Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jao_situacije wrote:ovog uglavnomja treba banovati
99% da je uhljeb iz policije i pola radnog vremena provede na temi crna hronika
najjače mi je kad on počne tumačiti šta je zakonodavac mislio u članu iz kz fbih
daj citat
i broj mojih postova
ovdje tema uopste nije policija, nego to sto je prica izmisljena, ili frizirana ako se uopste ista desilo. neko stavio clanak bez izvora, nema price u drugim medijima ni na stranici mupa ...
naravno da je izmišljeno, ovdje je manja stopa kriminaliteta nego u švicarskoj
samo vi nastavite žderati i ispijati kafice to vam najbolje ide, i ako može povećanje plata i zaposliti još par hiljada članova vaših porodica
ovo su novogodišnje želje, zvaću ja dinu da vam završi to
Ne znam zasto bi bila izmisljotina? Prije 10tak godina sam se vozio sa jaranovim rodjacima iz Svice u bijesnom BMW-u prema Sarajevu... oko Kaknja (tad nije bilo autoputa), ista scena osim pistolja... priblizavanje, blicanje, mahanje, preticanje. Sreca pa je mocno auto i lik bio dobar vozac, pa smo ga ostavili u prasini. Nema sanse da bih ikome stao ako mi je bilo sta sumnjivo.
DZONPI wrote:Ma jok trebala je stat izvinut se i dat mu jedno milju jer jebiga ona vozi auto Svicarskih registracija.Jel vi fakat kontate da se raja iz dijaspore treba samo nazitgu kad Dole dodje.Zajebano nema sta.Pa ko je to on da mase pistoljem halo Jos djete unutra i pojedini kazu plati retrovizor i vozdra.Nema sta zajebano.
Od svega navedenog tebi samo pare napameti, sam kazes lik mase pistoljem na zenu i dijete a tebi u mislima pare dijaspore, ima i vrijednih stvari od vasih i nasih para za nepovjerovat.
Neko od prisutnih na temi je vjerovatno zeni mahao pistoljem iz crnog bmw.
Boli vas ku**c kako je postupila dok god nije prekrsila zakon. Bez obzira je li stvarni dogadaj il' fiktivno djelo, kad se nadete u istoj situaciji ili budete pisali, onda vi il' lik odreagujte kako god zelite.
Najjaci su ovi sto bi stali djeteta radi, mislim neko joj je garantovao da djetetu nista nece biti ako stane. Fakat koji vam je jbt.
dobar osjecaj wrote:Nema izvora. Samo kad se na Google-u ukuca ime i prezime Z.G. iskoci treci link clanka na Oslobodjenje portalu s datumom 31.12.2015.
Ako se stvarno sve ovako odigralo (a nemam razloga da sumnjam da jeste) ženi svaka čast. Onaj ko bi sa malim djetetom u autu stao u sred nedodjije nekom kretenu koji im prijeti pištoljem i prepustio mu se na milost i nemilost a ima bilo kakvu šansu da pobjegne fakat nije normalan.
dobar osjecaj wrote:Naravno da ce obavijestiti ambasadu zemlje cija je drzavljanka da prijavi takav oblik zastrasivanja i ugrozavanja.
Po meni sva objavljivanja i informisanje javnosti o ovakvim slucajevima imaju svrhu da se zna da se desavaju ovakvi primjeri da svako bude vise na oprezu pri ovakvim i slicnim situacijama, da se ne zaustavlja, ne daje priliku olosu da ista kaze, da pozove najblizu policijsku stanicu i prijavi stoku bez obzira hoce li ih pustiti odmah ili ne.
Moji prijatelji, mladji bracni par s dvoje manje djece u autu s diplomatskim tablicama su slicnu scenu dozivjeli pocetkom ove godine ovdje u gradu u Ljubljanskoj kada su im dva lika trazila da plate za osteceni retrovizor a pouzdano su znali da se nista slicno nije desilo. Nije im bilo ni najmanje svejedno ni zbog njih ni zbog djece, ali prijatelj se ponasao kao da ga nije ni najmanje strah i bukvalno ih otjerao zaprijetivsi da ce pozvati policiju.
Temu treba preimenovati u "Kabadahijska presretanja na BiH cestama i lazne optuzbe o ostecenom retrovizoru".
Vidim da nekima nije jasno ono u vezi ambasade.... ambasade normalnih zemalja, pored toga što se bave legalnom špijunažom i promocijom interesa svoje države, itekako brinu o građanima svoje zemlje kada su van zemlje, pogotovo kad borave u nekim banana državicama.
Apsolutno pogresno.
Ambasada naturalizovane zemlje nema nikakvu obavezu da pruzi pravnu, niti bilo kakvu drugu pomoc, ukoliko se vratis I imas probleme u zemlji iz koje si naturalizovan.
Informacije na stranicama svicarskog ministarstva vanjskih poslova ne prepoznaju kategorije je li se neki njihov drzavljanin malo vratio, dosao na dan, dva ili deset u bilo koju zemlju izvan Svicarske.
uglavnomja wrote:
koji roditelj ce zbog hebenog auta pustiti da mu neko djetetu prijeti pistoljem? halo ba ... stanes, kleknes, pitas hoces li i gace da skinem, samo dijete ne diraj.
I šta staneš, klekneš i spustiš gaće a lik ti otme dijete i nestane u nepoznatom pravcu. Ti tačno ko da si od bukve napravljen.
dobar osjecaj wrote:Naravno da ce obavijestiti ambasadu zemlje cija je drzavljanka da prijavi takav oblik zastrasivanja i ugrozavanja.
Po meni sva objavljivanja i informisanje javnosti o ovakvim slucajevima imaju svrhu da se zna da se desavaju ovakvi primjeri da svako bude vise na oprezu pri ovakvim i slicnim situacijama, da se ne zaustavlja, ne daje priliku olosu da ista kaze, da pozove najblizu policijsku stanicu i prijavi stoku bez obzira hoce li ih pustiti odmah ili ne.
Moji prijatelji, mladji bracni par s dvoje manje djece u autu s diplomatskim tablicama su slicnu scenu dozivjeli pocetkom ove godine ovdje u gradu u Ljubljanskoj kada su im dva lika trazila da plate za osteceni retrovizor a pouzdano su znali da se nista slicno nije desilo. Nije im bilo ni najmanje svejedno ni zbog njih ni zbog djece, ali prijatelj se ponasao kao da ga nije ni najmanje strah i bukvalno ih otjerao zaprijetivsi da ce pozvati policiju.
Temu treba preimenovati u "Kabadahijska presretanja na BiH cestama i lazne optuzbe o ostecenom retrovizoru".
Vidim da nekima nije jasno ono u vezi ambasade.... ambasade normalnih zemalja, pored toga što se bave legalnom špijunažom i promocijom interesa svoje države, itekako brinu o građanima svoje zemlje kada su van zemlje, pogotovo kad borave u nekim banana državicama.
Apsolutno pogresno.
Ambasada naturalizovane zemlje nema nikakvu obavezu da pruzi pravnu, niti bilo kakvu drugu pomoc, ukoliko se vratis I imas probleme u zemlji iz koje si naturalizovan.
Matzan wrote:U vezi ovog, a i nekih drugih slučajeva, postoji uvijek jedan broj forumaša koji zastupaju tezu:
"ako te lopov napadne, naoružan, nenaoružan, jači, slabiji, u tvojoj avliji ili kući..., tvoje je samo da skineš gaće i da čovjeku ponudiš vazelin da se ne muči".
Lično nisam pristalica da se zbog neke sitnice poput mobitela isl. glava gubi, ali zar je zaista zakon uvijek na strani lopova?
Tipicna bosanska kad te ko rokne sto si bio napolju, kad te auto ubije sto si prelazio cestu, kad ti strgaju nausnice sto se kurcis sa nausnicama, kad ti maznu auto sto vozas auto, kad ti djete kidnapuju sto si pravio djecu