Policija prijeti
- seln
#51 Re: Policija prijeti
Ma trebao ga je cajac upucati... sta on ima da gleda u njega, a kamo li da mu se obraca?
Onako usput: nabijen na qraz i Bosnu i Bosance.
Onako usput: nabijen na qraz i Bosnu i Bosance.
- Tercius
#52 Re: Policija prijeti
JThomas wrote:kabadahija bar reda radi ponudi i da plati kafu koju pijeBHF_Manijak wrote:
Sta sad razlikuje policajca, zastitnika javnog reda i mira, od bilo kojeg lokalnog kabadahija s istom pricom "s'a gle'as, ho's da ti ta usta razvalim"?!
- Dino Djurbuzovic
#53 Re: Policija prijeti
Puna podrska policajcu, danas je omladina jako nekulturna.
- moa
#54 Re: Policija prijeti
Naucili da nepravda prolazi pored njih i da se od svega prave sprdanciju. Mi nesto kukamo i seremo, ustvari smo seronje i prdprasinari.BHF_Manijak wrote:Naiskrenije se nadam da cete se naci u slicnoj barem situaciji kao ovaj covjek i da cete se sjebati jer neko ne obavlja svoj posao i jos vas zato napadne i qrcevito vam pocne tersati, a vi muda svoja jedete, jer vam nista drugo ne preostaje tj. ne mozete mu nista, jer je jako bitna civija.
I jos plus na to raja vas okolo jebe da ste vi ustvari debil. Od srca vam to zelim, pa cete se onda sjebati i mozda vam naumpade da ste vi zajebavali covjek koji nije kriv, svrstavajuci se na stranu policije koja se klosarski ponasa, nista drugacije od prosjecnog sarajevskog djeparosa ili klosara!
- dust in the wind
#55 Re: Policija prijeti
hehhe. ne znam šta da kažem na ovo. moj deda je bio taj famozni milicioner i mnogo zajeban insan. zamišlljam kako njemu neki balavac u onaj vakat dok pije kafu na pauzi (u pravo na polusatni dnevni odmor imaju svi) kaže šta ispijaš kafe... heheh. mislim da njega ne bi sputala uniforma da dotičnom pendrekom popravi zube... kakvi smo mi danas postali sreća pa nema milicije. a iskreno nit valjaju ljudi, nit policija. taman je uklopivo jedno u drugo.
- muha_sa
#56 Re: Policija prijeti
dust in the wind wrote:hehhe. ne znam šta da kažem na ovo. moj deda je bio taj famozni milicioner i mnogo zajeban insan. zamišlljam kako njemu neki balavac u onaj vakat dok pije kafu na pauzi (u pravo na polusatni dnevni odmor imaju svi) kaže šta ispijaš kafe... heheh. mislim da njega ne bi sputala uniforma da dotičnom pendrekom popravi zube... kakvi smo mi danas postali sreća pa nema milicije. a iskreno nit valjaju ljudi, nit policija. taman je uklopivo jedno u drugo.
- spreca
#57 Re: Policija prijeti
ma policija je pickin dim......ali milicija....e oni su bili jebeni 
- muha_sa
#58 Re: Policija prijeti
igramo lopte i sad neko od velike raje zvice--ETO JAŽEspreca wrote:ma policija je pickin dim......ali milicija....e oni su bili jebeni
mi djeca se plašili, a bogme i odrasli
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#59 Re: Policija prijeti
Tu je to otprilike, čisti papanluk, čast izuzecima. Kad ti trebaju nigdje ih, sitnu buraniju kaznjavaju, krupne ribe pustaju. Tuga, jad i ćemer. Svi pljuju sad ovog lika što se žalio, a znaju i sami kako (većina) dođe do čina policajca. Uniforma koja se nekad časno nosila postala je predmet šprdnje. Ne gleda pojedinac sebe da li je fkt za policajca, nego daj da se ja nakačim na budžet.BHF_Manijak wrote:Naiskrenije se nadam da cete se naci u slicnoj barem situaciji kao ovaj covjek i da cete se sjebati jer neko ne obavlja svoj posao i jos vas zato napadne i qrcevito vam pocne tersati, a vi muda svoja jedete, jer vam nista drugo ne preostaje tj. ne mozete mu nista, jer je jako bitna civija.
I jos plus na to raja vas okolo jebe da ste vi ustvari debil. Od srca vam to zelim, pa cete se onda sjebati i mozda vam naumpade da ste vi zajebavali covjek koji nije kriv, svrstavajuci se na stranu policije koja se klosarski ponasa, nista drugacije od prosjecnog sarajevskog djeparosa ili klosara!
Stanje jednog naroda se neće promijeniti dok se taj narod sam ne promijeni.
- radiša
#60 Re: Policija prijeti
jest,ovi samo ustanu i odu, ko da je svaki lokal njihov.JThomas wrote:kabadahija bar reda radi ponudi i da plati kafu koju pijeBHF_Manijak wrote:
Sta sad razlikuje policajca, zastitnika javnog reda i mira, od bilo kojeg lokalnog kabadahija s istom pricom "s'a gle'as, ho's da ti ta usta razvalim"?!
- Thorgerson
#61 Re: Policija prijeti
Postoje pravila ponasanja jbmu. Narocito za policiju. Policajac ne smije ispijati kafe, ispunjavati tiket u kladionici itd. Ne smije dok je na duznosti. Mislim da to imaju i u nekom praviliniku ili sta vec.dust in the wind wrote:hehhe. ne znam šta da kažem na ovo. moj deda je bio taj famozni milicioner i mnogo zajeban insan. zamišlljam kako njemu neki balavac u onaj vakat dok pije kafu na pauzi (u pravo na polusatni dnevni odmor imaju svi) kaže šta ispijaš kafe... heheh. mislim da njega ne bi sputala uniforma da dotičnom pendrekom popravi zube... kakvi smo mi danas postali sreća pa nema milicije. a iskreno nit valjaju ljudi, nit policija. taman je uklopivo jedno u drugo.
Ja imam prijateljicu radi u banci na salteru. Je li mislis da ona smije otici kupiti sok i sjesti eto iza pulta i jesti? Mislis da smije sjesti bilo gdje u banci gdje je vidljiva klijentima? Moze probati...jednom...i to bi bilo i zadnji put.
Al jok, kod nas baja konta ja sam policajac ba ja sam drzava, ta ces ti meni govorit sta smijem, sta ne smijem...ama bolan ja sam ti poslodavac, ja te placam. Kafu ne smijes piti i kraj price.
Naravno da mora imati polusatnu pauzu. Ali siguran sam da postoje pravila kako se ta pauza i gdje se moze iskoristiti. A to sigurno nije pekara, mostarlic, raznorazne pumpe itd.
Pa nisam jednom vidio dzip ili sluzbeno auto parkiraju na trotoar, odu da zderu...a najcesce su po pumpama. Tu su standardni. Valjda im na ruku. Malo se vozikaju, nalete na pumpu, popiju koju, malo supljiraju...ljepota.
- dust in the wind
#62 Re: Policija prijeti
nije tačno... policajac na dužnosti kada je na pauzi tj. na dnevnom odmoru regulisanom zakonom i o radu i o policijskim službenicima, može popiti kafu i ručati u uniformi.. e ne jok eto, kada ima po sata pause, on će se u civil presvući.heheh. razmisli malo. kladionica je nešto drugo. to nije spojivo sa uniformom, to nije etički da radi dok je na dužnosti. a kafa i doručak jeste. a jok eto obuče se u civilnu odjeću da nama ne bode oči što jede u pekari. pobogu ljudi, što ste takvi tirani. hehe. svaštaThorgerson wrote:Postoje pravila ponasanja jbmu. Narocito za policiju. Policajac ne smije ispijati kafe, ispunjavati tiket u kladionici itd. Ne smije dok je na duznosti. Mislim da to imaju i u nekom praviliniku ili sta vec.dust in the wind wrote:hehhe. ne znam šta da kažem na ovo. moj deda je bio taj famozni milicioner i mnogo zajeban insan. zamišlljam kako njemu neki balavac u onaj vakat dok pije kafu na pauzi (u pravo na polusatni dnevni odmor imaju svi) kaže šta ispijaš kafe... heheh. mislim da njega ne bi sputala uniforma da dotičnom pendrekom popravi zube... kakvi smo mi danas postali sreća pa nema milicije. a iskreno nit valjaju ljudi, nit policija. taman je uklopivo jedno u drugo.
Ja imam prijateljicu radi u banci na salteru. Je li mislis da ona smije otici kupiti sok i sjesti eto iza pulta i jesti? Mislis da smije sjesti bilo gdje u banci gdje je vidljiva klijentima?
Al jok, kod baja konta ja sam policajac ba ja sam drzava, ta ces ti meni govorit sta smijem, sta ne smijem...ama bolan ja sam ti poslodavac, ja te placam. Kafu ne smijes piti i kraj price.
Naravno da mora imati polusatnu pauzu. Ali siguran sam da postoje pravila kako se ta pauza i gdje se moze iskoristiti. A to sigurno nije pekara, mostarlic, raznorazne pumpe itd.
Pa nisam jednom vidio dzip ili sluzbeno auto parkiraju na trotoar, odu da zderu...a najcesce su po pumpama. Tu su standardni. Valjda im na ruku. Malo se vozikaju, nalete na pumpu, popiju koju, malo supljiraju...ljepota.
- dust in the wind
#63 Re: Policija prijeti
i ne shvatih kakava je to paralela sa damom zaposlenom u banci. naravno da neće jesti za pultom. ali će otići u kantinu, u pekaru, u dio banke gdje se ne vidi, pa jesti... ali kakve veze ima pult u banci, tj. njeno radon mjesto i policajac koji pauzu iskoristi da jede u pekari

-
DZONPI
#64 Re: Policija prijeti
Mojne se zalit prijavi CE te ovi SA foruma jer oni neznaju za bolje oni su navikli da ih svako Mozes zajebavat.Nek si mu reko a njega je istina zabolila a o sili Mozes skontat da je neki djikan.
-
NoriDeNoir
#65 Re: Policija prijeti
Ma sva ta policija je jedno korumpirano govno.
Neki dan stojim i cekam druga kojeg nema 40min (ispostavilo se da se nismo dobro dogovorili, al haj nije bitno). I dolaze dvije policajke, vade blokić i pošu kaznu nekoj staroj Askoni koja je parkirana na trotoaru. Izlazi čovjek, vidi se neki napačeni radnik, moli, kumi one ništa pišu li ga pišu. Ja gledam i kontam neka je kad je parkiran na trotoar. Odlazi ovaj, za 10 min, dolazi neki Mercedes (ne znam model, ali je "Džip"). Za par minuta opet ove dvije prolaze policajke al sad nastaje zajebancija. Uzvrtile se one, stojima ja tu blizu i cujem jedna sapce "sta cemo?", ova govori "ma ne znam", hodaju gore - dole sve u nadi da ce valjda vlasnik doci i odvesti auto. Staju u neki prolaz, vadi ova neku knjizicu (valjda zakon), citaju, pa gledaju ispod oka (garant traze imal kakvih olaksavajucih okolnosti za ovog da izbjegne kaznu). Zatvaraju knjizicu, odlaze dalje.... U to odlazim i ja ali ovaj iz mercedesa ne dobi kaznu a bukvalno na istom mjestu je stao kao i onaj sa Askonom.
Nema neke velike veze sa samom temom ali pokazuje kakva su govna u tim uniformama.
Neki dan stojim i cekam druga kojeg nema 40min (ispostavilo se da se nismo dobro dogovorili, al haj nije bitno). I dolaze dvije policajke, vade blokić i pošu kaznu nekoj staroj Askoni koja je parkirana na trotoaru. Izlazi čovjek, vidi se neki napačeni radnik, moli, kumi one ništa pišu li ga pišu. Ja gledam i kontam neka je kad je parkiran na trotoar. Odlazi ovaj, za 10 min, dolazi neki Mercedes (ne znam model, ali je "Džip"). Za par minuta opet ove dvije prolaze policajke al sad nastaje zajebancija. Uzvrtile se one, stojima ja tu blizu i cujem jedna sapce "sta cemo?", ova govori "ma ne znam", hodaju gore - dole sve u nadi da ce valjda vlasnik doci i odvesti auto. Staju u neki prolaz, vadi ova neku knjizicu (valjda zakon), citaju, pa gledaju ispod oka (garant traze imal kakvih olaksavajucih okolnosti za ovog da izbjegne kaznu). Zatvaraju knjizicu, odlaze dalje.... U to odlazim i ja ali ovaj iz mercedesa ne dobi kaznu a bukvalno na istom mjestu je stao kao i onaj sa Askonom.
Nema neke velike veze sa samom temom ali pokazuje kakva su govna u tim uniformama.
- uglavnomja
#66 Re: Policija prijeti
NoriDeNoir wrote:Ma sva ta policija je jedno korumpirano govno.
hipoteticki, najverovatnije, gotovo sigurno ... da je ta mecka imala naljepnicu ili onu karticu na kojoj pise neki nivo vlade, neko ministarstvo i mozda neka funkcija ... e haj ti sad budi mangup pa napisi kaznu. mozda je taj ministar u talu sa njihovim ministrom, sa premijerom ... ostadose cure bez posla.
- Warashii
#67 Re: Policija prijeti
hipoteticki, najverovatnije, gotovo sigurno se facama u "skupim" automobilima jako rijetko pisu kazne jer, ako nije neki politicar ili civija, uvijek moze imati neku stelu zbog koje te glava moze zaboljeti pa lakse ne pisati ne zamaras ni sebe ni njih, ima dovoljno sitne buranije da bi se neko zayebav`o sa nekim glavonjama koji ti skacu po glavi.uglavnomja wrote: hipoteticki, najverovatnije, gotovo sigurno ... da je ta mecka imala naljepnicu ili onu karticu na kojoj pise neki nivo vlade, neko ministarstvo i mozda neka funkcija ... e haj ti sad budi mangup pa napisi kaznu. mozda je taj ministar u talu sa njihovim ministrom, sa premijerom ... ostadose cure bez posla.
Vuk sit a ovce na broju.
- klavirdžija
#68 Re: Policija prijeti
http://mup.ks.gov.ba/gradjanstvo/kontaktimoa wrote:Policajac mi otvoreno rece da bi me zadavio samo da nije u uniformi. Kome da se obratim za ovu prijetnju.
- uglavnomja
#69 Re: Policija prijeti
Warashii wrote:hipoteticki, najverovatnije, gotovo sigurno se facama u "skupim" automobilima jako rijetko pisu kazne jer, ako nije neki politicar ili civija, uvijek moze imati neku stelu zbog koje te glava moze zaboljeti pa lakse ne pisati ne zamaras ni sebe ni njih, ima dovoljno sitne buranije da bi se neko zayebav`o sa nekim glavonjama koji ti skacu po glavi.uglavnomja wrote: hipoteticki, najverovatnije, gotovo sigurno ... da je ta mecka imala naljepnicu ili onu karticu na kojoj pise neki nivo vlade, neko ministarstvo i mozda neka funkcija ... e haj ti sad budi mangup pa napisi kaznu. mozda je taj ministar u talu sa njihovim ministrom, sa premijerom ... ostadose cure bez posla.
Vuk sit a ovce na broju.
ma svodi se na to, njih dvije ce nahebati, kako god okrenes ... najdonji u lancu hijerarhije. obavljaju prljave poslove, narod ih pljuje, a oni samo pokusavaju zadrzati posao igrajuci kako oni odozgo sviraju.
- Warashii
#70 Re: Policija prijeti
Istina je uvijek negdje izmedju. Najgore sto je ovo postalo normalna stvar da se ovako razmišlja.uglavnomja wrote:Warashii wrote:hipoteticki, najverovatnije, gotovo sigurno se facama u "skupim" automobilima jako rijetko pisu kazne jer, ako nije neki politicar ili civija, uvijek moze imati neku stelu zbog koje te glava moze zaboljeti pa lakse ne pisati ne zamaras ni sebe ni njih, ima dovoljno sitne buranije da bi se neko zayebav`o sa nekim glavonjama koji ti skacu po glavi.uglavnomja wrote: hipoteticki, najverovatnije, gotovo sigurno ... da je ta mecka imala naljepnicu ili onu karticu na kojoj pise neki nivo vlade, neko ministarstvo i mozda neka funkcija ... e haj ti sad budi mangup pa napisi kaznu. mozda je taj ministar u talu sa njihovim ministrom, sa premijerom ... ostadose cure bez posla.
Vuk sit a ovce na broju.
ma svodi se na to, njih dvije ce nahebati, kako god okrenes ... najdonji u lancu hijerarhije. obavljaju prljave poslove, narod ih pljuje, a oni samo pokusavaju zadrzati posao igrajuci kako oni odozgo sviraju.
66 puta prezvakana tema na ovom forumu je o trgovcima kako nisu uljudni kako ovo kako ono, Aman zasto onda rade ako im je mala plata, ako ih gazda maltretira ako ovo ako ono, ista stvar je i sa policajcima.
Drzava ima problem i to veliki.
- Kombat
#71 Re: Policija prijeti
stvarno su pichke!NoriDeNoir wrote:Ma sva ta policija je jedno korumpirano govno.
- Kombat
#72 Re: Policija prijeti
sunceKOtepsija wrote:nemas neke koristi od razgovora s policajcem, isto ti je da se obratis keru/pascetu (psi su pametnij doduse)
realno stanje stvari! volio bih da je drugacije...