaju i dalje ogromne aspiracije prema BiH. Otvaraju se škole po imenima Srbija u BiH, gdje je tu logika, nema je. Ustav kaže Bošnjak, Hrvat, Srbin, okej, ali odakle Srbije sada tu. Što nije u Federaciji otvorena škola Srbija, što baš u RS, ako je donacije bilo. Mene ne vrijeđa niti jedan naziv ako je dobronamjerno napravljeno nešto, a ne samo kao obično pranje mozga.

Rusija ima ogroman uticaj prema Srbiji, još više pravoslavna crkva i tako će biti sve dok se možda Srbija ostavi mitova i okrene u potpunosti EU, ali čisto sumnjam. Vulčić se možda promijenio, želi dobro narodu, ali čim dođe na vlast, on dobije knjige svoje od Načertanija do najnovijih gdje je bolesna ideologija i nikla.

To je tako i ja ne vidim niti sekunde promijene Srbije prema BiH, jedino pričom, djelima NE.

Donald je potpuno nebitna ličnost i on neće nikada dobiti izbore u SAD.

ISIS izluđuje mnoge, najviše muslimane jer se predstavljali kao muslimani. Bi li Rusija ili bilo koja druga država srušila avion koji ide njihovim prostorom? Ne branim Turke, ali svako ko imali šteti suverenitetu neke države treba biti odstranjen.

Muslimani su najmanje bitni, ovdje ih ima mnogo na papiru, ali samo na papiru, najliberalniji narod što ćeš ikad vidjeti. Napali ih, genocid izvršili, a on opet s njima kao sa braćom, to je Bošnjak, zar to nije "kul"?
Ja se slazem da su BiH muslimani Bosnjaci najliberalniji narod u ex yu, ne samo u BiH. Zato sam i rekao da ih smatram kvalifikovanijim za clanstvo u EU neko bosanske Srbe i Hrvate ali to je za Evropu nebitno. Oni to ne znaju, ne vjeruju i ne tice ih se. U politici cinjenice imaju manju tezinu od predrasuda.

Takođe, pretenzije Srbije prema BiH nisu problem Evrope. Bas ih briga.

Trump ce dobiti nominaciju, i to je dovoljan pokazatelj kuda zapadni svijet ide. Prije 10 godina bilo bi nezamislivo da iole kredibilan politicar izjavi da muslimanima ili bilo kome treba zabraniti ulazak u Ameriku, a sada je to karta za nominaciju. Mozemo se praviti ludi da to nista ne znaci ali je znacajan indikator kretanja. Ostaje ham da se nadamo da bece postati predsjednik, no akp i nenpistane on njegove politike ce dobiti na popularnosti. To vec vidimo jer je Kongres odbio prijem sirijskih izbjeglica na insistiranje guvernera vise drzava.

Rat u Siriji ce da potraje, prosiri se na Tursku, vec se desava u Jemenu, a Saudijska Arabija se blizi bakrotu. Nije iskljucen rat izmedju njih i Irana i opsta eskalacija je na pomolu. Zapad nema odgovor protiv Isis-a i eventualni dodatni teroristicki napadi ba zapadu samo ce povecati uticaj antimuslinanskih politicara kao Trump pa ce vak i oni liberalniji morati da se dodvore glasacima. Poluparnost fasista raste (UKIP, Natiobal Front, itd).

Sengen je na ivici ukidanja i mozemo ocekivati novo uvodjenje viza BiH gradjanima.

Sve u svemu, trend desavanja u svijetu ukazuje na to da ne samo da nece biti prosirenja EU niti prijema BiH, vec da generalno idemo ka vecim zidovima i barijerama, cak nekoj vrsti suptilnijeg aparthejda. Nazalost.
PeppermintSA

#63 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by PeppermintSA »

Nećemo mi nikad ući u EU.

Evropa nas ne želi i to je jasno kao dan. Da nije tako, ne bi nas ostavila u ovoj luđačkoj košulji već 20 godina.

A pri tom, da se ne lažemo, jedna većinski muslimanska država apsolutno nikad neće prismrditi Evropi. To je nažalost tako. Čim su izašle prve vijesti o našem predavanju zahtjeva za članstvo, britanski Guardian je odmah opalio ogroman članak sa naslovom ''većinski muslimanska BiH bla bla''.

Mislim da se širenje EU završava sa Hrvatskom, a moguće i Crnom Gorom. Mi i Srbija nikad nećemo ući, s tim da će se Srbija vremenom okrenuti ka Rusiji, a mi ćemo i dalje sjediti ovdje i ispijati kafe.

Na kraju krajeva, ne mislim da će EU još predugo preživjeti.
muzicar_iz_parka

#64 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Idriz wrote:

Ne mora Bosna uci u EU da bi se sprijecio uticaj Rusije u BiH. Gdje je tu logika? Bugarska i Rumunija su primljene samo da bi se napravila ta barijera izmedju Rusije i ostatka evrope i kakve veze Bosna ima s tim? Nikakve. Srbiju Nijemci vec kontrolisu i ona se ionako nizasta ne pita.

Sada je na sceni sukob civilizacija i podizanje ograda. Velika Britanija napusta EU, sentiment protiv migranata raste i rasce sve vise i vise. Cak i Merkelova okrece politiku za 180 stepeni i govori migrantima da nema vise ulaska. Amerika isto tako podize ograde. Trump koji je hladno izjavio da muslimanima treba zabraniti ulazak u ameriku nakon te izjave uduplao je popularnost. Turskoj vise ne vjeruju. Dzaba joj sto je clanica NATO-a, nista je nisu podrzali sa onim preletanjem Ruskih aviona. Erdogan je napravio neprocjenjivu stetu i pridonjeo percepciji da se odvija sukob civilizacija. Islamska drzava izludjuje evropljane i amerikance i ne znaju sta da rade s tim u vezi. Svaki dan u zapadnim medijima je vijest o nekoj prijetnji terorizma. Ekonomska situacija u svijetu je sve gora.

Uzimajuci u obzir sve ove trendove nema vise prosirenja EU, posebno nema prijema neke zemlje sa znacajmim muslimanskim stanovnistvom. Tako nesta nijedna vlada ne se ne bi usudila podrzati jer je sentiment stanovnistva u EU protiv toga. Nastavice samo da podizu ograde i da grade barijere.
Trump je obični populista koji glupim neargumentovanim tezama pokušava dobiti veći broj glasača.
USA ni djelimično nema problema sa izbjeglicama kao EU niti može zbog drugačijeg pristupa kontroli ulaska od većine EU država a i zbog geografskog položaja. Običan američki narod kao svukud je glup pa se pali na to bez razmišljanja, kako bude kampanja odmicala njegovi protivnici će to koristiti u svoju prednost.
Trenutni problem sa ISILom dozvoljava populistima poput Trumpa da kažu više nego u normalnim uslovima, takvih galamdžija su republikanci uvijek imali.
Njemačka se malo zeznula sa emigrantima, vjerovatno su očekivali više "evropske solidarnosti", koja je izostala.
Sami emigranti očito biraju radije Njemačku za destinaciju nego druge EU države zbog velikih očekivanja dok Njemci nisu u stanju primiti toliko u kratkom roku.
Avangardno

#65 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by Avangardno »

Ulazak u Evropsku Uniju kad i ako ali u NATO nikada.
Dok god se Srbi pitaju za nešto u BIH, a to će biti zauvijek, nikad se u NATO neće ući.
Oni da genocidišu srpski narod, da vrše agresiju 1999 godine a mi da ulazimo sad u njihov savez? :evil: :evil: :evil: Nema od toga ništa.

Sjetite li se vi kada šta je to NATO radio Srbima? Imate li saosjećanja??? :evil: :evil: :evil: Znate li da ste sa istim Srbima u bratstvu i jedinstvu živjeli u Jugoslaviji? Umjesto da ispoštujete žrtvu komšijskog naroda protiv koga je ustao najjači vojni savez na svijetu vi bi u NATO. Kolektivna amnezija kod bošnjaka.

Država ne funkcioniše i jedini izlaz vidim u tome da se otcjepi RS i HB i da svako krene svojim putem. Pa kud ko hoće.

Srbija će svakako ući u EU prije BIH, Srbi iz BIH će lagano moći uzeti dvojno državljanstvo kao što i sada mogu i neće uopšte biti problema.
Ko želi lakše do boljeg života, uzme srbijanske papire i put EU, a sa druge strane oni koji ostanu zdušno rade na postavljanju prepreka za bilo kakvo funkcionisanje BIH. Poenta je da Bošnjaci Evropske Unije neće vidjeti.
Tabhana

#66 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by Tabhana »

Amerikanci u imali i političari koji su žugali na Meksinakance, pa nikom ništa, Amerika sve više demokratska prema svom narodu i komšijama, zato još jače udaraju na ostale svojom demokratijom :D

Pisao bi više ljudi, super tema, ali nemam snage u 3 izjutra ozbiljno pisati, čujemo se u toku dana, odlična razmišljanja i viđenja imate :thumbup:
Idriz

#67 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by Idriz »

muzicar_iz_parka wrote:
Idriz wrote:

Trump je obični populista koji glupim neargumentovanim tezama pokušava dobiti veći broj glasača.
USA ni djelimično nema problema sa izbjeglicama kao EU niti može zbog drugačijeg pristupa kontroli ulaska od većine EU država a i zbog geografskog položaja. Običan američki narod kao svukud je glup pa se pali na to bez razmišljanja, kako bude kampanja odmicala njegovi protivnici će to koristiti u svoju prednost.
Trenutni problem sa ISILom dozvoljava populistima poput Trumpa da kažu više nego u normalnim uslovima, takvih galamdžija su republikanci uvijek imali.
Njemačka se malo zeznula sa emigrantima, vjerovatno su očekivali više "evropske solidarnosti", koja je izostala.
Sami emigranti očito biraju radije Njemačku za destinaciju nego druge EU države zbog velikih očekivanja dok Njemci nisu u stanju primiti toliko u kratkom roku.

obicni populista bez argumenata. pa naravno, i sta s tim? jebe se narodu za argumente, oni glasaju emocijama. problem s isilom tesko da ce ostati trenutni. rokaju ih non stop ali ih ne mogu unistiti, jer oni isplove u libiji, u nigeriji, gdje god... ne znaju kako da se bore protiv njih. to je bila najveca tema u predizbornoj kampanji i niko pojma nema.

nato je lijepa utopija, ali evo, turska je u nato-u pa opet imaju rat na istoku zemlje. ne vidim nesto da englezi, nijemci, francuzi, amerikanci, italijani i ostali salju trupe u tursku da im pomognu protiv kurdske ili ruske agresije. a niti protiv isis-a.

bili nijemci ili nebili u stanju primiti migrante, sad se popularno misljenje protiv te ideje namece toliko da ih ovi na vlasti moraju slusati.

svakome ko sanja snove o prijemu bih u eu preporucujem da procita ovaj clanak i komentare i posebno lajkove komentara ispod.

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ssels.html
Idriz

#68 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by Idriz »

Tabhana wrote:Amerikanci u imali i političari koji su žugali na Meksinakance, pa nikom ništa, Amerika sve više demokratska prema svom narodu i komšijama, zato još jače udaraju na ostale svojom demokratijom :D

Pisao bi više ljudi, super tema, ali nemam snage u 3 izjutra ozbiljno pisati, čujemo se u toku dana, odlična razmišljanja i viđenja imate :thumbup:
nikom nista? amerika po prvi put ima negativnu net iigraciju iz meksika i bilo kakva sansa da ilegalni meksicki imigrant ikada dobije drzavljanstvo je sada off the table. ovo podebljano mi je nejasno.
dezurni_ucenik

#69 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by dezurni_ucenik »

.
dezurni_ucenik

#70 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 01:00, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#71 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 01:00, edited 1 time in total.
Idriz

#72 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by Idriz »

Dao sam link novina za neobrazovane, a takvih je najvise. Da, lijep komentar nekog Engleza koji zivi kod nas. Nazalost, on nije reprezentativan uzorak. Skrolaj malo nize za reprezentativne uzorke.

Kad bi Turska podrzala Kurde protiv Isila to bi bila sasvim druga Turska od ove koju imamo. Imas ti jos da ucis i dezuras dok ne skontas medjunarodnu politiku.
dezurni_ucenik

#73 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 00:59, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#74 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 01/02/2016 11:24, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#75 Re: Godina ulaska BIH u EU? Prognoza?

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 00:59, edited 2 times in total.
Post Reply