17. februar - 8 godina Republike Kosovo

dust in the wind

#51 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by dust in the wind »

jesi i ti dijasporac pa ne živiš u bih :D[/quote]

Aferim! Čim se neko ne slaže sa šupljom pričom odmah dijasporac.Bolje ti je da se držiš teme o filmovima,ovo je ipak preteško za tebe :D .
Ne nisam dijasporac,sasvim obični Sarajlija koji je na svojoj koži osjetio ljepotu življenja sa nebeskim narodom,zato i ponavljam radije sam na marsu nego da dijelim zrak sa nebeskim narodom.[/quote]

a tvoj stav o Srbima koji su ostali u tvom gradu, gradu u kojem sam i ja vise govori o tebi..Čuj da ne dijeli zrak s njima, rađe će na Mars.. Ali je bar pošteno od tebe što priznaješ. Gnusno je što se time dičiš, kao da si Nobela dobio
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#52 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by Truba »

Nuclear Winter wrote: Aferim! Čim se neko ne slaže sa šupljom pričom odmah dijasporac.Bolje ti je da se držiš teme o filmovima,ovo je ipak preteško za tebe :D .
Ne nisam dijasporac,sasvim obični Sarajlija koji je na svojoj koži osjetio ljepotu življenja sa nebeskim narodom,zato i ponavljam radije sam na marsu nego da dijelim zrak sa nebeskim narodom.
znači živiš u državi sa milijun ćetalja :D mora da boli

ne brini i oni imaju pogrdne nazive za tvoju političku opciju bez obzira koja je :D
Nuclear Winter

#53 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by Nuclear Winter »

dust in the wind wrote:
Nuclear Winter wrote:
dust in the wind wrote:kakva kretenska tema... ovdje kada ne treba zajebavati Srbe zbog gubitka Kosova, Kosovare, Albance smatraju nižom kastom. Pola Sarajeva im laje šiptarsku majku, kukaju da su mafija isključivo, da im djecu drogue tuše, da rade na super pozicijama... itd. A ne mislim da je drugačije ni u ostalim dijelovima gdje su Bošnjaci većina. Sada fol kao čestitanje dana nezavisnosti.. fuj
To o čemu ti bulazniš je rasističko mišljenje u beogradu,banja luci i generalno u srpskom narodu.Na bilo kojem "srpskom" forumu iz genocidne i srbije pišu upravo iste bljuvotine kao i ti i pretpostavljam da si ih sa tih foruma i pokupio.Ja znam dosta ljudi iz skoro svih gradova u federaciji i niko ne psuje šiptarsku majku,niti ih smatra nižom rasom a pogotovo niko normalan ne misli da "rade na super pozicijama"(majke ti odakle ti ovo :lol: )???
ne lupetaj. da otvoriš 2 moja posta shvatio bih da nemam nikakve veze sa Srbijom, a još manje sa nacionalizmom. Jok ne pljuje se po Albancima, Sandžaklijama, Fočacima... ma jok. kako neko može živjeti u zabludi..nije mi jasno. Dovoljno je pročitati komentare na Klixu I vidjeli kakve bljuvotine pišu.
Ako iko ovdje lupeta to si ti.Tebi je "izvor" ovih budalaština gore što si ih napisao komentari na klixu :lol: Slažem se pljuje se po fočacima i sandžaklijama i to upravo iz razloga "rade na super pozicijama" koji si ti tako nespretno privalio albancima.

Gdje sam ja to napisao da TI imaš veze sa srbijom?? Samo sam napisao da ona tvoja lupetanja možeš čuti samo kod pripadnika nebeskog naroda od banja luke do beograda.
I za kraj momak ti si stvarno puk`o ko tromblon i to kumulativni,moj stav o srbima kao nebeskom narodu sa kojim neću da dijelim zrak se ne odnosi na srbe koji su ostali sa nama u gradu nego na one koji su otišli i stvorili šumsku na genocidu-jel treba da ti na tabli nacrtam ako već ne znaš da čitaš :D
Nuclear Winter

#54 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by Nuclear Winter »

Black swan wrote:
Nuclear Winter wrote: Aferim! Čim se neko ne slaže sa šupljom pričom odmah dijasporac.Bolje ti je da se držiš teme o filmovima,ovo je ipak preteško za tebe :D .
Ne nisam dijasporac,sasvim obični Sarajlija koji je na svojoj koži osjetio ljepotu življenja sa nebeskim narodom,zato i ponavljam radije sam na marsu nego da dijelim zrak sa nebeskim narodom.

ne brini i oni imaju pogrdne nazive za tvoju političku opciju bez obzira koja je :D
Oh kakav bijedan pokušaj "šuka" u stilu žvaljavog karajlića :lol:
Apsolutno ne boli,ja živim u gradu a otprilike 900.000 četalja u šumi i najcrnjim vukojebinama ,a za njihove pogrdne nazive za moju političku opciju i općenito za njih nakon genocida,silovanja i ubijanja me apsolutno zaboli ona stvar.

Ponovo ti kažem pametnije ti je gledaj onih milion filmova na koje si potrošio cijeli svoj novac i život i šupljiraj o njima umjesto da se blamiraš na temama za ozbiljne ljude :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#55 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by _BataZiv_0809 »

seln wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Milosevic, iako zlocinac i monstrum, nije bio glup. Znao je on da od promjene granica nema nista. Zasto nije pripojio srpske entitete u BiH i Hr, narocito kad su bili na vrhuncu i RS i RSK?
Zato sto nije glup. On je ciljao na osamostaljenje tih paradrzava bez pripajanja srbiji, "da se Vlasi ne dosjete".
To pripajanje je planirano za neku kasniju fazu, vjerovatno ne u cijelom opsegu, neke od tih teritorija bi vjerovatno bile pregovaracki kapital.
Vjerovatno.
Ripicipi

#56 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by Ripicipi »

Nuclear Winter wrote:
Black swan wrote:

Oh kakav bijedan pokušaj "šuka" u stilu žvaljavog karajlića :lol:
Apsolutno ne boli,ja živim u gradu a otprilike 900.000 četalja u šumi i najcrnjim vukojebinama ,a za njihove pogrdne nazive za moju političku opciju i općenito za njih nakon genocida,silovanja i ubijanja me apsolutno zaboli ona stvar.

Ponovo ti kažem pametnije ti je gledaj onih milion filmova na koje si potrošio cijeli svoj novac i život i šupljiraj o njima umjesto da se blamiraš na temama za ozbiljne ljude :izet:
Tvoji komentari su daleko od ozbiljnjih.
Ja bih ti dao max. 21 godinu, i to dijasporsku.
Nuclear Winter

#57 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by Nuclear Winter »

"Ripicipi-Ja bih ti dao max. 21 godinu, i to dijasporsku." :lol: :lol:

Slušaj cipiripi ili kako god da se zoveš,jedan prijateljski savjet-mojne se kladit` niti prognoze davat` umrijećeš od gladi :izet:
arzuhal

#58 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by arzuhal »

Čestitam svim državljanima Republike Kosovo 17. februar, Dan nezavisnosti Republike Kosovo :thumbup: Na mnogaja leta! :-D

Image

Danas je i dan prepodobnog Isidora Pelusiota, prepodobnog Nikolaja i prepodobnog novomučenika Josifa, pa onome ko ih obilježava - neka je sa srećom :)
breuer

#59 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by breuer »

Ako Bog da inšalah da vratimo tu svetu zemlju u okrilje slavenskog zagrljaja :P

I da se napokon ostvari životno djelo velikog hrvatskog skulptora Meštrovića na Gazimestanu :oops:
oridjidji

#60 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by oridjidji »

Kosovo Republjik, Hasim Taci predsjednik. :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#61 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

E pa neka je sretno Kosovu. Pitam se kada će naši mazlumi pokrenuti proces priznavanja Kosova. Znam gdje je problem ali danas smo u apsurdnoj situaciji da Srbija ima kakve-takve odnose sa Fosovom dok to BiH nema. Zašto ne bi recimo uveli reciprotitet, sve one odnose koje je Srbija uspostavila sa Kosovom da to isto uradi i BiH, ni više ni manje? Pa nisu naši Srbi veći pravoslavci od Srba iz Srbije...ili jesu? :oops:
VCorp

#62 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by VCorp »

Čestitke državi Kosovo i svim Albancima, da nam poživite još hiljade godina pa da uzmete još pola Srbije. Također pozdravljam i Vojvođane sa željama da se čim prije otcijepe od srpskih fašista i da zaživi Republika Vojvodina !
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#63 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by _BataZiv_0809 »

Pazi sta zelis drugima :thumbup:
dezurni_ucenik

#64 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 00:03, edited 1 time in total.
Mohamad Sissoko

#65 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by Mohamad Sissoko »

Čestitke. :bih:
draganbl

#66 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by draganbl »

Prije dvije - tri godine radio sam jedan posao zajedno sa dvoje kolega iz Prištine: mladi ljudi, obrazovani, školovani u inostranstvu, zaposleni u jednoj inostranoj instituciji sa kojom sam sarađivao.

Željni informacija o drugoj strani, nadugo i naširoko smo razgovarali o "geopolitičkoj situaciji" kod nas i na Kosovu. Da ne dužim, razočaravajuće je koliko su oni tada (a vjerujem da je sad još gore) pričali o katastrofalnoj situaciji kod njih. Bezakonje, kriminal i korupcija su veći nego igdje (čak i u odnosu na nas, ako je to uopšte moguće), zločinci, kriminalci i ratni profiteri (to su njihove riječi) su zaposjeli sve upravne pozicije, nema direktora koji nije korumpiran, a najveći kriminalci su u skupštini i vladi. Narod je siromašan i gladan, a ko se počne buniti, zna se šta mu sljeduje.

Nemam ništa protiv što je Kosovo proglasilo nezavisnost i u jednom od postova od prije par godina sam napisao da bi BiH trebala da prizna tu nezavisnost. Međutim, od formalnog proglašenja nezavisnosti je prošlo 8 godina, a od neformalnog više od 15. Pozdravljati nezavisnost zbog mržnje prema Srbiji je idiotluk, ali dozvoljeni idiotluk. Nažalost, narodu na Kosovu od toga neće biti bolje.
pirpa

#67 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by pirpa »

_BataZiv_0809 wrote:Kako da imam postovanja prema paradrzavnoj tvorevini koja je svojim postupkom dala alibi i presedan za prekrajanje granica suverenih slozenih drzava. To ne iskljucuje empatiju za njihov los polozaj i represiju nad istima, od Rankovica do Milosevica.
:-) :-)
Republika Genocidna međunarodno ovjerena :D alibi za mnoga buduca sranja u svijetu....sad bi ja trebao da budem kihan na kosovare sto su na najbolje nacin iskoristili svoj uticaj i dobili nezavisnost, a mi ga ispusili do kraja.
VCorp

#68 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by VCorp »

_BataZiv_0809 wrote:Pazi sta zelis drugima :thumbup:
Isto ono što i oni nama. Eto to. Želim da se ta Srbija iscjepa na komade manje od kolaž papira. Je li ti sad jasno šta tačno želim ? Nakon agresije, genocida i 20 godina uništavanja BiH očekuješ da stanem uz Srbe protiv Albanaca ? Nikad. Albanci nas makar poštuju, ne napadaju i podržavaju. Živjelo slobodno Kosovo, živjele nezavisne republike Vojvojdina i Sandžak ! Svako zlo Srbiji i Srbima doživljavam u radosti, ne zato što to želim i jer sam takav već jer ste me vi naučili i učite i danas da sa vama treba razgovarati samo preko nišana.
VCorp

#69 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by VCorp »

draganbl wrote:Prije dvije - tri godine radio sam jedan posao zajedno sa dvoje kolega iz Prištine: mladi ljudi, obrazovani, školovani u inostranstvu, zaposleni u jednoj inostranoj instituciji sa kojom sam sarađivao.

Željni informacija o drugoj strani, nadugo i naširoko smo razgovarali o "geopolitičkoj situaciji" kod nas i na Kosovu. Da ne dužim, razočaravajuće je koliko su oni tada (a vjerujem da je sad još gore) pričali o katastrofalnoj situaciji kod njih. Bezakonje, kriminal i korupcija su veći nego igdje (čak i u odnosu na nas, ako je to uopšte moguće), zločinci, kriminalci i ratni profiteri (to su njihove riječi) su zaposjeli sve upravne pozicije, nema direktora koji nije korumpiran, a najveći kriminalci su u skupštini i vladi. Narod je siromašan i gladan, a ko se počne buniti, zna se šta mu sljeduje.

Nemam ništa protiv što je Kosovo proglasilo nezavisnost i u jednom od postova od prije par godina sam napisao da bi BiH trebala da prizna tu nezavisnost. Međutim, od formalnog proglašenja nezavisnosti je prošlo 8 godina, a od neformalnog više od 15. Pozdravljati nezavisnost zbog mržnje prema Srbiji je idiotluk, ali dozvoljeni idiotluk. Nažalost, narodu na Kosovu od toga neće biti bolje.

I zamisli sad sve to što si ti naveo, i da imaš još natovarene na vrat srpske koljače koji jedva čekaju da ti se napiju krvi. Kosovo se odbilo Srbiji kao bumerang, i neka je. Zaslužuju i gore. Ništa oni platili nisu šta su devedesetih uradili nama, Hrvatima i Albancima. Njihova nesreća moja radost.
VCorp

#70 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by VCorp »

pirpa wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Kako da imam postovanja prema paradrzavnoj tvorevini koja je svojim postupkom dala alibi i presedan za prekrajanje granica suverenih slozenih drzava. To ne iskljucuje empatiju za njihov los polozaj i represiju nad istima, od Rankovica do Milosevica.
:-) :-)
Republika Genocidna međunarodno ovjerena :D alibi za mnoga buduca sranja u svijetu....sad bi ja trebao da budem kihan na kosovare sto su na najbolje nacin iskoristili svoj uticaj i dobili nezavisnost, a mi ga ispusili do kraja.
Upravo to burazeru, oni misle kao da mi trebamo podržavati Srbiju jer se kao bojimo za RS :lol: :lol: Za 20 godina nas će biti 60 % u Bosni, nama rat ne treba niti ih planiramo napadati, samo kulturno saburiti i onda kao Kosovari noga u guzicu. Sljedeći mjesec presude Karadžiću i Šešelju, bit će derneka :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#71 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by _BataZiv_0809 »

VCorp wrote:
Isto ono što i oni nama. Eto to. Želim da se ta Srbija iscjepa na komade manje od kolaž papira. Je li ti sad jasno šta tačno želim ? Nakon agresije, genocida i 20 godina uništavanja BiH očekuješ da stanem uz Srbe protiv Albanaca ? Nikad. Albanci nas makar poštuju, ne napadaju i podržavaju. Živjelo slobodno Kosovo, živjele nezavisne republike Vojvojdina i Sandžak ! Svako zlo Srbiji i Srbima doživljavam u radosti, ne zato što to želim i jer sam takav već jer ste me vi naučili i učite i danas da sa vama treba razgovarati samo preko nišana.
Ajde
vivaldi

#72 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by vivaldi »

oridjidji wrote:Kosovo Republjik, Hasim Taci predsjednik. :thumbup:
jel hasimov stari zivi u sarajevu?
VCorp

#73 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by VCorp »

_BataZiv_0809 wrote:
VCorp wrote:
Ajde

Hajde ti, preko Drine po mogućnosti ...
Martinez_

#74 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by Martinez_ »

Stranputica međunarodnih odnosa i prava. Legitimizovana ideja da se bukvalno svako, obezbedi li jaku zaleđinu u nekoj sili, može otcepiti mimo volje UN.

Rusi već iskoristili u Gruziji, na Krimu..

Nije vredelo.
breuer

#75 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo

Post by breuer »

Kosovo Republjik, sami biser američke "narko" diplomatije sa sve plodovima trgovine ljudskim organima.
Post Reply