Ma nemoj znači može se u tzv "hercegbosni" provocirati muslimane i pravoslavne, to "nije" pravi urnek, a "pravi urnek" su valjda Hrvati Zenice ili Sarajeva, ma nemoj?Vitezanin wrote:Mostar u cjelini i gradovi po Hercegovini definitno nisu nikakav primjer tolerancije i to je svima jasno, ali ovo što sad ti radiš nije ništa drugo nego pokušaj minimiziranja jedne gluposti koju je izvali Vehid pretpostavljam u ime IZ u Bugojnu. Kakva potreba da se sad u ovaj slučaj spominje Sarajevo, Mostar itd kad je problem konkretno u Bugojnu koji je etnički i dalje izmiješan, a ovakve glupave stvari mogu stvoriti tenzije?Fudo Bosna wrote:Inače , baš bih volio vidjeti, a da nije SF film, dane mevluda na otvorenom u Zapadnom Mostaru, ili Ljubuškom, kada smo več tako "iznenađeni "priopćenjem IZBIH, (doduše loše sročenim), Medžlisa Bugojno![]()
A to je , katolički dani Božić, uskrs, I NEKA JE ; NE SMETA MI, normala u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću
I konačno, bilo bi lijepo da je Vehid prije nego je izvalio ovo što je izvalio pitao obične ljude koju mu dolaze u džamiju da vidi šta misle. Mislim da bi se iznenadio kad bi shvatio da ogromna većina vjernika muslimana nema nikakav problem s tim hoće li neko piti vino na trgu u blizini džamije niti ih to zanima što je zapravo najispravnije.
Meni kao muslimanu običaji druge vjere ne smetaju, pa ni vino ili slično... Ali mi smetaju dvostruki aršini !!!