Ko su to Gulenovi simpatizeri u Bosni, ja još nisam čula ni za jednog?asurbanipal wrote:Usta moja hvalite me...Glasnik Gulenovih simpatizera u BiH...hrasno38 wrote:http://novovrijeme.ba/fethullah-glen-mo ... i-ucenjak/Banksy wrote:
Al Jazeera je pro-Erdoganov medij ... (kao i Osman Softić, autor teksta )
HIZMET SARAJEVO-all about
- Banksy
#51 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
- Kona__
#52 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
kako nisi, i ovdje se "rat" osjeti.. ne bosnja, naravno, nego osjete se dvije struje uveliko.
- Saian
#53 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
Ocito moram baciti oko i na ovu istochnu frontu
totalno sam neupucen
- @mba
#54 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
dezurni_ucenik wrote:@mba wrote:jao_situacije wrote:organizacija koja dugoročno gledano može destabilizirati bih ako uspiju uraditi ono što su uradili u turskoj
sto dalje od njih to bolje, organizacija Koje ima strukture jedne sekte!
Ma ja. Nebitno sto sirotinji omugucuje besplatno obrazovanje. Toga se vi i najvise plasite - obrazovanog insana.
zivio govornik, bravo bravo bravo
sutra da Karadzic otvori koledz i nudi bezplatno obrazovanje i to je sasvim ok, jer ipak je besplatno!
- Banksy
#55 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
Kako je Erdoganov štićenik Bakir Izetbegović upravo u vlast uveo Nikolu Poplašena, možda ti se nagađanja i ostvare.@mba wrote:
sutra da Karadzic otvori koledz i nudi bezplatno obrazovanje i to je sasvim ok, jer ipak je besplatno!
- ultima_palabra
#56 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
I to gle čuda, u Upravni odbor Agencije za visoko obrazovanje BiHBanksy wrote:Kako je Erdoganov štićenik Bakir Izetbegović upravo u vlast uveo Nikolu Poplašena, možda ti se nagađanja i ostvare.@mba wrote:
- Banksy
#57 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
Bravo ...ultima_palabra wrote:I to gle čuda, u Upravni odbor Agencije za visoko obrazovanje BiHBanksy wrote:Kako je Erdoganov štićenik Bakir Izetbegović upravo u vlast uveo Nikolu Poplašena, možda ti se nagađanja i ostvare.@mba wrote:
- JThomas
#58 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
u pokušaju intervencije lobovao je vlastitog golmana koji se zajedno sa loptom zakoprcao u mreži...
- piupiu
- Ricken
#60 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
De boga ti mi reci kad su obećali Telekom Gulenu jesu li se konsultovali sa MMF-om, pošto su Telekom i ostala javna preduzeća pod hipotekom te međunarodne finansijske institucije? Svašta se na jednom sastanku da čuti.crno_sa_zlatnim wrote:Otišla sam na jednu njihovu "sesiju", čisto da se uvjerim u ono što ljudi pričaju, a to je:piupiu wrote:Da li bi neko bio ljubazan da objasni štogod o organizaciji, nismo svi jednako upućeni, a ne bi bilo loše i reći koju o tome zašto mislite da su dobri ili loši, pozitivni ili negativni. Nema razloga za dramu, stvarno, tema je vjerovatno interesantna, ali dajte bar da se razvije u temu.![]()
Inače, ja namah počnem pričati o klevetanju, pravilima, zakonima i tako nekim budalaštinama, pošto volim rad, red i disciplinu.![]()
- organizacija koja djeluje polutajno, vrbuje djecu iz siromašnijih porodica, plaćajući im smještaj u Sarajevu, i time ih kupuje do kraja života, jer je općepoznato da je Bošnjo glup bio i prije, a takvim su ga dodatno napravili kriminalci koji su na vlasti posljednjih 20 godina;
- otvaranje turskih škola i fakulteta ide u paketu sa ovim a to je ovladavanje ekonomskim i političkim prostorom na kojem su Bošnjaci većina:
- najavljena privatizacija BH Telecom-a i još par respektabilnih kompanija je kraj prvog dijela ovog procesa i meni je sad konačno jasno, jer sam se uvijek pitala koji je smisao otvoriti turski koledž i fakultet i dovesti turske studente ovdje, zašto ovoliko turske omladine u Sarajevu;
- u paketu sa ovim ide i dovlačenje arapa u Sarajevo, prave razmjere katastrofe će biti vidljive tek kroz 10-ak godina, kad Bošnjo ne bude imo gdje raspuhat roštilj i okrenuti janjca za Prvi maj, a da ne govorim o onim kojima Arapi budu u komšiluku.
- znači, ništa ovdje nije slučajno, ali nažalost, sve što se radi ide na štetu Bošnjaka koji su izgleda predodređeni da budu nečije roblje, sada im je namijenjeno da budu ponovo turski i arapski podanici i služinčad;
- i na kraju, hizmet je isto što i vehabijski pokret, zajednica ili nazovite ga kako hoćete, samo upakovano u celofan.
-
Inače ovo otvaranje škola po Sarajevu i BiH je rezultat politike AKP, u vrijeme dok su zajednički djelovali sa Gulenom, tamo negdje 2005 ili 2006 godina, tako da nečudi slavlje studenata Erdoganovoj uvjerljivoj pobjedi na zadnjim izborima. U razgovorim sa klincima koji se školuju u BiH, čovjek uvijek pogriješi u jednom aksiomu, da će oni znanje stečeno ovdje upotrijebti u svojoj zemlji. Ipak, oni su ubjeđeni da je BiH njihova nova domovina.
Ono što neprati produkciju kvalitetnog kadra tih škola (a škole su im stvarno dobre) su Turska ulaganja i dolazak turskih investitora, koji su u puno značajnijoj mjeri okrenuti poslovanju sa Srbijom. Tako da bi mladići i djevojke koji ovde pokupe svoje znanje, bi mogli vrlo lako da profesionalna iskustva stiču u inače prijateljskoj i za "Hizmet" ideje blagonaklonoj Srbiji.
- jao_situacije
#62 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
đe je sad hrasno da kaže da je to dobra škola i gulen treba otvarati škole po sarajevu da bi se glupi bošnjo obrazovao, jer ja kao želim da bošnjo ostane glup pa da mu bakir vlada doživotno
maca pojela jezik
maca pojela jezik
- It_is_a_Leclerc
#63 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
HIZMET je klub ljubitelja abija i abli koje donose čipsove djeci subotom navečer. Jer, nama da nije Turaka, mi čipsa imali ne bi.
-
zenit dozic
#64 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
I brad Erdo i brat Davutoglu i cijela stranka pravde i razvoja je proistekla iz hizmeta, i pola Bakirove zlatne mladeži se školovalo u njihovim školama, a sada laju na njih
- JThomas
#65 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
pa tako ih podučilo, da kad se osamostale odgrizu ruku koja ih je othranila... 
-
bhnapoleon
#66 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
Jbt godinama nikakav problem i onda se odjednom SDAovci nadju napadat kada AKP dodje u sukob sa Himzetom, sta prije nisu bili teroristi i kovali zle planove, a sad odjednom kuju. Mislim realno boli me briga ali koji se ima prenositi neki unutarnji turski sukob na teren BiH.zenit dozic wrote:I brad Erdo i brat Davutoglu i cijela stranka pravde i razvoja je proistekla iz hizmeta, i pola Bakirove zlatne mladeži se školovalo u njihovim školama, a sada laju na njih
-
Nero Histrion
#67 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
It_is_a_Leclerc wrote:HIZMET je klub ljubitelja abija i abli koje donose čipsove djeci subotom navečer. Jer, nama da nije Turaka, mi čipsa imali ne bi.
-
budza
#68 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
haris026 wrote:Sve o ovome, preporuke kritike itd..
preporuka: skloni ruke dok ti se cionisti ne natovare na ledja.
- crno_sa_zlatnim
#69 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
[/quote]De boga ti mi reci kad su obećali Telekom Gulenu jesu li se konsultovali sa MMF-om, pošto su Telekom i ostala javna preduzeća pod hipotekom te međunarodne finansijske institucije? Svašta se na jednom sastanku da čuti.
Inače ovo otvaranje škola po Sarajevu i BiH je rezultat politike AKP, u vrijeme dok su zajednički djelovali sa Gulenom, tamo negdje 2005 ili 2006 godina, tako da nečudi slavlje studenata Erdoganovoj uvjerljivoj pobjedi na zadnjim izborima. U razgovorim sa klincima koji se školuju u BiH, čovjek uvijek pogriješi u jednom aksiomu, da će oni znanje stečeno ovdje upotrijebti u svojoj zemlji. Ipak, oni su ubjeđeni da je BiH njihova nova domovina.
Ono što neprati produkciju kvalitetnog kadra tih škola (a škole su im stvarno dobre) su Turska ulaganja i dolazak turskih investitora, koji su u puno značajnijoj mjeri okrenuti poslovanju sa Srbijom. Tako da bi mladići i djevojke koji ovde pokupe svoje znanje, bi mogli vrlo lako da profesionalna iskustva stiču u inače prijateljskoj i za "Hizmet" ideje blagonaklonoj Srbiji.[/quote]
Ne znam kad su obećali, ali jesu, i to već odavno, a informacija je iz visoko pozicioniranih SDA krugova. Glede znanja stečenih u BIH, postoje 2-3 visokoškolske institucije u Sarajevu na kojima se stiče znanje - Medicina, Elektrotehnika, poneki smjer na PMF-u i Mašinstvo koje se polako vraća u prvu ligu. Burch i ostali "obrazovni"pokušaji nisu u toj kategoriji.
Znaš koliko me briga hoće li Hizmet imati gdje zaposliti svoje "stručnjake". Gledam svoju djecu koja se oguliše od učenja i plačem u sebi, jer znam da moraju otići odavde da bi imali život dostojan čovjeka, jer ovo nije država za njih i po njihovoj mjeri, nego je neko pravi za hizmet ali preko naših leđa.
Ono što neprati produkciju kvalitetnog kadra tih škola (a škole su im stvarno dobre) su Turska ulaganja i dolazak turskih investitora, koji su u puno značajnijoj mjeri okrenuti poslovanju sa Srbijom. Tako da bi mladići i djevojke koji ovde pokupe svoje znanje, bi mogli vrlo lako da profesionalna iskustva stiču u inače prijateljskoj i za "Hizmet" ideje blagonaklonoj Srbiji.[/quote]
Ne znam kad su obećali, ali jesu, i to već odavno, a informacija je iz visoko pozicioniranih SDA krugova. Glede znanja stečenih u BIH, postoje 2-3 visokoškolske institucije u Sarajevu na kojima se stiče znanje - Medicina, Elektrotehnika, poneki smjer na PMF-u i Mašinstvo koje se polako vraća u prvu ligu. Burch i ostali "obrazovni"pokušaji nisu u toj kategoriji.
Znaš koliko me briga hoće li Hizmet imati gdje zaposliti svoje "stručnjake". Gledam svoju djecu koja se oguliše od učenja i plačem u sebi, jer znam da moraju otići odavde da bi imali život dostojan čovjeka, jer ovo nije država za njih i po njihovoj mjeri, nego je neko pravi za hizmet ali preko naših leđa.
- dzejkej
#70 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
koji je fazon sa cipsom?It_is_a_Leclerc wrote:HIZMET je klub ljubitelja abija i abli koje donose čipsove djeci subotom navečer. Jer, nama da nije Turaka, mi čipsa imali ne bi.
a na hable sam oplakala
cula za njihove sesije, placanje smjestaja siromasnim studentima radi skolovanja, besplatno ovo, besplatno ono. sve za dobrobit nase djece. sve se to na kraju plati utemeljitelju. sa kamatama.
- It_is_a_Leclerc
#71 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
Pa na grupi odanih sljedbenika ove sekte nekakva se nesretnica hvalila kako je abla redovno donosila čipsa u internat, jer je to kao napredno i moderno.dzejkej wrote:koji je fazon sa cipsom?It_is_a_Leclerc wrote:HIZMET je klub ljubitelja abija i abli koje donose čipsove djeci subotom navečer. Jer, nama da nije Turaka, mi čipsa imali ne bi.
a na hable sam oplakala
cula za njihove sesije, placanje smjestaja siromasnim studentima radi skolovanja, besplatno ovo, besplatno ono. sve za dobrobit nase djece. sve se to na kraju plati utemeljitelju. sa kamatama.
- dzejkej
#72 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
It_is_a_Leclerc wrote:Pa na grupi odanih sljedbenika ove sekte nekakva se nesretnica hvalila kako je abla redovno donosila čipsa u internat, jer je to kao napredno i moderno.dzejkej wrote:koji je fazon sa cipsom?It_is_a_Leclerc wrote:HIZMET je klub ljubitelja abija i abli koje donose čipsove djeci subotom navečer. Jer, nama da nije Turaka, mi čipsa imali ne bi.
a na hable sam oplakala
hvala na info
- Ricken
#73 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
De boga ti mi reci kad su obećali Telekom Gulenu jesu li se konsultovali sa MMF-om, pošto su Telekom i ostala javna preduzeća pod hipotekom te međunarodne finansijske institucije? Svašta se na jednom sastanku da čuti.crno_sa_zlatnim wrote:
Znaš koliko me briga hoće li Hizmet imati gdje zaposliti svoje "stručnjake". Gledam svoju djecu koja se oguliše od učenja i plačem u sebi, jer znam da moraju otići odavde da bi imali život dostojan čovjeka, jer ovo nije država za njih i po njihovoj mjeri, nego je neko pravi za hizmet ali preko naših leđa.[/quote]
Pa visoko pozicionirani SDA kadar je već neko vrijeme u svađi sa Hizmetom, lijepo je to objasnio Kaplan na Face-u.
Eh sad, jedino ako je Njemački telekom pod kontrolom Hizmeta, onda može biti, jer će se SDA pitati oko privatizacije telekoma otprilike kao ja i ti zajedno.
Moje iskustvo govori, da je za sticanje znanja puno bitnije ko je student nego ko je visokoškolska institucija, ovde u BiH, gdje obrozovanje još uvijek prilično dostupno svim klasama. A "sreća" nemamo puno klasa. A komentari su ti niđe veze, ne bih nikad rekao da imaš poveliku djecu.
- tataćusak
#74 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
Dajte ljudi pišete proziv hizmeta, dajte nama neupućenima par info gdje i koga su od raje sektaški sjebali ubistvo, ucjene ili nešto slično, svaka sekta ima tih aferima. Volio bih da neko napiše koji su ljudi u BiH gULENOVCI, dosad je jasno da je sda i bake Erdoganovci. Čiji je recimo Radončić, ima li ga u toj šemi uopšte. Dajte detalja o organizaciji u BiH, globalne možemo naći i na gugletu
- gospodja profiterka
#75 Re: HIZMET SARAJEVO-all about
Prije bih rekla da su neki SDA-ovci Erdoanovi, a neki Fetullahovi. Relikt iz vremena kad su njih dvojica bili pajtaši.tataćusak wrote:Dajte ljudi pišete proziv hizmeta, dajte nama neupućenima par info gdje i koga su od raje sektaški sjebali ubistvo, ucjene ili nešto slično, svaka sekta ima tih aferima. Volio bih da neko napiše koji su ljudi u BiH gULENOVCI, dosad je jasno da je sda i bake Erdoganovci. Čiji je recimo Radončić, ima li ga u toj šemi uopšte. Dajte detalja o organizaciji u BiH, globalne možemo naći i na gugletu