Djeca i prosjačenje?! | Bezobrazni mali 'prosjak' (Teme povezane)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
p206

#51 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by p206 »

oni što "peru" šoferšajbe na Socijalnom su najbezobrazniji, fino mu kažeš neću, nemam marku i opet počne prati...
došlo mi neki dan da mu klempu opalim, taman operem auto i ono ga samo zamaže
Sabaton

#52 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Sabaton »

¤ jelena ¤ wrote:uuuu al Vi poznajete mnogo Roma....

a...jel se Vi to družite s njima pa ih tako dobro znate...
Ti dodjes kao neki dobrotvor za Rome, ili se boris za njihove vitalne nacionalne interese?

Scena, bio sam sa prijateljima, strancima. Vracamo se iz restorana, kad kod BBI centra, prema Titovoj, iskace bucko, cigo, mozda nekih 12 godina.

"Imas marku"? kad je skonto da smo Englezi :D , onda ide "one mark"? Nasrtljiv, skoro pa nasilan.. Meni govori kad sam ga odgurno od sebe

Sta ba to ti, hos da te razbijem? :izet: :-) onda zaustavlja taxi, koji mu staje i ode dalje.. srednji prst iz auta mi pokaza

Cigo se vozi taksijem. :lol: :lol: :lol: majko BOZIJA

Vidjo sam ga par puta jos tu okoo BBI centra
Jel kome jos ovako priso?
MyTao

#53 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by MyTao »

Velkoski wrote:Čuj rasizam.

'bem ti 21. vijek i 'diskriminacije everywhere'.

Dakle, sutra ujutro kada izađem i ugledam deset različitih prosjaka za jednog ću reći da je Bošnjak, za jednog da je Srbin, za trećeg da je Džedaj... Da se ne bi neko uvrijedio. A svi znamo ko su.

OK :run:
Zar nije dovoljno reci prosjak... zasto bi uopste trebao da ih dijelis na nacionalnoj ili rasnoj osnovi?
¤ jelena ¤

#54 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by ¤ jelena ¤ »

Sabaton wrote:

Ti dodjes kao neki dobrotvor za Rome, ili se boris za njihove vitalne nacionalne interese?

Scena, bio sam sa prijateljima, strancima. Vracamo se iz restorana, kad kod BBI centra, prema Titovoj, iskace bucko, cigo, mozda nekih 12 godina.

"Imas marku"? kad je skonto da smo Englezi :D , onda ide "one mark"? Nasrtljiv, skoro pa nasilan.. Meni govori kad sam ga odgurno od sebe

Sta ba to ti, hos da te razbijem? :izet: :-) onda zaustavlja taxi, koji mu staje i ode dalje.. srednji prst iz auta mi pokaza

ma, siđe Englez nisam te prepoznala.....

i šta reče... Cigo se vozi taksijem :shock: :shock: it's unfuckingbelievable!!! :shock: :shock:
Sabaton

#55 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Sabaton »

¤ jelena ¤ wrote:
Sabaton wrote:

ma, siđe Englez nisam te prepoznala.....

i šta reče... Cigo se vozi taksijem :shock: :shock: it's unfuckingbelievable!!! :shock: :shock:
velim samo da sam bio sa prijateljima iz kojima je maternji jezik engleski. Nije nam svima poimanje svijeta Marin Dvor Ilidza
i da zaustavi mali Ciga taksi. to nije ni meni najasnije. :? Najtuznije od svega je da je sve ovo ispisano ISTINA :(
Sabaton

#56 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Sabaton »

MyTao wrote:
Velkoski wrote:Čuj rasizam.

'bem ti 21. vijek i 'diskriminacije everywhere'.

Dakle, sutra ujutro kada izađem i ugledam deset različitih prosjaka za jednog ću reći da je Bošnjak, za jednog da je Srbin, za trećeg da je Džedaj... Da se ne bi neko uvrijedio. A svi znamo ko su.

OK :run:
Zar nije dovoljno reci prosjak... zasto bi uopste trebao da ih dijelis na nacionalnoj ili rasnoj osnovi?
Jedini pripadnik romske populacije za kojeg znam da nije prosjak i bjelosvjetski olos je Dervo Sejdic, mada mi je i on sumnjiv. Cuo sam svakakve price. :izet:
supercali

#57 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by supercali »

bluerapsody wrote:
piupiu wrote:
Velkoski wrote::-)

Čuj rasnog profiliranja. Pa šta trebamo lagati da se neko ne bi osjećao ugrožen? Prohodaš gradom i sve ti jasno bude ko je tu 'većina'.

Ne komentarišem rad moderacije nego mi smiješan komentar. :mrgreen:
Ne bih otvarala diskusiju o latentnom i aktivnom rasizmu prema romskoj populaciji na Balkanu. Zaustavljanje po ulici, traženje 'marke', telefona, maltretiranje gradjana nisu ekskluzivna pojava koja se veže isključivo za romsku populaciju, niti su uslovljeni nečijom rasom.
E pa ja nisam rasista takodje imam komsije rome koji su pristojni po svemu i imaju stalan posao djeca su im odgojena pristojna obrazuju se. Takodjer ko si ti da meni zabranis da kazem da me je danas spopao mali rom koji je svo vrijeme pokusavao da mi otme mob i vjerovatno bi posao da mi otrgne tasnu jer gospodincic nije zadovoljan sa 90 feninga meni pare ne padaju sa neba. Da ima kriminalaca i laznih prosjaka mnogo i ja nisam rekla rom da bi izrazavala kroz to svoju mrznju meni je samo dodijalo na podrucju Otoke do Hrasnog i pogotovo Konzum na Otoci gdje su mene i bolesnu tetku romi naizgled nevina djecica posli da napadnu nozevima jer im nismo dali da nam rove po kesama koje su bile u kolicima jos im je tetka dala par maraka to njima nije dosta jer su vidjeli kese pa hajde da se probaju ogrebati za jos vise.za mnom je danas taj mali rom sve do semafora trcao za mnom pokusavajuci mi na svaki nacin oteti mobitel i pokusavao je da me zbuni da mi otme i tasnu.Romi su nazalost na takvom glasu, mnogi ih mrze ali sta radi vecina tih roma kojima je drazi kriminal i prosnja nego da posteno ocisti nekome stan za 20 km na dan ako vec nema posla ?? Sta radi vecina tih roma da poprave sliku o sebi vec najlakse im je da lazu i kukaju kako niko na njih ne obraca paznju a ovamo covjek mora paziti da poslije susreta sa tom drskom nasilnom djecurlijom i tinedjzerima izvuce zivu glavu...a da ima nasilnih tinejdzera uopceno koji se ne libe da udare,razrezu ,upucaju,pregaze autom dok je zeleno pjesacma ubiju nekoga u prolazu toga ima itekakko ali cinjenica je da i romi izazivaju puno problema i ne trude se da bar pokusaju naci posten posao ne trude se da postede svoju jadnu djecu ulice ne trude se da toj djecici omoguce koliko toliko skroman ali posten pristojan zivot bez toga da dijete postane prosjak a kasnije upadne u kandze prostitucije,kriminala, narkomanije
Pa mi smo onda u istoj zgradi po prici o komsijama romima
supercali

#58 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by supercali »

Dodji ispred hepoka i gledaj ih citav dan
Dovoljno ce ti biti kao da ih poznajes mnogo
¤ jelena ¤

#59 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by ¤ jelena ¤ »

Sabaton wrote:
velim samo da sam bio sa prijateljima iz kojima je maternji jezik engleski. Nije nam svima poimanje svijeta Marin Dvor Ilidza
i da zaustavi mali Ciga taksi. to nije ni meni najasnije. :? Najtuznije od svega je da je sve ovo ispisano ISTINA :(
Ne znam jeste li čuli i da u Vašoj neposrednoj blizini postoji nešto što se zove JU"KANTONALNI CENTAR ZA SOCIJALNI RAD" SARAJEVO - pokriva mnogo opština, najvjerovatnije i Vašu, pa ih probajte kontaktirati kada sljedeći put primijetite neko dijete na ulici da prosi....

ili se, gluho i daleko bilo, vozi u taksiju.... :shock: :?

edit:

isto važi i za ovog gospodina što ih gleda po cijeli dan...
Hakiz

#60 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Hakiz »

¤ jelena ¤ wrote:
Sabaton wrote:
Ne znam jeste li čuli i da u Vašoj neposrednoj blizini postoji nešto što se zove JU"KANTONALNI CENTAR ZA SOCIJALNI RAD" SARAJEVO - pokriva mnogo opština, najvjerovatnije i Vašu, pa ih probajte kontaktirati kada sljedeći put primijetite neko dijete na ulici da prosi....

ili se, gluho i daleko bilo, vozi u taksiju.... :?
Pa, koliko god je rasizam izjednacavati cijeli narod sa njegovim pripadnicima koji su negativni, toliko politicka korektnost postaje svoja karikatura.
supercali

#61 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by supercali »

¤ jelena ¤ wrote:
Sabaton wrote:

edit:

Da tebi "gospodin" kaze nesto sto ili neces da priznas da znas ili stvarno ne znas
Socijalnim sluzbama kada se prijavi takav slucaj onda one istraze slucaj
Sa romima je specificna situacija jer većina nemaju dokumente pa je tesko to i sprovesti
A pored toga i da se moze sprovesti posto je ovo organizovano oko prosjacenja to je jos teze rijesiti i za vece instance od socijalne sluzbe
MyTao

#62 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by MyTao »

Covjek se druzi sa Englezima... a ne moze da svati kako to da se rom voza taksijem :-) :-)

:run:
Sabaton

#63 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Sabaton »

MyTao wrote:Covjek se druzi sa Englezima... a ne moze da svati kako to da se rom voza taksijem :-) :-)

:run:
Kako shvatit ovaj post? nego fakat. Cudno mi je to i dan danas. Znaci ovaj cigo ima 12 godina tops. Ili je bio dobro udaren u glavu , pa je zaustavio taksi, ili ga taksista nije dobro vidio jer je vec dobrano noc bila, ali je usao u taksi. :D Cudan grad, cudni i Romi u njemu. :oops:
¤ jelena ¤

#64 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by ¤ jelena ¤ »

Hakiz wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Sabaton wrote:

Pa, koliko god je rasizam izjednacavati cijeli narod sa njegovim pripadnicima koji su negativni, toliko politicka korektnost postaje svoja karikatura.
Ne kontam otkud uopšte prostora za priču o bilo kakvoj političkoj (ne)korektnosti u okviru teme o problemu djece koja prose na ulicama...

Problem zloupotrebe nezbrinute djece na ulicama - je li to ta karikatura političke korektnosti o kojoj govoriš?

Ili....dobro me podsjeti gospodin gore.... problem stotina, hiljada djece jednog naroda u ovoj državi, koja nemaju ni lične dokumente, što znači da za ovu državu nisu ni živa, pa kao takva ne idu ni u osnovnu školu, a mi ih svaki dan, decenijama, laadno gledamo na ulicama i to nam je sasvim normalno - je li to ta karikatura političke korektnosti?

Ili karikatura nečeg drugog?
Sabaton

#65 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Sabaton »

I tako pise Jelena iz udobnosti svog doma u Upper State Californiji, ispijajuci nadasve ukusan martini i bacajuci pogled na valove Tihog okeana. :D

Pozdrav za Jelenu sa Havaja. 8-) :lol: :izet:
¤ jelena ¤

#66 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by ¤ jelena ¤ »

Hajd...evo joj i od mene pozdrav... :cao:
RNG_25

#67 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by RNG_25 »

piupiu wrote:
Velkoski wrote::-)

Čuj rasnog profiliranja. Pa šta trebamo lagati da se neko ne bi osjećao ugrožen? Prohodaš gradom i sve ti jasno bude ko je tu 'većina'.

Ne komentarišem rad moderacije nego mi smiješan komentar. :mrgreen:
Ne bih otvarala diskusiju o latentnom i aktivnom rasizmu prema romskoj populaciji na Balkanu. Zaustavljanje po ulici, traženje 'marke', telefona, maltretiranje gradjana nisu ekskluzivna pojava koja se veže isključivo za romsku populaciju, niti su uslovljeni nečijom rasom.
Ali jesu disproporcionalno učestala pojava među romima, u usporedbi sa ostalim narodnostima/nacionalnostima (ovo važi i za razvijene zemlje "zapada"). Ah da, politička korektnost treba da ide prije istine prema liberalistima.
krater

#68 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by krater »

hrasno38 wrote:To je poseban soj ljudi kojima nikada nije dosta i ako mogu uzet ce ti sve. Rijetki su Romi koji su postenim radom nesto stekli ....vrlo vrlo rijetki. Ali sto se tice prosijacenja bar onoliko koliko srecem "starije zene" su ih presle i nalaze se na svakom cosku po gradu. I svaka je jadna, nema sta da jede a vjerujte mi imaju kuce da ti srce stane koliko su dobre. Dolaze svako jutro sto vozom sto autobusima i generalno sve je to ruzno i u covjeku ponaked moze izazvati neporebne reakcije. Romcici su bezobrazni ali i opasni kad ti se naklate na kosti tako da odmah treba pokazati zube bez puno price....evo i ovo sto su se u Berlinu porokali su romske porodice iz Bijeljine....i nema tu nikakvog rasizma kad se radi o vrlo opasnoj skupini ljudi koje kad stavis 100 jedan pored drugog daj boze da 5 skupis koji nece potvrditi misljenje o toj populaciji. Put od osmogodisnjeg do Roma koji ce te roknuti nozem je kratak da ne moze biti kraci. Posebno opasna skupina su Romi sa Kosova kojih ima podosta u SA.
:thumbup:
JThomas

#69 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by JThomas »

sve više je onih koji nisu romi. biznis ne poznaje granice, i neće poznavati dok god ljudi savjest peru markom profesionalnom prosjaku za kojeg znaju da je profesionalni prosjak i da namakne dnevnicu bolju od njihove...ali eto "žao im". navodnici su namjerni. iliti dok ima ovaca biće i vune. prestanite davati i skloniće se i oni koji jesu i oni koji nisu.
Nepass

#70 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Nepass »

maida95 wrote:Nije to stvar rasizma, nego činjenica koja, pa skoro da se i ne može negirati. :|

I vjerujte da je u Tuzli sigurno gora situacija nego u Sarajevu što se ovog problema tiče. Imala sam priliku da boravim u Sarajevu više puta, i nisam uopšte susretala toliko prosjaka koliko ih imam priliku svaki dan vidjeti u Tuzli. Možda je to i neka moja sreća, ko zna.
Pa kad oko tuzle haman sve cigani zive. Prvi put kad sam bio nisam mogao vjerovati.
Sve to treba deportovati ko francuzi
limeni

#71 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by limeni »

Danas ne smijes reci da je rom prosjak, da je peder cudan, da je u crnca veci, da je srbin nacionalista, da je svabo radisan ali muslimanu smijes sve. Jebem ja ovaj 21. vijek i onoga ko vodi glavnu rijec u njemu!
krater

#72 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by krater »

Nepass wrote:
maida95 wrote:Nije to stvar rasizma, nego činjenica koja, pa skoro da se i ne može negirati. :|

I vjerujte da je u Tuzli sigurno gora situacija nego u Sarajevu što se ovog problema tiče. Imala sam priliku da boravim u Sarajevu više puta, i nisam uopšte susretala toliko prosjaka koliko ih imam priliku svaki dan vidjeti u Tuzli. Možda je to i neka moja sreća, ko zna.
Pa kad oko tuzle haman sve cigani zive. Prvi put kad sam bio nisam mogao vjerovati.
Ma u stocne vagone potrpat :mrgreen:
Drinski

#73 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Drinski »

¤ jelena ¤ wrote:
Sabaton wrote:

ili se, gluho i daleko bilo, vozi u taksiju.... :shock: :?

edit:

Necu da ih kontaktiram, jer njih nece ni policija da kontaktira, mirno prodju pored prosjaka...

Lakse mi je da ih posaljem u....
Drinski

#74 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Drinski »

Nepass wrote:

A zaista, kako to nije povreda prava?
Nepass

#75 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Nepass »

Kakvih prava?
Post Reply