tacno, takvo auto se ne prodaje po piku nego ostaje u porodici ili medju prijateljima... zato mi je pik oglas sa 5k godisnje sumnjiv...almir90 wrote:Ne prodaje ga, već sam naveo samo kao primjer da ima ljudi koji kupe auto radi ćeifa, ali da ih ne vozaju puno, već samo kad je lijepo vrijeme.holowey wrote:
i za koliko prodaje tog peugeota?
Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- holowey
#51 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
- holowey
#52 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
i zato ce na piku da budu sa predjenih max 10k godisnje jer kako dobro izgledaju niko nece vjerovati da su presli 400kalmir90 wrote:MySQL_Connect wrote:Stanje u Njemačkoj po pitanju A4:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/auto/ ... =ASCENDINGvidi im kilometraže, a izgledaju bolje nego kod nas.
-
autoskolee
#53 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Audi a6 c5 1.9 tdi 96kw
-
MySQL_Connect
#54 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
NediM17 wrote:Klasicni Bosnjak, daj VW i Audi a pisa po svemu ostalom.
http://www.olx.ba/artikal/19093250/rena ... -do-07-16/
http://www.olx.ba/artikal/19189101/chev ... uze-1-6-b/
Pruzi se jos malo, pa kupi auto, a ne usminkani grob.
Kupim auto 2011. godina i nemam dijelova za njega i moram plaćati ono što je na otpadu 100 moram platiti orginal 1000
Radije kupim auto sa 200k, i vozim komfor koji pruža auto od nekad 30 000 - 50 000 nego auto koje je staro par godina a košta kao golf star 10 godina.
I za ovo od 200k na satu platim dijelove i ako vidim da se ne isplati opremati prodam dalje kao što sam i kupio, a ne zaglavim sa nekim Renoom ili Chevorlet i nit popravit nit prodati...
-
MySQL_Connect
#55 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
nešto kao ovo: http://www.olx.ba/artikal/19919072/audi ... gistrovan/autoskolee wrote:Audi a6 c5 1.9 tdi 96kw
sviđa mi se... samo ne znam kakvi su troškovi održavanja, mali/veliki servis i ostalo...?
i da li je bolji ipak za ovo auto 2.5 motor... ako ima tko ovdje da mi kaže kakva je potrošnja 2.5 motora i održavanje bilo bi jako dobro... bojim se da je 1.9 slab motor za ovo auto..ili se varam?
- sema911s
#56 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
mysql,., ime govori puno al ti nista,.,
vezano za to da kupis nesto sto mozes popravljat na auto-otpadu,.,.,
jesi se kada zapitao zasto je neki dio zavrsio na auto-otpadu? (procitaj par puta tu rijec),.
ni ja nisam neki ljubitelj tih PSA,fiat-a,kineza korejaca i ostalih poluproizvoda, ali ako planiras kupiti u ovom slucaju auto i nadati se da ces nakon par godina eksploatacije(koristenja) zaradit na njemu,. a ovdje pricamo o veliko seriskim proizvodima koji nemaju neku vrijednost kada ostare,., varas se onoliko koliko ti je pametno zvucalo ime,.,
taj avudi koji hoces sigurno nije presao 183547km, i nije ga vozila baba do doktora(jer da jeee davno bi umrla),., tak da taj avudi(u ovom slucaju) je presao taj vas bog zna samo koliko,., pa on na oko izgleda dobar( koliko auto iz 2003 moze izgledat dobro) ali svi dijelovi su ihabani, istroseni i samim time ce da te uvedu u ogroman trosak( ovaj trosak ti navodim ako hoces auto za sebe pa da mijenjas sve sto treba, al ak si dundjer ko sto jesi unda uzmi audija) i kupuj lafete, injektore, turbine, dvomasene zamajce, felge, gume sa otpada,,., jer iskreno nemoj se naljutit takvi ko ti kvare sliku svima nama o avudiju,.jer kako ispada samo pakasi kao ti voze avudije,. jer je avujudi avuto za vas,.,
moj savjet (ako hoces poslusaj) za tih 11,000KM,., uzmi nesto do 8,000KM i dovedi ga u red da mozes gujicu stavit u njega sigurno, obuci ga u nove gume, nove kocione elemente, servis odradi,., jer tog avujudija sto ces snadbijevat dijelovima sa otpada zamolio bih te oznaci nekako,.,
jednom sam bio blizu smrti zbog osobe kao ti i nemam vise zivota sve se potrosilo,.,
pa ako mozes upozori nas,.,da te zaobidjemo,.,
hvala i ugodan dan zelimm
jesi se kada zapitao zasto je neki dio zavrsio na auto-otpadu? (procitaj par puta tu rijec),.
ni ja nisam neki ljubitelj tih PSA,fiat-a,kineza korejaca i ostalih poluproizvoda, ali ako planiras kupiti u ovom slucaju auto i nadati se da ces nakon par godina eksploatacije(koristenja) zaradit na njemu,. a ovdje pricamo o veliko seriskim proizvodima koji nemaju neku vrijednost kada ostare,., varas se onoliko koliko ti je pametno zvucalo ime,.,
taj avudi koji hoces sigurno nije presao 183547km, i nije ga vozila baba do doktora(jer da jeee davno bi umrla),., tak da taj avudi(u ovom slucaju) je presao taj vas bog zna samo koliko,., pa on na oko izgleda dobar( koliko auto iz 2003 moze izgledat dobro) ali svi dijelovi su ihabani, istroseni i samim time ce da te uvedu u ogroman trosak( ovaj trosak ti navodim ako hoces auto za sebe pa da mijenjas sve sto treba, al ak si dundjer ko sto jesi unda uzmi audija) i kupuj lafete, injektore, turbine, dvomasene zamajce, felge, gume sa otpada,,., jer iskreno nemoj se naljutit takvi ko ti kvare sliku svima nama o avudiju,.jer kako ispada samo pakasi kao ti voze avudije,. jer je avujudi avuto za vas,.,
moj savjet (ako hoces poslusaj) za tih 11,000KM,., uzmi nesto do 8,000KM i dovedi ga u red da mozes gujicu stavit u njega sigurno, obuci ga u nove gume, nove kocione elemente, servis odradi,., jer tog avujudija sto ces snadbijevat dijelovima sa otpada zamolio bih te oznaci nekako,.,
jednom sam bio blizu smrti zbog osobe kao ti i nemam vise zivota sve se potrosilo,.,
- drndalo
#57 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Ime teme:
Ove 2 oksimoronske stvari su ti po definiciji u koliziji...
Koje auto da kupim do 11.000 KM?
MySQL_Connect wrote:uz dužno poštovanje svim forumašima i alfama, nisanima i slično u obzir dolazi samo VW i AUDI
Ove 2 oksimoronske stvari su ti po definiciji u koliziji...
-
ado-šampion
#58 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Upravo to je poenta. Vani sto zbog infrastukture, sto zbog cesta, goriva, paznje, auto s 500 k fakat moze izgledati pristojno - takva auta se upravo traze gore od strane svercera i onda se ovdje vrate na 200 k, i ovdje opet izgledaju bolje nego auta koja su kod nas presla 250 k, ili vracena sa 700 k (i toga ima itekako) tako da je to vrlo jednostavan trik. Kupi Audija za 8k, s 400 k na satu, uljepsa ga malo, smanji na tipicnih 200 k i ovdje prodaje za 10-11, dok je u DE takav tipican Audi (naravno s pravih 200 k) 12-13 hiljada. Bosanac koji voli jeftino nista ne sumnja i ubjedjen je da je kupio auto s 200 k.holowey wrote:i zato ce na piku da budu sa predjenih max 10k godisnje jer kako dobro izgledaju niko nece vjerovati da su presli 400kalmir90 wrote:MySQL_Connect wrote:Stanje u Njemačkoj po pitanju A4:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/auto/ ... =ASCENDINGvidi im kilometraže, a izgledaju bolje nego kod nas.
Prijatelju, ok razmisljas, samo neces sigurno kupiti auto s 200 k, nego s 350-400 k u najboljem slucaju. Nek te ne zavara pocetak ponude po nekom filteru na mobile.de jer se i gore auta itekako vracaju, posebno ona za izvoz.MySQL_Connect wrote:
Kupim auto 2011. godina i nemam dijelova za njega i moram plaćati ono što je na otpadu 100 moram platiti orginal 1000pa gdje je tu pamet..??
Radije kupim auto sa 200k, i vozim komfor koji pruža auto od nekad 30 000 - 50 000 nego auto koje je staro par godina a košta kao golf star 10 godina.
I za ovo od 200k na satu platim dijelove i ako vidim da se ne isplati opremati prodam dalje kao što sam i kupio, a ne zaglavim sa nekim Renoom ili Chevorlet i nit popravit nit prodati...
Ja razumijem zasto ljudi hoce tog Audija, jer je u odnosu na nas standard fakat dobro auto i definitivno bolje od nekih novijih polu-auta.
Ali ne treba ici u krajnost, za 10 hiljada imas jako finih auta 2007. ili 2008. godiste, broj manjih od A4, francuska npr., od modela koji su uvezeni i nisu pravljeni za siromasna trzista, koja je jako jednostavno odrzavati, a dijelova ima jer ih kod nas ima bas puno. Sam kazes, auto koje je novo bilo ne 30-50 hiljada, nego je 50 hiljada otprilike pocetak ponude bio kod tog A4, toliko je optilike kostao najjeftiniji, pa logicki zakljuci kakav moze biti za 8-9 hiljada. Mozes otici kod Kramara u Blazuj, malo razgledati neobavezno, da vidis kako izgleda Audi koji je presao pravih 150-200 k. I koliko isti kosta.
Last edited by ado-šampion on 22/01/2016 13:39, edited 1 time in total.
- Bakir1
#59 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
pravo povoljni passati i audiji, iz dileme, su oni bež boje ili boje bijele kafe, ali su pravo opremljeni i veoma malo presli, svi servisi u ovlastenom su radjeni, najbolje ulje sipano, cak su imali i opremu za hladan start motora.
mislim da moras potraziti takav, uglavnom su mercedesi ali ima ponesto i passata tj audija, cak mislim da preko imaju foliju za zastitu laka, fabricki.
preporuka za trgovca iz kiseljaka, ac jurko, jest da uglavnom renaulte prodaje ali ponekad nabavi i ponekog audija/vw, ja znam sigurno da ne vraca kilometre, svi auti su ispravni i sa punom opremom.
mislim da moras potraziti takav, uglavnom su mercedesi ali ima ponesto i passata tj audija, cak mislim da preko imaju foliju za zastitu laka, fabricki.
preporuka za trgovca iz kiseljaka, ac jurko, jest da uglavnom renaulte prodaje ali ponekad nabavi i ponekog audija/vw, ja znam sigurno da ne vraca kilometre, svi auti su ispravni i sa punom opremom.
-
boky327
#60 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Ako se ne varam taj a6 je tezak.oko 1500kg i 130ks je sasvim dovoljno za njega. Ni a4 avant tog godista nije nista laksi od tog a6 pa sasvim fino ide sa 130ks.
Po meni je ovaj a6 iz prethodnog posta sasvim solidna solucija.
Licno vozim a4 2003 avant 96kw, odlicno auto ali ne tako puno prostora na zadnjim sjedistima iako ima vise prostora od limuzine.
A6 je dosta komforniji i udobniji.
Po meni je ovaj a6 iz prethodnog posta sasvim solidna solucija.
Licno vozim a4 2003 avant 96kw, odlicno auto ali ne tako puno prostora na zadnjim sjedistima iako ima vise prostora od limuzine.
A6 je dosta komforniji i udobniji.
-
ado-šampion
#61 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Pa moze se bez problema u DE naci Passat 6 dizel od firme, uglavnom su bijeli, 2007. ili 2008. godiste, za 11 hiljada maraka do registracije, s 300 k na satu, mozda koji vizuelni nedostatak i cijelo vrijeme odrzavan u ovlastenom servisu, gdje postoji evidencija svih servisa. Kod mene u familiji ima jedan takav evo 2 godine, nikakvih znacajnih problema, sipaj i vozi. Dobra su to auta za postenu cijenu.
- Sodom1
#62 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Vala nek si mu rekao svaka ti cast, usr´o je i sefa i stanicu . Kakve sve nebuloze izvaljuje mucno mi citati.sema911s wrote:mysql,., ime govori puno al ti nista,.,
Jos samo nek kaze da ima 2 000 km svojih a ostalo na kredu , sampion nema druge
-
MySQL_Connect
#63 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
tebi svaka čast na tvom razmišljanju ali i ja imam svoje i više preferiram navedenu vrstu vozila od ovih koji istrune dok ih prodaš i cijena u par godina bude upola... Moje poštovanje prema svim vozačima ovih vozila koja nisu VW, Audi i slično, i sam sam vozio takva i sad želim preći na "krša" koji nema 400k na satu a koji pruža komfor i sigurnost koju nisam imao sa ostalim proizvođačima automobila, i zbog niza drugih faktora.sema911s wrote:mysql,., ime govori puno al ti nista,.,
Postoje ljudi kojima je dovoljan i stančić od 30 kvadrata koji je sređen i oni koji žele od 100 kv a da nije sređen... svi imaju svoj vid razmišljanja i ukus..a o ukusima se ne raspravlja..
Znam vrlo dobro da taj VW ili AUdi koji kupujem teško ću naći sa normalnom kilometražom ali to je moja odluka i da izaberem to auto ispred onog koji je star 5 godina i košta isto kao ovo što je staro 13 godina.
-
autoskolee
#64 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
MySQL_Connect wrote:nešto kao ovo: http://www.olx.ba/artikal/19919072/audi ... gistrovan/autoskolee wrote:Audi a6 c5 1.9 tdi 96kw
sviđa mi se... samo ne znam kakvi su troškovi održavanja, mali/veliki servis i ostalo...?
i da li je bolji ipak za ovo auto 2.5 motor... ako ima tko ovdje da mi kaže kakva je potrošnja 2.5 motora i održavanje bilo bi jako dobro... bojim se da je 1.9 slab motor za ovo auto..ili se varam?
pa imas dvije opcije za 1.9 da uzmes onaj od 81kw motor kao u golfa 4 on je jeftiniji za odrzavat i pouzdaniji (bosch pumpa) i ovaj 96kw je ja mislim kao kod passata 5 i audia a4 on je skuplji za odrzavanje.
a ti 2.5 motori vidis i po piku da su ovi c5 sa 2.5tdi jeftiniji po 1000-2000 od 1.9tdi. Ima ona zadnja godina c5 sa 2.5tdi oni su dobri ali odrzavanje je i registracija skuplja od tih 1.9
-
MySQL_Connect
#65 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Koja komedija. Kupujem sebi auto pa kakvog god ono bilo i pitam za mišljenje ljudi koja voze ista ili slična vozila i jave se ovi koji me pljuju jer ne kupim fiata, chevorlet, i slično..Sodom1 wrote:Vala nek si mu rekao svaka ti cast, usr´o je i sefa i stanicu . Kakve sve nebuloze izvaljuje mucno mi citati.sema911s wrote:mysql,., ime govori puno al ti nista,.,
hvala i ugodan dan zelimm![]()
Jos samo nek kaze da ima 2 000 km svojih a ostalo na kredu , sampion nema druge
I za tvoju informaciju keš je u kompletu i nakon ovoga moram kupiti još jedno auto slične vrijednosti tako da bespotrebno pljuješ i zagađuješ mi temu..
Poštujem sve proizvođače vozila ali imam one koje prefeiram ili želim voziti i nema potrebe da sad se pjenite i pišete kako je vaš fiat punto 1.2 jtd bolji od audi a4 ili a6 koji je prešao 300 000.
-
Mlad i Nevin
#66 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Kupi Punta 2, za tu lovu dobijes 4 komada. Ili Daciu 2012 godiste.
-
MySQL_Connect
#67 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
svaka čast, ovo se zove jedan od konkretnih i korisnih komentara, pitao za nešto i dobio odgovor za to bez dodatnog pljuvanjaautoskolee wrote:MySQL_Connect wrote:nešto kao ovo: http://www.olx.ba/artikal/19919072/audi ... gistrovan/autoskolee wrote:Audi a6 c5 1.9 tdi 96kw
pa imas dvije opcije za 1.9 da uzmes onaj od 81kw motor kao u golfa 4 on je jeftiniji za odrzavat i pouzdaniji (bosch pumpa) i ovaj 96kw je ja mislim kao kod passata 5 i audia a4 on je skuplji za odrzavanje.
a ti 2.5 motori vidis i po piku da su ovi c5 sa 2.5tdi jeftiniji po 1000-2000 od 1.9tdi. Ima ona zadnja godina c5 sa 2.5tdi oni su dobri ali odrzavanje je i registracija skuplja od tih 1.9
-
MySQL_Connect
#68 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
jel moram nositi kanister vode kad prokuha? i kišobran?Mlad i Nevin wrote:Kupi Punta 2, za tu lovu dobijes 4 komada. Ili Daciu 2012 godiste.
Još jednom, u obzir dolaze samo VW i Audi vozila.
- nKrkan
#69 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Hyundai santa fe
- drndalo
#70 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Pa sto ne dade ime temi: Koji VW da kupim???MySQL_Connect wrote: Još jednom, u obzir dolaze samo VW i Audi vozila.
-
Mlad i Nevin
#71 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
A sad malo ne serite molim vas, nisu ti premium polovnjaci tako ni losi i sa vecim kilometrazama. Jedan drug voza takvog audija petu godinu, iz uvoza i nista znacajnije se nije pokvarilo. Redovni servisi, dvaput ciscen egr ventil, jednom popravljena klima i vozi. Potrosnja 6 litara. Na satu je sada 290 000 a vjerovatno ima oko 400. I nije ga platio nista vise nego koliko su tad kostali na piku. Mislim da ga je cak oko 12 000 izaslo do registracije. Ali nije kupljen u salonu vec je odabran u Njemackoj i uvezen. Neki svabo ga koristio na sluzbenim putovanjima, samo jedna ruka ga vozila.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#72 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
.
Last edited by mali_milojica on 22/01/2016 14:32, edited 1 time in total.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#73 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Audi A4 2002-2003 1.9 TDI 96kw i da se sit navozas. Sjedista kao u avionu,komfor,udobnost,ubio se za putovanja.
Platis ga sad 10-11k,a za 5 godina ces ga prodati za 9000. Pusti ove sto pljuju.
Kakva crna Alfa,Peugeot,Renault i ostala sranja.
Sretno
Platis ga sad 10-11k,a za 5 godina ces ga prodati za 9000. Pusti ove sto pljuju.
Kakva crna Alfa,Peugeot,Renault i ostala sranja.
Sretno
-
MySQL_Connect
#74 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
a šta bi da sam dao to ime kako bi me onda ti i slični pljuvali?drndalo wrote:Pa sto ne dade ime temi: Koji VW da kupim???MySQL_Connect wrote: Još jednom, u obzir dolaze samo VW i Audi vozila.
-
530i
#75 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?
Nemoj da štediš, plati pošteno 15-16 godina star audi ili passat 11-12 hiljada i da se navozaš ko čovjek. Pusti ove ostale, neozbiljni su.