http://www.klix.ba/vijesti/svijet/davut ... /151124098
8:13 Skidaj genocidaše brko, Allah te nagradio!
Znas li koliko je puta turska prekrsila grcki vazdusni prostor pa ih nikad nisu srusili?nasa wrote:Ja procitala clanke na portal o ovom i komentare.Nemoguce sta ljudi pisu.Toliko mrznje jos kad se to spoji s neznanjem, nekulturom...Ali smo fenomen u smislu da se nas dotice sve sto se bilo gdje desi, u svemu se pronadjemo.
Inace mislim da bi i druge zemlje isto postupile...
I grcka je turski pa ih turci nisu rusili_drunken_santa_ wrote:Znas li koliko je puta turska prekrsila grcki vazdusni prostor pa ih nikad nisu srusili?nasa wrote:Ja procitala clanke na portal o ovom i komentare.Nemoguce sta ljudi pisu.Toliko mrznje jos kad se to spoji s neznanjem, nekulturom...Ali smo fenomen u smislu da se nas dotice sve sto se bilo gdje desi, u svemu se pronadjemo.
Inace mislim da bi i druge zemlje isto postupile...
Ma hajde, bolje se istresti na zgradu nego na ljude.arzuhal wrote: Ne suj, jezik operi sapunom!
Pa rek'o sam da nisi ti to rek'o, osim početkaKikibombona wrote:Ma hajde, bolje se istresti na zgradu nego na ljude.arzuhal wrote: Ne suj, jezik operi sapunom!![]()
Al gdje meni da podvaljujes tu mitologiju sa Konstantinopoljom i Aja Sofijom, kada se meni na sve to, blago receno, povraca!?
![]()
![]()
Aj da si to napisao krscanskom fanatiku Animalsu pa bih shvatio.
Unistavanje resursa je jako glup potez (ako nisu u stanju da ga osvoje) i pokazuje nemoc u pronalazenju vojnih baza i vojnih ciljeva...sjedi 1 wrote:Interesantno je da se ovaj incident desio dan/dva nakon što su ruski vojni avioni počeli sa uništavanjem rafinerija i naftnih polja tzv Islamske države
Možda je slučajnost a možda i nije
Ma to je prica za malu djecu.madner wrote:Zato NATO i postoji.Kikibombona wrote:Pa ako reaguje NATO, to ce znaciti objava rata Rusiji.madner wrote:Cuj Kikija megasvjetskog stratega, NATO nece reagovati.
Da li su spremni radi Turske upustiti se u nuklearni rat sa Rusijom?
Jer, valjda je jasno da bi Rusija u tom sukobu bila inferiorna i da bi morali raspaliti sa svime sto imaju kako bi izbjegli totalni poraz...
To je Ruski problem.
Kao klijentela...jako dobri. Nemaju niti jednu rublju duzni...junior3 wrote:Kakvi su Turci sa plinom?
Ne bih se složio,oni njima uništavaju direktan izvor finansiranja.Jasno je da žive i egzistiraju od ilegalne prodaje nafte kome li već po dosta nižoj cijeni od one na svjetskom tržištu.To kad im uništitš tu je i kraj priče,prije ili kasnijeGeeTnT wrote:Unistavanje resursa je jako glup potez (ako nisu u stanju da ga osvoje) i pokazuje nemoc u pronalazenju vojnih baza i vojnih ciljeva...sjedi 1 wrote:Interesantno je da se ovaj incident desio dan/dva nakon što su ruski vojni avioni počeli sa uništavanjem rafinerija i naftnih polja tzv Islamske države
Razumio bih unistavanje rezervi nafte i exportne stanice, ali ovo je greska... Tu gresku su takodje Srbi pravili u ratu na nasim prostorima..
Znači nije isplatljivo zavrtati.GeeTnT wrote:Kao klijentela...jako dobri. Nemaju niti jednu rublju duzni...junior3 wrote:Kakvi su Turci sa plinom?
Masta moze svasta.Kikibombona wrote:Ma to je prica za malu djecu.madner wrote:Zato NATO i postoji.Kikibombona wrote: Pa ako reaguje NATO, to ce znaciti objava rata Rusiji.
Da li su spremni radi Turske upustiti se u nuklearni rat sa Rusijom?
Jer, valjda je jasno da bi Rusija u tom sukobu bila inferiorna i da bi morali raspaliti sa svime sto imaju kako bi izbjegli totalni poraz...
To je Ruski problem.
NATO je interesna skupina a ne prirodna tvorevina. Sve sto je sazdano na interesu sutra se moze raspasti.
Uvjeren sam 100% da se Amerikanci i ostali ne bi direktno mijesali u sukob Rusije i Turske. Jasno je i njima da bi u tom slucaju bili napadnuti njihovi gradovi. A da se zrtvuju radi Turske? Ma daaaajjjjj... Njima bi u stvari savrseno odgovaralo da se Rusija i Turska iscrpe u medjusobnom sukobu.
Ma svetit ce se Turkmenima samo u Siriji.arzuhal wrote:Inače, Rusija ukoliko bude odlučila da se sveti Turkmenima u Siriji, kao i Turskoj, uz onoliki broj muslimana u RF, od Tatara do raznih etničkih grupacija Kavkaza koji etnički gravitiraju onom turkijskom, morat će pravo dosta naroda pobit i mjesta sravnit sa zemljom, onda sjever Sirije neće biti ništa
junior3 wrote:Znači nije isplatljivo zavrtati.GeeTnT wrote:Kao klijentela...jako dobri. Nemaju niti jednu rublju duzni...junior3 wrote:Kakvi su Turci sa plinom?
Psi rata sa cisternama su legitiman cilj...sve ostalo je nemoc i znak da su slabi da bilo koga poraze...sjedi 1 wrote:Ne bih se složio,oni njima uništavaju direktan izvor finansiranja.Jasno je da žive i egzistiraju od ilegalne prodaje nafte kome li već po dosta nižoj cijeni od one na svjetskom tržištu.To kad im uništitš tu je i kraj priče,prije ili kasnijeGeeTnT wrote:Unistavanje resursa je jako glup potez (ako nisu u stanju da ga osvoje) i pokazuje nemoc u pronalazenju vojnih baza i vojnih ciljeva...sjedi 1 wrote:Interesantno je da se ovaj incident desio dan/dva nakon što su ruski vojni avioni počeli sa uništavanjem rafinerija i naftnih polja tzv Islamske države
Razumio bih unistavanje rezervi nafte i exportne stanice, ali ovo je greska... Tu gresku su takodje Srbi pravili u ratu na nasim prostorima..
Niti ko šta pita obične Amerikance niti ko šta pita obične Ruse a boga mi ni obične Turke.Ma to je prica za malu djecu.
NATO je interesna skupina a ne prirodna tvorevina. Sve sto je sazdano na interesu sutra se moze raspasti.
Uvjeren sam 100% da se Amerikanci i ostali ne bi direktno mijesali u sukob Rusije i Turske. Jasno je i njima da bi u tom slucaju bili napadnuti njihovi gradovi. A da se zrtvuju radi Turske? Ma daaaajjjjj... Njima bi u stvari savrseno odgovaralo da se Rusija i Turska iscrpe u medjusobnom sukobu.