Ako treba proci tu neka cesta onda nema pravo traziti vise nego sto se procjeni
Ako je tema zato sto mujanic hoce da gradi zgradu mesaru benzinsku ja bi isto trazio 3 miliona i to po spratu
Zasto je ovdje pravo pojedinca jace od prava drzave?
- supercali
-
Honda Hondas
#52 Re: Zasto je ovdje pravo pojedinca jace od prava drzave?
Ne prebrojavaju se ovdje krvna zrnca, nego ljudi samo iznose svoje stavove.. Tacno je da se na Stupu demografska situacija promijenila, priliv stanovnista iz Srbijebvcx wrote:Znači i na ovoj temi se porebrojavaju krva zrnca ojbte....
Ne kazem da nema finih, kulturnih, postenih ljudi sa one strane granice, ali mi je takodjer neshvatljivo da bi ljudi tek tacno poceli sa pricama:
"On je Sandzo, Soson, ada no, ada ne, uzese nam posooo" itd itd
Vala jos ne cuh nigdje: ""Joj vidi mu glave, on je Krajisnik, ili on je Hercegovac, ili je on je posrani Posavac"
Treba samo pogledati ko drzi hotele po Ilidzi, kafice, top lokacije.. Lovi se u mutnom.. Nesto se desava.
Jednostavno, drugaciji mentalitet ljudi, ne uklapaju se u nase drustvo. i to je to.
U svakom zitu imas kukolja, ali ima taj neki cudan osjecaj kad su oni u pitanju.. Meni nije jasno da neko moze mrziti predratne zitelje Sarajeva, pa makar bili i Hrvati, jer su to ljudi koji su vezani za Sarajevo, prihvataju ovaj grad, postuju druge i drugacije.
Opet ponavljam ne mrzim Sandzaklije, ni Istocnu Bosnu, ali nekim ljudima jednostavno nije mjesto u ovom gradu. Pa makar bio on Jusuf, Ante ili Slobodan.
Sad treba da kazete da nas je rat sjebo, i da nam je lose zato sto smo se dijelimo na Bosnjake, Hrvate, Srbe i ostale. Pa krivo mislite. Lose nam je zato sto 90% ljudi u Sarajevu ne zasluzuje da zivi ovdje, ljudi koji nisu za grada ne trebaju zivjeti ovdje. Ali fazon je kupiti 300 m2 u Brijescu i docekati smrt ovdje..
Zato nam i jest kako jest, jer nam ljudi jesu ovakvi kakvi jesu..
20 godina od rata je proslo, da je ostala sama poljana u gradu sa tonama sute, dosad smo mogli biti London. Ali dzaba, jedan grad predstavljaju njegovi stanovnici.
Nazad na temu.