Iza Horizonta wrote: poslušaj ti na 3:13 šta ova dvojica s videa poručuju
FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
- Danguba
#51 Re: FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
- ABH017
#52 Re: FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
Vala bašDanguba wrote:Iza Horizonta wrote: poslušaj ti na 3:13 šta ova dvojica s videa poručuju![]()
- ABH017
#53 Re: FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
Nisam bez razloga spomenuo koja ti je rezolucija i boja naočala, kroz koje gledaš. Ako stav o turkofiliji bošnjaka dobijaš sa HRT-a (ili nekog drugog hrvatskog medija) prilikom izvještavanja iz Mostara, povodom gradskog derbija, onda si ti prijatelju pod velikim uticajem medija. U Mostaru bošnjaci ne ističu turske zastave iz ljubavi prema Turskoj, već da bi vratili susjedima sa zapadne obale, za navijanje protiv BiH. Kad bi bosanski hrvati i srbi navijali za BiH, bezrezervno, kad se ne bi dešavalo osporavanje naše domovine sa obje strane, i ne bi postojale nikakve indicije za otimanjem dijela teritorije BiH od strane komšija, ja ti garantujem da bi bošnjaci išli u Zagreb da navijaju za Hrvatsku protiv Turske ili bilo koje druge reprezentacije. Isto vrijedi i za reprezentaciju Srbije. Pokušavam ti preko sporta objasniti generalne činjenice o emocijama.zg1911 wrote:nisam bas najbolje shvatio pitanje pa ako ti nedam trazeni odgovor pitaj opetABH017 wrote:
Ne. Ne spočitavam ja ništa. Svako ima pravo da voli ono što hoće. Samo sam pokušao napraviti paralelu. Nisi se čudio, navodnoj, "turkofiliji", već si rekao da ti nije jasna. Ja samo želim da ti napravim paralelu. Ne kažem da nema turkofila, među bošnjacima, ali je mnogo više arabofila, kojih opet nema više od 1-2%.
Prođi kroz BiH. U RS ćeš vidjeti djecu koja nose dresove Srbije, C.Zvezde ili Partizana, ulice nose nazive velikana iz Srbije, sve oči su uprte u Beograd.
Prođi kroz dio koji kontrolišu bh hrvati, vidjet ćeš hrvatske dresove, ulice nose imena velikana iz Hrvatske i gleda se samo u smijeru Zagreba.
U dijelu koji kontrolišu bošnjaci djeca nose dresove BiH (turskih dresova ćeš naći manje nego brazilskih ili argentinskih), ulice, uglavnom nose nazive bošnjačkih velikana, iako još uvijek postoje ulice koje nose nazive domaćih, ali i prekograničnih srba ili hrvata. Gleda se samo u Sarajevo (prema Stambolu se gleda, kad treba otići na godišnji odmor, a ima se malo i para).
Eh sad, ja sam te samo pitao, kako to da ovamo tako jasno vidiš turkofiliju (koja ti nije jasna), a tamo ne vidiš nikakve "filije" i "fobije"?
Opet ti kažem, ne spočitavam nikom ništa, samo me interesuje tvoje gledište, polazna tačka, kao i rezolucija i boja naočala, kroz koje gledaš.
krivo si me skontao, rekoh da me ne smeta eventualna tutkofilija. volim i ja italiju pa sta sad. samo me zanimalo kako to. s tim da sam mislio da je udio turkofila veci, al ti valjda znas bolje
cuj, pa ako hrvat iz bih voli hrvatsku to onda nije neka filija nego normalna stvar. nenermalna je ako u isto vrijeme mrzi bih. pa jeboga meni je normalno da zavolis i postujes zemlju u koju odselis zbog posla npr, a kamoli zemlju di si rodjen i di zivis
a i za bih hrvate i srbe bi bilo bolje gledat prvenstveno prema sarajevu. doci ce to s vremenom, samo sporo sve to kod nas ide
Tako da ne postoji nikakva turkofilija, osim simpatija prema svim muslimanskim zemljama, više zbog koristi ili iste vjerske pripadnosti, nego što imamo neke poveznice sa njima.
-
handžar88
#54 Re: FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
A zar je bitno uopste sta je istina u ovoj situaciji? Bitno je to kako nas najveci mediji predstavljaju svijetu i kojim ce nas taj svijet ocima gledat kad nas opet budu ubijali.. a zbog ovih budala koji idu u Siriju a i ovih sto nosaju skracene pantole bez obzira sto nisu agresivni svijet u narednom ratu moze samo pomoci cetnicima da nas istrijebe jer ce nas gledati kao teroriste. A bogami moramo se pripaziti i ovih isilovaca jer nas koji nismo "pravi" muslimani mrze isto kao i cetnike tako da bi u narednom ratu mogli imati 3 a mozda i vise neprijatelja.Danguba wrote:je li ti vjerujes bbc i france 24 ili svojim ocima?Iza Horizonta wrote:još zaboravih i film BBC_a http://www.klix.ba/vijesti/bih/kovac-bb ... /150705048 evo odlomak iz filma bosna koljevka modernog džihadizma
- zg1911
#55 Re: FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
citas li ti ista sta ja pisem? vrtimo se u krugABH017 wrote:Nisam bez razloga spomenuo koja ti je rezolucija i boja naočala, kroz koje gledaš. Ako stav o turkofiliji bošnjaka dobijaš sa HRT-a (ili nekog drugog hrvatskog medija) prilikom izvještavanja iz Mostara, povodom gradskog derbija, onda si ti prijatelju pod velikim uticajem medija. U Mostaru bošnjaci ne ističu turske zastave iz ljubavi prema Turskoj, već da bi vratili susjedima sa zapadne obale, za navijanje protiv BiH. Kad bi bosanski hrvati i srbi navijali za BiH, bezrezervno, kad se ne bi dešavalo osporavanje naše domovine sa obje strane, i ne bi postojale nikakve indicije za otimanjem dijela teritorije BiH od strane komšija, ja ti garantujem da bi bošnjaci išli u Zagreb da navijaju za Hrvatsku protiv Turske ili bilo koje druge reprezentacije. Isto vrijedi i za reprezentaciju Srbije. Pokušavam ti preko sporta objasniti generalne činjenice o emocijama.zg1911 wrote:nisam bas najbolje shvatio pitanje pa ako ti nedam trazeni odgovor pitaj opetABH017 wrote:
Ne. Ne spočitavam ja ništa. Svako ima pravo da voli ono što hoće. Samo sam pokušao napraviti paralelu. Nisi se čudio, navodnoj, "turkofiliji", već si rekao da ti nije jasna. Ja samo želim da ti napravim paralelu. Ne kažem da nema turkofila, među bošnjacima, ali je mnogo više arabofila, kojih opet nema više od 1-2%.
Prođi kroz BiH. U RS ćeš vidjeti djecu koja nose dresove Srbije, C.Zvezde ili Partizana, ulice nose nazive velikana iz Srbije, sve oči su uprte u Beograd.
Prođi kroz dio koji kontrolišu bh hrvati, vidjet ćeš hrvatske dresove, ulice nose imena velikana iz Hrvatske i gleda se samo u smijeru Zagreba.
U dijelu koji kontrolišu bošnjaci djeca nose dresove BiH (turskih dresova ćeš naći manje nego brazilskih ili argentinskih), ulice, uglavnom nose nazive bošnjačkih velikana, iako još uvijek postoje ulice koje nose nazive domaćih, ali i prekograničnih srba ili hrvata. Gleda se samo u Sarajevo (prema Stambolu se gleda, kad treba otići na godišnji odmor, a ima se malo i para).
Eh sad, ja sam te samo pitao, kako to da ovamo tako jasno vidiš turkofiliju (koja ti nije jasna), a tamo ne vidiš nikakve "filije" i "fobije"?
Opet ti kažem, ne spočitavam nikom ništa, samo me interesuje tvoje gledište, polazna tačka, kao i rezolucija i boja naočala, kroz koje gledaš.
krivo si me skontao, rekoh da me ne smeta eventualna tutkofilija. volim i ja italiju pa sta sad. samo me zanimalo kako to. s tim da sam mislio da je udio turkofila veci, al ti valjda znas bolje
cuj, pa ako hrvat iz bih voli hrvatsku to onda nije neka filija nego normalna stvar. nenermalna je ako u isto vrijeme mrzi bih. pa jeboga meni je normalno da zavolis i postujes zemlju u koju odselis zbog posla npr, a kamoli zemlju di si rodjen i di zivis
a i za bih hrvate i srbe bi bilo bolje gledat prvenstveno prema sarajevu. doci ce to s vremenom, samo sporo sve to kod nas ide
Tako da ne postoji nikakva turkofilija, osim simpatija prema svim muslimanskim zemljama, više zbog koristi ili iste vjerske pripadnosti, nego što imamo neke poveznice sa njima.
dakle, u startu napisah da mi je jasno zasto netko iz bih navija kontra cro (ili srbije). neka ljudi navijaju za koga hoce, nije im hrvatska domovina. medjusususjedska podrska je ok ali ne obvezujuca. da se ne seremo, ne navijam ni ja za srbiju, pa zasto bi bosanac za hrvatsku
ali zasto se pobjeda meksika nije slavila kao pobjeda turske? ili ako ces jos svjezije, pobjeda skotske. to je srz mog pitanja o turkofiliji. zajebi sad hrvatsku, bih hrvate, srbe itd. kuzis, nisam vidio meksickih zastava kad je meksiko izbacio hrvatsku. turskih jesam. i na klixu i u hrvatskim medijima
jel to do religije? "vasa" turska s "nas" meksiko? navodnici su tu jer ja nisam religiozan i s meksikancina nemam nikakvih veza, dok s bosancima, a medju njima i bosnjacima, imam
- ABH017
#56 Re: FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
Pitaš me čitam li ja tvoje postove. Pa čitaš li ti šta ja tebi pišem?
Nema turkofilije, osim u razmjerama "naši" i "vaši", kod pojedinaca, opet ne zbog mržnje prema Hrvatskoj, već samo kao iskaz nekog revolta prema drugoj strani.
Nemoj mi samo reći da nisi čuo da je Milorad Dodik u više navrata izjavio da će navijati za BiH samo kad bude igrala protiv Turske ili Irana.
Ta njegova izjava nailazi na odobravanje kod većine srba i hrvata, samo je rekao ono što većina misli.
Nema turkofilije, osim u razmjerama "naši" i "vaši", kod pojedinaca, opet ne zbog mržnje prema Hrvatskoj, već samo kao iskaz nekog revolta prema drugoj strani.
Nemoj mi samo reći da nisi čuo da je Milorad Dodik u više navrata izjavio da će navijati za BiH samo kad bude igrala protiv Turske ili Irana.
Ta njegova izjava nailazi na odobravanje kod većine srba i hrvata, samo je rekao ono što većina misli.
- JThomas
#57 Re: FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
radikalni islam nije autohton u bosni (i hercegovini) i nije proizvod rata samog po sebi, jer su četnici i ranije trali muslimane gdje god su stigli i mogli. on je uvezen, namjerno, i to preko teritorija gdje obični smrtnici nisu mogli preći u ta doba. hvala familiji izetbegović i na tome, pored svega ostalog. on nije ni masovan niti će najvjerovatnije ikad biti, ali njih i ne treba masa da bi napravili velike probleme.
- zg1911
#58 Re: FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
@abh017
znam da je to iz revolta. isti vjerojatno nece slavit pobjedu turske protiv meksika, irana ili italije. ali opet ti ponavljam, zasto turska ne meksiko? vjerojatno je do religije
prvi put cujem za tu dodikovu izjavu. no od kog je ne iznenadjuje me
vecina hrvata iz rh ne navija kontra bih. vjerujem da si mislio na bih hrvate i srbe. ne znam koliko ih navija za a koliko kontra, ni koji je tome uzrok, al da je glupo - glupo je
znam da je to iz revolta. isti vjerojatno nece slavit pobjedu turske protiv meksika, irana ili italije. ali opet ti ponavljam, zasto turska ne meksiko? vjerojatno je do religije
vecina hrvata iz rh ne navija kontra bih. vjerujem da si mislio na bih hrvate i srbe. ne znam koliko ih navija za a koliko kontra, ni koji je tome uzrok, al da je glupo - glupo je
- Grean
#59 Re: FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
Slabo si informisan, bilo je navijanje i za Brazil kontra Hrvatske iz razumljivih razloga samo sto to nije izreklamirano i medijski eksploatisano u toj mjeri pa se za to ne zna.zg1911 wrote:@abh017
Sto se tice turkofila, puno nas je vise od onih 1-2 % koje prethodnik pominje (ali ipak puno manje izrazeno nego rusofilstvo kod Srba ali sa druge strane vise eksponirano nego naklonost Hrvata Njemackoj), ne u smislu da ce izaci i navijati za Tursku jer je vole vec ljudi koji Tursku vide kao najveceg i najblizeg saveznika Bosnjaka. Razlog je jednostavan sa obzirom na okruzenje i lekcije naucene iz 90' ljudi polazu nade u eventualno jacanje Turske da bi se sami osjecali sigurnije, kad pricamo o sigurnosti kolektiva.
Sto se tice teme, i reportaze France 24 korektno uradjen dokumentarac. Ocekivao sam vise iskrivljenu sliku.
- zg1911
#60 Re: FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
poštenoGrean wrote:Slabo si informisan, bilo je navijanje i za Brazil kontra Hrvatske iz razumljivih razloga samo sto to nije izreklamirano i medijski eksploatisano u toj mjeri pa se za to ne zna.zg1911 wrote:@abh017
Sto se tice turkofila, puno nas je vise od onih 1-2 % koje prethodnik pominje (ali ipak puno manje izrazeno nego rusofilstvo kod Srba ali sa druge strane vise eksponirano nego naklonost Hrvata Njemackoj), ne u smislu da ce izaci i navijati za Tursku jer je vole vec ljudi koji Tursku vide kao najveceg i najblizeg saveznika Bosnjaka. Razlog je jednostavan sa obzirom na okruzenje i lekcije naucene iz 90' ljudi polazu nade u eventualno jacanje Turske da bi se sami osjecali sigurnije, kad pricamo o sigurnosti kolektiva.
Sto se tice teme, i reportaze France 24 korektno uradjen dokumentarac. Ocekivao sam vise iskrivljenu sliku.
i stoji ova usporedba sa srbima i rusima, te hrvatima i švabama. makar sam više volim digiće i talijansku kulturu, mislim da u rh prevladavaju germanofili
- Grean
#61 Re: FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
I da pojasnim ovo za Brazil, to se prije svega odnosi na "granicna" podrucja tipa Mostar gdje jedni slave pobjede Hrvatske na nacin da provociraju, kamenuju a nerijetko i pucaju na onu drugu stranu pa stoga imamo i na drugoj strani razlog za okupljanje da bi i oni uzvratili istom mjerom.
Nije opravdanje ali tako je.
Nije opravdanje ali tako je.
- zg1911
#62 Re: FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
ma sve 5, jasno mi je kako to ide uz nogomet, alkohol i "drugu stranu" 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#63 Re: FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
pa i u bosni, među bošnjacima, preovladavaju germanofilizg1911 wrote: pošteno
i stoji ova usporedba sa srbima i rusima, te hrvatima i švabama. makar sam više volim digiće i talijansku kulturu, mislim da u rh prevladavaju germanofili
bošnjaci istinski vole njemačku i austriju, i svaka familija ima nekoga gore ... posebno vole bavarsku i minhen, i barem polovina navija za bayern
- Edin H.
#64 Re: FRANCE 24(BiH Tvrđava terorista)
Bosnic iz maoce dobro govori engleski, mora da je zivio vani, prije nego sto se tamo vratio.Iza Horizonta wrote:još zaboravih i film BBC_a http://www.klix.ba/vijesti/bih/kovac-bb ... /150705048 evo odlomak iz filma bosna koljevka modernog džihadizma