Legalizacija kanabisa u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Chmoljo »

bolduj do kraja, mišu.

:D
truts

#52 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by truts »

Drinski wrote:Ako se organi vlasti ne mogu da izbore sa nekim problemom, to nikako ne znaci da taj problem treba rijesiti legalizacijom, nego smjenom onih iz drzavnih organa koji trebaju pod a) da osmisle sistem i utvrde politiku i b) da rade na provođenju utvrđene politike.
A zašto je to pod a) problem ?
Zar nekom smeta to što ja odem ujutro na fax, na predavanje, učim do naveče, i onda pred spavanje zapalim da zaspim k'o beba i da se usput naspavam. Zar ja moram strahovat svaki put kad uzimam onu iglicu i nosim kroz grad, ne bil dobio Zenice radi 0,5 grama supstance, koja nikom ne može naškodit? :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Chmoljo »

studiorum_tuzlaensis wrote:Heroin, barem prema svjedočenjima onih rijetkih koji su uspjeli da se skinu sa istog prouzrokuje takav high da si bukvalno nakon prvog spuštanja ovisan o njemu. O štetnosti prema vlastitom tijelu (HIV, Hepatitis i sl) i društvu okolo (porodica, prijatelji, djeca) da ne govorim.

Lijepo si to rekao, meni nije cilj da konkretno poredim korisnika heroina i alkohola, jer svi znamo šta je heroin. Više mi je cilj da se pokaže koliko se malo pažnje posvećuje alkoholu koji je teška toksikomanija i u najmanjim količinama. Da se razumijemo, svi mi volimo sjest sa rajom, skupit se, popit, zamezit, valjda nam je takav mentalitet, ali svjesno to radimo i legalno je. Nema te količine alkohola koja je korisna za organizam, pa i oni mitovi o čaši vina dnevno. Čaša dvije vina neće biti štetna puno jer će jetra uspjeti da to preradi, ali opet BESPOTREBNO i bez koristi za nas.

Postavlja se pitanje onda zašto se tako raja isto ne može skupit i ispušit paket trave, zamezit, popit sok i tako to. Zašto to mora biti nelegalno, a hektolitre alkohola legalno. U čemu je razlika između napušenog čovjeka i pijanog tinejdžera koji povraća na sred Ferhadije ili lokalnog alkosa beskućnika koji isprosi 2 markice i uzme sebi dvolitru.
uglavnom u miljeu. dok te braća iz Sjeverne Afrike na ekskurziji u Lloret da Maru ruže i govore kako je alkohol haram, i obrecneš se na hašiš, oni će reći: eeeee to nije haram... :lol:
breuer

#54 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by breuer »

Legalizovat sve, kao i prostituciju. Ne samo jedna korist bi se izvukla.
Kinesko prkno

#55 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Kinesko prkno »

Praksa je pokazala da zemlje koje legalizuju kanabis dobro "zaradjuju" od poreza na kanabis a i sama legalizacija je smanjila broj krivicnih djela iz te oblasti .
Licno,za mene kanabis je rangiran izmedju cigare i pive,tako da su ove zabrane jasan vid krsenja ljudskih prava. :-D
studiorum_tuzlaensis

#56 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

@chmoljo
:lol: Katalonija je mila majka za završit dok na drugoj strani muslimanskog Sredozemlja u Kemeru, Antaliji i Alanji, ako tražiš haš moraćeš se dobro oprat, a alkohol u Turskoj uopće nije haram, džaba ga dijele xD
Dr Kova

#57 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dr Kova »

Chmoljo wrote:bolduj do kraja, mišu.

:D
:lol: :lol: :lol: nemam još ženu pa ne znam kako je to... :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#58 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

U Portugalu je sve legalno-i droga, i protitucija i gay brakovi :D
dust in the wind

#59 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by dust in the wind »

mi smo previse moralni i čedni da se kod nas legalizuje... mozda nasilje u porodici, na ulici, školama da se legalizuje bi dobilo podrsku 70 posto naših sugrađana. :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#60 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by pici »

Zivjela trava, zivjela trava
nostalgicar

#61 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by nostalgicar »

dust in the wind wrote:mi smo previse moralni i čedni da se kod nas legalizuje... mozda nasilje u porodici, na ulici, školama da se legalizuje bi dobilo podrsku 70 posto naših sugrađana. :lol:
Ovo napisano ima nekog smisla,sto je sa druge strane pravo tuzno.
dust in the wind

#62 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by dust in the wind »

nostalgicar wrote:
dust in the wind wrote:mi smo previse moralni i čedni da se kod nas legalizuje... mozda nasilje u porodici, na ulici, školama da se legalizuje bi dobilo podrsku 70 posto naših sugrađana. :lol:
Ovo napisano ima nekog smisla,sto je sa druge strane pravo tuzno.
nazalost mi smo satkani od tuge i licemjerstva. volim ja ovu državu, nikad neću ići odavde, ali je tako... pogano.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#63 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by pici »

kad ce fiskalne... treba popunit budjet
boogy

#64 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by boogy »

Koliko samo negativnih mišljenja izvedenih na predrasudama i klišejima.

Legalizacija bi samo donijela prosperitet, ekonomski rast, zaposlenost.
Da ne spominjem profit od turizma.

Po priči ovih koji su protiv, ispade da u Holandiji nema niko trijezan, sve go narkoman hoda od: profesora, policajaca, doktora, vozača .... itd.
A Holandija već četrdeset godina fino ubire masan porez od prodaje.

-----------------------
Jedan članak:

"Kakvo je stanje u Coloradu godinu dana nakon legalizacije marihuane"

Prošlo je godinu dana otkad je Colorado postao prva američka država koja je legalizirala marihuanu u rekreativne svrhe, a utjecaj koji je taj potez imao na zdravstvo, kriminal, zaposlenja i druge faktore sad je već mjerljiv. Dakle, je li legalizacija sa sobom donijela i apokalipsu u obliku ulica prekrcanih ovisnicima bez posla, kao što su se neki konzervativci pribojavali? Denver, u kojem živi oko 650.000 građana, ima više od 60 dućana u kojima se prodaju različite vrste kanabisa, kolači, kreme, lule, majice. Prije samo jednog desetljeća ovdje je bilo ilegalno prodavati alkohol nedjeljom, ali zato danas svi koji imaju više od 21 godine smiju konzumirati marihuanu. "Otkrili smo da se nije puno toga promijenilo. Policajci nisu primijetili velike promjene pri obavljanju svog posla", kazao je policajac iz Denvera za CBC, iako su upravo oni prije legalizacije bili prilično zabrinuti oko onoga što ih čeka. A osim što legalizacija nije prouzročila porast kriminalnih radnji, rezultirala je tisućama novih poslova, budući da turisti hrle u (trenutno) više od 60 mjesta na kojima se trava u gradu može kupiti. Lokalne su novine čak u travnju zaposlile prvog "kritičara marihuane".
"Dakle, nebesa vam se nisu sručila na glavu?", pitao je novinar CBC-a policajca, koji je na to odgovorio: "Ne, nebesa nam se nisu sručila na glavu".
Vožnja pod utjecajem, krađe s privatnih posjeda i nasilni zločini svi su redom bili u opadanju u Denveru prije legalizacije, a taj se trend i dalje nastavio. U izvještaju se čak tvrdi da se smanjio i broj mladih ljudi koji konzumiraju kanabis.
Ipak, nisu svi uvjereni da je ovo pravi put. Gradonačelnik Denvera Michael B. Hancock kazao je da je protiv legalizacije, a guverner John Hickenlooper nedavno je to nazvao nerazboritim potezom.
Unatoč njihovoj zabrinutosti, država je dosad ovim putem prikupila otprilike 60 milijuna dolara od poreza na dobit, a prošli je mjesec Hancock četiri milijuna od tog novca potrošio na nove programe u gradu.
Ali, budući da je marihuana još uvijek ilegalna na federalnoj razini, većina banaka oklijeva poslovati s novcem koji ona donosi te tvrtke koje se njome bave ne mogu podizati kredite.

http://www.index.hr/black/clanak/kakvo- ... 96780.aspx
-------------------

Čovjek je davno objasnio -
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#65 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Truba »

pemanapemani wrote:
Black swan wrote:@studiorum_tuzlaensis
ne mogu te ba čitati kad si bukvalan na prvu rečenicu...

dobro je ba to je super pušite travu sjedajte u auto pušite na poslu u kući pred roditeljima i bakom pred djecom
budite takvi i u obdaništu i na groblju i
možda i doktor prije operacije popuši jednu
ma radite što želite sve je dozvoljeno :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vala, ne znam šta bih rekao.
Ovako doktor na KUM-u strusi pola litre vlahova, pa na hitnu operaciju.

Može zvučati glupo i neistinito. Povremeno zapalim. Nema mi ništa ljepše nego zapaliti i uhvatiti se motike, krampe, lopate, ubodne pile itd.

Jebi ga, puno je generalizacije, ali je kanabis definitivno manje štetan od alkohola i antidepresiva, kako za pojedinca tako i za društvo.
eh ti si onaj iz priče
nigerijski profesor riješio 150 godina star matematički problem

komentar kako će to riješiti problem gladi u našoj državi

pijandure znamo po crvenom nosu što nema veze s problemom
sumirprimus

#66 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by sumirprimus »

ovde je najmanje rijec o pusenju gudre ispod balkona...
vise se radi o ulju u med.svrhe.
Filter

#67 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Filter »

za legalizaciju... i ne konzumiram istu, da naglasim :D
Pryda

#68 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Pryda »

studiorum_tuzlaensis wrote:Heroin, barem prema svjedočenjima onih rijetkih koji su uspjeli da se skinu sa istog prouzrokuje takav high da si bukvalno nakon prvog spuštanja ovisan o njemu. O štetnosti prema vlastitom tijelu (HIV, Hepatitis i sl) i društvu okolo (porodica, prijatelji, djeca) da ne govorim.

Lijepo si to rekao, meni nije cilj da konkretno poredim korisnika heroina i alkohola, jer svi znamo šta je heroin. Više mi je cilj da se pokaže koliko se malo pažnje posvećuje alkoholu koji je teška toksikomanija i u najmanjim količinama. Da se razumijemo, svi mi volimo sjest sa rajom, skupit se, popit, zamezit, valjda nam je takav mentalitet, ali svjesno to radimo i legalno je. Nema te količine alkohola koja je korisna za organizam, pa i oni mitovi o čaši vina dnevno. Čaša dvije vina neće biti štetna puno jer će jetra uspjeti da to preradi, ali opet BESPOTREBNO i bez koristi za nas.

Postavlja se pitanje onda zašto se tako raja isto ne može skupit i ispušit paket trave, zamezit, popit sok i tako to. Zašto to mora biti nelegalno, a hektolitre alkohola legalno. U čemu je razlika između napušenog čovjeka i pijanog tinejdžera koji povraća na sred Ferhadije ili lokalnog alkosa beskućnika koji isprosi 2 markice i uzme sebi dvolitru.
Samo da te ispravim, heroin ne uzrokuje hiv i hepatitis.

Sto se tice legalizacije marihuane, 100% ZA. Praksa je pokazala da u drzavama gdje je legalizavano opada broj korisnika teskih droga. Zasto? Jedan od razloga je zato sto se ne handris sa sumnjivim likovima kad uzimas, likovi koji usput nude i ostale teze droge poput heroina. Ovako kupis na trafici kao cigare i miran.

Zasto kod nas nece biti legalizovano jos dugo? Zato sto kriminalci upravljaju drzavom i vide svoju korist nelegalnosti iste. Budimo realni pusi ko hoce i svako zna ili dilera ili neku osobu koja zna osobu itd koja mu moze prodati. :bih:

Moram ovog najblaze receno neinformisanog covjeka citirati:
KB9 wrote:
Tesla10 wrote:U medicinske svrhe možda. Što se tiče generalne upotrebe ne.
amin

samo nam jos fali da gledamo narkomancine raspale po ulicama i da imaju svoji drzavu, samo ta bagra se i zalaze za legalizaciju
Jesi li ikad covjece bio u Pragu, Berlinu, Barceloni, Amsterdamu itd itd?
Ako jesi kako te nije zaintrigiralo to sto nisu svi narkomancine raspale. Jesi li razmislio mozda da oni neke stvari znaju i rade bolje od ovih nasih zatucanih politicara koji samo truju narod nacinalizmom i od toga zive. ccc
Last edited by Pryda on 18/11/2015 14:40, edited 1 time in total.
broj dva

#69 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by broj dva »

Za legalizaciju. Zabrana ionako nikada nije ima smilsa i cisto je prljava politicka igra iz US iz dana nakon prohibicije alkohola, zasnovana ne na nekoj objektivnoj steti koju kanabis cini drustvu (minimalna steta, puno manja od secera, fabricke hrane, alkohola, cigara...) nego na borbi za moc americki politicara.
studiorum_tuzlaensis

#70 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Pryda wrote: Samo da te ispravim, heroin ne uzrokuje hiv i hepatitis.
Prljava šprica i igla uzrokuju HPV i HIV, pa nisam idiot da mislim da supstanca heroin uzorkuje HIV.
pemanapemani

#71 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by pemanapemani »

Black swan wrote:
pemanapemani wrote:
Black swan wrote:@studiorum_tuzlaensis
ne mogu te ba čitati kad si bukvalan na prvu rečenicu...

dobro je ba to je super pušite travu sjedajte u auto pušite na poslu u kući pred roditeljima i bakom pred djecom
budite takvi i u obdaništu i na groblju i
možda i doktor prije operacije popuši jednu
ma radite što želite sve je dozvoljeno :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vala, ne znam šta bih rekao.
Ovako doktor na KUM-u strusi pola litre vlahova, pa na hitnu operaciju.

Može zvučati glupo i neistinito. Povremeno zapalim. Nema mi ništa ljepše nego zapaliti i uhvatiti se motike, krampe, lopate, ubodne pile itd.

Jebi ga, puno je generalizacije, ali je kanabis definitivno manje štetan od alkohola i antidepresiva, kako za pojedinca tako i za društvo.
eh ti si onaj iz priče
nigerijski profesor riješio 150 godina star matematički problem

komentar kako će to riješiti problem gladi u našoj državi

pijandure znamo po crvenom nosu što nema veze s problemom
Tvoj post - od kanabisa do Sodome i Gomore, a znamo kako se riješio slučaj navedenih gradova. :)

Problem vjernika praktikanata je u tome što oni žive u strahu da će ih Bog satrati na kraju.

Ne mogu shvatiti da neke druge nije strah i tu dolazi do problema, jer se budi ego.
Tesla10

#72 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Tesla10 »

Gledaj ti stručnjaka :-) .

Ponavljam, u medicinske svrhe i možda, ali za generalnu upotrebu ne!
KB9

#73 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by KB9 »

Pryda wrote:
KB9 wrote:
Tesla10 wrote:U medicinske svrhe možda. Što se tiče generalne upotrebe ne.
amin

samo nam jos fali da gledamo narkomancine raspale po ulicama i da imaju svoji drzavu, samo ta bagra se i zalaze za legalizaciju
Jesi li ikad covjece bio u Pragu, Berlinu, Barceloni, Amsterdamu itd itd?
Ako jesi kako te nije zaintrigiralo to sto nisu svi narkomancine raspale. Jesi li razmislio mozda da oni neke stvari znaju i rade bolje od ovih nasih zatucanih politicara koji samo truju narod nacinalizmom i od toga zive. ccc
ne prosipaj se spinovanjem i besmislenim paralelama
Korisnikk

#74 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Korisnikk »

Simpaticno je procitati izjave narkomana koji se toliko loze na eventualnu legalizaciju u medicinske svrhe da ocekuju da ce se moci drogirati ispred BBI-a u sred dana.
studiorum_tuzlaensis

#75 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

KB9 wrote:
ne prosipaj se spinovanjem i besmislenim paralelama
ovaj je antispiner :D :lol: :lol:
Post Reply