Naravno da ne možemo otkloniti apsolutno sve opasnosti, ali ako je ovo jedan od načina da otklonimo jednu potencijalnu opasnost zašto tolika averzija prema toj ideji, kao što sam već rekla radi se o izboru i ne nameće se nikome, ukoliko žena žeeli da se vozi isključivo sa vozačem ženom zašto joj to onemogućiti?annoy wrote:Nemoguće je biti siguran da nam ljudi s kojima smo okruženi neće nauditi. Pa jako veliki postotak seksualnih zlostavljača su osobe koje žrtva već poznaje.zeina wrote:
Kakve koristi od prijave kad ti već prođeš torturu seksualnog uznemiravanja i ostanu ti traume....ako bi postojanje ženskog taksija spiječilo samo jedno napastvovanje i samo jednu ženu spasilo doživotnih trauma onda je to sasvim dobar razlog za postojanje takve vrste taksija
Tačno je da svaki potez u životu nosi potencijalne opasnosti, a na nama je da te opasnosti otklonimo u što većoj mjeri, pogotovo kad su ranjive kategorije u pitanju, prvenstveno djeca jer su nemoćna u mnogim situacijama, ali isto tako i žene su ta ranjiva kategorija koja je u mnogim situacijama nemoćna i svaki vid prevencije od bilo kakvih opasnosti treba primjeniti ukoliko je moguće....naravno da ne treba stati samo na taksiju, seksualno uznemiravanje žena na je svakodnevna pojava svugdje u svijetu, treba i na tome poraditi ali to nije tema sada
Možeš li znati da je taksist koji te vozi potencijalni silovatelj? Ne možeš. Možeš li znati je li to tvoj šef, prijatelj, momak/muž, susjed, nepoznata osoba na ulici, prodavač u trgovini, kolega u kancelariji, vozač autobusa... Ne možeš, i ne postoji način da se osiguraš u potpunosti. Osobno mislim da bi veća opasnost dolazila od osobe koja te poznaje, provodi s tobom privatno vrijeme, nego od jednog taksista s kojim se susrećeš jedino za vrijeme njegovog posla od kojeg on najvjerojatnije živi.
Mi kao društvo poduzimamo određene mjere da se neka zla spriječe, i svako od nas ima neku dozu opreza s kojom pristupa svijetu i nada se da se ništa loše neće dogoditi, ali očekivati da otkloniš apsolutno sve potencijalno opasne situacije je čista utopija.
S time da je diskutabilno što je uopće potencijalno opasna situacija. Ja ne smatram da je vožnja taksijem potencijalno opasna samo zato što osoba koja vozi ima penis. Smatram da je opasna ako npr. dotični vlasnik penisa ne poštuje prometne propise.
Taksi samo za žene
- zeina
#51 Re: Taksi samo za žene
- annoy
#52 Re: Taksi samo za žene
Ja mislim da je to usmjeravanje truda i resursa na pogrešnu adresu. Ideja počiva na pretpostavci s kojom se kategorički ne slažem.zeina wrote:
Naravno da ne možemo otkloniti apsolutno sve opasnosti, ali ako je ovo jedan od načina da otklonimo jednu potencijalnu opasnost zašto tolika averzija prema toj ideji, kao što sam već rekla radi se o izboru i ne nameće se nikome, ukoliko žena žeeli da se vozi isključivo sa vozačem ženom zašto joj to onemogućiti?
Ako netko želi pokrenuti takvu inicijativu, neka pokrene. Po meni je to nepotrebno i ne bi takvoj ideji pružila podršku, nit bi se vozila u "ženskom taksiju", osim ako bi bio najjeftiniji
- Matzan
#53 Re: Taksi samo za žene
Nema potrebe za tolikim strahom.
Neće ni manijaci svašta...

Neće ni manijaci svašta...
- bubi_mama
#54 Re: Taksi samo za žene
Pa u gradu ima zena taxista, ne vidim u cemu je problem. Nazoves taxi sluzbu kazes da zelis zenu vozaca, i to je sve.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#55 Re: Taksi samo za žene
Fake taxi driverinsomnia78 wrote:Mislim da je, poslovno ovo dobra ideja
- dale cooper
#56 Re: Taksi samo za žene
Da ti bi, a?_BataZiv_0809 wrote:Fake taxi driverinsomnia78 wrote:Mislim da je, poslovno ovo dobra ideja
- zeina
#57 Re: Taksi samo za žene
Na otoku LezbosCapajebo wrote:Ja predlazem drzavu samo za zene. Pozeljno na nekom udaljenom otoku, uz jedan do dva "mix day" sedmicno
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#58 Re: Taksi samo za žene
annoy wrote: S time da je diskutabilno što je uopće potencijalno opasna situacija. Ja ne smatram da je vožnja taksijem potencijalno opasna samo zato što osoba koja vozi ima penis. Smatram da je opasna ako npr. dotični vlasnik penisa ne poštuje prometne propise.
Znas onaj vic kad zena u muzevljevom ribarskom camcu cita knjigu i inspektor za ribolov joj hoce da napise kaznu zbog krivolova jer "ima svu potrebnu opremu i sto se njega tice sa radnjom moze zapoceti svaki cas", a ona njemu kaze da ce ga prijaviti za silovanje jer ispunjava iste kriterije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#59 Re: Taksi samo za žene
Ma yok malo insomniju trzam:dale cooper wrote:
Da ti bi, a?![]()

Ne volim bambusanje u autu, vise sam ti za fake casting
- annoy
#60 Re: Taksi samo za žene
Dobar_BataZiv_0809 wrote:
Znas onaj vic kad zena u muzevljevom ribarskom camcu cita knjigu i inspektor za ribolov joj hoce da napise kaznu zbog krivolova jer "ima svu potrebnu opremu i sto se njega tice sa radnjom moze zapoceti svaki cas", a ona njemu kaze da ce ga prijaviti za silovanje jer ispunjava iste kriterije
S tobom se ne bi vozila
- insomnia78
#61 Re: Taksi samo za žene
_BataZiv_0809 wrote:Ma yok malo insomniju trzam:dale cooper wrote:
Da ti bi, a?![]()
Ne volim bambusanje u autu, vise sam ti za fake casting
- HAVANA
#62 Re: Taksi samo za žene
I sta podjem kuci s koncerta sa zenom i ne mogu ja u taj pink a ona moze ? Ko biva jebacu vozacicu ? Il napijem se i necu da vozim a sam izaso , naidje ta pinkusa,ja masem,satra se masuci,jok,ne moze?
Ne moze to,ugrozena su moja potrosacka prava. 
- Grean
#63 Re: Taksi samo za žene
Prvi put da sam cuo da postoji Pink taksi za zene je u nekoj reportazi iz Moskve, oni imaju Pink taksi i radi odlicno.
Mislio sam da je ideja dobra da se prenese i kod nas, jedno vrijeme se bavio idejom ali na zalost nisam bas poduzetan po prirodi.
Mislio sam da je ideja dobra da se prenese i kod nas, jedno vrijeme se bavio idejom ali na zalost nisam bas poduzetan po prirodi.
Last edited by Grean on 03/11/2015 21:06, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#64 Re: Taksi samo za žene
Sta je recannoy wrote: Dobar![]()
S tobom se ne bi vozila![]()
- zeina
#65 Re: Taksi samo za žene
A onaj vic kad Fata krene Muji u posjetu u bolnicu i pozove taksi, a onda se na pola puta sjeti da je zaboravila novčanik..._BataZiv_0809 wrote:annoy wrote: S time da je diskutabilno što je uopće potencijalno opasna situacija. Ja ne smatram da je vožnja taksijem potencijalno opasna samo zato što osoba koja vozi ima penis. Smatram da je opasna ako npr. dotični vlasnik penisa ne poštuje prometne propise.
I sad mene ovdje pojedini ubjeđuju kako su taksi vozači fini
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#66 Re: Taksi samo za žene
Ima u Engleskoj taxi firma koja pošalje dvojicu likova po tebe ako si se načuskijao, a izašao autom. Jedan te vozi kući, drugi ti dovlači auto, tako da ga sutra mamuran ne moraš tražti po gradu.
- HAVANA
#67 Re: Taksi samo za žene
zeina wrote:A onaj vic kad Fata krene Muji u posjetu u bolnicu i pozove taksi, a onda se na pola puta sjeti da je zaboravila novčanik..._BataZiv_0809 wrote:annoy wrote: S time da je diskutabilno što je uopće potencijalno opasna situacija. Ja ne smatram da je vožnja taksijem potencijalno opasna samo zato što osoba koja vozi ima penis. Smatram da je opasna ako npr. dotični vlasnik penisa ne poštuje prometne propise.
Znas onaj vic kad zena u muzevljevom ribarskom camcu cita knjigu i inspektor za ribolov joj hoce da napise kaznu zbog krivolova jer "ima svu potrebnu opremu i sto se njega tice sa radnjom moze zapoceti svaki cas", a ona njemu kaze da ce ga prijaviti za silovanje jer ispunjava iste kriterije![]()
I sad mene ovdje pojedini ubjeđuju kako su taksi vozači fini![]()
Jel to opet fata najebala? Fata vazda najebe.
- annoy
#68 Re: Taksi samo za žene
Tvoj opus na ovoj temi ne ulijeva povjerenje_BataZiv_0809 wrote: Sta je rec
- zeina
#69 Re: Taksi samo za žene
Maši do sutra ne možeHAVANA wrote:I sta podjem kuci s koncerta sa zenom i ne mogu ja u taj pink a ona moze ? Ko biva jebacu vozacicu ? Il napijem se i necu da vozim a sam izaso , naidje ta pinkusa,ja masem,satra se masuci,jok,ne moze?Ne moze to,ugrozena su moja potrosacka prava.
Pink taksi bi bila samo jedna taksi firma a ovih običnih imaš bezbroj pa maši njima
- insomnia78
#70 Re: Taksi samo za žene
Jebace one tebeHAVANA wrote:I sta podjem kuci s koncerta sa zenom i ne mogu ja u taj pink a ona moze ? Ko biva jebacu vozacicu ? Il napijem se i necu da vozim a sam izaso , naidje ta pinkusa,ja masem,satra se masuci,jok,ne moze?Ne moze to,ugrozena su moja potrosacka prava.
Vidi kak'a je, ko bato

A za mahanje ti kaze, mahni mojim, samo po pozivu
- insomnia78
#71 Re: Taksi samo za žene
Ih, samo na ovojannoy wrote:Tvoj opus na ovoj temi ne ulijeva povjerenje_BataZiv_0809 wrote: Sta je rec![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#72 Re: Taksi samo za žene
Vidi insomnije petokolonasa.insomnia78 wrote:Ih, samo na ovojannoy wrote:Tvoj opus na ovoj temi ne ulijeva povjerenje_BataZiv_0809 wrote: Sta je rec![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#73 Re: Taksi samo za žene
Vidi insomnije petokolonasa.insomnia78 wrote:Ih, samo na ovojannoy wrote:Tvoj opus na ovoj temi ne ulijeva povjerenje_BataZiv_0809 wrote: Sta je rec![]()
- Edin H.
#74 Re: Taksi samo za žene
Havana, ovo ima do Suda za ljudska prava u Strazburu da guramozeina wrote:Maši do sutra ne možeHAVANA wrote:I sta podjem kuci s koncerta sa zenom i ne mogu ja u taj pink a ona moze ? Ko biva jebacu vozacicu ? Il napijem se i necu da vozim a sam izaso , naidje ta pinkusa,ja masem,satra se masuci,jok,ne moze?Ne moze to,ugrozena su moja potrosacka prava.
![]()
Pink taksi bi bila samo jedna taksi firma a ovih običnih imaš bezbroj pa maši njima
STOP DISKRIMINACIJI
Dole Pink!
Dole Zeljko Mitrovic!
- annoy
#75 Re: Taksi samo za žene
Ma šalim se ja_BataZiv_0809 wrote:
Vidi insomnije petokolonasa.![]()
![]()