Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Danguba

#51 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije

Post by Danguba »

Jedne prilike vracam se iz BiH preko Macelja pa na dalje. Udjem u Sloveniju i na onoj prvoj pumpi neka guzva i ja kazem ''ma na slijedecoj cu kupiti vinjetu(nije bilo na granice kupovine jer je tek otvorena). Vozim dalje i cekam slijedecu pumpu a kilometri ko milje. :-) Nigdje pumpe a ja vec ulazim u Maribor. Znam da me Slovenci cekaju na izlazu sa onim durbinom. Nema druge nego sici u Maribor i kupiti vinjetu na nekoj pumpi. Nadjem pumpu a Janez veli da nema vinjete i da mi i ne treba nego da samo pratim zute table kroz Maribor i pravac Sentilj. Vozim kroz grad pa neke ulice, sporedne ceste. Idem u dobrom pravcu ali me sada fata panika ''nemam ni AT vinjetu koju bi kupio da sam isao regularnim putem. Izadjem negdje u AT kod Sentilja i vozi do prve pumpe u AT. Nikad dodji jer valja proci i Spilfeld pa tek poslije dodje jedna pumpa. Najcesce kontrole su upravo odmah poslije Spilfelda i te pumpe gdje moraju svi proci preko jednog parkinga. Nema kontrole i nekako dodjem do te pumpe, kupim vinjetu i ja je lijepim sav srecan a prilazi mi cikica iz kontrole vinjeta i smije se. Huh, nikad vise tako nisam rizikovao. Na granici odmah SL i AT vinjeta i miran.
Kakvi sporedni putevi i bakraci.
condy

#52 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije

Post by condy »

Na toj Dionici kad ideš preko Maribora, kroz Slo, Austriju i pa i u prvom dijelu Njemačke do Regenzburga ima manje pumpi na cesti. Puno manje nego ovdje u BiH.
Danguba

#53 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije

Post by Danguba »

condy wrote:Na toj Dionici kad ideš preko Maribora, kroz Slo, Austriju i pa i u prvom dijelu Njemačke do Regenzburga ima manje pumpi na cesti. Puno manje nego ovdje u BiH.
Ova dionica kroz Sloveniju ima jednu pumpu na ulazu i jos jednu novu na auto putu do Sentilja.
Kroz Njemacku od Subena do Nurnberga imas mislim samo 2-3 pumpe na 230 km. Jako nezgodno. Meni izgleda kao pustara.
condy

#54 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije

Post by condy »

Kad sam prvi put isao tom dionicom, negdje iza Pasau kad sam usao u Njemacku vec mi je gorivo doslo do 1/3 i nikad pumpe, vozim se tako skoro sat vremena uhvatila me nervoza, srecom imam navigaciju i na njoj sam nasao pumpu u jednom manjem mjestu ali sam morao sici sa autoputa. Kad sam je nasao pise da dizel sadrzi oko 8% biodizela, drugog nema i onda se mislim smijem li to sipati, kad vidim da i drugi sipaju sa novinim autima, pitam ih imaju li dizel d5 bez biodizela svi me cudno gledaju i ne znaju kakav je to dizel :mrgreen: tako da sam i ja nasuo do vrha... nisam skontao zbog cega imaju u dizelu i malo biodizela.
Post Reply