aurora313 wrote:Vijest koju sam napabirčio ovih dana je da naša vlada razmatra zatvaranje bolnice Dr Abdulah Nakaš, poznatoj kao Vojna bolnica u Kranjčevića ulici u Sarajevu.
Nakno kratkog razmišljanja, ostade mi dosta nejasnoća. Najprije, bolnice se u gradovima ne zatvaraju a posebno ako stanovništvo raste. Dalje, Sarajevo ustvari ima samo dvije bolnice: Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS) na Koševu izgrađenu davne 1896, te bolnicu Dr. A. Nakaš poznatu kao Vojna bolnica, izgrađenu u divno doba reda i rada u socijalizmu, i perfektno obnovljenu za velike novce nakon rata.
Prema vrlo šturim informacijama (a vi ste tu da popunjavata šta znate ili ste pročitali), bolnica Nakaš bi se trebala zatvoriti da bi u nju uselili nekakva ministarstva!
To valjda znači da bi dio doktora vjerovatno prešao na Koševo. Ali u našem autističkom sistemu, neko je skontao da doktore iz Nakaša treba raspodijeliti po mjesnim ambulantama! Recite mi, gdje ste i u kojoj lokalnoj ambulanti u Sarajevu vidjeli da ima ekstra prostora za doktore i dodatne ambulantne prostorije?!? Ili još bolje, gdje mislite da bi trebalo da odu hirurzi iz Nakaša izuzev negdje van BiH?
Ovo treba zaustaviti pod svaku cijenu. Umjesto da uzalud čekamo da nam dobrotvori izgrade novu bolnicu, ne smijemo čekati da nam neki naš ambiciozni političar za uništavanje svega zatvori i onu koja savršeno radi. Naime, operisan sam u septembru u Nakašu, i nemam ništa osim riječi hvale za osoblje, zgradu, sobe, banje, lokaciju, urednost...
Molim moderatore da ovu temu nekako istaknu. Možda bi ovome trebalo dodati i anketu sa vašim mišljenjem. U svakom slučaju, valja nam brzo reagovati.
Ojačati kapacitete ove solidne , (novija relativno zgrada i oprema), a po kvalitetu usluga, za naše prilike, vrlodobre bolnice, ojačati, pa neka imamo alternativu i KCS/Koševo, a NIKAKO zatvoriti

!