BiH i borba protiv terorizma

Post Reply
HM 2011

#51 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by HM 2011 »

_drunken_santa_ wrote:
HM 2011 wrote:Pošto vidim da su počeli postovi koji glase stop selefizmu da razjasnim par stvari uz korištenje smajlija - znam ih i ja koristiti:

Kao prvo svjestan sam da su glave vruće, ugrijane, pa da ukažem na par stavki -

Prijevod riječi Selefizam nije Terorizam.

Selefizam je priznati pokret unutar Arabije, koji je koliko shvatam, regularni stav i način života muslimana u Saudijskoj Arabiji. Pošto je to mjesto koje je izvor Islama, i autentični tumač u komplet problematici, mjesta za prigovor - racionalni religijski prigovor takvom religijskom stavu - NEMA. :mrgreen:

Samim tim reakcije poput stop selefizmu trebaju i moraju biti okrakterizirane kao praktična Islamofobija, odnosno pokušaj sijanja razdora među muslimanima. :mrgreen:

Nalozi za brijanje brada, produžavanje pantalona, skidanje hidžaba, oblačenje mini suknji, ispijanje alkohola i slično nisu prispjeli kao lijek.

Nastavimo dalje sa raspravama u skladu sa globalnim svjetskim tendecijama ili ti ga globalizacijom, o presvjetli i premudri, te nadasve prosvjećeni narode, širokih pogleda, puni tolerancije.

Bitno je napomenuti za one koji nisu shvatili:

Akt terorizma, ubistva ili slično, koji počini idividua koj je član streljačkog kluba, udruženja pčelara ili pripadnik nekog vjerskog pokreta poput Selefija, nije akt svih članova streljačkog kluba, udruženja pčelara ili svih pripadnika nekog vjerskog pokreta poput Selefija.

Nadam se da je jasnije, te da ćete ove činjenice imati na umu prilikom rasprave na datu temu, a ako Vas boli briga za ovo što piše - slobodno ignorišite o presvjetli i premudri, te nadasve prosvjećeni narode, širokih pogleda, puni tolerancije.

Ovaj post sam napisao kao reakciju na jedan komentar sa zaključane teme a koji glasi:

"Sta je ba, ne treba se pisati o UBIJENIM VOJNICIMA, tj. teskom zlocinu??
Sve navodi da je bio pripadnik selefijskog pokreta, to je nesto o cemu se treba i MORA pisati.

To sto bi ti volio da se i ovo kao i Bugojno, Mevlid itd. gurne pod tepih, to je tvoj veliki problem.

Cuj sta sad? ono... koji qrac"

:thumbup:

upravo tako. stigmatiziraju se citave grupe ljudi, da li to zvuci poznato? najlakse je za kopleksan problem globalnog kapitalizma koji proizvodi krize sirom svijeta okriviti jednu sektu, religiju, rasu ili naciju.

HAjd sad na stranu i kapitalizam, i bogaćenja i sve, dvoje je mrtvih ljudi, ali svaki problem ima svoje ime i prezime.......

Što se jado na takvoj časti i ponosu ucmeka bombom ? Od silne pravednosti i poštenja ? Raznjeo se od ispravnosti svojih stavova ?
drunken tiger

#52 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by drunken tiger »

Hoće li biti kakvih akcija hapšenja? Boje li se vlasti da bi hapšenjima mogle isprovocirati nove napade?
drunken tiger

#53 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by drunken tiger »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilast ... /151119041
Zvanična potvrda da je zločin kvalifikovan kao čin terorizma. Samo bih volio da sve one koji pokušavaju da opravdaju čin terorizma na bilo koji način također označe kao potencijalne teroriste.
k1ks

#54 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by k1ks »

Da se nije desio terorizam u Parizu,cisto sumnjam da li bi ovo se nazvalo terorizmom. Nedostaje mnogo elemenata i pojedine sigurnosne strukture su jedva docekale da izadju u javnost sa konstatacijom ovo je akt terorizma. Toliko dezinformacija je sinoc bilo u medijima,a citam komentare:ubij vehabije,sve pobit treba,traze smjenu Nefica itd moras se zapitati gdje zivis i kako ljudi razmisljaju. Osim toga da su ubijena dva lica u uniformi,koja nisu bila na duznosti nema drugog elementa terorizma. Napad koliko sam vidio nije organizovano izveden,nema politicke,vjerske,nacionale poruke ostavljene iza sebe,nema grupe koja je preuzela odgovornost,nema cilja i osoba nije okarakterisana kao moguci terorista (narkoman,napada zene itd).
Zao mi je momaka sto su mladi napustili svijet,ali mislim da je ovo prosipanje demagogije narodu i jos vise skretanje paznje od strane pojedinih politickih elita....
broj dva

#55 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by broj dva »

AkHolic wrote:Nešto mi govori da će na ovoj temi govorit o ustašama i ćetnicima,o Poplašenu :mrgreen:
---
Zapitaj se zasto su tebi samom pali na pamet ustase, cete i Poplasen kad je neko spomenuo terorizam u BiH...
AkHolic

#56 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by AkHolic »

broj dva wrote:
AkHolic wrote:Nešto mi govori da će na ovoj temi govorit o ustašama i ćetnicima,o Poplašenu :mrgreen:
---
Zapitaj se zasto su tebi samom pali na pamet ustase, cete i Poplasen kad je neko spomenuo terorizam u BiH...
Zato što se na temama o terorističkim događajima često piše o pomenutim. :mrgreen:
tututuuuu

#57 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by tututuuuu »

Anonymousi su ranije najavili da su u ratu s IDIL-om, te da će otkriti mrežu IDIL-a u Evropi.

Nakon terorističkih napada u Rajlovcu, Anonymousi su objavili da počinju novu operaciju protiv osoba koje podržavaju terorizam u BiH.

Na osnovu postojećih podataka vidljivo je da su Anonymousi "provalili" u bazu s ličnim podacima građana BiH.

Na osnovu fotografija može se pretpostaviti da su Anonymousi "upali" u bazu Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA).

Dosad su na njihovom Facebooku objavljena četiri dijela podataka uz poruku: "Počinjemo objavljivanje podataka iz data baza osoba povezanih s terorizmom u BiH, a koje bh. službe skrivaju od javnosti i drugih policija i institucija u Evropi. Podatke ćemo objavljivati svakih nekoliko sati u nastavcima".
It_is_a_Leclerc

#58 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by It_is_a_Leclerc »

Daj nek' neko kaže ovoj djeci da idu u školu...

Čuj Anonimusi... :lol: :lol:
tututuuuu

#59 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by tututuuuu »

mozda jesu djeca, al to ne znaci da nisu u pravu. ja vise vjerujem i djeci nego domacim vlastodrscima. a ocito ne samo ja, jer ne bi ni RH najavljivala obavjestajni rad u BiH nakon teroristickog napada u Parizu. A za vidjeti sta sve ovdje ima i pise dovoljno je procitati komentare na portalu.

I eto ti zasticenosti i baze podataka... Koliko im je trebala da provale? I jos ako su djeca...
cyprus

#60 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by cyprus »

Gdje se mogu vidjeti ti podaci?
ruud

#61 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by ruud »

Fejsbuk stranica anonimus hrvatska.
Haj što je windows 98 u pitanju, to mogu svariti nekako, to što je ikona dial-up interneta i to mogu svariti nekako,
al' nikako mi se neda svariti što li je kobajagi hrvatskim anonimusima windows na srpskom jeziku?
It_is_a_Leclerc

#62 Re: BiH i borba protiv terorizma

:facepalm:

Podaci iz 98. godine. Ove podatke je Bakir Hadžiomerović vrtio svakog ponedjeljka. I to sa istih ovih screenshotova :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#63 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by hrasno38 »

ruud wrote:Fejsbuk stranica anonimus hrvatska.
Haj što je windows 98 u pitanju, to mogu svariti nekako, to što je ikona dial-up interneta i to mogu svariti nekako,
al' nikako mi se neda svariti što li je kobajagi hrvatskim anonimusima windows na srpskom jeziku?
Ma ovo je stari screenshot jer CIPS vec duze vrijeme ne postoji nego IDDEEA
hrasno38

#64 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by hrasno38 »

drunken tiger wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilast ... /151119041
Zvanična potvrda da je zločin kvalifikovan kao čin terorizma. Samo bih volio da sve one koji pokušavaju da opravdaju čin terorizma na bilo koji način također označe kao potencijalne teroriste.
Nije mi jasno da je uopste moglo biti dileme da li je terorizam jer je napdnuta vojska suverene drzave.
channel10

#65 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by channel10 »

k1ks wrote:Da se nije desio terorizam u Parizu,cisto sumnjam da li bi ovo se nazvalo terorizmom. Nedostaje mnogo elemenata i pojedine sigurnosne strukture su jedva docekale da izadju u javnost sa konstatacijom ovo je akt terorizma. Toliko dezinformacija je sinoc bilo u medijima,a citam komentare:ubij vehabije,sve pobit treba,traze smjenu Nefica itd moras se zapitati gdje zivis i kako ljudi razmisljaju. Osim toga da su ubijena dva lica u uniformi,koja nisu bila na duznosti nema drugog elementa terorizma. Napad koliko sam vidio nije organizovano izveden,nema politicke,vjerske,nacionale poruke ostavljene iza sebe,nema grupe koja je preuzela odgovornost,nema cilja i osoba nije okarakterisana kao moguci terorista (narkoman,napada zene itd).
Zao mi je momaka sto su mladi napustili svijet,ali mislim da je ovo prosipanje demagogije narodu i jos vise skretanje paznje od strane pojedinih politickih elita....
:thumbup:

Danas su vojnici ukopani/sahranjeni.
Ja bih se jos na ovo sve nadovezao samo sa jednom konstatacijom i pitanjem: Dzenaza je bila uz pocasnu salvu sa zastavom BIH-a, dok ne vidim da se isto desilo na sahrani. Da li su oni sluzili istoj drzavi i vojsci?
Scopio

#66 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Scopio »

Bome gledam ovu listu i ima dosta mojih komšija, za neke sam i sumnjao a za neke se pravo iznenadio.
channel10

#67 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by channel10 »

hrasno38 wrote:
Nije mi jasno da je uopste moglo biti dileme da li je terorizam jer je napdnuta vojska suverene drzave.

Mora biti dileme jer u datom trenutku nisu bili na duznosti. Znaci nije napad na drzavu, pogotovo ako se zna da su pojedinci koji su izlazili u javnost govorili da su se ubica i zrtve druzili. Mnogo toga ovdje ne stima i ocito je da drzavni organi ovo nedjelo zele prikazati kao akt terorizma, a ustvari je klasicno ubistvo.
uglavnomja

#68 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by uglavnomja »

channel10 wrote: Ja bih se jos na ovo sve nadovezao samo sa jednom konstatacijom i pitanjem: Dzenaza je bila uz pocasnu salvu sa zastavom BIH-a, dok ne vidim da se isto desilo na sahrani. Da li su oni sluzili istoj drzavi i vojsci?

fuj
channel10

#69 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by channel10 »

uglavnomja wrote:
channel10 wrote: Ja bih se jos na ovo sve nadovezao samo sa jednom konstatacijom i pitanjem: Dzenaza je bila uz pocasnu salvu sa zastavom BIH-a, dok ne vidim da se isto desilo na sahrani. Da li su oni sluzili istoj drzavi i vojsci?

fuj
Zasto fuj? Gdje je ta drzava, ta vojska?
uglavnomja

#70 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by uglavnomja »

channel10 wrote:
uglavnomja wrote:

fuj

normalan covjek u normlanoj zemlji je prvo neciji sin, brat, muz, otac ... pa et onda pripadnik nekog kolektiva, (a ne kao sto je slucaj u tim kozojebnim zajednicama da je covjek jedino iskljucivo alahov rob kojem sluzi, pripada i umire ....).

svako bira da li zeli ili ne pocasti od drzave.

drugo, ti znas da je bila sahrana? bio prisutan? pricao sa roditeljima, zenom..?

pa hebote zivot, izgubili su dijete-muza, a ti seres o zastavi.

taman si na fonu :run:
hrasno38

#71 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by hrasno38 »

channel10 wrote:
hrasno38 wrote:
Mora biti dileme jer u datom trenutku nisu bili na duznosti. Znaci nije napad na drzavu, pogotovo ako se zna da su pojedinci koji su izlazili u javnost govorili da su se ubica i zrtve druzili. Mnogo toga ovdje ne stima i ocito je da drzavni organi ovo nedjelo zele prikazati kao akt terorizma, a ustvari je klasicno ubistvo.
Vojnik sve dok je na njemu uniforma smatra se da je na duznosti....ovo je cist ko suza teroristicki napad jer je vise nego ocita zelja ubice da pobije iskljucivo vojnike...
Ramzess Veliki

#72 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Ramzess Veliki »

Pod hitno legalizirati prostituciju, otvarati diskoteke po selima i obezbijediti radna mjesta.
channel10

#73 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by channel10 »

uglavnomja wrote:
channel10 wrote:
uglavnomja wrote: Ja bih se jos na ovo sve nadovezao samo sa jednom konstatacijom i pitanjem: Dzenaza je bila uz pocasnu salvu sa zastavom BIH-a, dok ne vidim da se isto desilo na sahrani. Da li su oni sluzili istoj drzavi i vojsci?

fuj

normalan covjek u normlanoj zemlji je prvo neciji sin, brat, muz, otac ... pa et onda pripadnik nekog kolektiva, (a ne kao sto je slucaj u tim kozojebnim zajednicama da je covjek jedino iskljucivo alahov rob kojem sluzi, pripada i umire ....).

svako bira da li zeli ili ne pocasti od drzave.

drugo, ti znas da je bila sahrana? bio prisutan? pricao sa roditeljima, zenom..?

pa hebote zivot, izgubili su dijete-muza, a ti seres o zastavi.

taman si na fonu :run:
Dobar dio su upravu, ali fakti su fakti. Ono onako cisto mimo desavanja se mnogo stosta zapazi.

Ako mislis da sam na fonu, grdno grijesis. Da se ja pitam, vehabije bi odavno bile u avionu za Siriju.
It_is_a_Leclerc

#74 Re: BiH i borba protiv terorizma

Generalno, sramotan odaziv predstavnika vlasti na ispraćaju ove dvojice ljudi.
Ako je po tome suditi odnos države prema porodicama koje ostaju iza njih dvojice, onda je to vrlo žalosno.
Kikibombona

#75 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

Ljudi, ovo je strasno, porazavajuce, sramotno

Image
Post Reply