ma pricaj ti sta hoces ,ali realno ne moze opepelit Jaffi ....Tops 0 bodova ,realno i pošteno ,a ti sad tipkaj i dalje propaganduBIONA wrote: Tops je odlican, ti pricaj sta hoces!!!
Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje i druga mladost domaće industrije
Moderator: anex
-
strucnjak_kofol
#51 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
-
strucnjak_kofol
#52 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
o tom ja trubim ,koga ovi lazu , ja svom djetetu 90 posto tih harla tarla proizvoda iz kojekakvih pripizdina nebi ni u ludilu kupio , i neko piše Agrokomerc eurokrem , neki Gadzo vlasnik , halo ba jeste vi pri svijesti , ..Tops ....kuku majko , to cucku nebih dao , ipak mi je drag i ljubimacEdin H. wrote:insomnia78 wrote:Da se ne lazemo, pola od toga, posebno prehrane, kurcu ne valja
Lazes![]()
Procenat je mnogo veci od 50%
- alibegoa
#53 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
strucnjak_kofol wrote: ma pricaj ti sta hoces ,ali realno ne moze opepelit Jaffi ....Tops 0 bodova ,realno i pošteno ,a ti sad tipkaj i dalje propagandu
-
strucnjak_kofol
#54 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
pa ti sam sebe demantiras ,u naslovu teme sve u superlativu ,a onda dajes link gdje BIH industrija propada
-
neki
#55 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
jbt nije tebi lako sa samim sobom, mogu mislit patnje dok si bio banovan
- fortaleza
#56 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
Kupujem domaće proizvode, ali sve dok su kvalitetni, nedavno smo mijenjali stolariju i kupili direktno iz proizvodnje, ali jednu granu gotovo u potpunosti izbjegavam, a to je prehrambena industrija. Zdravlje je puno bitnije od kvazi patriotizma, a kvalitetan prehrambeni proizvod je jako teško pronaći u BiH pa i iz regije.Država wrote:Tema je super. I sam kupujem sve domaće proizvode i čak ako baš moram kupiti nešto stranjsko, gledam ko je uvoznik na deklaraciji. Meni je jako bitno gdje moje pare idu...
- Henry Chinaski
#57 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
Ako zanemarimo činjenicu da o ukusima ne raspravljamo, dijelom bih se složio s vama dvojicom. Kod nas postoji vrlo slaba kontrola kvalitete i zdravstvene ispravnosti prehrambenih proizvoda pa postoji određeni rizik kod kupovine nekih proizvoda.Edin H. wrote:insomnia78 wrote:Da se ne lazemo, pola od toga, posebno prehrane, kurcu ne valja
Lazes![]()
Procenat je mnogo veci od 50%
S druge strane, govoriti o srpskim proizvodima kao kvalitetnim (govorim o sadržaju i kontroli kvalitete), a koje je jedno od dominantnih kod nas je prilično neozbiljno.
- bach
#58 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
Budimo realni, niko neće uložiti u svoju proizvodnju 10 miliona maraka, recimo u proizvodnju mliječnih ili suhomesnatih proizvoda i pustiti da mu se kupcu potruju ili razbole. Niko nije lud da to uradi. Niko takav luksuz sebi ne može priuštiti.
I svi domaći proizvođači hrane MORAJU imati implementirno ovo čudo
http://www.eurostandard.rs/sta-je-haccp/
HACCP je ozbiljan kontrolni mehaizam i da bi ga dobili, a da počnete izvoziti bio šta jestivo izvan naših granica morate imati HACCP, vaši proizvodi moraju dobiti certifikate najboljih laboratorija u zemljama EU.
Onaj ko kaže da je čokolada iz Vogošće ili Dervente, smeće, neka i dalje kupuje Milku, ali neka uzme naočale i vidi ono što piše sitnim slovima. A tamo piše da njegova skupa Milka nije proizvedenea u Švicarskoj, nego u Bugarskoj. Kao što ćete naći da vaši skupi sirevi nisu iz Francuske, iako nose francusko ime, nego da su proizvedeni u Poljskoj. Ili da je njihov Persil umjesto u Njemačkoj, napravljen u Rumuniji ili nekoj sličnoj zemlji.
I svi domaći proizvođači hrane MORAJU imati implementirno ovo čudo
http://www.eurostandard.rs/sta-je-haccp/
HACCP je ozbiljan kontrolni mehaizam i da bi ga dobili, a da počnete izvoziti bio šta jestivo izvan naših granica morate imati HACCP, vaši proizvodi moraju dobiti certifikate najboljih laboratorija u zemljama EU.
Onaj ko kaže da je čokolada iz Vogošće ili Dervente, smeće, neka i dalje kupuje Milku, ali neka uzme naočale i vidi ono što piše sitnim slovima. A tamo piše da njegova skupa Milka nije proizvedenea u Švicarskoj, nego u Bugarskoj. Kao što ćete naći da vaši skupi sirevi nisu iz Francuske, iako nose francusko ime, nego da su proizvedeni u Poljskoj. Ili da je njihov Persil umjesto u Njemačkoj, napravljen u Rumuniji ili nekoj sličnoj zemlji.
- zubi
#59 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
hahahahahahaneki wrote:jbt nije tebi lako sa samim sobom, mogu mislit patnje dok si bio banovan
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#60 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
Sto ne implicira da su isti smece, jer moraju proci kontrole bez obzira gdje se pravili. Ali u kontekstu u kojem si spomenuo se slazem.bach wrote:
-
SaPnA
#61 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
Ljudi meni ona jaffa kurcu ne valja, bolji tops
-
SaPnA
-
strucnjak_kofol
#63 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
Pa ti si iz Sapne, netreba daljeSaPnA wrote:Ljudi meni ona jaffa kurcu ne valja, bolji tops
- ovo_malo_duse
#64 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
U mene mi hanuma osla trazit nake kundure, talijanska marka. Kad je dosla kuci kaze vidi ovo. Na kutiji pise Made in BiH.
Neka fabrika u teslicu proizvodi popularne marke kundura...
Ja isto naletio a trenerku, nesto Katex iz Kalesije, kupio dvije jes da ih ne nosam al eto, kupujmo domace, ( kupujmo iz bih da budem korektniji.

Neka fabrika u teslicu proizvodi popularne marke kundura...
Ja isto naletio a trenerku, nesto Katex iz Kalesije, kupio dvije jes da ih ne nosam al eto, kupujmo domace, ( kupujmo iz bih da budem korektniji.
- bach
-
ibizza
-
SaPnA
#67 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
Ne treba*strucnjak_kofol wrote:Pa ti si iz Sapne, netreba daljeSaPnA wrote:Ljudi meni ona jaffa kurcu ne valja, bolji topsi nemoj psovat nije ti ovo vasar u Kalesiji
SaPnA wrote:Gle'j sad kako cir radi
-
Juni
#68 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
probala, odlicna je. ima veci udio kakaoa nego vecina cokolada za kuhanje na nasem trzistubach wrote:
- bach
#69 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
Odlična je...Juni wrote:probala, odlicna je. ima veci udio kakaoa nego vecina cokolada za kuhanje na nasem trzistubach wrote:
- bach
#70 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
Još malo Gračanice.
smrdim/intervju-said-karalic- ... -sirom-eu/
smrdim/intervju-said-karalic- ... -sirom-eu/
To je smeće, je li tako?Vrata Evropske unije odavno su otvorena za Ekoline Kovan toplovodne kotlove i kamine, jer smo od osnivanja bili izvozno orijentirana kompanija.
Trenutno naše proizvode izvozimo u Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, Kosovo, Bugarsku, Sloveniju, Italiju, Austriju, Njemačku, zemlje Beneluksa, Francusku i Veliku Britaniju.
U Hrvatskoj i Srbiji prisutni su od samog početka, a od 2014. godine imamo predstavnike i na Kosovu.
- dalmatinka
#71 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
Ma sve je to divno, samo još uvijek čekam link koji će mi pokazati kako se to susjedi hvataju za glavu. 
- bach
#72 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
http://sibenskiportal.hr/2012/11/06/drn ... ke-srpske/dalmatinka wrote:Ma sve je to divno, samo još uvijek čekam link koji će mi pokazati kako se to susjedi hvataju za glavu.
Ah ti zli Bosanci..
http://www.glas-slavonije.hr/193952/4/U ... -na-bubnjuPodsjetimo, mljekari su obustavili isporuku mljekarskim kućama i prijetili višednevnom blokadom prometnica ukoliko se otkupna cijena mlijeka po litri ne povisi na 4 kune. Ministar Tihomir Jakovina nije im izašao u susret. Odobrena je pomoć sektoru poljoprivrede od 167 milijuna kuna, od čega dio odlazi na proizvodnju mlijeka. Dok će im poticajne mjere od 800 kuna po grlu dobro doći, nova otkupna cijena od 2,47 lipa po litri je nedovoljna jer mljekari i dalje posluju s gubitkom. Cijenu mlijeka ruši nelojalna konkurencija iz Bosne i Hercegovine, što sabotira domaće mljekare, ističe Ivan Putnik, predsjednik Udruge proizvođača mlijeka Dalmacije.
NEKONTROLIRANI UVOZ IZ BIH
– To je, zapravo, čisti šverc. Bosna i Hercegovina nema odgovarajući laboratorij za kontrolu mlijeka, zbog čega kod njih završava sav ‘škart’ s europskog tržišta. Oni ga potom izvoze jeftino na tržišta izvan Europske unije – u Srbiju, Crnu goru i u naše mljekare. Tako ruše cijenu našim proizvođačima, koji su obavezni poštivati sve propisane standarde. Događa se, tako, da propadaju mali mljekari po Dalmatinskoj zagori, jer ne mogu udovoljiti svim propisima, a isto takvo, pa i gore mlijeko uvozimo iz Bosne i nikom ništa – govori Ivan Putnik, koji i sam vodi farmu u okolici Sinja.
Da mliječni otpad iz cijele Europe završava upravo u Bosni, dokazuje činjenica da ni bosanski mljekari ne uspijevaju proizvesti dovoljno mlijeka za vlastito tržište, a svejedno uspijevaju izvoziti u Hrvatsku.
– Takvo mlijeko možete lako prepoznati, pogledajte samo ambalaže robnih marki velikih trgovačkih lanaca. Gdje god da piše na deklaraciji – zemlja porijekla ili proizvedeno u BiH, znajte da je riječ o nekontroliranom proizvodu – dodaje Putnik.
Treba reći da proizvođači u Bosni primaju puno bolje poticaje od čak 1,80 kuna po litri mlijeka, što održava njihove farme na životu.
– Poticaju održavaju na životu farme s desecima radnih mjesta. Oni rade, izvoze dalje I krug se zatvara. Istu stvar bi trebala napraviti naša vlada, poduprijeti naše proizvođače jer će s milijun kuna zadržati na svakoj farmi radna mjesta – ističe Putnik.
Ističe kako je u Dalmaciji oko 50 proizvođača, premalo u odnosu na Slavonce.
– Uvijek ih podržavamo. Mi zajedno proizvedemo koliko jedna kontinentalna farma, pa samo zamislite, kada je njima loše, kako je tek nama – zaključuje predsjednik Udruge proizvođača mlijeka iz Dalmacije.
Olgica Čukelj · Tekstilna
NIJE NI ČUDO ŠTO HRVATSKE FARME ZAVRŠAVAJU NA BUBNJU KADA JE SKUPLJE HR MLIJEKO NEGO UVOZ I BOSNE I HERCEGOVINE LITRA HR MLIJEKA IZNOSI POIZVODNO U TRGOVINAMA MINIMALNA CIJENA 5.30KUNA A UVOZ IZ BiH IZNOSI CIJENA 4.44KUNA A KOD PIPUNĆA NE MOŽE SE NAČI AKVATOKSIN JER IMA ZALEĐE IZ VRHA NAŠE JAKO DOBRE VLADE I SABORA JER GA NETKO PODRŽAVA A I NJEGOVA IZJAVA JE DA NEČE NIKOGA ZAPSLITI U ŽITU AKO NIJE BOSANAC.
- dalmatinka
#73 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
Jedan članak iz 2012, a drugi iz 2013. godine. Neke stvari su se od tada malo promijenile, odnosno ne malo
nego drastično.
nego drastično.
- Drvosjeca iz Dejcica
#74 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
Hvatali se ne hvatali stvari se mijenjaju u korjenu. Tu je više pokazatelja, nije to samo jedan-dva primjera, ljudi u BiH su pokazali da mogu i da znaju, to je sada cijela paleta proizvoda. Vjeruj da danas ljudi paze više šta kupuju u smislu domaće/strano nego ranijih godina kada je hrvatska Jana bila in a domaća mineralna kao nije valjala.dalmatinka wrote:Ma sve je to divno, samo još uvijek čekam link koji će mi pokazati kako se to susjedi hvataju za glavu.
- bach
#75 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.
Jeste, naravno da se promijenilo. I dalje samo tonete u milijarde dugova u eurima, ne u kunama) i poljopriveda vam je propala.dalmatinka wrote:Jedan članak iz 2012, a drugi iz 2013. godine. Neke stvari su se od tada malo promijenile, odnosno ne malo
nego drastično.
Budi poštena i reci: Hrvatska poljopriveda je propala.
Last edited by bach on 19/12/2015 21:14, edited 1 time in total.