Daca o Sarajevu!!! ... "fascinira" me ovaj mali:)
-
hadis
Pa dobro ljudi sto se palite na tipa koji dolazi iz grada i drzave gdje je KRIMINAL I NACIONALIZAM nacionalni ponos, gdje se vjerovatno jos uvjek slave MARKALE, SREBRENICA i ostali zlocini u BiH!
Ja nisam Sarajlija i ne znam ima li tog nacionalizma i primitivizma u SA, al ako ima on sigurno dolazi od onih koji su se spustili s tamo nekog brda i sad se igraju KAUBOJA po sarajevu (Sandzaklije)!!!
P.S. Mislim da o politici i opcenito o nacionalizmu raspravlja cijeli svijet, a mi BOSANCI smo i tako obiljezeni kod tog svijeta kao MUDZAHEDINI i TERORISTI tako da nam je najbolje da ne raspravljamo o tome nego da se okrenemo onom u cemu bi trebali biti dobri!
Skolujmo se, bavimo se sportom, pravimo nove OSKAROVSKE filmove, svirajmo gitare da bi izbacili nove ROCK grupe, a politiku i nacionalizam ostavimo ISKOMPLEKSIRANIM Glupanima!!!
Ja nisam Sarajlija i ne znam ima li tog nacionalizma i primitivizma u SA, al ako ima on sigurno dolazi od onih koji su se spustili s tamo nekog brda i sad se igraju KAUBOJA po sarajevu (Sandzaklije)!!!
P.S. Mislim da o politici i opcenito o nacionalizmu raspravlja cijeli svijet, a mi BOSANCI smo i tako obiljezeni kod tog svijeta kao MUDZAHEDINI i TERORISTI tako da nam je najbolje da ne raspravljamo o tome nego da se okrenemo onom u cemu bi trebali biti dobri!
Skolujmo se, bavimo se sportom, pravimo nove OSKAROVSKE filmove, svirajmo gitare da bi izbacili nove ROCK grupe, a politiku i nacionalizam ostavimo ISKOMPLEKSIRANIM Glupanima!!!
-
Solana
#52 Re: Daca o Sarajevu!!! ... "fascinira" me ovaj mal
Ovo je dobro napisano!Daca wrote:Samo se u Sarajevu moglo desiti da se jednom Ivi Andricu dobacuje sa nipodastavanjem u stilu ?Halo,pisac, napise li se šta? , a sto je tipican primjer gore navedenog . Da nije riječ o čak i simpaticnom nepriznavanju autoriteta i nepostivanju velicine pokazalo je vrijeme.Tu se radi o zlobi,nepatvorenoj zlobi.U Sarajevu se ,jadni, i danas dan ponose time i takve i slične gestove navode kao primjer tzv.?sarajevskog duha?.?Sarajevske raje?. Ne kaže se dzaba ?čega se pametan stidi budala se ponosi? .
Sjećam se 91. god., bio sam sa društvom u "Estradi". Za stolom do nas su bili Haris Verešanović (Hari Mata Hari) i Haris Džinović sa još nekoliko momaka i djevojaka. Bili su poprilično veseli. Svako je mogao sa njima da razmijeni par rečenica, da ih pita šta želi, neka djeca su tražila autogram ..... i tada neko izrazi želju da oba Harisa otpjevaju nešto uživo. Ovi su se nećkali "Nije baš sada vrijeme", "Bar da imamo gitaru" .... kad ovaj što je zamolio pjesmu pokaza na nas i reče "Eno, oni imaju gitaru!".
Jedan momak u našem društvu je išao u srednju muzičku školu i nosio je sa sobom gitaru.
Haris Džinović nam priđe i reče: "Dobro veče, momci! Hoće li biti problem da nam date gitaru samo za jednu pjesmu?" i već krenu rukom da uzme gitaru ...... kad ovaj čija je bila gitara reče:
- Ostavi tu gitaru. Ne može!!!
Haris se prvo nasmija, valjda je pomislio da je riječ o šali, ali uozbilji se vidjevši da ovaj stvarno tako misli. Reče "Dobro momci. Izvinite!"
Upitah ja ovoga:
- Pa što mu nisi dao gitaru?
- Zato što će sutra svi pričati da Žuna nije htio dati gitaru Harisu Džinoviću.
Eto to je bilo baš to o čemu je Daca pisala - klasično nepoštovanje autoriteta i nepriznavanje veličina!
Neko reče da je Daca neka tamo Beograđanka. Mislim da griješi. Samo neko ko je iz Sarajeva je mogao sve te stvari tako dobro primjetiti.
Last edited by Solana on 05/05/2005 14:51, edited 1 time in total.
- CROCOP
#53 Re: Daca o Sarajevu!!! ... "fascinira" me ovaj mal
Samo kratka ispravka, mislim da se zove Hajrudin.Solana wrote:Ovo je dobro napisano!Daca wrote:PSamo se u Sarajevu moglo desiti da se jednom Ivi Andricu dobacuje sa nipodastavanjem u stilu ?Halo,pisac, napise li se šta? , a sto je tipican primjer gore navedenog . Da nije riječ o čak i simpaticnom nepriznavanju autoriteta i nepostivanju velicine pokazalo je vrijeme.Tu se radi o zlobi,nepatvorenoj zlobi.U Sarajevu se ,jadni, i danas dan ponose time i takve i slične gestove navode kao primjer tzv.?sarajevskog duha?.?Sarajevske raje?. Ne kaže se dzaba ?čega se pametan stidi budala se ponosi? .
Sjećam se 91. god., bio sam sa društvom u "Estradi". Za stolom do nas su bili Haris Verešanović (Hari Mata Hari) i Haris Džinović sa još nekoliko momaka i djevojaka. Bili su poprilično veseli. Svako je mogao sa njima da razmijeni par rečenica, da ih pita šta želi, neka djeca su tražila autogram ..... i tada neko izrazi želju da oba Harisa otpjevaju nešto uživo. Ovi su se nećkali "Nije baš sada vrijeme", "Bar da imamo gitaru" .... kad ovaj što je zamolio pjesmu pokaza na nas i reče "Eno, oni imaju gitaru!".
Jedan momak u našem društvu je išao u srednju muzičku školu i nosio je sa sobom gitaru.
Haris Džinović nam priđe i reče: "Dobro veče, momci! Hoće li biti problem da nam date gitaru samo za jednu pjesmu?" i već krenu rukom da uzme gitaru ...... kad ovaj čija je bila gitara reče:
Haris se prvo nasmija, valjda je pomislio da je riječ o šali, ali uozbilji se vidjevši da ovaj stvarno tako misli. Reče "Dobro momci. Izvinite!"
Upitah ja ovoga:
-
Frutek
Covjek je nazalost u pravu u dosta stvari
Ali u nekim takodje pretjeruje jer se samo svodi na Sarajevo, da je taj "sindrom" prisutan samo u Sarajevu, al nije. Pitam se koliko je to multietnicna Banjaluka, Prijedor ili pak Beograd
Nazalost, to je poslijeratni sindrom u cijeloj BiH u zavisnosti koja nacija vlada u tom mjestu
Al ima dosta istine sto je covjek reko. Dosta nas se vec slozilo u tom pogledu, ali naravno da ce ga tona svijeta popljuvat jer se neda nista reci, al treba prihvatit i negativnu kritiku. Kao sto napisah, ima istine u najmanje pola stvari sto je kazao, a prvi korak je da se rijesi problem je priznat da problem postoji. Ne treba poricat
Ali u nekim takodje pretjeruje jer se samo svodi na Sarajevo, da je taj "sindrom" prisutan samo u Sarajevu, al nije. Pitam se koliko je to multietnicna Banjaluka, Prijedor ili pak Beograd
Al ima dosta istine sto je covjek reko. Dosta nas se vec slozilo u tom pogledu, ali naravno da ce ga tona svijeta popljuvat jer se neda nista reci, al treba prihvatit i negativnu kritiku. Kao sto napisah, ima istine u najmanje pola stvari sto je kazao, a prvi korak je da se rijesi problem je priznat da problem postoji. Ne treba poricat
-
reaktor
moj winetou, a jos i ne kontaju sta govore, ali hahah nije vrijedna pomena... klasicni sociopatwinetou wrote:Nevjerovatno kako su ex-jugosloveni rasistički nastrojeni prema Česima, Mađarima, Rumunima, Bugarima.Proputovala sam dok sam imala drugi pasos, da, u odnosu na prijasnju zemlju nisu cvjetale ruze nigdje i mnogi su u odnosu na nas bili jadni, nesto poput Cigana - Rumuni, Cesi, Madjari.
-
reaktor
i sta da ja dodam ovome... osim BRAVO MAJSTORExsena wrote:Cemu tolika opijenost Sarajevom, duboka analiza slucajnih posjetiteljaovog grada, koji se ne raduju sto ono zivi, kakvo-takvo ali postoji.
Istina je da se Sarajevo promjenilo.To znaju prave Sarajlije. Ko su oni? Ima li ih danas uopce? Ko su oni koji su se prije 1992.godine godine nazivali Saralijama, a roditelji im sljegli za onog rata ...
Sustina je u jednom-MI,Sarajlije, ne analiziramo Beograd ni Zagreb.Mi znamo sta je tamo.Nema fascinacije, bar ne za obrazovanog covjeka-stavovi su prilicno jasni.
Otkud onda tolika zelja za analizom Sarajeva onih koji ga ne vole?
Iz mrznje, iz gnusanja sto zivi BEZ NJIH. I sto to niko ne primjecuje. Jer najgore je kad si nista.
A to i jesu ovi sto se potpisuju pod nebuloznim satro intelektulanim frazama i pismenim vjezbama sa patetikom!
A zavrsimo ovo porukom sarajevomrscima jednostavno- u stilu Ede Majkee:
MATER VAM J..EM !
-
zzzzz
Ko ovo ne razumije, moze se opterecivati Dacom.DaysleepeR wrote:Meni je smijesno kako nakon miliona granata i 100000 ubijenih za 4 godine opsade grada nekog pogadja ovakvo pisanje.
Pa htjeli su nas izbrisat sa lica zemlje ne birajuci sredstva i nece se nikad pomirit s tim da nisu uspjeli.
Svi koje ovaj post tangira vjerovatno nisu svjesni destrukcije koju je ovaj grad prozivio.
ps.
sjeca li se neko imena koje su komse pripremile u slucaju da zauzmu grad (spominjali su to na svojoj TV nakon pada Otesa) Vukosavlje, Svetosavlje ili tako nesto. Nakon rata se predomislise, te se svim silama trude da onoj selendri prisiju ime grada kojeg toliko mrze
- DaysleepeR
Ime za Sarajevo u slucaju pada je bilo Kotroman-grad.
- Alfons Kauders
mujosaistoka wrote:bosna forever wrote:Nargore je sto pridike drze oni:
- Koji su stoljecima prenosili s koljena na koljeno mrznju protiv nekih Turaka i obecavali osvetu
- Koji su pocinli najveci genocid u Evropi nakon II Svjetskog rata
- Koji koji su etnicki ocistili sve sto su mogli ocistiti
- Koji su porusili SVE vjerske i istorijske spomenike kulture koja njima ne pripada
- Koji se i dan danas ponose svojim zlocinima i u svetce pretvaraju pocinitelje istih
- Koji su cetnike izjednacili sa borcima NOB-a, i pedeset godina poslije podrzali i posvetili njihove zlocine (kao da im nije dosta pocinjenih zlocina iz novije istorije koje imaju na dusi)
- Kojima je mrznja glavna pokretacka snaga u zivotu
AFERIM ONIMA KOJI SU SVE OVO ZABORAVI, I KOJI MISLE DA GOSPODIN DACA IMA PRAVO DA DAJE SVOJ SUD O GRADU ZA KOJEG I ONAKO OD 92-ge NE ZELI DA POSTOJI.
Ne, ali pridike treba da drze oni:
-koji su prodali vjeru za veceru
-oni koji su prodali familiju i komsije
-oni koju su prodali cast, cojstvo i junastvo
-oni koji dizu spomenike turcima-okuupatorima i silovateljima
-oni koji su bili izdajnici u prvom svjetskom ratu i ubijali komsije
-oni koji su bili "cvijece" i handzar divizije u drugom svjetskom ratu
-oni koji su isli na treninge u Jasenovac
-oni koji su u svim ratovima bili na strani fasista i okupatora
-oni koji su pljunuli na Jugoslaviju koja im je sve dala
-oni koji su prekrsili sve zakone i ustav '92
-oni koji su poceli rat '92
-oni koji su ubili srpskog svata s ledja
-oni koji su upali u Srpski Brod u martu '92 i masakrirali Srbe
-oni koji su reklli "zrtvovacu MIR za nezavisnu BiH"...cestitam!
-oni koji su napisali u islamskoj deklaraciji:"Nemoguca je miroljubiva koegzistencija islamskog i neislamskog politickog poretka!!!"
-oni koji su na Markalama postavili bombu da ubiju svoje ljude
-oni koji su kukavicki napali JNA i prekrsili prethodni dogovor u Tuzli i Dobrovoljackoj
-oni koji ubijaju starce u Konjicu za katolicki Bozic
-oni koji su siluju, pljackaju i ubijaju familiju oko Gorazda
-oni koji protjeruju antifasisticke/partizanske ulice iz Sarajeva
-oni koji protjeruju Srbe iz Gradskog Vijeca
-oni koji NE provode zakone o konstitutivnosti
-oni koji ubijaju vojsku , pa osnivaju univerzitete
-oni koji kradu jezik
-oni koji kradu istoriju
-oni koji se stide svoje proslosti
-oni koji su moralno degradirani vijekovima
-oni koji nose Ku Kluks Klan kapuljace po Dobrinji i prijete Srbima
-oni koji pisu grafite
-oni koji mrze cirilicu - a pozivaju na "multietnicnost"
-oni koji hoce uvesti poligamiju
-oni koji hoce uvesti serijat
-oni koji hoce uvesti islamsko bankarstvo
-oni koji su istorijski promasaj i moralno devastirani i civilizacijski retrogradni
-itd itd itd
SRAM I STID VAS BILO FASISTI, NACISTI, FUNDAMENTALISTI, ISLAMISTI ZAOGRNUTI U PLAST PROVIDNE I LAZNE "MULTIETNICNOSTI"!!!
- Drvosjeca iz Dejcica
#60 Re: Daca o Sarajevu!!! ... "fascinira" me ovaj mal
Od kada je taj opisani slucaj sa Žunom i Harisom Džinovićem mjerilo zlobe ili generalnog zakljucivanja da su svi stanovnici takvi. A nije valjda da za tebe Haris Džinovic vazi za autoritet i velicinu ? Mislim da je i Cika Miso iz Titove veci lik od Džinovica.Solana wrote: Ovo je dobro napisano!
Upitah ja ovoga:
Eto to je bilo baš to o čemu je Daca pisala - klasično nepoštovanje autoriteta i nepriznavanje veličina!
Neko reče da je Daca neka tamo Beograđanka. Mislim da griješi. Samo neko ko je iz Sarajeva je mogao sve te stvari tako dobro primjetiti.
- CROCOP
#61 Re: Daca o Sarajevu!!! ... "fascinira" me ovaj mal
Cika Misa je kralj. Dzinovic je bezveznjak jedan obicni...nije vrijedan spomena...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Od kada je taj opisani slucaj sa Žunom i Harisom Džinovićem mjerilo zlobe ili generalnog zakljucivanja da su svi stanovnici takvi. A nije valjda da za tebe Haris Džinovic vazi za autoritet i velicinu ? Mislim da je i Cika Miso iz Titove veci lik od Džinovica.Solana wrote: Ovo je dobro napisano!
Upitah ja ovoga:
-
*Unreal*
Nisam nista smjesnije procitao odavno..mnogo je zanilmjivo ovo sto si napisao..bavis se obicnim primjerima, budi malo objektivan...ne kazem da nije istina, ali takvih primjera bi ja mogao napisati 700.000 za drugu i trecu stranu....bolje malo poredi (objektivno) tvoje argumente i argumente koje je napisao Bosna-forevermujosaistoka wrote:
-oni koji su napisali u islamskoj deklaraciji:"Nemoguca je miroljubiva koegzistencija islamskog i neislamskog politickog poretka!!!"
-oni koji su kukavicki napali JNA i prekrsili prethodni dogovor u Tuzli i Dobrovoljackoj
-oni koji kradu jezik
-oni koji kradu istoriju
-oni koji pisu grafite
-oni koji su istorijski promasaj i moralno devastirani i civilizacijski retrogradni
-itd itd itd
SRAM I STID VAS BILO FASISTI, NACISTI, FUNDAMENTALISTI, ISLAMISTI ZAOGRNUTI U PLAST PROVIDNE I LAZNE "MULTIETNICNOSTI"!!!
-
DTL
#63 Re: Daca o Sarajevu!!! ... "fascinira" me ovaj mal
Ma meni to uopste nije bitno (Miso ili Dzinovic).CROCOP wrote:Cika Misa je kralj. Dzinovic je bezveznjak jedan obicni...nije vrijedan spomena...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Od kada je taj opisani slucaj sa Žunom i Harisom Džinovićem mjerilo zlobe ili generalnog zakljucivanja da su svi stanovnici takvi. A nije valjda da za tebe Haris Džinovic vazi za autoritet i velicinu ? Mislim da je i Cika Miso iz Titove veci lik od Džinovica.Solana wrote: Ovo je dobro napisano!
Upitah ja ovoga:
Jedini pravi kralj u ovoj anegdoti je Zuna.
Svaka mu dala.
Retrogradno i sa kamatama, od tog dana, pa do danas.
-
cpt.picard
Odrasti u ovom gradu i potpisati ove Dacine rijeci je slucaj za dublje psiholoske analize...
Aferim ini junaci i reformisti popljujte sve. U ratu ste molili samo da prestane, da zivu glavu izvucete, da vas ne strefi sta. Sto to u ratu niste rekli Alija fasisto, muhadzedinu... Kako ste samo licemjerni. Znate ovdje kenjat a niko od vas lopate vidjeo nije, svi bi fakultete da zavrsite i tako drzavu obnovite?
Eto mi svi hajvani pa neznamo kako nam je lose i treba da nam DACO_SRBIN_SRBENDA kaze sta je i kako je. Boga mi bice opet rata i treba, ko vas jebe kad ste naivcine.
Umjesto da konstruktivno raspravljate kako sredit mnoga sranja. Kako ocistiti grad (prvo krenete od sebe, tu praznu kutiju od cigareta zguzvajte i u dzep). Kako rastjerat ovu bagru, ratne profitere (mozda da gledate koga zaokruzujete na izborima, ukljucite se u nesto, radite). Malo se okrenite sebi i svom duhu a ne komsijnom cekeru.
A jok vi potapsajte Dacu: To Daco Srbine! Ho's nam bit gradonacelink a?
Aferim ini junaci i reformisti popljujte sve. U ratu ste molili samo da prestane, da zivu glavu izvucete, da vas ne strefi sta. Sto to u ratu niste rekli Alija fasisto, muhadzedinu... Kako ste samo licemjerni. Znate ovdje kenjat a niko od vas lopate vidjeo nije, svi bi fakultete da zavrsite i tako drzavu obnovite?
Eto mi svi hajvani pa neznamo kako nam je lose i treba da nam DACO_SRBIN_SRBENDA kaze sta je i kako je. Boga mi bice opet rata i treba, ko vas jebe kad ste naivcine.
Umjesto da konstruktivno raspravljate kako sredit mnoga sranja. Kako ocistiti grad (prvo krenete od sebe, tu praznu kutiju od cigareta zguzvajte i u dzep). Kako rastjerat ovu bagru, ratne profitere (mozda da gledate koga zaokruzujete na izborima, ukljucite se u nesto, radite). Malo se okrenite sebi i svom duhu a ne komsijnom cekeru.
- bug
#66 Re: Daca o Sarajevu!!! ... "fascinira" me ovaj mal
srbi srbija srpski srpsko... i patak prica o multieticnosti?scimitar wrote:Grad iz cijih stanovnika isijava mrznja na samu pomen bilo čega sto je srpsko.
Mrznja prema Srbima je duboko utjelovljena i gaji se decenijama a posljednjih nekoliko godina ponovo dizu glavu.
Sarajevo je grad gdje se skoro svakodnevno desavaju samoubistva starijih Srba a mladji žive pod psihickim pritiskom neprijateljski nastrojene okoline.
Srpkinje se udaju za muslimane ,vjerovatno u nadi da će nekad prestati nositi taj nametnuti pecat pripadnice agresorskog,genocidnog,naroda a dijete u pravilu nikad ne nosi Srpsko ime,nego kobajagi neutralno ,Damir ili Zlatan ,sljedece koljeno je već Muhamed.
Sarajevo je grad u kojem će vam taksista u autu pricati o SVIM Srbima kao koljacima i divljacima ni ne sluteci da u autu vozi bas jednog Srbina jer on ZNA da je Sarajevo jednonacionalan grad i bas ga briga.Ti si tu svakako u posjeti roditeljima.Sarajevo je grad u kojem su popljuvali i one Srbe u koje su se do juče kleli (Vesovica,Divjaka,Pejanovica,Tifu).
Sarajevo je grad gdje pokoji zalutali Srbin i danas smanjuje ton kad izgovara neko srpsko ime i pazi na svaku izgovorenu riječ.Sarajevo je grad gdje se nije rodila nijedna srpska beba već godinama.Sarajevo je grad gdje su Srbi natjerani da prodaju svoju imovinu u bescijenje.
ko je glup ovdje?
-
rei
cpt.picard wrote:Odrasti u ovom gradu i potpisati ove Dacine rijeci je slucaj za dublje psiholoske analize...
ma tapsu ga mozda oni koji su ko i ovaj sto je pisao/la, kojima je jedini cilj da se produbljuje mrznja medju narodima, oni ne pricaju o uslovima zivota ljudi na prostorima nego samo, Srbin ovo Srbin ono ma pusti ,
ovakvih nek je stid samih sebe ... FUJJJ .... a to si u pravu ne treba
se zadrzavati na ovim temama...... nisu vrijedni....
-
jacika
Nekad davno je u "Politici"citiran Ivica Basic,njegov tekst iz nekih zagrebackih novina,pod naslovom"Sta smo dobili,a sta izgubili"
Evo jedan dio:
"Izgubili smo mir,dobili rat.Preko dvadeset tisuca grobova i jos vise invalida.
Izgubili socijalisticko drustvo,dobili kapitalizam,drzavu kriminala i lopovlika.
Izgubili smo bratstvo i jedinstvo i ljubav medu ljudima,dobili nacionalizam i mrznju.
Izgubili smo radnicko samoupravljanje i drustveno vlasnistvo,dobili tajkune koji su nam oteli vlasnistvo i pretvorili radnike u obicnu robu koju lako mogu ostati bez posla.
Izgubili smo sigurno zaposlenje i redovnu placu,dobili nezaposlenost i nesigurnost i neredovnu placu i onima koji su zaposleni.
Izgubili nesvrstanost,dobili ovisnost o Zapadu i avione NATO pakta nad glavama.
Izgubili smo veze sa Balkanom,dobili `Balkan`u glavama.
Izgubili smo pravo da sami odlucujemo o bitnim stvarima za zivot,dobili da o nama odlucuju drugi.
Izgubili smo jedan jezik,dobili tri:
hrvatski,srpski,bosanski.
Izgubili smo drugarstvo za sve,dobili gospodarstvo samo za neke.
Ovo je istina
Evo jedan dio:
Izgubili socijalisticko drustvo,dobili kapitalizam,drzavu kriminala i lopovlika.
Izgubili smo bratstvo i jedinstvo i ljubav medu ljudima,dobili nacionalizam i mrznju.
Izgubili smo radnicko samoupravljanje i drustveno vlasnistvo,dobili tajkune koji su nam oteli vlasnistvo i pretvorili radnike u obicnu robu koju lako mogu ostati bez posla.
Izgubili smo sigurno zaposlenje i redovnu placu,dobili nezaposlenost i nesigurnost i neredovnu placu i onima koji su zaposleni.
Izgubili smo pravo da sami odlucujemo o bitnim stvarima za zivot,dobili da o nama odlucuju drugi.
Ovo je istina
-
bosna forever
.....saistoka zvucis upravo kao osoba iz teksta (pogledaj link):mujosaistoka wrote:bosna forever wrote:Nargore je sto pridike drze oni:
- Koji su stoljecima prenosili s koljena na koljeno mrznju protiv nekih Turaka i obecavali osvetu
- Koji su pocinli najveci genocid u Evropi nakon II Svjetskog rata
- Koji koji su etnicki ocistili sve sto su mogli ocistiti
- Koji su porusili SVE vjerske i istorijske spomenike kulture koja njima ne pripada
- Koji se i dan danas ponose svojim zlocinima i u svetce pretvaraju pocinitelje istih
- Koji su cetnike izjednacili sa borcima NOB-a, i pedeset godina poslije podrzali i posvetili njihove zlocine (kao da im nije dosta pocinjenih zlocina iz novije istorije koje imaju na dusi)
- Kojima je mrznja glavna pokretacka snaga u zivotu
AFERIM ONIMA KOJI SU SVE OVO ZABORAVI, I KOJI MISLE DA GOSPODIN DACA IMA PRAVO DA DAJE SVOJ SUD O GRADU ZA KOJEG I ONAKO OD 92-ge NE ZELI DA POSTOJI.
-oni koji kradu jezik
-oni koji kradu istoriju
-oni koji pisu grafite
-itd itd itd
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=14098
SAMO STO TE SVE MANJE LJUDI SLUSA, A SVE VISE SMATRA NOTORNOM BUDALOM.
P.S.
shodno tome umjesto tackica naka bude: BUDALAsaistoka
-
Nenadv24
Upitna jeste multietničnost BL, Mostara i Prijedora ali vjeruj mi da je Beograd multietničniji od današnjeg Sarajeva.Frutek wrote:Covjek je nazalost u pravu u dosta stvari![]()
Ali u nekim takodje pretjeruje jer se samo svodi na Sarajevo, da je taj "sindrom" prisutan samo u Sarajevu, al nije. Pitam se koliko je to multietnicna Banjaluka, Prijedor ili pak Beograd![]()
Nazalost, to je poslijeratni sindrom u cijeloj BiH u zavisnosti koja nacija vlada u tom mjestu
![]()
-
Nenadv24
Potpisujem.jacika wrote:Nekad davno je u "Politici"citiran Ivica Basic,njegov tekst iz nekih zagrebackih novina,pod naslovom"Sta smo dobili,a sta izgubili"
Evo jedan dio:
Ovo je istina
-
Toozla
...pa, naravno da je multieticniji....nije Armija BIH ili HV drzala Beograd u okruzenju cetri godine i otkinula mu pola duse...Nenadv24 wrote: Upitna jeste multietničnost BL, Mostara i Prijedora ali vjeruj mi da je Beograd multietničniji od današnjeg Sarajeva.
-
nestea
Kamo srece da je tako, onda bi bar bili jednaki. Nego sto vi ne pokazete multietnicnost u BanjaLuci ili Trebinju pa onda dodji i trazi isto u Sarajevu. Nego budi zahvalan i sto ti se da ulicom proci!
Shvati covjece, Srbija je izvrsila AGRESIJU na ovu zemlju i na ovaj grad. I srbi umijesto da se izvinu i pognu glavu, imaju obraza da se bune! Pa to nigdje nema.
Ne procitah citav post jer vidim da neko glupo dijete pise na pocetku. Evo npr. samo jednu stvar cu navesti. Po Islamu covjek moze ozeniti nemuslimanku i time ona NEMORA preci na Islam vec moze sacuvati svoju vjeru i on joj mora osigurati da ide u svoje bogomolje i izvrsava duznosti vjere. Eto, ostalo sam procitaj a ne blebetaj bezveze sto si cuo od baba na sjelima...
Vozdra Raja.
Zivjelo SARAJEVO!!
Shvati covjece, Srbija je izvrsila AGRESIJU na ovu zemlju i na ovaj grad. I srbi umijesto da se izvinu i pognu glavu, imaju obraza da se bune! Pa to nigdje nema.
Ne procitah citav post jer vidim da neko glupo dijete pise na pocetku. Evo npr. samo jednu stvar cu navesti. Po Islamu covjek moze ozeniti nemuslimanku i time ona NEMORA preci na Islam vec moze sacuvati svoju vjeru i on joj mora osigurati da ide u svoje bogomolje i izvrsava duznosti vjere. Eto, ostalo sam procitaj a ne blebetaj bezveze sto si cuo od baba na sjelima...
Vozdra Raja.
Zivjelo SARAJEVO!!
-
Frutek
Da, zato nedavno zapališe džamiju staru nekolko stotina godina. Tada istu noć su demolirali i hrvatsku ambasadu i da nije bio garnizon policije angažovan, sravnili bi ambasadu do temelja čini mi se. Rulja vođena mržnjom koja od iste ne vidi dva metra ispred sebe. Odlicna im ta multietnicnost i razumijevanje prema ostalim narodima i religijamaNenadv24 wrote:Upitna jeste multietničnost BL, Mostara i Prijedora ali vjeruj mi da je Beograd multietničniji od današnjeg Sarajeva.Frutek wrote:Covjek je nazalost u pravu u dosta stvari![]()
Ali u nekim takodje pretjeruje jer se samo svodi na Sarajevo, da je taj "sindrom" prisutan samo u Sarajevu, al nije. Pitam se koliko je to multietnicna Banjaluka, Prijedor ili pak Beograd![]()
![]()
-
dreams
ako ovo ima i 1% istine, od mene imaju kahvuchini samo za kreativnostmujosaistoka wrote:-oni koji nose Ku Kluks Klan kapuljace po Dobrinji i prijete Srbima
razapese li ikoga...na zapaljen mjesec i zvijezdu?
primjeti se ta kreativnost...pogotovo nocu kad prizdiju posljednju gradsku dzamijuToozla wrote:...pa, naravno da je multieticniji....nije Armija BIH ili HV drzala Beograd u okruzenju cetri godine i otkinula mu pola duse...Nenadv24 wrote: Upitna jeste multietničnost BL, Mostara i Prijedora ali vjeruj mi da je Beograd multietničniji od današnjeg Sarajeva.
stoka srpska