To bi bio pravi potez, pa da nam Ivo Miro Jović bude gradonačelnikBanksy wrote:
Mostar je prelijep grad, možda najljepši u BiH. Istina, prljav, zapušten i podijeljen, ali takva je i cijela BiH.
Nemam problem s tim da Mostar postane glavni grad Federacije, a vjerujem da bi takva odluka najviše pogodovala stanovnicima Mostara, i to svima, s obje obale. To bi ih, sigurno, poguralo i osvježilo. Ali kako sam tvrdi lokalpatriota, uglavnom me zanima Sarajevo. Voljela bih da Sarajevo postane distrikt i da u svoju strukturu uključi i Pale i Kiseljak, pa da koliko-toliko postane multietnički glavni grad države.
To su, naravno, samo želje jer u ovom trenutku to ne odgovara nikome, nijednoj strani.
Mostar, glavni grad FBiH ?!
- duh_sa_sjekirom
#51 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
- Banksy
#52 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Biće to kaže i Bakir, pa onda, bolje da nam je ovako, da svoje kmetove kandžijamo i gulimo sami, bez srpskohrvatske pomoći.duh_sa_sjekirom wrote:To bi bio pravi potez, pa da nam Ivo Miro Jović bude gradonačelnikBanksy wrote:
Mostar je prelijep grad, možda najljepši u BiH. Istina, prljav, zapušten i podijeljen, ali takva je i cijela BiH.
Nemam problem s tim da Mostar postane glavni grad Federacije, a vjerujem da bi takva odluka najviše pogodovala stanovnicima Mostara, i to svima, s obje obale. To bi ih, sigurno, poguralo i osvježilo. Ali kako sam tvrdi lokalpatriota, uglavnom me zanima Sarajevo. Voljela bih da Sarajevo postane distrikt i da u svoju strukturu uključi i Pale i Kiseljak, pa da koliko-toliko postane multietnički glavni grad države.
To su, naravno, samo želje jer u ovom trenutku to ne odgovara nikome, nijednoj strani.
- Goldenhand
#53 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Distrikt Sarajevo. Trenutni kanton i Pale, Sokolac, Breza, Visoko, Olovo i Kiseljak. Podržavam.Banksy wrote: Mostar je prelijep grad, možda najljepši u BiH. Istina, prljav, zapušten i podijeljen, ali takva je i cijela BiH.
- duh_sa_sjekirom
#54 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Svak' svoje stado neka šišaBanksy wrote:Biće to kaže i Bakir, pa onda, bolje da nam je ovako, da svoje kmetove kandžijamo i gulimo sami, bez srpskohrvatske pomoći.duh_sa_sjekirom wrote: To bi bio pravi potez, pa da nam Ivo Miro Jović bude gradonačelnik
- Banksy
#55 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Predaleko je to ... možda Breza i Kreševo ...Goldenhand wrote: Distrikt Sarajevo. Trenutni kanton i Pale, Sokolac, Breza, Visoko, Olovo i Kiseljak. Podržavam.
Kakogod, ništa od toga ...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#56 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
inaće današnji naslov sa susreta Čirilice sa amerićkim kinezom indikativnog naslova
kada ovu konceptualnu krilaticu prevedete u praksu dobijte troćetnićki feudalni sistem, dže svaki paša suvereno vlada na svom lenu pa se onda oni ko nešto dogovaraju, po kafanama naravno, a institucije služe za uhljebljavanje podobnih i pravni sistem za zaštitu feudokapitalistićkog poretka"Dogovor elita moguć i izvodiv ishod u BiH"
- Banksy
#57 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Za to smo se borili.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#58 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Liberte, egalite, fraternite u Ćobanlendu podrazumjeva povratak starom dinarskom, plemenskom patrijarhatu i to svima isto....po jedan ćoban i jedan tor za svako stado pa nek se ćobani zdogovaraju jer složna brača kuče grade 
-
_drunken_santa_
#59 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Zasto da glavni grad drzave ne bude Brcko?dustaban wrote:Evo ponovo se aktuelizira ova ideja. Nacelno nemam nista protiv ideje da se stvari pojasne - da Sarajevo bude glavni grad BiH, Banjaluka RS i neki drugi grad Federacije, da se ne brkaju pomovi drzave i Federacije.
Medjutim... Mostar je njesra od grada!
Tamo nije jedino problem ta famozna podjeljenost, tamo nista ne valja. I ovo drzavnih institucija koje vec jesu tamo, smjestene su u nake privatne objekte i sva ova prica je samo zbog toga. Osim toga oni nemaju kadra, sve bi se svelo na vozarenje.
Ali i bez toga, to je jedan nedojeban grad, tamo nema nikakvog reda. Mislim da bi, ako se vec ide naruku Hrvatima, bolje bilo aktivirati Kiseljak. Zapravo idealno bi bilo kad bi institucije RS bile u Lukavici, Federacija u Kiseljaku, drzava na Marindvoru. To bi nekako imalo smisla i tehnicki bi bilo idealno za ovakav cirkus od drzave.
-
Scopio
#60 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Hmm iako podržavam ideju, čudno mi je da Čović ti podržava.
Jer trenutno bošnjaci mostara i općenito hercegovine, lagano iseljavaju na sjever. Ovako bi postojećiostali živjeti plus šti bi se novi radnici doselili jer jednom uposleniku bošnjaku iz bugojna dođe na isto, samo što putem nema FISa
Jer trenutno bošnjaci mostara i općenito hercegovine, lagano iseljavaju na sjever. Ovako bi postojećiostali živjeti plus šti bi se novi radnici doselili jer jednom uposleniku bošnjaku iz bugojna dođe na isto, samo što putem nema FISa
-
AkHolic
#61 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Kiseljak nije Sarajevo nije ni Pale.Problem manjka multietničnosti lakše je rješiti tako što će grad i sarajevski kanton financirati kupnju i gradnju stanova za nebošnjake i za otvaranje privlačnih radnih mjesta.Dragovoljaca za doseliti se u Sarajebvo, našlo bi se ne samo u BiH no i iz Hrvatske i Srbije.Banksy wrote:Voljela bih da Sarajevo postane distrikt i da u svoju strukturu uključi i Pale i Kiseljak, pa da koliko-toliko postane multietnički glavni grad države.
-
calculator
#62 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Šta građanima treba da znači glavni grad entiteta? Ništa.
Nek' se vlast pobrine da razvije privredu i uveća budžet, da plate radnicima budu više,a troškovi života niži, i ako to ostvare, nek' svaki grad bude glavni
Nek' se vlast pobrine da razvije privredu i uveća budžet, da plate radnicima budu više,a troškovi života niži, i ako to ostvare, nek' svaki grad bude glavni
- Banksy
#63 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Hvala. Od hrvatskih i srpskih, draži su mi ovi domicilni, autohtoni.AkHolic wrote:Kiseljak nije Sarajevo nije ni Pale.Problem manjka multietničnosti lakše je rješiti tako što će grad i sarajevski kanton financirati kupnju i gradnju stanova za nebošnjake i za otvaranje privlačnih radnih mjesta.Dragovoljaca za doseliti se u Sarajebvo, našlo bi se ne samo u BiH no i iz Hrvatske i Srbije.Banksy wrote:Voljela bih da Sarajevo postane distrikt i da u svoju strukturu uključi i Pale i Kiseljak, pa da koliko-toliko postane multietnički glavni grad države.
-
Fudo387
#64 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Odlicna ideja, i ne treba stati samo na tome. Grad Sarajevo bi trebao preuzeti obavezu placanja nadoknade takvim doseljenicima za nanesenuAkHolic wrote:Kiseljak nije Sarajevo nije ni Pale.Problem manjka multietničnosti lakše je rješiti tako što će grad i sarajevski kanton financirati kupnju i gradnju stanova za nebošnjake i za otvaranje privlačnih radnih mjesta.Dragovoljaca za doseliti se u Sarajebvo, našlo bi se ne samo u BiH no i iz Hrvatske i Srbije.Banksy wrote:Voljela bih da Sarajevo postane distrikt i da u svoju strukturu uključi i Pale i Kiseljak, pa da koliko-toliko postane multietnički glavni grad države.
dusevnu bol jer su smogli snage da zive medju balijama, nije to mala stvar.
-
PM72
#65 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Moj Fudara,
Nemoj više nikog pozivati u šeher- Tita ti.Prije si morao čuvati stoku po selima a sad se čuvamo stoke u gradu.Što se tiče Mostara,ja podržavam svaku ideju koja će iseliti poltrone,čobane,seljake i stoku u kravatama koja se vozi pod rotacijama.Neka idu u vražiju mater i neka glavni grad Federacije bude i Prača.
Nemoj više nikog pozivati u šeher- Tita ti.Prije si morao čuvati stoku po selima a sad se čuvamo stoke u gradu.Što se tiče Mostara,ja podržavam svaku ideju koja će iseliti poltrone,čobane,seljake i stoku u kravatama koja se vozi pod rotacijama.Neka idu u vražiju mater i neka glavni grad Federacije bude i Prača.
- Danguba
#66 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Eto koliko se Bosnjaci tamo pitaju.Black swan wrote:otkad je to sarajevo glavni grad rs
zar nije bandža luka![]()
![]()
![]()
fakat ozbiljno pitam
Sto je gore, nedaju im da ukinu smrtnu kaznu.
...a sto neko rece, ukinuti entitette i rijesena oba problema.
-
Fudo387
#67 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Ho's ti druze pm da budes multietnicki il' ne's?PM72 wrote:Moj Fudara,
-
PM72
#68 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Ja pređem samo 200 metara od kuće i dočeka me tabla "Welcome to RS". 
-
Fudo387
#69 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Ako ces poslusati Fudu, nabij to nogom.
Al' da te niko ne vidi.
Al' da te niko ne vidi.
- Danguba
#70 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
je li bar teska da posaljem ove iz sirovine da je odrade.PM72 wrote:Ja pređem samo 200 metara od kuće i dočeka me tabla "Welcome to RS".
-
PM72
#71 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Golema.Nekih 3x5 metara.Može se nacrtat kukasti krst ili crvena fleka koja simbolizira prosutu krv ali i to je dio BiH ,Alija je legalizovao.Imaš je u Dobrinji,Vojkovićima,Lapišnici,Hreši...pa bujrum.
- fosna2014
#72 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Podrzavam ovu ideju svakako. Nadam se da na taj nacin ovaj grad malo dodje sebi. Time je otvoren put da Sarajevu postane istinski centar BiH, a ne da sluzi samo sebi.
-
bull21
#73 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Kako da počne živjeti kao državni centar kada ga 49% države (MANJI ENTITET HARDY HARDY FUCKING HAR) ne priznaje i ignorira?Vitezanin wrote:Zašto da ne. Bošnjaci i Hrvati svakako dijele taj grad baš kao i Federaciju. S druge strane Sarajevo će se možda time konačno i početi doživljavati kao državni, a ne uglavnom entitetski centar s kojim dobar dio drugog entiteta ne želi imati ništa.
-
Fudo387
#74 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Nemoj te ljudi, predsjednik pederacije samo sto se smjestio u vilu i sad ga treba seliti, trosak mu je. 
- Banksy
#75 Re: Mostar, glavni grad FBiH ?!
Reče Fudo, direktno iz monoetničke Čemerike ...Fudo387 wrote:Ho's ti druze pm da budes multietnicki il' ne's?PM72 wrote:Moj Fudara,