Boli me zub kojeg sam izvadio
Moderator: anex
- Sanjarko
#51 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio
Ovo za zub da nije komad zuba ostao.
- Altsa
#52 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio
Od 2015. kada je pisano vec mu je novi zub izrastao.Vizionar 1985 wrote:Ovo za zub da nije komad zuba ostao.
- Sanjarko
#53 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio
Altsa wrote:Od 2015. kada je pisano vec mu je novi zub izrastao.Vizionar 1985 wrote:Ovo za zub da nije komad zuba ostao.
- nagibSA
#54 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio
Kazes ima krvi malo, mozda se nije formirao ugrusak, zato ne treba ispirati usta niti jesti toplu i sl. hranu /treba jesti sladoleda najbolje. To je zayebano i boli aogoljena (nezasticena) je kost. Ako nije operacija bila nema sta da boli osim toga, pa cak da je i ostao komadic.
Ja sam vadio 2 zdrava zuba (4-orke) zbog fixne proteze. Ostao je komadic od jednog, medjutim Dr kaze da ne treba dirati jer ce se napraviti gore, vremenom ce nestati, jednostavno strano tijelo se odbaci ili sraste/nestane/. Proslo je par godina nikakvih problema, cak se i prednji zubi vratili na to mjesto.
Imao jednu operaciju umnjaka, bolilo 10 dana, rokao caffetine, ni na kraj pameti da li cu poluditi od bolova ili tableta.
Imam jos jednu obicno vadjenje umnjaka i jednu operaciju umnjaka ne mogu godinama da se skanim, a u pm. 
Ja sam vadio 2 zdrava zuba (4-orke) zbog fixne proteze. Ostao je komadic od jednog, medjutim Dr kaze da ne treba dirati jer ce se napraviti gore, vremenom ce nestati, jednostavno strano tijelo se odbaci ili sraste/nestane/. Proslo je par godina nikakvih problema, cak se i prednji zubi vratili na to mjesto.
Imao jednu operaciju umnjaka, bolilo 10 dana, rokao caffetine, ni na kraj pameti da li cu poluditi od bolova ili tableta.
-
moonca
#55 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio
Ti ko' da imas 100 zuba.nagibSA wrote:Kazes ima krvi malo, mozda se nije formirao ugrusak, zato ne treba ispirati usta niti jesti toplu i sl. hranu /treba jesti sladoleda najbolje. To je zayebano i boli aogoljena (nezasticena) je kost. Ako nije operacija bila nema sta da boli osim toga, pa cak da je i ostao komadic.
Imao jednu operaciju umnjaka, bolilo 10 dana, rokao caffetine, ni na kraj pameti da li cu poluditi od bolova ili tableta.Imam jos jednu obicno vadjenje umnjaka i jednu operaciju umnjaka ne mogu godinama da se skanim, a u pm.
- nagibSA
#56 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio
Sve to zbog fixne proteze, kad sam vec usao u tu pricu da idem do kraja. Mozda i bolje, drugacije ne bih umnjake nikad izvadio a treba to. Ako budemo cekali da napravi stetu moze biti kasno.
- Sanjarko
#57 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio
Nisi shvatio Nagibe. Nece svako poludit od kafetina nego moze se desiti nesto pa i to od njih nekima. Ne svima. Isto kao primjerice pencilinski sok.
Opasno za neke vise njih uzeti odjednom i u kratkom roku ali moze se.
Opasno za neke vise njih uzeti odjednom i u kratkom roku ali moze se.
- Sanjarko
#58 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio
Kazem meni morfij u urinu nadzen od njih. Imitiralo morfij. Bio fakticki sa njima nadrogiran. Jer tijelo nesto ne znam sta radi sa njima. Nesto u vezi metabolizma. Ne sjecam se sta tacno.
- P308
#59 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio
Evo dan treci, i dobro je. Boli jako malo, skoro neprimijetno ... vise je neki neprijatan osjecaj, nego bol. Tokom dana ne pijem tablete, samo navecer da mogu spavati. Zvao za svaki slucaj doktora jer sam procitao svasta na netu (upravo o tome kada se ne formira ugrusak) i kaze da pricekam jos danas pa ako bude bolio da dodjem sutra i kao da nesto nije ok, ne bih mogao izdrzati ni sa tabletama a jos manje bez njih tako da mu po mom opisu zvuci kao da sve ide svojim tokom a boli par dana jer je zub bio pod upalom. Ko da je znao da ce danas skoro potpuno prestatinagibSA wrote:Kazes ima krvi malo, mozda se nije formirao ugrusak, zato ne treba ispirati usta niti jesti toplu i sl. hranu /treba jesti sladoleda najbolje. To je zayebano i boli aogoljena (nezasticena) je kost. Ako nije operacija bila nema sta da boli osim toga, pa cak da je i ostao komadic.
Imao jednu operaciju umnjaka, bolilo 10 dana, rokao caffetine, ni na kraj pameti da li cu poluditi od bolova ili tableta.Imam jos jednu obicno vadjenje umnjaka i jednu operaciju umnjaka ne mogu godinama da se skanim, a u pm.
Ma znam, kad boli, covjek bi i govno popio da prestane
Sreca pa ti ne smeta ... ali odradi to, bolje ti je