Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
broj dva

#52 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by broj dva »

Sukob seksulnosti - zapadna, liberalna i otvorena i u ovom slucaju islamska, konzervativna, potisnuta.
Mada recimo i u Indiji, koja nam je podarila Kama-Sutru ima vrlo slicni tendenci prema masovnom seksualiziranom nasilju. Mozda ne toliko radi religiskog konzervatizma koliko radi generalne seksualne frustracije odredjenog djela muskaraca. Valjda jedna od posljedica ubijanja nerodjene zenske djece...
No da se vratimo arapima, afganstancima, marokancima i ostalim azilantima - posto radim sa izbbjeglickim kampovima mogu iz prve ruke podtvrditi da je nesto vrlo pogresno u pogledu na seksualsost, prava zena i osjecaj ovlastenosti kod odredjenog brojA imigranata. Po mom subjektivnom iskustvu su afganci i sjeverno-afrikanci najgori. Ne znam da li je stvar u seksualnoj frustraciji (mada se sjecam da smo i ja i svi moji tinejdzerski jarani bili vrlo frustrirani ali nismo napastvovali nikoga osim mozda pokoji Vruci Kaj/ Erotiku (vremena prije interneta...) ili je stvar u tome da misle da zene za zapadu zele da budu silovane (inace ne bi nosile haljine i majce kratki rukava) ili da oni, muskarcine, imaju bogomdano pravo da silom uzmu sta zele.
Sjecam se razgovora sa jednim marokancem, nakon sto su se zaposlenice kampa zalile na njega, koji je ozbiljno i iskreno rekao da one njega namjerno zavode jer hodaju u utegnutim pantalonama.
Ali nemojte sve istim arsinom mjeriti. Za svakog agfanca koji siluje nekoga ima stotine, ako ne i hiljade koji zive mirnim zivotom i postuju pravila.
Za svakog kriminalca sa balkana sto krade po trgovinama ili kucama ima 1000 ljudi sto rade normalne poslove i zive normalne zivote.
DaffyDuck

#53 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by DaffyDuck »

piupiu wrote:Zna li neko nešto o ovom 'običaju'? Da li ovo stvarno postoji? Stomak mi se digao do guše.
Ipak, ono što se dogodilo u Kölnu nije naša svakodnevnica. Nije tu riječ o fenomenu koji je osobito poznat, a ni raširen u suvremenoj Europi. 'Taharrush' (تحرش جماعي) je arapski termin za seksualno uznemiravanje žena na javnim mjestima koji se posljednjih godina uvriježio za nešto što se do velike akcije egipatskih aktivistica nazivalo tek 'mu'āksa' (flert).

A i danas ga mnogi nazivaju baš tako (flert, udvaranje), relativizirajući nasilnost samog čina i povezujući ga sa slobodnim odijevanjem djevojaka i žena (vide im se gole gležnjevi i naziru utegnute stražnjice) što je posve netočno, jer podjednako stradavaju i žene odjevene sukladno islamskim normama. Pokrivene i upakirane u halje od glave do pete.

Da je u pitanju 'taharrush', sumnja i Holger Münch, čelnik njemačke Savezne kriminalističke policije.

Strašna seksualna igra frustriranih mladića

'Taharrush' je strategije kojom skupina muškaraca ženu zatvara u krug tako da napadači imaju slobodne ruke ('alat' kojim ostavljaju modrice na grudima, stražnjicama i psihi), a žrtva ne može pobjeći, i nije rijetka pojava na mjestima masovnijih okupljanja ili u vrijeme proslava, prigodom prosvjeda i sl. U velikim gužvama postoje i nešto složenije taktike: žrtva se zatvara u koncentrične krugove.

Vanjski je krug zadužen spriječiti ulazak onih koji bi ugrabljenu ženu eventualno pokušali zaštititi, a unutarnji je aktivno i brutalno zlostavlja. Dok se prvi način može povezati s labavo organiziranim akcijama uglavnom seksualno nerealiziranih pubertetlija, odgojenih u duboko tradicionalnom, religioznom i mizoginom društvu, a koji istovremeno izloženi visokoseksualiziranim sadržajima (do njih sada dolaze potezom prsta na svom smartphoneu), drugi se javlja proračunato, s ciljem da se žena do kraja ponizi i ukloni s javnih prostora (iz političkog i javnog života).

http://www.6yka.com/novost/97272/strasn ... e-u-koelnu
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ma zatvorila bi ja njih u krugove :stasreko:
fakat, nadam se da ce njemci odmah reagovat, ovo treba sasjec u korijenu.
Dick Wanker

#54 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Dick Wanker »

Kozejebci mamu im.....

Strasno...Primis fukaru pod svoj krov i ovako ti se ponasa.... Divim se Evropljanima na solidarnoscu i sta trpe u svojim drzavama...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#55 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Truba »

pa ona plavuša novinarka u egiptu je rekla da je dvjestotinjak manijaka rukama drpalo
nikom ništa
masa je mama što bi rekle meme
ali njemačka nije egipat
8)
Vitezanin

#56 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Vitezanin »

Kad su bili protesti u Egiptu prije par godina kad je bila revolucija bile su slične vijesti. Čak imaju i snimci na YT. Likovi okruže par žena i počnu. Dno dna.

Ove budaletine su napravile ogromnu štetu izbjeglicama i migrantima koji nemaju nikakve veze s ovim.

Zašto je to tako, da li se radi o tome da se ti likovi koji dolaze iz tako konzervativnih društava osjećaju kao pušteni s lanca ne znam.
Xray

#57 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Xray »

Danska
Asylum-seekers “find it difficult to respect women” says club owner
http://cphpost.dk/news/danish-nightspot ... omers.html
animals

#58 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by animals »

Afganistanci prednjace u kriminalu..
vecinom su nepismeni i agresivni i hodaju u coporu..
ali ljudska prava su za njih zagarantovanija, nego za nomalne radnike..
jebes ovu Evropu zasnovanu na Merkelovki..
mislim da ce uskoro u Njemackoj izbiti gradjanski rat, zbog nje..
BHCluster

#59 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by BHCluster »

animals wrote:Afganistanci prednjace u kriminalu..
Nijemci 2015. godinu zatvorili sa budžetskim viškom: Ni u 2016. se ne žele zaduživati. :wink:
vješalica

#61 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by vješalica »

Kod Arapa je normalno štipati žene za gujicu (nije moje iskustvo ali jeste od kolegice kad je bila dole) morala stalno tašnu nosati na guzici :roll:
primitivizam
insomnia78

#62 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by insomnia78 »

vješalica wrote:Kod Arapa je normalno štipati žene za gujicu (nije moje iskustvo ali jeste od kolegice kad je bila dole) morala stalno tašnu nosati na guzici :roll:
primitivizam
Jest al' tudje
Kad su njihove majke, zene, sestre ili kcerke u pitanju onda rade nozevi
Capajebo

#63 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Capajebo »

insomnia78 wrote: Jest al' tudje
Garant i ti volis stipnuti tu i tamo :per:
A bezbeli bi radio noz da neko tvoju stipne :zoka:

:mrgreen: :mrgreen:
sunceKOtepsija

#64 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by sunceKOtepsija »

piupiu wrote:Zna li neko nešto o ovom 'običaju'? Da li ovo stvarno postoji? Stomak mi se digao do guše.
Ipak, ono što se dogodilo u Kölnu nije naša svakodnevnica. Nije tu riječ o fenomenu koji je osobito poznat, a ni raširen u suvremenoj Europi. 'Taharrush' (تحرش جماعي) je arapski termin za seksualno uznemiravanje žena na javnim mjestima koji se posljednjih godina uvriježio za nešto što se do velike akcije egipatskih aktivistica nazivalo tek 'mu'āksa' (flert).

A i danas ga mnogi nazivaju baš tako (flert, udvaranje), relativizirajući nasilnost samog čina i povezujući ga sa slobodnim odijevanjem djevojaka i žena (vide im se gole gležnjevi i naziru utegnute stražnjice) što je posve netočno, jer podjednako stradavaju i žene odjevene sukladno islamskim normama. Pokrivene i upakirane u halje od glave do pete.

Da je u pitanju 'taharrush', sumnja i Holger Münch, čelnik njemačke Savezne kriminalističke policije.

Strašna seksualna igra frustriranih mladića

'Taharrush' je strategije kojom skupina muškaraca ženu zatvara u krug tako da napadači imaju slobodne ruke ('alat' kojim ostavljaju modrice na grudima, stražnjicama i psihi), a žrtva ne može pobjeći, i nije rijetka pojava na mjestima masovnijih okupljanja ili u vrijeme proslava, prigodom prosvjeda i sl. U velikim gužvama postoje i nešto složenije taktike: žrtva se zatvara u koncentrične krugove.

Vanjski je krug zadužen spriječiti ulazak onih koji bi ugrabljenu ženu eventualno pokušali zaštititi, a unutarnji je aktivno i brutalno zlostavlja. Dok se prvi način može povezati s labavo organiziranim akcijama uglavnom seksualno nerealiziranih pubertetlija, odgojenih u duboko tradicionalnom, religioznom i mizoginom društvu, a koji istovremeno izloženi visokoseksualiziranim sadržajima (do njih sada dolaze potezom prsta na svom smartphoneu), drugi se javlja proračunato, s ciljem da se žena do kraja ponizi i ukloni s javnih prostora (iz političkog i javnog života).

http://www.6yka.com/novost/97272/strasn ... e-u-koelnu
strasno
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... urope.html
insomnia78

#65 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by insomnia78 »

Capajebo wrote:
insomnia78 wrote: Jest al' tudje
Garant i ti volis stipnuti tu i tamo :per:
A bezbeli bi radio noz da neko tvoju stipne :zoka:

:mrgreen: :mrgreen:
Pa nije čika Kure manijak :D
Edin H.

#67 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote: Pa nije čika Kure manijak :D
:D
Dick Wanker

#68 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Dick Wanker »

maraccana wrote:

Kakva bolest...
Gamad :shock:
sunceKOtepsija

#69 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by sunceKOtepsija »

a ima i videa kad maltretiraju zene s nikabom, vazno je samo da je zensko, nebitno sta nosi
Pirija

#70 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Pirija »

animals wrote:Afganistanci prednjace u kriminalu..

Michael V. Hayden, inace direktor CIA-e je "obecao" gradjanski rat u Njemackojh prije 15 godina
zato su i dotjerali sve ove silne izbjeglice....

http://krisenfrei.de/cia-prophezeit-bue ... nd-und-eu/
piupiu

#71 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by piupiu »

O, tugo moja ... :(

Pogledajte izraz lica čovjeka na slici ... da zajaučeš. :cry:

http://www.theguardian.com/commentisfre ... ?CMP=fb_gu
animals

#72 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by animals »

piupiu wrote:O, tugo moja ... :(

Pogledajte izraz lica čovjeka na slici ... da zajaučeš. :cry:

http://www.theguardian.com/commentisfre ... ?CMP=fb_gu
Nisu ovi ljudi nista krivi..
krivci su emigranti iz Maroka,Tunisa, Alzira..
ti su ljudi posebno agresivni..
exliberal-ex

#73 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by exliberal-ex »

Dali se sjecate kad je krenulo arapsko proljece u Egiptu...zene izasle zajedno da protestvuju ali su se vrlo brzo povukle zbog napada.
Pa onda ona novinarka iz Amerike koja je isto tako napastvovana *(cnn ili neka druga tv kuca) uzivo javljanje..ma nema veze ....mislim zapad ce se obracunat sa ovima pojedincima samo sto ovi napadi mogu donijet promjene kako se gleda na izbjeglice a kad se demokraska evropa probudi iz demokratije...znamo kako se to obicno zavrsi..
za ove koji kazu ljudi dosli iz rata pa isprepadani I isfrustrirani...dosao sam I ja kao I mnogi drugi iz bivse nam drzave pa nismo napadali ni silovali nikog...
KENJAC

#74 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by KENJAC »

Nesto sam , fol, se bio angazovao oko prihvata prvih izbjeglica iz Sirije koje su prosle kroz sjever Italije. Imao sam priliku da vidim autenticne izbjeglice iz Sirije. Sa par porodica sam proveo jedno citavo poslje podne. Svakog tog covjeka , njihovu djecu , zene bih bez imalo dvoumljenja volio za komsiju. Obrazovani , vaspitani , veoma veoma nacitani, kulturni , odgojeni. Dvije porodice su bile razlicitog socijalnog statusa. Jedna fakultetski obrazovana a druga , koliko sam shvatio pandam nasoj srednjoj skoli. Ljudi za pozelit pozvat na kafu. Da samo vidite kako su klinci vaspitani .....
..... Zivjeci dugo ovdje dolazio sam u kontakt sa raznim Alzircima , Marokancima, Tunizanima ..... Nikad ni jednom nebih praga presao nit bi ga u moju kucu pustio !!!! Prvedite ovo kako hocete i razumite kako hocete.
... Problem je sto danas niko ne pravi razliku izmedju ovih ljudi.
tutku

#75 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by tutku »

Bice zadatak izdiferencirati ove grupe horde divljaka od izbjeglica koje su normalne osobe normalnog ponasanja. Kada se uspije naci modus za takvo razlikovanje, ove majmune koji napadaju zene treba evropskofasisticki kazniti.
Post Reply