Fatmir vs Velić
- semsasuljakovic
#51 Re: Fatmir vs Velić
Saff je ćaba za sve muslimanske medije.
- Banksy
#52 Re: Fatmir vs Velić
Dva (srećom) nevažna klovna, koga briga ...
-
hAZNADAR
#53 Re: Fatmir vs Velić
Taman si i potvrdio ono o cemu pisem.budza wrote:hAZNADAR wrote:Fatmirova taktika je unaprijed poznata.
Spominjace tj provlacice kroz kontekst i genocid, i Srebrenicu, islamofobiju,... na takav nacin da protivnik ispadne kum toga ako se ne slozi u bilo cemu.
Napr.
Fatmir: "Svi Srbi su genetski zlocinci"
Velic: "Pa nije bas tako, u pitanju je politika, ideologija a ne genetika"
Fatmir: "Napravili su genocid a ti ih branis, koliko to krvi Bosnjaci moraju proliti dok takvi izdajnici pod maskom umjerenih ne shvate. Takvima je draze crkveno zvono negoli ezan kojega se stide. Znas li ti sta su nam radili u Prijedoru i Visegradu?"
Ili druga taktika koju obilato koriste domaci ekstremisti a to su cetnici. Kada im god prigovoris ekstremizam - spomenu cetnike kako se slobodno secu, obim genocida i nepravde, islamofobiju i dvostruke arsine,.. i time se opravdaju i operu.
Fatmir Alispahic je jedna obicna populisticka hulja koja gradi svoj image na osnovu nase nesrece i nepravde. A koliko je hrabar i iskren kako neki misle - govori skoro zaboravljena sramota u nasem novinarstvu kada je povukao cijeli broj tadasnjeg Waltera iz prodaje zbog kritike tadasnjem reisu Cericu. Zna ta hulja tacno koga smije dirati a koga ne. Dokle god je najglasniji u pljuvanju "komunjara" - jasno je da prozvani ne drze glavne poluge moci.
ako tako surovo komentarises fatmira, kako gledas na komsica (ne zeljka) vec onog pijanog?
on je tebi jedna moralna gromada i veliki profesionalac?
u citavoj prici je najbitnije da je fatmir trazio (i dobio) halala. uvideo je gresku i izvinio se. to je ljudski cin.
fatmir o srbima ima pravo da govori ono sto danas aze, ali znamo i dok srbi nisu okrvalili ruke sta je o njima fatmir pisao.
Spominjes krvolocnost Srba kao opravdanje Fatmirovog pisanja i spominjes Komsica dakle nemuslimana o kome uopce ovdje nije rijec.
E ovako. Ko god pise o bilo kojoj naciji, etnosu, vjeri,.. na svijetu da je genetski krvolocna i da im je klanje urodjeno - taj je fasisticko govno - makar pisao o straaasnim Srbima.
I ta blesava logika gdje si ranjiv i hendikapiran ako si normalan je takodjer idiotska. Peti korpus je u svom oslobodilackom naletu uradio posao profesionalno vojnicki bez ikakve ideoloske indoktrinacije o genetici cetnika.
I najbitnije sto sam podebljao i ponovo citiram "on(pijani komsic) je tebi jedna moralna gromada i veliki profesionalac?" Otkud ti molim te znas sta je meni taj Komsic kojeg nisam ni spomenuo? Otkud ti mozes to znati? Sta drugo nego upravo fatmirovski stereotip o Bosnjama komunjarama, bezkicmenjacima, slijepima, poltronima, izdajnicima,.. kojima je kako kaze Fatmir draze crkveno zvono od ezana?
Upravo zato ja ne kupujem Fatmirovu iznenadnu toleranciju i poziv na halal. Fatmir je jedan od glavnih kreatora stereotipa mrznje medju samim Bosnjacima. Fatmir je cijeli svoj opus posvetio razdoru medju samim Bosnjacima gdje se danas dijelimo na talibane i komunjare. Gdje jedan dio korpusa mrzi sve normalne i tolerantne Bosnjake nazivajuci ih komunjarama, boljsevicima, izdajnicima, da okrecu krme na raznju za Bajram, da se stide pripadnosti, da hoce da izigravaju vece katolike od pape, da bi prodali rodjenu mater za litar rakije, da ih mozes ubijati a oni i dalje siroke guze prema Srbima, da ih je briga za Srebrenicu i genocid,... i da ne nabrajam vise sta sam sve od govneta do sada procitao.
Ko god se ne slozi sa Fatmirovim ekstremizmom taj bude protumacen kako sam nabrojao. Bude jednostavno svrstan u grupu koja je unaprijed "opisana".
I da ne duljim. Imas li jos sta dodati na moj racun osim da mi je pijani Komsic jedna moralna gromada i veliki profesionalac? Vec si me svrstao u grupu, siguran sam da imas jos kakav opis.
- It_is_a_Leclerc
#54 Re: Fatmir vs Velić
Ko su ovi likovi i kojim pravom oni kontaminiraju javni prostor ? I što se oni predstavljaju kao neki - glasnogovornici Bošnjaka, šta li ?!
Ovaj Velić je glavni imam Facebook džemata, gdje hvata lajkove kojekakvim srceparajućim pripovjetkama, polupismenim statusima, ispod kojih se pišu Amini, i "Neka te Allah nagradi". Da ne pričam o onoj famoznoj štoriji kako je on, srčano i hrabro, spasio izgubljenu Jevrejku sa nekakve gore, ali joj je putem pričao o štetnosti cionizma i tome kako misli da Izrael ne zaslužuje pravo da postoji. Ono - what the fuck ?!
Alispahić je posebna kategorija budale. Tog lika, ako već ne može niko hospitalizovati, zbog manjka kapaciteta, treba makar ignorisati. Ipak govorimo o čovjeku koji je pozivao da krv teče Sarajevom, u toku one Queer izložbe. Dakle, teži pacijent.
I sad se kao njih dvojica, u ovoj bizarnoj para-bošnjačkoj sapunici podno mindera, mire, dok im pravopisni mesari aminuju u facebook komentarima.
Ovaj Velić je glavni imam Facebook džemata, gdje hvata lajkove kojekakvim srceparajućim pripovjetkama, polupismenim statusima, ispod kojih se pišu Amini, i "Neka te Allah nagradi". Da ne pričam o onoj famoznoj štoriji kako je on, srčano i hrabro, spasio izgubljenu Jevrejku sa nekakve gore, ali joj je putem pričao o štetnosti cionizma i tome kako misli da Izrael ne zaslužuje pravo da postoji. Ono - what the fuck ?!
Alispahić je posebna kategorija budale. Tog lika, ako već ne može niko hospitalizovati, zbog manjka kapaciteta, treba makar ignorisati. Ipak govorimo o čovjeku koji je pozivao da krv teče Sarajevom, u toku one Queer izložbe. Dakle, teži pacijent.
I sad se kao njih dvojica, u ovoj bizarnoj para-bošnjačkoj sapunici podno mindera, mire, dok im pravopisni mesari aminuju u facebook komentarima.
- ultima_palabra
#55 Re: Fatmir vs Velić
Ili je Velic Srbin koji kolje, ili si ti profulao temu.mario001 wrote:-LIBERO- wrote:K'o sa moje tastature da je otipkano.ultima_palabra wrote:Fatmir je interešdžija, odrastao u nekom hašišarsko-ateističkom miljeu... ne vjerujem da je uopšte vjernik, ali je skontao da mu je najbolja prođa na toj muslimansko-bošnjačkoj ekstremnoj desnici, gdje ne moraš biti baš neko pero da postigneš relativan uspjeh. U ratu ometao namaze po tuzlanskim džamijama, ali na vrijeme skontao da je na "ljevici" puno veća žurnalistička konkurencija.
Velić je sitni hodžica sitnog uma, prilagodljiv svakoj podlozi... bio Cerićev pitbull kad je trebalo, a kod novog umjerenog reisa obukao umjereno ruho. Zajedno sa Fatmirom pravio liste islamofoba kojima će IZ odbiti klanjati dženazu (Emir Suljagić), a sad mu kao smeta Fatmirov medijski odstrel. Lijepo ih je vidjeti ovako
Fatmir budala, bolje bi mu bilo da se u ime nas izvinjava Srbima sto su nas napali i poklali, lud covjek
-
Zgoljo
#56 Re: Fatmir vs Velić
Velica ne znam a sto se tice Fatmira,koliko god usima i ocima prosjecnog Bošnje jugonostalgicara,regionalca,ateiste,kosmopolite,Vučićevog prijatelja i sta sve ne,na vlastitu stetu dakako,bilo neprijatno slusati sta on prica tesko da mu se moze naci skoro i jedna budalasta,frajer uglavnom puca brutalnu istinu.
Ko zmiri i okrece glavu njegov problem.
Meni je nevjerovatno kako se bas svaki oblik dizanja glave nekog Bošnjaka horski popljuje.Ne razumijem da i danas,nakon progona i genocida,nakon sto nema ni promila sumnje da su izvrsitelji genocida vazda spremni izvesti novi strasno puno ljudi,valjda Bošnjaka,ispavite me ako grijesim,i dalje fura onu istu naivu koja je mnoge sunarodnjake odvela pravo u masovne grobnice,sto primarne,sto sekundrne,sto tercijarne a sto su novi pojmovi u terminologiji ljudskog roda opcenito.
Majke mi ne razumijem tu vrstu mazohizma,endemsku,i nikad necu razumijeti.Jesu li to ubaceni elementi ili su zbilja nasi ljudi,sta je to jebemti?
Meni je nevjerovatno kako se bas svaki oblik dizanja glave nekog Bošnjaka horski popljuje.Ne razumijem da i danas,nakon progona i genocida,nakon sto nema ni promila sumnje da su izvrsitelji genocida vazda spremni izvesti novi strasno puno ljudi,valjda Bošnjaka,ispavite me ako grijesim,i dalje fura onu istu naivu koja je mnoge sunarodnjake odvela pravo u masovne grobnice,sto primarne,sto sekundrne,sto tercijarne a sto su novi pojmovi u terminologiji ljudskog roda opcenito.
Majke mi ne razumijem tu vrstu mazohizma,endemsku,i nikad necu razumijeti.Jesu li to ubaceni elementi ili su zbilja nasi ljudi,sta je to jebemti?
Last edited by Zgoljo on 05/01/2016 02:12, edited 1 time in total.
- dobojlija81
#57 Re: Fatmir vs Velić
golem broj budaletina za ovako sićušan narod(tjesim se ipak da je 20 000 normalnih ljudi pregledalo),al puno opetsarajevoxxxx wrote:Ništa posebno, tu i tamo se objavi neki video snimak koji u dan dva ima 40 hiljada pregleda....
Današnja epizoda nosi naziv "Ja ti Veliću halalim".
Otvoreni poziv Muhamedu Veliću
Hajmo se halaliti i biti uzor našem narodu!
Dragi brate Muhamede, hajmo se halaliti! Ja ću tebi halaliti sve te uvrede što si za mene napisao, a ti meni halali što sam te doveo u neugodnu situaciju pred kamerom. Pa nek' naš narod iz ove priče ponese poduku - kako se dva Bošnjaka mogu izdići iznad sebe, u interesu narodnog i vjerskog jedinstva.
HALALOSUM
- cyprus
#58 Re: Fatmir vs Velić
Ultimin post je dovoljan za zaključavanje ove teme... Dalje od toga se nema apsolutno ništa suvislo reći...
''Mudrac'' Velić i ''musliman'' Fatmir
''Mudrac'' Velić i ''musliman'' Fatmir
- kritichar
#60 Re: Fatmir vs Velić
To vam je još jedino ostalo, dok i ono ne nestane.Kikibombona wrote:Pa onda nemojte kukati kada se kritikuje sve vezano za vjeru. I vjera si uzima za pravo da se bavi svim i svacim...kritichar wrote: To vrijeme je okončano sa komunizmom, islam je način života i ne može se zatvoriti u 4 zida.
Mlohavi, smijesan si!
- kritichar
#61 Re: Fatmir vs Velić
Kad bi ti nabrajao imena istaknutih bosanskih muslimana, ni jedan koji jasno i glasno iznosi svoje mišljenje i ne pokušava nikome da ugađa, ne bi valjao. Svi oni koji su zatvoreni u džamije i pričaju samo o onom svijetu oni su OK.-LIBERO- wrote: Kako si uspio sve to uvezati i skontati nije mi jasno. Da, obojica su karikaturni likovi na svoj nacin. I da, ne mislim da su reprezentan primjer bosnjackih muslimana, vec pojedinaca slicnih sebi, il grupica takvih. Ti ako mislis da su njih dvojica adekvatan primjer kakav treba biti, cemu teziti, bosnjak musliman, onda ok. Ja ne mislim to.
I pusti mi se te price, figurativno prezentirane - Aaaaaaaa to zato sto sam crnac.
-
HM 2011
#62 Re: Fatmir vs Velić
procitao sam temu i upio svako slovo.....
- ElDzidziIbnDzo
#63 Re: Fatmir vs Velić
Nekako ovako ja gledam na te stvari. Efendija bio uhvacen u klopku ovog namazanog Fatmira. Podobro se izofirao pred kamerama i sad mu to udarilo na ego. Oni koji iole prate sta pise po FB,sve mi nekako vuce na hvalospjeve o sebi.Ne znam kako uspije imamiti pored onolikih statusa.
Kada se vec podobro izofirao pred kamerama poceo je sa pricama kako treba ga zastititi jer je izmanipulisan,i koji je borac protiv zuluma i nepravde.
E pa dobro moj veseli efendija,kad si ti vec tako hairli insan i veliki musliman,koji se na sva zvona proklamises,deder ti nama samo jednu stvar objasni.Svi mi znamo da je nama,ili barem svi,muslimanima cast i obraz muslimana jako bitna.Pa bolan ne bio,sto se toliko ne razgalami kad dan-dva ranije bijase uhapsen zlatni ljiljan,i dobitnik najvisih ratnih priznanja,pod optuzbom da je terorista. Covjek,insan koji ne bi ni mrava zgazio.I dokazano da je hapsenje bilo u cilju zastrasivanja nekoga.
Moj efendija,nisi tada ni glasa pustio. Ali kad si ti u pitanju,razgalamio si se bio,kao da te zivog na kolac nabijaju...
Selam
Kada se vec podobro izofirao pred kamerama poceo je sa pricama kako treba ga zastititi jer je izmanipulisan,i koji je borac protiv zuluma i nepravde.
E pa dobro moj veseli efendija,kad si ti vec tako hairli insan i veliki musliman,koji se na sva zvona proklamises,deder ti nama samo jednu stvar objasni.Svi mi znamo da je nama,ili barem svi,muslimanima cast i obraz muslimana jako bitna.Pa bolan ne bio,sto se toliko ne razgalami kad dan-dva ranije bijase uhapsen zlatni ljiljan,i dobitnik najvisih ratnih priznanja,pod optuzbom da je terorista. Covjek,insan koji ne bi ni mrava zgazio.I dokazano da je hapsenje bilo u cilju zastrasivanja nekoga.
Moj efendija,nisi tada ni glasa pustio. Ali kad si ti u pitanju,razgalamio si se bio,kao da te zivog na kolac nabijaju...
Selam
- ExNihilo
#64 Re: Fatmir vs Velić
Pripovijetka, a ne pripovjetka.It_is_a_Leclerc wrote:Ko su ovi likovi i kojim pravom oni kontaminiraju javni prostor ? I što se oni predstavljaju kao neki - glasnogovornici Bošnjaka, šta li ?!
- cyprus
#65 Re: Fatmir vs Velić
Upadam padobranski, ali moram priupitat... Pod ovim ''ne pokušava nikome da ugađa", podrazumijevaš ''ne pokušava da ćafirima ugađa'' ili ''ne pokušava stvarno nikome da ugađa, uključujući i sve grupacije bošnjačkih kleronacionalista''? Nešto mi govori da podrazumijevaš ovu prvu varijantu...kritichar wrote:Kad bi ti nabrajao imena istaknutih bosanskih muslimana, ni jedan koji jasno i glasno iznosi svoje mišljenje i ne pokušava nikome da ugađa, ne bi valjao. Svi oni koji su zatvoreni u džamije i pričaju samo o onom svijetu oni su OK.-LIBERO- wrote: Kako si uspio sve to uvezati i skontati nije mi jasno. Da, obojica su karikaturni likovi na svoj nacin. I da, ne mislim da su reprezentan primjer bosnjackih muslimana, vec pojedinaca slicnih sebi, il grupica takvih. Ti ako mislis da su njih dvojica adekvatan primjer kakav treba biti, cemu teziti, bosnjak musliman, onda ok. Ja ne mislim to.
I pusti mi se te price, figurativno prezentirane - Aaaaaaaa to zato sto sam crnac.
Meni je recimo Amila Kahrović-Posavljak tipski primjer bosanske muslimanke koja ne pokušava da ugađa doslovno nikome... Doduše, taj zaključak crpim iz tek nekoliko medijskih istupa, što je možda nedovoljno za generalan zaključak... Šta ti misliš o njoj?
- Kikibombona
#66 Re: Fatmir vs Velić
E ako dodje vrijeme da nam klerici odredjuju sta mozemo i kako mozemo, da nam namecu vjerske zakone i norme, bolje nismo zasluzili. Ko nas jebe onda, neka nas kamenuju, vjesaju, ruke kidaju... sve po zaslugama...kritichar wrote:To vam je još jedino ostalo, dok i ono ne nestane.Kikibombona wrote:Pa onda nemojte kukati kada se kritikuje sve vezano za vjeru. I vjera si uzima za pravo da se bavi svim i svacim...kritichar wrote: To vrijeme je okončano sa komunizmom, islam je način života i ne može se zatvoriti u 4 zida.
Mlohavi, smijesan si!
Evropa je abortirala vjeru. Religije su iz godine u godinu sve manje uticajne. Cijenim da ce se isti proces kod nas desiti. Malo se nakon rata radikalizovalo, mnogi postase vjernici, ali doci ce i to na svoje. Ako ne, ko nas jebe, bolje nismo zasluzili.
-
KIseljak12
#67 Re: Fatmir vs Velić
Sve dok se religija kojoj ne pripadam javno bavi mojim zivotom, i ja cu se javno baviti njome. To za 4 zida se bas i ne slazem. Siroka BiH svima da rade u njoj i zive kako hoce, dok je to legalno i ne namecu drugima takve norme zivljenja. Problem je kad se neko ustane protiv toga, onda je on komunista, nemoralan i sl.Kikibombona wrote:E ako dodje vrijeme da nam klerici odredjuju sta mozemo i kako mozemo, da nam namecu vjerske zakone i norme, bolje nismo zasluzili. Ko nas jebe onda, neka nas kamenuju, vjesaju, ruke kidaju... sve po zaslugama...kritichar wrote: To vam je još jedino ostalo, dok i ono ne nestane.
Evropa je abortirala vjeru. Religije su iz godine u godinu sve manje uticajne. Cijenim da ce se isti proces kod nas desiti. Malo se nakon rata radikalizovalo, mnogi postase vjernici, ali doci ce i to na svoje. Ako ne, ko nas jebe, bolje nismo zasluzili.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#68 Re: Fatmir vs Velić
fosna2014 wrote:Fatmir je tele.
Odraslo tele.
- Kikibombona
#69 Re: Fatmir vs Velić
To sam napisao zato sto su religije kriticne prema pojavama u drustvu, ne libe se dati komentar na bilo sta. Ako je tako, ako se bave svime, trebaju biti spremni istrpiti kritiku, a ne plakati kada im se uzvrati istom mjerom. Ako im smeta, neka se zatvore medju cetiri zida i nece ih niko komentarisati.KIseljak12 wrote: Sve dok se religija kojoj ne pripadam javno bavi mojim zivotom, i ja cu se javno baviti njome. To za 4 zida se bas i ne slazem. Siroka BiH svima da rade u njoj i zive kako hoce, dok je to legalno i ne namecu drugima takve norme zivljenja. Problem je kad se neko ustane protiv toga, onda je on komunista, nemoralan i sl.
- Mlohavi
#70 Re: Fatmir vs Velić
Covjek koji na temi koja se bavi novonastalim odnosom efendije i kvazi novinara napise "vratite vjeru medju cetiri zida i nece biti nikakvih problema", misli da kritikuje religiju. 
Religija kao dio drustvene svijesti usko vezana za moral i filozofiju kritikuje drustvo.
Nesposoban kritikovati, bespomocan pred religijom, njome opsjednut... Mora ga se razumjeti, nije mu lako.
Religija kao dio drustvene svijesti usko vezana za moral i filozofiju kritikuje drustvo.
Nesposoban kritikovati, bespomocan pred religijom, njome opsjednut... Mora ga se razumjeti, nije mu lako.
- Kikibombona
#71 Re: Fatmir vs Velić
Mloho, mislim da sam bio jasan.Mlohavi wrote:Covjek koji na temi koja se bavi novonastalim odnosom efendije i kvazi novinara napise "vratite vjeru medju cetiri zida i nece biti nikakvih problema", misli da kritikuje religiju.
Vjera se bavi drustvom i svakim pojedincom u njemu. I mene svakodnevno kritikuje jer sam takav kakav jesam. Kritikuje sve i svasta. Niko i nista nije izuzet od kritike. Pojedinci poput Fatmira Alispahica imaju izuzetno agresivne nastupe...
E tako, isto pravo imam i ja. Imam pravo reci da Fatmir prica gluposti, a da su vjere laz i prevara, da su poslanici prevaranti.
Ako vam smeta, povucite se u cetiri zida da vas niko ne vidi i ne cuje, pa vas tako nece komentarisati.
- Mlohavi
#72 Re: Fatmir vs Velić
Haj ti prvo nauci sta je religija, a sta vjera pa nastavi dalje s kritikovanjem Fatmira vjerujuci da kritikujes religiju.Kikibombona wrote:
Mloho, mislim da sam bio jasan.
Vjera se bavi drustvom i svakim pojedincom u njemu. I mene svakodnevno kritikuje jer sam takav kakav jesam. Kritikuje sve i svasta. Niko i nista nije izuzet od kritike. Pojedinci poput Fatmira Alispahica imaju izuzetno agresivne nastupe...
E tako, isto pravo imam i ja. Imam pravo reci da Fatmir prica gluposti, a da su vjere laz i prevara, da su poslanici prevaranti.
Ako vam smeta, povucite se u cetiri zida da vas niko ne vidi i ne cuje, pa vas tako nece komentarisati.
- Kikibombona
#73 Re: Fatmir vs Velić
Ma ja, vjera i religija nemaju veze jedno sa drugim.Mlohavi wrote: Haj ti prvo nauci sta je religija, a sta vjera pa nastavi dalje s kritikovanjem Fatmira vjerujuci da kritikujes religiju.
- Banksy
#74 Re: Fatmir vs Velić
Meni je nevjerovatno da neko može stavljati znak jednakosti između Bošnjaka i Alispahića, ili tvrditi da je on taj reprezentativan uzorak cijele etničke grupe, to je strašno ponižavanje Bošnjaka ...Zgoljo wrote: Velica ne znam a sto se tice Fatmira,koliko god usima i ocima prosjecnog Bošnje jugonostalgicara,regionalca,ateiste,kosmopolite,Vučićevog prijatelja i sta sve ne,na vlastitu stetu dakako,bilo neprijatno slusati sta on prica tesko da mu se moze naci skoro i jedna budalasta,frajer uglavnom puca brutalnu istinu.
Meni je nevjerovatno kako se bas svaki oblik dizanja glave nekog Bošnjaka horski popljuje.
- Kikibombona
#75 Re: Fatmir vs Velić
Ima i kod naprednijih naroda od Bosnjaka svega i svacega. Mnogi Evropljani velicaju Hitlera. Milioni Francuza su pristalice Marin Le Pen. Stotine hiljada Holandjana podrzava Vildersa.Banksy wrote: Meni je nevjerovatno da neko može stavljati znak jednakosti između Bošnjaka i Alispahića, ili tvrditi da je on taj reprezentativan uzorak cijele etničke grupe, to je strašno ponižavanje Bošnjaka ...
Nije nimalo cudno da Fatmir Alispahic ima svoju publiku.