"TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Locked
Danguba

#51 Re: Atentat na generala Jeleča

Post by Danguba »

Crvene_brigade wrote:Nadlezne policijsko-sigurnosne agencije i Tuzilastvo Bosne i Hercegovine moraju sto prije kvalifikovati krivicno djelo.

Ukoliko je meta bilo vozilo u kojem se nalazio general Ante Jelec nema sumnje da se radi o aktu terorizma.
Zvanicno si editovao... :-)
Dezurni_kriticar

#52 Re: Atentat na generala Jeleča

Post by Dezurni_kriticar »

Serete kao foke...
Pametujete a nemate gram mozga.
Mi više ne živimo u osamdesetim i devedesetim. Terorizam je postao globalni problem broj 1. Čitav svijet uvodi pojačane mjere sigurnosti, pojačavaju prevenciju i obavještajni rad, u nekim slučajevima (Francuska) se ide i na izuzeće iz Šengenskog ugovora i "zatvaranje" granica, tj. uvođenje opsežnih kontrola za putnike koji dolaze iz zemalja van EU a posebno za stanovnike same EU. I čitav svijet je glup što se prema terorizmu postavio ozbiljno i beskompromisno, samo smo mi Bosanci pametni pa se na račun terorizma sprdamo kao idioti. Šta nam to još nije jasno?

1) 12. i 13 aprila 1997. godine - posjeta pape Ivana Pavla II Sarajevu - tokom kontradiverzionog pregleda trase kretanja kolone vozila u kojoj se nalazio i Papa Ivan Pavao II, neposredno prije nailaska kolone, ispod mosta preko Miljacke u rejonu Remize je pronađena i uklonjena eksplozivna naprava. Spomenuta naprava nije postojala na tom mjestu prilikom prvog pregleda trase. Znači, "neko" je postavio naknadno...

2) Konjic - Muamer Topalović služi zatvorsku kaznu od 35 godina u KPZ Zenica zbog ubistva tri člana porodice Anđelić, hrvatskih povratnika u selo Kostajnica kod Konjica. Zločin je počinio na katolički Božić 2002. godine...

3) 27.06.2010. godine - U terorističkom napadu na stanicu policije u Bugojnu, smrtno je stradao policajac Tarik Ljubuškić a teško povrijeđena policajka Edina Hindić, kao i nekoliko njenih kolega koji su, tom prilikom, zadobili lakše tjelesne povrede...

4) 28. oktobra 2011. godine Mevlid Jašarević je iz automatske puške pucao na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu. Očevici tvrde kako je pri tome uzvikivao i parole protiv SAD-a. Tokom ovog "šenlučenja" teško je ranjen pripadnik policije Mirsad Velić, koji je obavljao zadatke na obezbjeđenju ambasade SAD-a...

5) 28. 04. 2015. godine - Zvornik - Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena kada je oko 19 sati u policijsku stanicu u Zvorniku ušao Nerdin Ibrić, te uzvikujući "Allahu Akbar" otvorio vatru po pripadnicima policije, kojom prilikom je smrtno stradao policajac Dragan Đurić, dok su ranjeni Stevo Milovanović i Željko Gajić...

6) 18.11.2015. godine - Sarajevo - U terorističkom napadu izvedenom od strane Enesa Omeragića u sarajevskom naselju Rajlovac, smrtno su stradali pripadnici OS BiH Armin Salkić i Nedeljko Radić, dok je lakše povrijeđen vojnik Dževad Ljukovac...

Još vam nešto treba crtati?!!
Terorizam nije nabacivanje kamenjem i petardama na policiju i zaštitare, terorizam odnosi živote. I to, po pravilu, udara tamo gdje boli najviše i gdje je društvo najranjivije. Hvala Bogu, ali još nismo doživjeli da nam negdje u zrak ode obdanište ili škola, što nije tako rijedak slučaj u svijetu... Da li bismo tada pokušavali na perfidan način da tražimo opravdanje za Mevlida, Muamera, Nerdina... Kuntu... Pantu? Razmišljate li vi ljudi uopšte svojom glavom? Prije nekoliko dana na YouTube osviće clip, pripadnici ISIL-a poredali 200 DJECE i hladnokrvno ih ubijaju kao stoku... Tih 200 djece su također muslimani. Zašto onda da mislim da bi moje djete ili djete mog komšije pravoslavca bilo pošteđeno? Jel vi uopšte shvatate sa kakvom "aždajom" se upravo pokušavamo uhvatiti ukoštac? Napredne zapadne zemlje poput Francuske, Engleske, Njemačke, nemaju adekvatan odgovor na ovu pošast a gdje smo onda u toj priči mi, Bosanci, koji imamo OSA-u, SIPA-u, F MUP, MUP RS-a, MUP-ove na razini svakog kantona, Ministarstvo Odbrane i OS, a sve to raštelovano i raštimano, sjebano politikom i što je najgore - šuplje ko đevđir?
Šta je vama, osvjestite se i idite se pod hitno umiti hladnom vodom.
Terorizam nam je na kućnim vratima a vi toga još niste ni svjesni. Ali se zato znate sprdati na tu temu, jer vam očito izgubljeni životi ne predstavljaju ama baš ništa...
kecher II

#53 Re: Atentat na generala Jeleča

Post by kecher II »

HM 2011 wrote:samo mi reci sta relativiziram ?
opasnost koja prijeti od tzv. vehabija s pricom o djeneralima u 'agu.
procito sam tvoj komentar i na drugoj temi o ubistvu dva vojnika koji na slican nacin to relativizira kao narkoman, pojedinacni slucaj, objasnjenje sta je selefizam i sl. ne bitno je za mene, a pogotovu zrtve ovog cina sta je selefizam i kako i sta pise u kuranu kada ga oni interpretiraju na ovaj nacin.
Danguba

#54 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by Danguba »

Lukač o incidentu u tunelu »Salakovac«: Pred vozilo načelnika Jeleča bačena petarda

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ek ... eca/337682
:lol: :lol:

na sta spadosmo... :-)

ali ko baci krater... :D izgleda tariguz avaz :izet:
It_is_a_Leclerc

#55 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by It_is_a_Leclerc »

Zašto bi neko išao bacati petarde-topovske udare na načelnika generalštaba OS BiH ? Hajmo se nadati da je u pitanju slučajnost i spačka balavaca.

Jer, svaka namjera bi značila da su Oružane snage BiH označene kao meta. Od strane koga - pa to nije teško zaključiti.
Freamon Lester

#56 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by Freamon Lester »

Nadam se da ce SIPA i OSA protresti ovu zaigranu grupu i istresti sta se tu nalazi. Malo mi indolentno zvuci i direktor SIPE i FUP-a sa onako parcijalnom ocjeno nije terorizam.

Da bi bio terorizam nije nuzno da ima ljudske zrtve. Drugo jel mora biti terorizam sa ISIL ideologijom u pozadini da bi se zvao terorizam? Dovoljno da je neko u nekom konfliktu sa generalom i da je izvrsio ovo da ga zaplasi. To je onda terorizam 1/1.

U svakom slucaju. Onaj ko je bacio, sta god da je bacio najebo je zestoko. Drugo neka zahvali samo indoletnosti nasih drzavnih struktura sto nosi glavu na ramenima. Samo 2 dana nakon teroristickog napada na OS BiH ti u voznji bacas u blizini generala OS BiH topovski udar. U iole ozbiljnijoj drzavi to auto bi se zaustavilo sa 100 rupa od metaka obezbjedjenja generala. A kao sto vidimo nakon 2 dana je neki jebivjetar prisao dovoljno blizu osobi koja nosi titulu načelnik Zajednickog štaba OS BiH sa topovskim udarom. I srecom ova prica ce zavrsiti na tome. A dovoljno se zamisliti u kakvo se ovo zlo moglo pretvoriti zbog loseg obezbjedenja.

U svakom slucaju, opet se nadam da je necija zajebancija, a tu ce zajebanciju ovaj put zestoko platiti.
HM 2011

#57 Re: Atentat na generala Jeleča

Post by HM 2011 »

kecher II wrote:
HM 2011 wrote:samo mi reci sta relativiziram ?
opasnost koja prijeti od tzv. vehabija s pricom o djeneralima u 'agu.
procito sam tvoj komentar i na drugoj temi o ubistvu dva vojnika koji na slican nacin to relativizira kao narkoman, pojedinacni slucaj, objasnjenje sta je selefizam i sl. ne bitno je za mene, a pogotovu zrtve ovog cina sta je selefizam i kako i sta pise u kuranu kada ga oni interpretiraju na ovaj nacin.
Da ti ponovim,

Opasnost ti prijeti od terorista.

Selfizam u prijevodu ne znači terorizam.

Da bi mogao identifikovati iste kao grupnu prijetnju ili ih poistovjetiti za Aškim zatvorenicima, prvo se moraju ispuniti tačno propisani uslovi - koje su ti ne-ljudi ispunili.

Ponovno pročitaj šta sam napisao ako nađeš narkoman, ili bilo kakvu relativizaciju ja ti se izvinem (nije teško) ako ne nađeš ti se meni izvini, javno otvoreno iskreno.

Ono što si ti želio pročitati ne znači da tu i piše.

Sljedeći put kada budeš generalizovao vjersku grupu Islama pod prijetnju sigurnosti bilo kome, biti ću slobodan da te prijavim moderaciji ne radi fašizma, niti šovinizma, niti revanšizma, niti genralizacije, nego radi pokušaja pravljenja mene lično budalom.

Pročitaj, nije teško naći, napisao sam samo par postova tog dana, a čekam izvinjenje i čekam da pokunjenje glave daš svoj komentar na ovaj post.

Ponavljam - ne relativiziram ništa, nego ti se suprotstavljam kada tvrdiš da je vjerska grupa Islama PROBLEM.... Nije problem ni u Islamu, ni u bradi, ni u skraćenim hlačama, ni u budizmu, ni u brahmanizmu, ni u jogi, ni u ateizmu.............

problem je u bijedi pojedinca a zatim i u glavi pojedinca.

Konkretno - NEMOJ LAGATI DA IŠTA RELATIVIZIRAM !
desni

#58 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by desni »

@HM 2011 Ne selefizam nego vehabizam :wink:
    Nema dokaza da oni slijede učenje Selefa na bosanskom časnih predaka ili prvih muslimana oni su samo ljudi koji fanatično slijede učenje Abdul Vehaba i Ibn Tejmije :(
      Glede ovog ili ovih majmuna što su udarili na OSBIH ujedno i jedinu nam domovinu misliš li da bi ih trebalo pomatrati kao četnike i ustaše recimo :?
      kecher II

#59 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by kecher II »

@HM 2011
      Akt terorizma, ubistva ili slično, koji počini idividua koj je član streljačkog kluba, udruženja pčelara ili pripadnik nekog vjerskog pokreta poput Selefija, nije akt svih članova streljačkog kluba, udruženja pčelara ili svih pripadnika nekog vjerskog pokreta poput Selefija.
      ovo si ti napisao na drugoj temi iz cega logickim slijedom mozemo zakljuciti da ako neki pripadnik isis-a pocini ubistvo, zlocin ili sl. teroristicki cin ne znaci da su svi clanovi isis-a ubice, zlocinci, teroristi....
      tvoja prica o 'agu se svodi na to da opravdas vehabije naspram cetnika i VRS-a sto nema smisla, samo malouman covjek moze drugacije protumaciti tvoje spominjanje 'aga i djenarala, kao cetnici leze po 'agu a tamo nema vehabija pa eto da vidimo ko je zlocinac i terorista cetnici ili vehabije.
      lijepo sam ti rekao da mene a pogotovu zrtve terorizma ne zanima sta pise u kuranu ili sta je selefizam ili bilo koji drugi religijski pravac dok god ga neki budu tumacili tako da mene ubiju jer me se to ne tice kako ga oni tumace.

nisi napisao narkoman a niti sam ja tebe citirao vec parafrazirao kao narkoman, pojedinacni slucaj, selfizam, pcelari ovoono... sta je nego relativizacija?
      prijetnja je terorizam koji tzv. vehabije ili kako ih strucno nazivaju selefije zdusno podrzavaju ako nista drugo ono verbalno.
      Last edited by kecher II on 21/11/2015 02:04, edited 1 time in total.
      Ripicipi

#60 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by Ripicipi »

Svima kojima je vjera vaznija od oca, majke, setre ili brata je fanatik, priznao to on ili ne.
      hAZNADAR

#61 Re: Atentat na generala Jeleča

Post by hAZNADAR »

Dezurni_kriticar wrote:

1) 12. i 13 aprila 1997. godine - posjeta pape Ivana Pavla II Sarajevu - tokom kontradiverzionog pregleda trase kretanja kolone vozila u kojoj se nalazio i Papa Ivan Pavao II, neposredno prije nailaska kolone, ispod mosta preko Miljacke u rejonu Remize je pronađena i uklonjena eksplozivna naprava. Spomenuta naprava nije postojala na tom mjestu prilikom prvog pregleda trase. Znači, "neko" je postavio naknadno...

2) Konjic - Muamer Topalović služi zatvorsku kaznu od 35 godina u KPZ Zenica zbog ubistva tri člana porodice Anđelić, hrvatskih povratnika u selo Kostajnica kod Konjica. Zločin je počinio na katolički Božić 2002. godine...

3) 27.06.2010. godine - U terorističkom napadu na stanicu policije u Bugojnu, smrtno je stradao policajac Tarik Ljubuškić a teško povrijeđena policajka Edina Hindić, kao i nekoliko njenih kolega koji su, tom prilikom, zadobili lakše tjelesne povrede...

4) 28. oktobra 2011. godine Mevlid Jašarević je iz automatske puške pucao na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu. Očevici tvrde kako je pri tome uzvikivao i parole protiv SAD-a. Tokom ovog "šenlučenja" teško je ranjen pripadnik policije Mirsad Velić, koji je obavljao zadatke na obezbjeđenju ambasade SAD-a...

5) 28. 04. 2015. godine - Zvornik - Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena kada je oko 19 sati u policijsku stanicu u Zvorniku ušao Nerdin Ibrić, te uzvikujući "Allahu Akbar" otvorio vatru po pripadnicima policije, kojom prilikom je smrtno stradao policajac Dragan Đurić, dok su ranjeni Stevo Milovanović i Željko Gajić...

6) 18.11.2015. godine - Sarajevo - U terorističkom napadu izvedenom od strane Enesa Omeragića u sarajevskom naselju Rajlovac, smrtno su stradali pripadnici OS BiH Armin Salkić i Nedeljko Radić, dok je lakše povrijeđen vojnik Dževad Ljukovac...

Još vam nešto treba crtati?!!
      Dodajem mostarsku autobombu u spisak i osujecen napad grupe Bektasevic-Cesur koji bi ko zna kakav belaj nanio. Usput - bugojanska bomba je bila namijenjena okupljanju na Ajvatovici i slucaj je ispalo kako vec jeste.

Da crtati treba. Problem nisu vehabije vec podrska u narodu i vjecito opravdavanje.
      Svaki put je na svaku kritiku uslijedila salva napada na kriticare i spominjanje cetnika, imperijalista, Srebrenice, cionista,...

Idemo priznati realno.
      U nasem drustvu postoje stereotipi koji su toliko jaki da ih ni crtanje ne moze izmijeniti.

Kriticari vehabija su u stereotipnom shvatanju u narodu pizde, komunjare, uvlakaci zapadu, jugonostalgicari, srboljubci, stide se svoga, islamofobi,....
      Pocetak toga je u primitivnoj retorici SDA-IZ gdje je svaka kritika tumacena tako. Poslije se to prosirilo i dalje na vehabije a Fatmir Alispahic je vrhunac.

to je uopsteno.
      Vezano za temu - ne zna se ko je ovo uradio ali nije tesko pretpostaviti jer su vijesti umeta uredno najavile akcije.
      Ipak - da su htjeli roknuti generala to bi uradili na 100 nacina. Ova petarda je bila vise upozorenje.
      insomnia78

#62 Re: Atentat na generala Jeleča

Post by insomnia78 »

mk ultra wrote:
      HM 2011 wrote:General Jeleč upravo je potvrdio za "Dnevni avaz" da se dogodio incident, ali nije mogao reći više detalja. - Bila je eksplozija u tunelu "Salakovac". Ja nisam povrijeđen niti je moje vozilo oštećeno. Samo sam prošao kroz dim. Ja sam to vidio i prijavio sam policiji i oni vrše istragu - kaže Jeleč. - See more at: http://m.avaz.ba/clanak/206184/mostar-u ... 2Z79X.dpuf
      Isti opis događaja je i kad golf 2 vrati u nižu... :oops:
      Bude vise dima :lol: :lol: :lol:
      dustaban

#63 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by dustaban »

Mnogo ste duhoviti... sta da vama neko baci SAMO OBICNU petardu pred vase auto u punoj brzini... zar nije normalna reakcija PREPASTI se i naglo skrenuti?
      A kad auto naglo skrene... pa udari u zid, ili iz drugog pravca ide drugo vozilo, ili je na drugoj strani litica ???

Nastavite se zajebavati...
      KB9

#64 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by KB9 »

jesu opet bradonje?
      breuer

#65 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by breuer »

dustaban wrote:Mnogo ste duhoviti... sta da vama neko baci SAMO OBICNU petardu pred vase auto u punoj brzini... zar nije normalna reakcija PREPASTI se i naglo skrenuti?
      A kad auto naglo skrene... pa udari u zid, ili iz drugog pravca ide drugo vozilo, ili je na drugoj strani litica ???

Pa realno, Bošnjacima se smrznulo govno na svaki mogući pomen terorizma, tako da kad se ispostavi da je to samo topovski udar njima padne kamen sa srca te se onda u euforiji počnu sprdati :D
      dustaban

#66 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by dustaban »

breuer wrote:
      dustaban wrote:Mnogo ste duhoviti... sta da vama neko baci SAMO OBICNU petardu pred vase auto u punoj brzini... zar nije normalna reakcija PREPASTI se i naglo skrenuti?
      Pa realno, Bošnjacima se smrznulo govno na svaki mogući pomen terorizma, tako da kad se ispostavi da je to samo topovski udar njima padne kamen sa srca te se onda u euforiji počnu sprdati :D
      Pito bi te ja da li ovo nije terorizam da je iz suptrotne strane isao kamion...
      breuer

#67 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by breuer »

dustaban wrote:
      breuer wrote:
      Pito bi te ja da li ovo nije terorizam da je iz suptrotne strane isao kamion...
      Da bi se djelo okarakteriziralo kao terorističko potrebno je provesti istragu i utvrditi stvarni motiv. Što se toga tiče, čak ni ono u Rakovici nije potpuno rasvjetljeno, kamoli ovo u Salakovcu, ali to i dalje ne daje za pravo da pojedini ovdje likuju kao da su u najmanju ruku ukinuli RS :D
      GeeTnT

#68 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by GeeTnT »

Sve to mi imamo i bez petardi...puna brzina, skretanje, u zid, u drugo vozilo, litice...prevrtanja....

I znas sta..nije zajebancija. Samo bacis oko na crnu kroniku i sve ti bude jasno.

PS: Jeli to Jeleč ima imunitet na sasvim "normalne" dnevne (nocne) aktivnosti u BiH?
      dustaban

#69 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by dustaban »

Ljudi moji kako ne kontate, prekljuce ubijena dva vojnika, jedan ranjen...sinoc zamalo general da fasuje...
      apsidejzi

#70 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by apsidejzi »

dustaban wrote:Ljudi moji kako ne kontate, prekljuce ubijena dva vojnika, jedan ranjen...sinoc zamalo general da fasuje...
      Nemoj bogati... ti si na flasama pokazao svoje intelektualne kapacitete gdje se ispostavilo da nisu na nekom zavidnom nivou. Ako službeni organi ne vide elemente koje ti natezes onda znači da ih nema.
      GeeTnT

#71 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by GeeTnT »

dustaban wrote:Ljudi moji kako ne kontate, prekljuce ubijena dva vojnika, jedan ranjen...sinoc zamalo general da fasuje...
      BiH ima problem sa terorizmom...definitivno...ali, ako je sinocni dogadjaj isplanirani napad na general Jeleča, onda je terorizam u BiH smijurija, a ti si tabanko Dzevdo II.
      burger_pasa

#72 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by burger_pasa »

Danasnji mediji su najveca opasnost po ljude. Objavljuju sve i svasta. Nije im bitan kvalitet, interes drustva itd... vec samo licni interes... Sve se svodi na broj klikova, na broj lajkova, na "preuzimanje" njihovih vijesti od drugih, istih takvih medija...
      dpjokala26

#73 Re: Atentat na generala Jeleča

Post by dpjokala26 »

Black swan wrote:koja je vjerovatnoca da je slucajnost :? :-?
      mala vjerovatnoca,generali se voze u vojnim vozilima sa svim obiljezjima armije.
      mogu mislit kad je dreknulo,covjek je umro od straha. :(
      da je juga taj se ne bi izvukao iz zatvora dugo godina.... :D
      hizo ramidovic

#74 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by hizo ramidovic »

hebes tog vojnika koji se usere od pisljivog topovskog udara...ako si pravi vojnik, uvijek moras biti spreman na sve...jedino ako si kakav podrumas ili mamin pekmez onda je sracka potpuno razumljiva...
      dustaban

#75 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by dustaban »

apsidejzi wrote:
      Nemoj bogati... ti si na flasama pokazao svoje intelektualne kapacitete gdje se ispostavilo da nisu na nekom zavidnom nivou. Ako službeni organi ne vide elemente koje ti natezes onda znači da ih nema.
      Kad vec seres sa flasom (i bukvalno i preneseno) onda da ti cika dustaban objasni neke stvari.

Dakle rijec je upravo o razlicitom znacenju ISTE STVARI, kad nisu okolnosti iste.
      Jednako kao sto flasa vode u frizideru NIJE ISTO sto i flasa vode kraj wc solje (ovo drugo je ljuti primitivizam) tako i tzv. topovski udar nije isto kad ga bacis na utakmici ili pred auto generala u punoj brzini, dva dana nakon teroristickog napada na vojnike. Ovo drugo bi se zaista moglo nazvati nastavkom istog terorizma.

Je li ti sad ista jasnije procjenitelju intelektualnih kapaciteta?
      Last edited by dustaban on 21/11/2015 09:34, edited 1 time in total.
      Locked