Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#51 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by hrasno38 »

PM72 wrote:Sve stoji :thumbup:
Kako koji dan odmiče,sve više žalim svaku sekundu provedenu na "braniku otadžbine".
Ma ne zalim jer nisam branio ni Aliju ni Bakira ni Osmicu nego svoju porodicu, komsije i prijatelje. Ali sad kad bi se opet zaratilo vjerujem da bi 50% bivsih boraca prvo trazilo ova SDA govna pa onda otisli na prve linije. Zaista su nevidjena govna sa nevidjenim nepotizmom do sada i ako ovako nastavi Bakir da radi hem sto ce mu iskihati svi ovi koje je postavio hem sto se ni njemu ne pise dobro. Postavio se jednostavno kao da je F BiH njegova licna svojina i svojina SDA. Osmica je samo nusprodukt te politike i ja sam rekao da me nece zacuditi da sutra i Dimce postane ambasador ili ministar jer vec je nagradjen kafanom u mrtvom centru grada iako je ko posljednja picka pobjegao iz Hrasnog kada je poceo rat. Svi ti "bodygardovi" iz rata...pa dobro ne bas 100% svi...su uglavnom velike picke i to sam imao priliku vidjeti svojim vlastitim ocima. Hodali su u ratu po gradu naoruzani do zuba sa najmodernijim pancirima dok su raja na linijama ginuli u "boroletama" i konversicama.
Sad se u principu vidi kakvi su to ljudi u pitanju kad najednostavnije ti neko sere po rodjenoj majci a ti zarad fotelje ides u koaliciju sa njim. Nikada ova zemlja u istoriji nije imala ljugavije ljude na vlasti....NIKADA!!!!...bar od kada ja pamtim.
drag_gost

#52 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by drag_gost »

Da Bog da im se na djeci vratilo svima.

U potpisu: dijete sehida, poginuo na Golom brdu 93'ce. Prva Slavna i Patriotska Liga.

Na djeci i najmilijima, a oni to morali gledati.
Skijaš

#53 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Skijaš »

Kako koji dan odmiče,sve više žalim svaku sekundu provedenu na "braniku otadžbine".
Nisi ti to ni radio zbog političara ili nekakvog profita nego zato što si branio ideju otvorenog društva. Tu se nemaš šta kajati i da si izgubio ruku, nogu i oba oka. Ali ako si se borio za nešto drugo, nisi ni trebao.
PM72

#54 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by PM72 »

Skijaš wrote:
Nisi ti to ni radio zbog političara ili nekakvog profita nego zato što si branio ideju otvorenog društva. Tu se nemaš šta kajati i da si izgubio ruku, nogu i oba oka. Ali ako si se borio za nešto drugo, nisi ni trebao.
I šta bi na kraju?

Mi smo se borili za opstanak i da njima bude dobro.Mi smo se borili da svaki smrad što se očešao o Aliju ima ptičijeg mlijeka.Ostale ko jebe,neka krepaju ili razgule iz Bosne.
Skijaš

#55 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Skijaš »

PM72 wrote:
Skijaš wrote:
I šta bi na kraju?
Pa nije kraj, nema kraja, ta će se borba između tolerancije i mržnje voditi još vijekovima.
PM72

#56 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by PM72 »

Aha...e dobro.Nek' si mi rek'o.Strpiću se malo.
_drunken_santa_

#57 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by _drunken_santa_ »

Skijaš wrote:
PM72 wrote:
Skijaš wrote: Nisi ti to ni radio zbog političara ili nekakvog profita nego zato što si branio ideju otvorenog društva. Tu se nemaš šta kajati i da si izgubio ruku, nogu i oba oka. Ali ako si se borio za nešto drugo, nisi ni trebao.
I šta bi na kraju?
Pa nije kraj, nema kraja, ta će se borba između tolerancije i mržnje voditi još vijekovima.
I ne pada ti na pamet da je "tolerancija" izmisljena konstrukcija vladajuce ideoligije?
muha_sa

#58 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by muha_sa »

PM72 wrote:Aha...e dobro.Nek' si mi rek'o.Strpiću se malo.
praunucad ce nam na ahiret sms poslat :? :lol: :lol:
Skijaš

#59 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Skijaš »

_drunken_santa_ wrote:
Skijaš wrote:
PM72 wrote:
I šta bi na kraju?
I ne pada ti na pamet da je "tolerancija" izmisljena konstrukcija vladajuce ideoligije?
To šta je tolerancija naučiš u vrtiću, ili bar u osnovnoj školi.
_drunken_santa_

#60 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Skijaš wrote:
_drunken_santa_ wrote:
Skijaš wrote:

U obdanistu nisam nikoga morao da trpum jer je druge vjere. Multikultura i razlicitost je prirodna stvar a ne ideologija. U kontekstu ideologije ima sasvim drugacije implicitno znacenje koje ti ne kontas.
Skijaš

#61 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Skijaš »

_drunken_santa_ wrote:
Skijaš wrote:
_drunken_santa_ wrote:
U obdanistu nisam nikoga morao da trpum jer je druge vjere.
Nisam ni mislio na vjeru nego na činjenicu da su (po nekom osnovu) drugačiji od tebe. I naučio si živjeti sa njima jer su drugačiji. Onda se tim razlikama dodalo vjeru, pa naciju, onda si u životu upoznao nekog crnca ili crnkinju, pa onda možda transvestita itd itd. Poenta je da te ne treba vladajuća elita učiti toleranciji, svi mi znamo šta je otvoreno društvo. I ako si život proveo boreći se za toleranciju, pa i devedesetih puškom, ne vidim mjesta kajanju.
_drunken_santa_

#62 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Skijaš wrote:
_drunken_santa_ wrote:
Skijaš wrote:
U obdanistu nisam nikoga morao da trpum jer je druge vjere.
Nisam ni mislio na vjeru nego na činjenicu da su (po nekom osnovu) drugačiji od tebe. I naučio si živjeti sa njima jer su drugačiji. Onda se tim razlikama dodalo vjeru, pa naciju, onda si u životu upoznao nekog crnca ili crnkinju, pa onda možda transvestita itd itd. Poenta je da te ne treba vladajuća elita učiti toleranciji, svi mi znamo šta je otvoreno društvo. I ako si život proveo boreći se za toleranciju, pa i devedesetih puškom, ne vidim mjesta kajanju.[/quote]

razlike me nikad nisu interesovale. ne moram ja poznavati necije obicaje da ga ne bih mrzio. niti mi je ikad palo na pamet da mogu ziviti samo sa "istima" pa de se razicitostima moram uciti. borba za toleranciju je lazni problem. pravi problem je priroda kapitalizma i sve sto on automatski generise kroz razne antagonizme, pa se uzrok prave nejednakosti (kapitalizam) odrazava kao toboze problem netolerancije između "razlicitih" ljudi. dok se borimo za toleranciju gubimo bitku jer se bavimo nametnutim problemom, posljedicom a ne uzrokom.
HM 2011

#63 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by HM 2011 »

hrasno38 wrote:
PM72 wrote:Čuj na "moju" žalost.Pa jadan nebio,ja sam se borio protiv tog istog Poplašena.Da sam ga Bogdo imao na nišanu.Izabrao ga je glas SDA i "patriota" general Armije BiH.Njima spočitavaj Poplašena a ne meni.A kompetencije novoizabranog direktora obaještajne službe su ravne nuli.On i njemu slični mogu samo spletke praviti a da će biti kakvog hajra od njega i njegove službe ... :-) .Doduše,ni onaj Džuvo nije bio bolji.I on je bio Alijin potrčko ali ne Izetbegovića nego Delimustafića.Bio mu je vozač.
Ma borio si se ti moj .....sta ti znas....Osmica je pravi covjek na pravom mjestu (naravno prepoznajes sarkazam). Onaj ko je rat proveo u SA zna ko je Osmica, Dimce i slicni debili koji su samo mogli biti ranjeni u kakvoj pljacki ili ako je granata pala ispred preddsjednistva a oni se slucajno tu nasli. Dao si odlican opis "Alijin cuko" al jebi ga cuke danas vode drzavu a oni koji su je odbranili svojim tijelima i zivotima gledaju i tolerisu ovakve kao sto je ovaj HM2011. Jarane i mi smo postali obicne karine od ljudi kad smo dozvolili da na nasoj krvi rade sta hoce. Napisao sam da nikada od kad postoji BiH na sceni nije bio veci nepotizam SDA predsjednika i postaje odvratno koga covjek sve i gdje imenuje. Pa majku mu jebem ima u toj SDA i kvalitetnih ljudi, visokoobrazovanih koji nema nigdje ni na mapi....kao i u svakoj stranci. Campare su smijurija BH politicke zbilje....pa ministar ne zna posteno da sastavi recenicu a brat mu mulja na sve strane sa vodecim kriminalcima drzave. Dzuvo je mila majka kakve je ambasadore slao Bakir i kakve i dan danas salje kao i ostala dva clana predsjednistva.
Poplasen je cetnik ali je izuzetno obrazovan cetnik......Osmica je "patriota" koji je 90% svih svojih skola zavrsio od kada je poceo da zanosi muda SDA mocnicima, polupismeni pratilac. Nego neka mi objasne ovi "dragi moj predsjednice" kako to glasovima SDA Poplasen prodje....a pogotovo nek mi to objasni najveci branitelj tekovina SDA @HM2011!!!!
trpis mene - trpim ja tebe i takve poput tebe - 90% svih dosadasnjjih mandata pripada pravoj raji, demobilisanim borcima, prvoborcima, nosiocima najvecih priznanja.... ni jedan mandat odlucivanja nemam iza sebe a vjerovatno gledajuci kakvu suplju prosipas cjwrovatno niri necu....

trpim ja tebe upamti iako si branio moje pravo na zivot...

i dobar je covjek izbor - jis da zaposli istsknute pojedince i to je to..
PM72

#64 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by PM72 »

trpis mene - trpim ja tebe i takve poput tebe - 90% svih dosadasnjjih mandata pripada pravoj raji, demobilisanim borcima, prvoborcima, nosiocima najvecih priznanja.... ni jedan mandat odlucivanja nemam iza sebe a vjerovatno gledajuci kakvu suplju prosipas cjwrovatno niri necu....

:zid: :zid: :zid:
HM 2011

#65 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by HM 2011 »

PM72 wrote:

:zid: :zid: :zid:

Jok eto ja bio mandatar tokom osnovne i srednje škole od mjesne zajednice do međunardone zajednie iz reda bošnjačkog naroda....

Da ne lupam sad po prezimenima, ali stvarno ih je nebrojeno, pa onda udruženja demobilisanih boraca, pa koordinacija udruženja, pa donacije za izgradnje i nadgradnje, cash grantovi mene u tome nema niti me treba biti a on, ko biva mene trpi -

Ne bunim se ja što je 90 % mandata pripalo demobilisanim borcima - al kad mi neko kaže da me još i trpi, buraz dočekaj penziju, ako buzde kakav problem, kad se svi mladi razgulimo, pa ti kao penzioner se brani, (nisam od tog posla, al poruka Vam je svim da sjašete malo)

Ja bi u zemlju propo da sam to izjavio.
PM72

#66 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by PM72 »

Ti baš misliš da su svi ljudi retardirani ? Je li riđobrado govno koje se odaziva na Bakir bilo demobilisani borac? da nije možda Konaković bio u jurišnicima? Ili Bukva? Ili Zvizdić? Amir Zukić? Pomoćnik načelnika u opštini Novi grad,inače hodža,čitav rat bio u Novom Sadu a sad drma po Novom gradu...ili onaj Memić sa Ilidže...
GeeTnT

#67 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by GeeTnT »

PM72 wrote:Ti baš misliš da su svi ljudi retardirani ? Je li riđobrado govno koje se odaziva na Bakir bilo demobilisani borac? da nije možda Konaković bio u jurišnicima? Ili Bukva? Ili Zvizdić? Amir Zukić? Pomoćnik načelnika u opštini Novi grad,inače hodža,čitav rat bio u Novom Sadu a sad drma po Novom gradu...ili onaj Memić sa Ilidže...
90% pa i vise boraca je bilo sa sss ili kv, a najveci broj njih je bilo nk i goli seljak...nije valjda da ocekujes da ti ljudi vode politiku...
Tu sansu su ugrabili oni slicni Mirnesu inace (pred)ratnom soferu minibusa, pa oni slicni Essi Radeljasu....pa onima koji su svojim povratkom iz dijaspore nasli sebe u politici.... Sto se tice Bakira, narod ga bira zbog Alije...podsjeca na njega, a narod je (htjeli mi to priznat ili ne) volio Aliju....

Za opcinu NG mogu samo reci svoje misljenje, a to je da ta opcina boljeg nacelnika nikad nije imala...mozda bolji dodje nekad..

Pitanje pravo je ko smo mi...ti i ja..Jesmo li bolji od njih ili bi bili isti? ...ili gori...
HM 2011

#68 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by HM 2011 »

PM72 wrote:Ti baš misliš da su svi ljudi retardirani ? Je li riđobrado govno koje se odaziva na Bakir bilo demobilisani borac? da nije možda Konaković bio u jurišnicima? Ili Bukva? Ili Zvizdić? Amir Zukić? Pomoćnik načelnika u opštini Novi grad,inače hodža,čitav rat bio u Novom Sadu a sad drma po Novom gradu...ili onaj Memić sa Ilidže...
nabroja ti sve one koji nisu....

hajde sad ublehasu nabroj one koji jesu - pa sama prozivka ja te branio a ti sad meni okreces ledja sa podrskom prema SDA (to je i razlog) - moram te trpit - nema smisla.....

usput koristim priliku da se izvinem svim borcima koje je mozda spominjanje u ovakvoj raspravi uznemirilo....

Stojim pri stavu da nema promjene dok ne dodje iznutra !

Samo SDA na svim nivoima - u jedinstvu je snaga..
hrasno38

#69 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by hrasno38 »

HM 2011 wrote:
nabroja ti sve one koji nisu....

hajde sad ublehasu nabroj one koji jesu - pa sama prozivka ja te branio a ti sad meni okreces ledja sa podrskom prema SDA (to je i razlog) - moram te trpit - nema smisla.....

usput koristim priliku da se izvinem svim borcima koje je mozda spominjanje u ovakvoj raspravi uznemirilo....
Stojim pri stavu da nema promjene dok ne dodje iznutra !
Samo SDA na svim nivoima - u jedinstvu je snaga..
Daj nam ti one iz SDA koji jesu a koji se stalno spominju u smislu korupcije, nepotizma, lopovluka itd itd. Postoje dvije vrste terora nad ljudima...prvi onaj brutalni koji se ne krije ni iza kakvih maski, gdje jasno vidis lice onoga sto ti ne zeli dobro i druga vrsta....ona po meni puno gora gdje se sve radi sa osmjehom i u rukavicama. Pa tako Bakir pod plastom bprbe za BiH plasira svu blizu i daljnju rodbinu, najblize prijatelje na sve moguce funkcije koje su vazne i bitne za ovu zemlju iako ogroman broj njih nije sposoban ni za cuvanje nacrtanih ovaca a ne drzave Bosne i Hercegovine. Cetnici su srusili ovu zemlju od 92-96 a SDA je dokrajcila od 96-15 i jos uvijek im nije dosta. Pa vise je na zalost uradio za BiH Mirsko Saraovic nego sva SDA elita koja se provlacila kroz Vijece minstara godinama i samo gledala svoj vlastiti interes. Mislim da cak i sam Alija da moze da vidi ovu danasnju SDA da bi poceo da povraca od muke i pozelio da nikada nije izdrko onog zutaca iz svojih jaja. Ja sam onako dosta cesto imao priliku sjediti sa Alijom i on i Bakir su dva svijeta razlicita.
SDA je rak rana ovog federalnog drustva, partija koja unistava buducnost ljudi i njihove djece, partija koja ne pruza 20 godina nikakvu perspektivu i partija koja se konstantno i enormno samo bogati tj. bogate se njeni kadrovi i sve ono sto su uzeli od ovog naroda zelim im da potrose na vlastito lijecenje bez sretnog kraja. I svima onima koji im u svemu tome daju bezrezervnu podrsku zelim isto to. Sve to sto vrijedi za SDA vrijedi i za HDZ, SNSD, SDS i sve partije koje su nista drugo nego grobari ove zemlje i cije vodje postavljaju pratioce na funkcije od najveceg drzavnog znacaja. Osmica je Bakirov odbrambeni zid od hapsenja i svega onoga sto bise moglo otkriti ako bi se dublje zakopalo jer i ove BH vehabije su jednim velikim djelom djelo ruku rahmetli babe i njegovog zutog nasljednika.
Po onom sto onako izokola znam Osmica nece dugo biti na ovoj poziciji jer je izabran kurcenjem prema USA a da nije bilo USA mali Bakir bi jos uvijek bio mali ili ga nebi bilo kao sto nebi bilo vjerovatno ni @hrasnog ni mnogih od nas.
Drinski

#70 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Drinski »

Pa nece valjda CIA određivati ko ce biti sef nase obavjestajne sluzbe, to je stupidarija kojoj se moralo stati u kraj.
hrasno38

#71 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by hrasno38 »

Drinski wrote:Pa nece valjda CIA određivati ko ce biti sef nase obavjestajne sluzbe, to je stupidarija kojoj se moralo stati u kraj.
Jok nego ce Iran i Saudijaska Arabija odredjivati.....nece niko odredjivati ali se odlicno zna kako to ide kad si kita od zemlje i zavisis od velikih sila. Samo bi budala prihvatio da bude direktor OSE a da nema podrsku USA, EU......USA ti je skrojila zemlju i bit ce jos dugo onako kako ona kaze svidjalo se to tebi ili ne a pogotovo dok se govnarije kao ona neki dan u Rajlovcu desavaju sve cesce. Kad ti nesto zapne onda odes i places USA, places pojedinim zemljamau EU a onda se odjednom pocnes kurciti i kazes "nece meni CIA odredjivati......" I ja bih volio da zivim u drzavi u kojoj sam nekad zivio gdje ni CIA ni Rusija nisu mogli prici (naravno dok je Stari bio ziv) ali razjebase tu ljepotu i upalise nam svjetlo izmedju ostalog i oni za koje i ti navijas sjeme im se zatrlo svima!!!
Drinski

#72 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Drinski »

hrasno38 wrote:
Drinski wrote:Pa nece valjda CIA određivati ko ce biti sef nase obavjestajne sluzbe, to je stupidarija kojoj se moralo stati u kraj.
Jok nego ce Iran i Saudijaska Arabija odredjivati.....nece niko odredjivati ali se odlicno zna kako to ide kad si kita od zemlje i zavisis od velikih sila. Samo bi budala prihvatio da bude direktor OSE a da nema podrsku USA, EU......USA ti je skrojila zemlju i bit ce jos dugo onako kako ona kaze svidjalo se to tebi ili ne a pogotovo dok se govnarije kao ona neki dan u Rajlovcu desavaju sve cesce. Kad ti nesto zapne onda odes i places USA, places pojedinim zemljamau EU a onda se odjednom pocnes kurciti i kazes "nece meni CIA odredjivati......" I ja bih volio da zivim u drzavi u kojoj sam nekad zivio gdje ni CIA ni Rusija nisu mogli prici (naravno dok je Stari bio ziv) ali razjebase tu ljepotu i upalise nam svjetlo izmedju ostalog i oni za koje i ti navijas sjeme im se zatrlo svima!!!
Moze CIA ili IRan određivati, nema problema, ali da oni rjesavaju i probleme u ovoj drzavi. Kako oni to očito ne rade, jer je očito da jadikovke (o kojima govoris) ne daju rezultat, onda ne mogu niti određivati ko ce sta biti. Drugim rijecima, mogu me povuci za kardan.

Nego, ajd ti se malo smiri, rat je poodavno zavrsen.
hrasno38

#73 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by hrasno38 »

Drinski wrote:
hrasno38 wrote:
Moze CIA ili IRan određivati, nema problema, ali da oni rjesavaju i probleme u ovoj drzavi. Kako oni to očito ne rade, jer je očito da jadikovke (o kojima govoris) ne daju rezultat, onda ne mogu niti određivati ko ce sta biti. Drugim rijecima, mogu me povuci za kardan.

Nego, ajd ti se malo smiri, rat je poodavno zavrsen.
Heheheheh zajebani Bosnjo....i onda na kraju kuku majko svi su protiv nas!!!!
Drinski

#74 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Drinski »

hrasno38 wrote: Heheheheh zajebani Bosnjo....i onda na kraju kuku majko svi su protiv nas!!!!
ja to nikada nisam kazao, a da su stranci tigar od papira dokazala je RS.
hrasno38

#75 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by hrasno38 »

Drinski wrote:
hrasno38 wrote: Heheheheh zajebani Bosnjo....i onda na kraju kuku majko svi su protiv nas!!!!
ja to nikada nisam kazao, a da su stranci tigar od papira dokazala je RS.
jes jes da nije bilo tog tigra od papira ti i ja ne bi zivjeli ni u fildzan drzavi nego kud koji mili moji a granice bi bile malo drukcije iscrtane. Ako mislis da je kurcenje Dodika pokazivanje da su stranci misevi onda svaka daljna rasprava na ovu temu sa tobom je bespotrebna. Na kraju krajeva ovo je prica o Osmici a ne o strancima ma da ce i te kako veze sa njim u buducnosti imati i stranci!
Post Reply