PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
- Zokipfc
#51 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Za vrijeme teniskog meca publika se samo smije cuti izmedju poena ili u pauzama. Ali svaka vam cast, preokrenuli ste diskusiju i sad cemo jos 30 stranica o dijaspori, 'bosanskom mentalitetu' i drugim stvarima koje su totalno nevazne 
- Gojeni H
#52 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Koliko se ja sjecam ovo su Srbadija i Hrvati prije par godina, a ne Bosanci i Srbi. Njihova govna, nek' lizu.Radar71 wrote:ma da, ovako treba
- Gojeni H
#53 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Ali, isto tako jedni te isti kompleksasi se crvene na ponasanje "primitivnih i priglupih veseljaka" iz vlastitog naroda koji sramote njih "plavokrvne", ciji su djedovi i nene, pa cak babe i mame, uzivali poigrati kolo uz zvuke sargije il' saza, al' su se onda odlucili sljegnuti.Chmoljo wrote:al žešće..._BataZiv_0809 wrote:
Generalizirate obojica
ispade sad, ok je doć' na tribinu i prnut' ko konj. ne piše da je zabranjeno, neće te zaštitari izbaciti, ali hej, ako te veseli, to je ok.
ima tu i pretjerane priče da smo veći džiberi nego što jesmo. ali treba imati u svemu mjeru. meni je jasno što naši ljudi pretjeruju kada su sportski uspjesi u pitanju: gladni smo ih, ima ih jako malo. kada se dese, ne mogu se osporiti i jedna su od rijetkih svijetlih stvari koja se dese ovom napaćenom narodu. narodu ubijenom u pojam i željnom dokazivanja. željnom pokazivanja identiteta, svojih upjeha (kolektivnih) i priznavanja da postojimo.
samo to nekad pređe u karikiranje samog sebe...
-
Fudo387
#54 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Nije, nasi su.Gojeni H wrote:Koliko se ja sjecam ovo su Srbadija i Hrvati prije par godina, a ne Bosanci i Srbi. Njihova govna, nek' lizu.
Cetnicka gamad ih pocela gadjati stolicama i onda ih ova dva tri momcica rastjerala, oteli im i zastavu.
- Gojeni H
#55 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Do mene onda.Fudo387 wrote:Nije, nasi su.Gojeni H wrote:Koliko se ja sjecam ovo su Srbadija i Hrvati prije par godina, a ne Bosanci i Srbi. Njihova govna, nek' lizu.
Cetnicka gamad ih pocela gadjati stolicama i onda ih ova dva tri momcica rastjerala, oteli im i zastavu.
Ako su ih Srbi napali, onda nek' su im se nadodavali. Ali, ako im je sitost i sila udarila u glavu onda su isti kreteni k'o i Srbi.
-
hhaarree
#56 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Omiljena razbibriga hvorumasa, fulanje komplet poente teme i lijecenje svakakvih kompleksa ubacivanjem svojih alternativnih verzija priceZokipfc wrote:Za vrijeme teniskog meca publika se samo smije cuti izmedju poena ili u pauzama. Ali svaka vam cast, preokrenuli ste diskusiju i sad cemo jos 30 stranica o dijaspori, 'bosanskom mentalitetu' i drugim stvarima koje su totalno nevazne
- Radar71
#57 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Nebitno ko je, nego jel bolje ovo ili video sa prvih strana teme.Gojeni H wrote:Koliko se ja sjecam ovo su Srbadija i Hrvati prije par godina, a ne Bosanci i Srbi. Njihova govna, nek' lizu.Radar71 wrote:ma da, ovako treba
-
hAZNADAR
#58 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Zbilja, sta to zesce generalizujem kada pisem da su dijasporci vecinom prognanici iz gradova?Chmoljo wrote:al žešće..._BataZiv_0809 wrote:
Generalizirate obojica
ispade sad, ok je doć' na tribinu i prnut' ko konj. ne piše da je zabranjeno, neće te zaštitari izbaciti, ali hej, ako te veseli, to je ok.
ima tu i pretjerane priče da smo veći džiberi nego što jesmo. ali treba imati u svemu mjeru. meni je jasno što naši ljudi pretjeruju kada su sportski uspjesi u pitanju: gladni smo ih, ima ih jako malo. kada se dese, ne mogu se osporiti i jedna su od rijetkih svijetlih stvari koja se dese ovom napaćenom narodu. narodu ubijenom u pojam i željnom dokazivanja. željnom pokazivanja identiteta, svojih upjeha (kolektivnih) i priznavanja da postojimo.
Kad si se vec ukljucio u diskusiju po obicaju u istom taboru po pitanju odnosa i tumacenja dijaspore - bolje je da se povucem.
Razliciti smo i nemamo isto misljenje o svemu. Tvoje misljenje i tvoje tumacenje postujem ali ne opravdavam.
U pitanju je sukob mentaliteta. Jedan je nas u Bosni gdje se pravi segregacija na relaciji selo-grad, urbana raja-papci, kultura-krkanluk,... a drugi je strani gdje spomenuta segregacija ne postoji i gdje su nasi ljudi poslije dugo godina to prihvatili. Ono sto je krkanukluk kod nas nije vani i ta se dva mentalitet svako malo sudare ovdje. I sam sam nekada isto razmisljao kao ti i slicni, danas vise ne. Da li je prdez isto kao sevdalinka - neka prosude realniji od mene.
- Gojeni H
#59 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
That's the way we roll, baby!Radar71 wrote:Nebitno ko je, nego jel bolje ovo ili video sa prvih strana teme.Gojeni H wrote:Koliko se ja sjecam ovo su Srbadija i Hrvati prije par godina, a ne Bosanci i Srbi. Njihova govna, nek' lizu.Radar71 wrote:ma da, ovako treba
-
hhaarree
#60 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
opet placem gledajuci video
al lola sa harmonikom i cvikama joj 
-
hAZNADAR
#61 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Point. wrote:Bilo je pitanje vremena kada ce neki ruljak oplesti po dijaspori. Da se kojim slucajem igra Sarajevo Open vjerovatno bi sva bosanska gospoda sjedila mirno i copala spice i kikirikije uz pokoji aplauz. Bi al u kurcu. Ruljci misle da su "domaci" i dijaspora dva razlicita mentalna sklopa.
Ne slazem se. Imamo istu kulturu ali razlicite mentalne sklopove. Nekome je nasa kultura papanska, nas nacin zabave papanluk, patriotizam krkanluk,.. a nekome ne. Apsurdno je da su dijasporci postali seljacine tek kada su prihvatili drustvene norme i tumacenja sredine u kojoj zive. A ista ekipa redovno oplete po dijaspori jer ima legitimitet za to.
Po pitanju tme se mozemo sloziti mozda samo u jednom. Da je sevdalinka i harmonika na teniskoj tribini nesto neuobicajeno i da je negativno samo ako smeta ostalima plus ometa koncentraciju igracima. A na takvim mjestima zastitari opomenu bilo koga za bilo sta samo ako dvje prituzbe pristignu.
Sve se svodi na prihvatanje kulture ili neprihvatanje.
Meni bi licno bilo simpaticno vidjeti i slusati Francuze kada opletu po harmonici i usmrde okolo sirom i bijelim lukom. Cijenim ljude koji vole svoje i koji su spontani.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#62 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Drugar, ja ne vidim razloga za tvoju toliku alergiju na mene. Rekao sam ti na onoj temi sta mislim o opravdanosti tvog nacionalizma i to je to.hAZNADAR wrote: Zbilja, sta to zesce generalizujem kada pisem da su dijasporci vecinom prognanici iz gradova?
Kad si se vec ukljucio u diskusiju po obicaju u istom taboru po pitanju odnosa i tumacenja dijaspore - bolje je da se povucem.
Razliciti smo i nemamo isto misljenje o svemu. Tvoje misljenje i tvoje tumacenje postujem ali ne opravdavam.
U pitanju je sukob mentaliteta. Jedan je nas u Bosni gdje se pravi segregacija na relaciji selo-grad, urbana raja-papci, kultura-krkanluk,... a drugi je strani gdje spomenuta segregacija ne postoji i gdje su nasi ljudi poslije dugo godina to prihvatili. Ono sto je krkanukluk kod nas nije vani i ta se dva mentalitet svako malo sudare ovdje. I sam sam nekada isto razmisljao kao ti i slicni, danas vise ne. Da li je prdez isto kao sevdalinka - neka prosude realniji od mene.
To ne znaci da ne volim procitati pojedine tvoje postove i ne znaci da ti moram ici u kontru na svakoj temi. A ni ti ne bi trebao meni trpati rijeci u usta . A vala takodjer ne trebas to projicirati kao moj stav na cijelu podgrupu koju zovemo dijaspora. Previse je to velika grupa da bi se mogla tek tako sistematizovati.
Prvo i osnovno-ako uzmemo da je tacna tvoja tvrdnja da su prognanici vecinom gradsko stanovnistvo, opet moramo znati da dijaspora nisu samo ratni prognanici, nego i ljudi koji su poslije rata otisli. Prosle godine je 60 000 napustilo BiH. Dakle ima tu svega.
Drugo, ako vec tvrdis da su nasi ljudi na zapadu prihvatili drukcije vrijednosti, kako onda vidimo da ove stare zadrzavaju u odnosu na BiH? Dakle moguce je da si ti, peti, deseti, prihvatio da se u Svedskoj covjek sa sela ne percipira isto kao u Bosni. Ali kada je percepcija tih stvari u odnosu na Bosnu, garantujem da se stvari, kod vecine, nisu ni milimetra promijenile.
Ne samo u tom pogledu, nego i u mnogim drugim bosanskim marifetlucima tipa bacanje smeca kroz prozor auta, vozenje mimo propisa, davanje mita. Sve se to radi kad se dodje na odmor, dok u drzavi u kojoj zive ni ne pomisljaju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#63 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Dobre ove zastave u HrvataGojeni H wrote:Koliko se ja sjecam ovo su Srbadija i Hrvati prije par godina, a ne Bosanci i Srbi. Njihova govna, nek' lizu.Radar71 wrote:ma da, ovako treba
- MyTao
#64 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Izgleda da je najveci problem Bosne I Hercegovine dijaspora... Smatram da im pod hitno treba uvesti zabranu ulaska u zemlju. Jedino tako drzava moze procvjetati.
Ja sam u dijaspori, vec nekih 12-13 godina, Bosnu sam posjetio jednom... Bilo mi je jako cudno da vidim prljave ulice po Tuzli, smece I odvratan miris u koji god grad da dodjem, primitivno ponasanje gradjana u Sarajevskim tramvajima itd. itd.... ali, dobro pa postoji forum, pa sam naucio da to sve radi dijaspora dok su na odmoru, dok gradjani pate... Jos, mislim da je I naucno dokazano da svako ko napusti BiH automatski postaje seljak...
Ja sam u dijaspori, vec nekih 12-13 godina, Bosnu sam posjetio jednom... Bilo mi je jako cudno da vidim prljave ulice po Tuzli, smece I odvratan miris u koji god grad da dodjem, primitivno ponasanje gradjana u Sarajevskim tramvajima itd. itd.... ali, dobro pa postoji forum, pa sam naucio da to sve radi dijaspora dok su na odmoru, dok gradjani pate... Jos, mislim da je I naucno dokazano da svako ko napusti BiH automatski postaje seljak...
-
hAZNADAR
#65 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Kod vecine? I ti spominjes generalizovanja? Isto kao desnicarska prica o strancima na osnovu sake budala. Sve to samo pokazuje da ljudi vjeruju u nesto sto zele da vjeruju. Motivi su skroz druga prica._BataZiv_0809 wrote:Drugar, ja ne vidim razloga za tvoju toliku alergiju na mene. Rekao sam ti na onoj temi sta mislim o opravdanosti tvog nacionalizma i to je to.hAZNADAR wrote: Zbilja, sta to zesce generalizujem kada pisem da su dijasporci vecinom prognanici iz gradova?
To ne znaci da ne volim procitati pojedine tvoje postove i ne znaci da ti moram ici u kontru na svakoj temi. A ni ti ne bi trebao meni trpati rijeci u usta . A vala takodjer ne trebas to projicirati kao moj stav na cijelu podgrupu koju zovemo dijaspora. Previse je to velika grupa da bi se mogla tek tako sistematizovati.
Prvo i osnovno-ako uzmemo da je tacna tvoja tvrdnja da su prognanici vecinom gradsko stanovnistvo, opet moramo znati da dijaspora nisu samo ratni prognanici, nego i ljudi koji su poslije rata otisli. Prosle godine je 60 000 napustilo BiH. Dakle ima tu svega.
Drugo, ako vec tvrdis da su nasi ljudi na zapadu prihvatili drukcije vrijednosti, kako onda vidimo da ove stare zadrzavaju u odnosu na BiH? Dakle moguce je da si ti, peti, deseti, prihvatio da se u Svedskoj covjek sa sela ne percipira isto kao u Bosni. Ali kada je percepcija tih stvari u odnosu na Bosnu, garantujem da se stvari, kod vecine, nisu ni milimetra promijenile.
Ne samo u tom pogledu, nego i u mnogim drugim bosanskim marifetlucima tipa bacanje smeca kroz prozor auta, vozenje mimo propisa, davanje mita. Sve se to radi kad se dodje na odmor, dok u drzavi u kojoj zive ni ne pomisljaju.
Ako ti posmatras cijelu grupu kroz manjinu iz zadnje dvije recenice - onda mozda nisi toliko objektivan kao sto zvucis.
Necemo se lagati. Postoji stereotip dijasporca koji baca smece, vozi ko mahnit, arogantan, izigrava klasu jer ima love, polupismen i primitivan, nabusani patriota,... I taj stereotip se kod tebe redovno vidi kao i kod ostalih a primjetno je da imate legitimitet da na mnogim temama trolate time. Poput svedske zastave koju postiras na temi o patriotizmu i sl.
Ovdje je tema o necemu drugom. ja i dalje tvrdim da to nije to nije krkanluk. Mozda jeste neuobicajeno i neprimjereno situaciji i mjestu,... ali nije krkanluk, seljakluk, primitivizam,... Svi smo mi balkanci bez obzira gdje zivjeli i svi imamo svoje crte kulture, svoj nacin zabave,... Razlika je samo sto to neko prihvata a neko se toga stidi.
- Vsvp
#66 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Evo sad mi kaze nena da nije mogla odoliti a da ne poigra kolo ali samo na finalima Agassia i Samprasa ...Gojeni H wrote:Ali, isto tako jedni te isti kompleksasi se crvene na ponasanje "primitivnih i priglupih veseljaka" iz vlastitog naroda koji sramote njih "plavokrvne", ciji su djedovi i nene, pa cak babe i mame, uzivali poigrati kolo uz zvuke sargije il' saza, al' su se onda odlucili sljegnuti.Chmoljo wrote:al žešće..._BataZiv_0809 wrote:
Generalizirate obojica
- Tito_i_Partija
#67 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Nema nista lose u tome da se poigra kolo uz zvuke sargije, saza, il' harmonike, al' za sve ima vrijeme i mjesto. Ne idem sa harmonikom na teniske meceve iz istog razloga sto ne idem sa orkestrom klasicne muzike na koridu u Cevljanovicima. Zato sto je glupo, besmisleno, i sluzi samo tome da svi znaju ko sam ja, praveci ostalima zuljeve na mozgu. Il' mozda mislis da je puno bolje tjerat' svoj inat, kako smo mi to vec navikli, po svaku cijenu i u svakim okolnostima?Gojeni H wrote:Ali, isto tako jedni te isti kompleksasi se crvene na ponasanje "primitivnih i priglupih veseljaka" iz vlastitog naroda koji sramote njih "plavokrvne", ciji su djedovi i nene, pa cak babe i mame, uzivali poigrati kolo uz zvuke sargije il' saza, al' su se onda odlucili sljegnuti.Chmoljo wrote:al žešće..._BataZiv_0809 wrote:
Generalizirate obojica
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#69 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Okej, mogu i preformulisati-"kod znacajnog dijela", "izvjestan broj" kako ti volja.hAZNADAR wrote:
Kod vecine? I ti spominjes generalizovanja? Isto kao desnicarska prica o strancima na osnovu sake budala. Sve to samo pokazuje da ljudi vjeruju u nesto sto zele da vjeruju. Motivi su skroz druga prica.
Ako ti posmatras cijelu grupu kroz manjinu iz zadnje dvije recenice - onda mozda nisi toliko objektivan kao sto zvucis.
Necemo se lagati. Postoji stereotip dijasporca koji baca smece, vozi ko mahnit, arogantan, izigrava klasu jer ima love, polupismen i primitivan, nabusani patriota,... I taj stereotip se kod tebe redovno vidi kao i kod ostalih a primjetno je da imate legitimitet da na mnogim temama trolate time. Poput svedske zastave koju postiras na temi o patriotizmu i sl.
Ovdje je tema o necemu drugom. ja i dalje tvrdim da to nije to nije krkanluk. Mozda jeste neuobicajeno i neprimjereno situaciji i mjestu,... ali nije krkanluk, seljakluk, primitivizam,... Svi smo mi balkanci bez obzira gdje zivjeli i svi imamo svoje crte kulture, svoj nacin zabave,... Razlika je samo sto to neko prihvata a neko se toga stidi.
Bespotrebno mi imputiras nesto sto nije istina. Ako si se prepoznao, izvini, zao mi je sto se poisovjecujes sa takvima.
Za ovo zadnje sto si napisao, balkanska zabava moze biti na tefericu, ali na manifestacijama koje imaju poseban kodeks ponasanja, ne moze.
- luckylaka
#70 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Ja sam dijasporac i ponasacu se ovdje kako ja hocu ali sve u skladu zakona.To sto neki organski ne podnose dijasporu pa koristi ovako svaku situaciju da otvaraju sto kakve teme samo da bi se posrali po dijaspori mene licno ne interesuje.Pjevacu ,svirati,igrati kolo i na tenisu i na fudbalskoj utakmici .Jes da je krkanski ali ja ne bjezim od toga.Ustvari ovdje uopste nije bitno ponasanje ovih navijaca na teniskom terenu nego je bitno da se nadje razlog za raspravu o dijaspori.Inace svi ostali navijaci su za primjer...u Srbiji,Hrvatskoj,Njemackoj,Engleskoj.Idemo dalje.Sledeci vasar jel u Svici .Dernek do zore po obicaju uz harmoniku,kolo,janjetinu,Enesa B..Za gospodu imate pozoriste,opere i sl.pa uzivajte a nas dijasporce-ruralce pustite kraju.Mi smo vam najmanji problem.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#71 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Covjek objasnioTito_i_Partija wrote:
Nema nista lose u tome da se poigra kolo uz zvuke sargije, saza, il' harmonike, al' za sve ima vrijeme i mjesto. Ne idem sa harmonikom na teniske meceve iz istog razloga sto ne idem sa orkestrom klasicne muzike na koridu u Cevljanovicima. Zato sto je glupo, besmisleno, i sluzi samo tome da svi znaju ko sam ja, praveci ostalima zuljeve na mozgu. Il' mozda mislis da je puno bolje tjerat' svoj inat, kako smo mi to vec navikli, po svaku cijenu i u svakim okolnostima?
Inace moj dobar drug, a dijasporac
Haznadar na agregatima
-
hhaarree
#72 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Ja bih ovom prilikom zamolio nase predstavnike da na sljedecoj sjednici UN-a ponesu harmoniku, sarajevsku dvoguzu i raspale rostilj cisto da nam bude srce veliko kako se mi ne stidimo sebe i da nam bude toplo oko srca.
-
hhaarree
#73 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Jako mi je zao ali upravo si sam sebi uskocio u stomak i potvrdio pojedine teze u ovoj temiluckylaka wrote:Ja sam dijasporac i ponasacu se ovdje kako ja hocu ali sve u skladu zakona.To sto neki organski ne podnose dijasporu pa koristi ovako svaku situaciju da otvaraju sto kakve teme samo da bi se posrali po dijaspori mene licno ne interesuje.Pjevacu ,svirati,igrati kolo i na tenisu i na fudbalskoj utakmici .Jes da je krkanski ali ja ne bjezim od toga.Ustvari ovdje uopste nije bitno ponasanje ovih navijaca na teniskom terenu nego je bitno da se nadje razlog za raspravu o dijaspori.Inace svi ostali navijaci su za primjer...u Srbiji,Hrvatskoj,Njemackoj,Engleskoj.Idemo dalje.Sledeci vasar jel u Svici .Dernek do zore po obicaju uz harmoniku,kolo,janjetinu,Enesa B..Za gospodu imate pozoriste,opere i sl.pa uzivajte a nas dijasporce-ruralce pustite kraju.Mi smo vam najmanji problem.
-
AmirBaa
#74 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
Ovdje ide ona teza: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup. Samo umjesto glup ide stid. Normalno da tebe nije stid kad poneses harmoniku na teniski mec, stid je nas ostalih, jer ipak dijelimo istu zastavuhhaarree wrote:Jako mi je zao ali upravo si sam sebi uskocio u stomak i potvrdio pojedine teze u ovoj temiluckylaka wrote:Ja sam dijasporac i ponasacu se ovdje kako ja hocu ali sve u skladu zakona.To sto neki organski ne podnose dijasporu pa koristi ovako svaku situaciju da otvaraju sto kakve teme samo da bi se posrali po dijaspori mene licno ne interesuje.Pjevacu ,svirati,igrati kolo i na tenisu i na fudbalskoj utakmici .Jes da je krkanski ali ja ne bjezim od toga.Ustvari ovdje uopste nije bitno ponasanje ovih navijaca na teniskom terenu nego je bitno da se nadje razlog za raspravu o dijaspori.Inace svi ostali navijaci su za primjer...u Srbiji,Hrvatskoj,Njemackoj,Engleskoj.Idemo dalje.Sledeci vasar jel u Svici .Dernek do zore po obicaju uz harmoniku,kolo,janjetinu,Enesa B..Za gospodu imate pozoriste,opere i sl.pa uzivajte a nas dijasporce-ruralce pustite kraju.Mi smo vam najmanji problem.
-
hhaarree
#75 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE
UpravoAmirBaa wrote:Ovdje ide ona teza: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup. Samo umjesto glup ide stid. Normalno da tebe nije stid kad poneses harmoniku na teniski mec, stid je nas ostalih, jer ipak dijelimo istu zastavuhhaarree wrote:Jako mi je zao ali upravo si sam sebi uskocio u stomak i potvrdio pojedine teze u ovoj temiluckylaka wrote:Ja sam dijasporac i ponasacu se ovdje kako ja hocu ali sve u skladu zakona.To sto neki organski ne podnose dijasporu pa koristi ovako svaku situaciju da otvaraju sto kakve teme samo da bi se posrali po dijaspori mene licno ne interesuje.Pjevacu ,svirati,igrati kolo i na tenisu i na fudbalskoj utakmici .Jes da je krkanski ali ja ne bjezim od toga.Ustvari ovdje uopste nije bitno ponasanje ovih navijaca na teniskom terenu nego je bitno da se nadje razlog za raspravu o dijaspori.Inace svi ostali navijaci su za primjer...u Srbiji,Hrvatskoj,Njemackoj,Engleskoj.Idemo dalje.Sledeci vasar jel u Svici .Dernek do zore po obicaju uz harmoniku,kolo,janjetinu,Enesa B..Za gospodu imate pozoriste,opere i sl.pa uzivajte a nas dijasporce-ruralce pustite kraju.Mi smo vam najmanji problem.